Най-нелепият подарък

• 323 733
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 765
Дъвчащи бонбонки, шоколадова вафла и сухи пасти за дъщеря ми, която към момента на подаряването на подаръка беше на 2 месеца, не че сега хапва такива неща де.
Та докато им дойде ред някой ден сигурно и срокът на годност ще е изтекъл, така че намазаха бабата и дядото  Mr. Green

# 766
Това, че цената на подаръка трябва да надвишава стойността на кувертите на поканените, не е неписано правило. Може да се прочете във всяка книга за етикет. Разбира се, всеки има избор дали да се съобрази с това, или не - също както всеки сам избира дали да държи ножа в дясната си ръка, а вилицата в лявата, както и дали да остави на сервитьора бакшиш в размер на 10-15% от сметката. Това са препоръчителни, а не задължителни правила и от тях се правят изключения, когато случаят го налага.

Относно списъците с подаръци, това може да бъде и ангажимент на сватбения агент, ако има такъв - когато приема/осъществява обажданията за потвърждаване на присъствието, би могъл да консултира гостите и относно избора на подарък в подходящ за финансовите им възможности ценови диапазон.  Peace

# 767
  • София
Mirama, jennie.to, вие да не отивате на една и съща сватба?  Mr. Green

Относно списъците с подаръци, това може да бъде и ангажимент на сватбения агент, ако има такъв - когато приема/осъществява обажданията за потвърждаване на присъствието, би могъл да консултира гостите и относно избора на подарък в подходящ за финансовите им възможности ценови диапазон.  Peace

Това е много хитра идея  Peace

# 768
  • Враца
Джемма, дървото изглежда прекрасно, аз бих харесала така поднесен подарък.    bouquet

# 769
  • Пловдив
За нелепи намирам само ползваните подаръци. Иначе се радвам дори и на китайски евтини  джунджурийки. Имала съм подаръци, които не са ме радвали - прословутия пържолник от свеки и ренде Вьорнер от мъжа ми, но го преживях, все пак не са лоши подаръци, само дето не ги очаквах  Simple Smile

За нелеп подарък номинирам един от преди 20 години - от хазаина ми за 8 март. Човекът ни събра вкупом - жена си, двете си дъщери и мен (живях у тях 4 години и почти бях член на семейството им), каза да излезем на двора, поднесе ни по едно лале и накрая обяви големият подарък - общ за всички - един казан за боклука (от тези железните цилиндричните), защото постоянно сме мрънкали, че казана ни бил малък и не побирал всичко  hahaha

# 770
# 771
Ох, хиля се с глас и мъжо ме гледа странно  Mr. Green

Нелепи подаръци.... мога да отворя склад за китайски сувенири....

Майка ми е учителка и в къщи има 3 кашона коледни сувенири и нечупливи играчки играчки (едно време подаряваха чупливи на които се радвах, понеже много чупехме).
Свещници, вази, часовници....много...
Ще кажете деца, не РОДИТЕЛИ. Майка ми е начална учителка...

Колегите на мъжо в Бг (бяха общи до едно време) винаги, ама винаги ми се обаждат да ме питат какво да му купят. Аз им казвам обикновено от какво има нужда или на какво ще се зарадва. Да, ама те решават, че прагматичните ми подаръци не струват и винаги подаряват ОГРОМНИ неща, на които после търся място.Мъжо много искаше бинокъл, ей така да си гледа, но получи, слон. Постоянно заглеждаше скъпите химикали и моливи, но получи принадлежности за бюро (в цвят различен от бюрото на офиса и това в къщи). Подарявали са и коне, вази?!,стайни часовници 4-5бр, ковчеже с принадлежности за вино грозно и огромно.... последният път, май подариха коня, казах на инициаторката, че ще купя на детето и музикална играчка, която изрежда животните във фермата и гората!
В крайна сметка, защо се допитваш, като не купуваш същото....

Полудявам особено като си заминаваме и тези същите подарят на изпроводяк някой гигант...
Единият път получих огромна плюшена играчка, за която ако бях взела трябваше да доплащам в самолета... Мъжо цени всеки боклук, ако ще и на улицата да е намерен и много държи да си ги вземе тук, а живеем в тясно жилище.

За подаръците, които аз съм получавала ще пиша друг път, че стана много дълъг поста  Mr. Green

# 772
Това с цената на "куверта"и цената на подаръкът ми звучи много снобско.Където ще да го пише като правило за добро възпитание.Аз между другото имам една такава книга и вътре има големи смехории.
А как се предполага да разбере човек колко ще му излезе ядененто и пиенето на сватбата та да знае и как да се представи за благодарност.Може би някъде на поканата е редно да го пише. Mr. GreenИли направо минималната сума за подарък -за незапознатите с въпросните правила за възпитание Sunglasses

# 773
 И аз винаги съм знаела, че трябва да се покрие цената на куверта и да остане. За града, в който живея знам как варират кувертите и мога да си направя груба сметка.

# 774
И аз винаги съм знаела, че трябва да се покрие цената на куверта и да остане. За града, в който живея знам как варират кувертите и мога да си направя груба сметка.

И аз съм на мнение, че ако искаш да разбереш, ще си намериш начин.  Peace
Твърде жалко, че за много хора книгите за етикет имат стойността на тоалетна хартия...  ooooh!

Колкото за ценността на присъствието - да, да отидеш на събитие, на което си поканен, е важно, но е важно да се съобразиш и какво е събитието. Живеем в материален свят и се заблуждаваме, ако си мислим, че на никого не му прави впечатление как  се появяваме на нечий празник и с какъв подарък отиваме.

# 775
Ние специално не сме правили списъци с подаръци за нашата сватба, но който ни е питал казвахме, че е по-добре да даде пари. Който не ни е питал, нищо не сме казвали.
Но на сватбата на едни приятели имаше списък с желаните от тях вещи - с марки и модели. Списъкът беше у много близка приятелка на булката, която успя да се свърже с всеки поканен гост и всеки можеше да си избере към кой подарък да се присъедини и с каква сума. Ние дадохме определена сума за доста скъп цифров фотоапарат, като разбира се сумата не беше достатъчна за покупката му, но вероятно и други хора са се присъединили. Този подход ми харесва, защото така не е задължително младоженците да разбират кой колко е дал, при положение, че за тях наистина е по-важно самото присъствие на гостите, а и за гостите е хубаво да знаят, че парите им наистина са се трансформирали в желана вещ за двойката.

# 776
Това какво е приемливо, не означава, че е задължително.
Говоря за куверта за сватбата.
А и в един ресторант може да поръчаш от най-евтиното и да ти излезе към 20лв, а може и да се увлечеш и да стигнеш до сериозна сума. (не говоря за тузарски ресторанти, на които кувертите им започват от 200лв нагоре).
В такъв случай или се съобразяваш кого каниш, тоест да може да ти покрие куверта, или просто не очакваш нещо подобно.
В този смисъл излиза, че сватба се прави, за да си посъберат хората пари. Е, лошо няма.

# 777
  • UK
Аз ще си направя сватбата за толкова пари, колкото мога да отделя за това. Не за повече, с идеята да събера повече пари от подаръци, не за по малко с идеята да се стискам. Ако нямам никакви пари, няма да правя сватба и ще изчакам за по добри времена и толкова. Струва ми се абсолютно идиотско да разчиташ на гостите да ти плащат сватбата. И да го обявяваш за "нагло", когато не могат. За мен нагло е да поканиш някой, който няма възможности, и да очакваш да се обърне с хастара навън, та да ти намери пари да си покрие куверта. Освен това не виждам защо някой ще ме кара да си купувам храна, която не съм си избирала, или напитки, които няма да пия.

# 778
 Е, аз досега не съм била на сватба с куверта над 200 лв. И не, не мисля, че излиза, че това събиране -сватба, рожден ден, кръщене, се прави заради избиването на пари, но мисля, че е добра идея и гостите да се съобразяват. Моя приятелка скоро прави кръщене, което си беше една малка сватба, и както после стана ясно семействата поканени се уговорили да дават по 30 лв на семейство. А толкова е горе долу кувертът на човек, да не говорим, че после си поръчват на свободна консумация, която не се плаща от гостите.

МГМ, а какво ще очакваш да ти подарят тези без възможностите? Не казвайте само, че единствено присъствието им е важно.

п.п. Добре, че ако един ден реша да се омъжа ще е в Лас Вегас с двама свидетели. Реших го, за да избегна танца с пилето, ама ето че има още един плюс, да не си развявам приятелите след време по форумите  Grinning

# 779
инфантилна, а какво налага събирането на хора като за сватба на едно кръщене?
Абсолютно нищо. ) Това си е прищявка на родителите и не би трябвало да очакват, че гостите им ще се държат и плащат като на сватба.
На нашата сватба имаше и хора с възможности и такива с по-ограничени. Когато съм отваряла подаръци не съм цъкала с език и да викам - "еййй, гледай ги тези колко са прости и несъобразителни, за какво са се домъкнали на сватба като са ми подарили дървен слон примерно".
Всъщност се радвах най-много на посланията в картичките. )

Общи условия

Активация на акаунт