"Пак жега се задава, Юнчето усмивки весели раздава... " - тема 2

• 21 399
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Хелен, това най-вероятно е  родилно петно, Румен имаше такова, изчезва с времето, но при него доста време стоя - повече от година.
Направленията за педиатри са безотчетни - т.е. неограничени като брой - няма как заради тях да ги глобят от касата, че са си надвишили лимита, така че ако откажат, ще е не защото нямат.
Много момичета липсват - симпли, волна пеперудка, елдричка...

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 22:17 от Ана2

# 541
Привет!  Hug
Като гледам как не ми остава грам време напоследък разбирам защо намаляваме във форума като активност.Цял ден се мъчим да акаме/отново-тъкмо се беше оправил/ и така реших да пия един сок от сини сливи и да изям едно пюре от круши та ще видим дали ще помогна на Краси.Сега като не е чак такава жега гледам да го държа повечко навън на въздух и забелязвам,че е по-спокоен определено.

# 542
Мъжа ми трябваше да вземе изследванията днес следобед, но имал много работа и не е успял. Затова утре сутринта ще ги вземе. Тази вечер дадох на Никола лекарството против повръщане, защото пак върна малко. Акането спря. Като го гледам е както обикновено.

Даги, според мен е рано за зъби, но знам ли вече! Никола също от два дни започна да се плюнчи и се държи така все едно му растат зъби. Познавам бебе с най- рано изникнал зъб на 4 месеца. Затова на два ми се вижда още раничко!  Wink

# 543
Момичета, стига де. Тъкмо ни пуснаха коликите и вие бързате със зъбите. Дайте малко почивка.
Йоана и днес не ще да спи. От 19 часа е спала само 20 мин и заспа чак сега. Дано да е до следващото хранене, което като гледам ще е към 1. И като се сетя че утре пак ще ми кукне рано рано.  Whistling

# 544
Здравейте, пиша с една ръка...

Ири, добре дошла

Ани, дано адаша вече е добре и няма нищо притеснително...

Ани2, радвам се, че Явор е по-добре

Ваче, мерси..   bouquet

Шунче, защо го даваш това чудо?    Thinking

Никола за сега понася добре ваксините, съвсем леко се е подуло, мазах с риванол.
Няма температура, цял ден изкарахме навън, сега не спи обаче... и през деня не спа,дремва само 15мин. и това е...
Мисля, че коликите владеят положението и още го мъчат  #2gunfire
Плаче...пак ще се включа.
Лека вечер

# 545
  • София
добър вечер и от мен, аз чак сега смогнах днес да се добера до компам.
дойдоха ни неочаквани гости с една госпожица на 2 месеца, та цял ден с тях, ама то с мацката почти не можахме да си говорим, разминаваха им се храненията на бебоците Mr. Green
Радвам се, че Дара е по-добре Praynig Hug
Дано бебоците с ваксини да не вдигат температура, че много гадна работа...
иначе и Крис днес цял ден будува, спа 2 пъти по 30 мин и това беше и съответно вечерта голям рев беше, едвам го приспах, сега повече от 40 мин на цицата Rolling Eyes също така и той днес връщаше повече от нормалното, ама май защото повечеко се напъваше, явно и него днес го мъчи повече корема, дано скоро мине тоя корем, че като го почне към 4-5 сутринта та до 10  (докато не се изака в легена) го мъчи Sad
Ама ние вярно от памперси до финанси го ударихме Laughing
Цвети, на мен много ми харесва твояа схена на захранване, и аз така съм си решила да направя, пък да видим Rolling Eyes
аз ще лягам рано рано, че снощи докато се наканя да легна и Крис се събуди, поне днес да дремна 1-2 часа преди да се събуди Rolling Eyes

# 546
Този калциев глюконат е като пенкилер - аз го давах 4 дни  - 2 х 2.5 мл заради обрив - кожата на Крум беше като шкурка от жегите. Ефект при нас - незабележим.
Аз днес се опитах да запиша детето в държавна ясла - от онези, които не влизат в системата на столична община. Пълно фиаско - от 1.07 не се приемат молби при директорите, защото от септември и тези ясли влизат в система с критерии и точки. Директорката, с която разговарях естествено изобщо не знаеше къде рябва да се регистрират децата, срокове, критерии и т.н. И естествено ме успокои , че щом е за догодина места ще има.
После пък от една майка-дружка по парк разбрах че трябвало предварително да се запишем и за детската кухня, та утре ще ходим дружинка 4 майки да се записваме в Павлово - там била кухнята майка за Триадица - там се носело копие от акта за раждане , за да се подаде заявление, че и се чакало за одобрение около 10 месеца. Сега зачетох по темата - нищо не открих. Разбрах само, че детскит е кухни в различните райони на столицата са различно натоварени и на места записването отнемало минимум време. Някой от вас да знае нещо по въпроса?

# 547
Даги, не се притеснявай, това не са зъби.  Laughing Това са "Бисери на Епщайн" - представляват натрупвания на епителни клетки с бисерно-бял цвят, не са опасни и изчезват от самосебе си. И Сиана има едно такова.

Ани, дано няма нищо притеснително!

Ана2, дано и Явор да се оправя по-бързо!

Ох, как се радвам че малката Дара е по-добре! Цял ден я мисля.

За схемата на захранването и аз смятам да слушам педиатърката, но да не процедирам преди и детето да си покаже, че е готово. Не можем да си избираме схеми отсега понеже потребностите на всяко дете са различни и те се разбират в по-късен етап.

Спокойна нощ на всички  Hug

# 548
  • София
Даги, не се притеснявай, това не са зъби.  Laughing Това са "Бисери на Епщайн" - представляват натрупвания на епителни клетки с бисерно-бял цвят, не са опасни и изчезват от самосебе си. И Сиана има едно такова.

Ох, благодаря ти за обяснението! Рали има 2 такива и много се чудих какво е... Confused

Мушмуронко, аз днес се занимавам със същото  Crazy искам да запиша Ралица, а системата ми вика, че била извън градинска възраст  Mr. Green Ще ходя и аз при директорката.. да видим, но сигурно ще е голяма борбата  Tired

# 549
Мъжа ми трябваше да вземе изследванията днес следобед, но имал много работа и не е успял. Затова утре сутринта ще ги вземе. Тази вечер дадох на Никола лекарството против повръщане, защото пак върна малко. Акането спря. Като го гледам е както обикновено.

Даги, според мен е рано за зъби, но знам ли вече! Никола също от два дни започна да се плюнчи и се държи така все едно му растат зъби. Познавам бебе с най- рано изникнал зъб на 4 месеца. Затова на два ми се вижда още раничко!  Wink
Аз пък познавам такова родило се със зъб, така че...... Grinning

# 550
Добро утро. Много болни бебчета имаме, дано всички много бързо оздравяват.
Кафето тази сутрин от мен

Ваче, аз в системата не съм пробвала, но това с градинската група излиза на всички.
Моите опити бяха на място  при директорките в яслите извън системата - върнаха ме  с думите "трябва по интернет" newsm78  Дискриминационно условие, и едва ли всъщност е така,, но не се заяждах - то те самите май още не са наясно.

# 551
Добро утро!
Мушмуронко, благодаря за кафенцето  Hug
МамаАнелия, това за бисерите не го знаех  Embarassed щях да се чудя дали не са гъби. Иначе няма как зъбоникненето да почне от кътниците. За възрастта - могат вече да се плюнчат и да ги боли - зъбите никнат с месеци, а понякога се появяват и доста рано (както има и доста деца с първо зъбче след годинка).
Калциевият глюконат си е калций и наистина се изписва за много неща, защото стабилизира клетъчните мембрани и подпомага кръвосъсирването.
Ани, чакам новини.
Хубав ден. Пловдивчанки, къде сте? А Бухтичка къде е толкова време?

# 552
добро утро момичета

Днес моето утро е наистина добро Simple Smile Оги снощи спа доста спокойно и съответно мама Hug Сега пак се приспахме сравнително лесно пу пу  дано днес и утре сме така, че имам много работа - плюс в събота ще правим пита (макар и скромно и в малък състав).

Мушморонко - мерси за кафенце. Аз сега си допивам кафето и се захващам...

Хубав и лек ден на всички - болничките да се оправят!

# 553
Добро утро.
Мушмуронко, благодаря за кафенцето.
Аз също се понаспах. Снощи Йо спа от 22.30 някъде като заспа до 2.40. След това станахме чак  в 7.20, което според мен е супер режим. Така ме устройва. Ако задържи с този начин на спане ще трябва да се науча и аз да заспивам по-рано, че сега преди 0 часа очите не ми се затварят  Laughing
Дори сега пак спи  newsm78
Хайде бебоци оправяйте се, стискам ви палци.
Ани, Кити  Hug
Ани2, предполагам Явор е вече съвсем добре и това е било само реакция от ваксината, а не нещо сериозно.

# 554
  • гр. Козлодуй
Добро утро на всички  Hug
Борис заспа, т.е. приспах го, и седнах тук. Вече и аз се уплаших за ваксините, че утре сме на консултация. Обаче има обриви по цялата глава, забелязвам сутрин засъхнал секрет в нослето и в оченцата, та има вероятност да ни се размине ваксината за утре.
Тази нощ мина спокойно, не му беше нужно много време, за да се нахрани и да заспи, та и аз можах да си почина по-добре.
Ана2, ще пиша на лични за проблемите ни с кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт