Най-нелепият подарък

• 323 733
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 825
Госпожичке Мърморанке, ти подарявай каквото си искаш и на каквато си искаш стойност Wink
Но аз предпочитам, от парите които сме подарили са сватбата, на младоженците да им остане нещо, а  не да не им стигне да ни платят куверта или пък да отбивам номера с разни евтини боклуци, които ще събират прах в дома им.
Мирама, ако са ми близки приятели естествено, че ме интересува дали са взели заем и как са финанцирали сватбата си.
На теб може и да не ти пука, но на мен не ми е безразлично дали приятелите ми потъват в дългове или не

# 826
Снежа63, има всякакви типове сватби. Има и такива, на които яденето е оскъдно и забавлението е повече. Според теб вероятно хора с по-малки финансови възможности изобщо да не правят сватби. Щото другите трябва като отидат там да се наплюскат порядъчно. )

Трябва да правят спрямо възможностите си.
Аз не бих поканила хора, които ще ме притесняват и обратното не бих отишла на такива празници за които нямам финансови средства.

# 827
Пържолниците и машините за навиване на сърми са в миналото, но майка ми преди 2-3 дни се прибра с две пластмасови джаджи, в които се съхраняват затворени клечки за зъби и като натиснеш едно копче клечката изскача през дупчица отгоре  Party
Едното е във вид на китайска колибка в екрю и синьо, а другото е семпло бяло и с форма на паралелепипед.

Виждала съм такива в магазини "Всичко по 1 лев", даже има модел, където делфин може да ти подаде клечката за зъби ако го натиснеш по опашката  Laughing

# 828
  • Варна
Аз ще си направя сватбата за толкова пари, колкото мога да отделя за това. Не за повече, с идеята да събера повече пари от подаръци, не за по малко с идеята да се стискам. Ако нямам никакви пари, няма да правя сватба и ще изчакам за по добри времена и толкова. Струва ми се абсолютно идиотско да разчиташ на гостите да ти плащат сватбата. И да го обявяваш за "нагло", когато не могат. За мен нагло е да поканиш някой, който няма възможности, и да очакваш да се обърне с хастара навън, та да ти намери пари да си покрие куверта. Освен това не виждам защо някой ще ме кара да си купувам храна, която не съм си избирала, или напитки, които няма да пия.

Абсолютно. Обратното мнение винаги ме хвърля в тъч ooooh!

# 829
Не е нормално младоженците или техните родители да теглят заеми, за да направят сватба, а гостите да се появят със символични подаръци от сърце.
А нормално ли е изобщо да се тегли заем за сватба?
Значи ти самият нямаш възможност да си позволиш такова джумбаре (каквото си замислил), но от гостите се очаква  да имат възможност да си покрият куверта, че и да остане. Или и от тях се очаква да вземат заем, за да присъстват... От цялата работа май най-печеливши ще излязат банките Laughing Mr. Green

# 830
  • София
Ама какво значи да затънеш в дългове за да вдигнеш сватба и да чакаш гостите ти да платят тия дългове? Като нямаш пари не вдигаш джангър с 200 души, а отиваш и тихо се подписваш без тържества.

# 831
Е, и аз на сватбата получих кичозен сервиз за чай, който грам не ми е по вкуса.
Но съм си го прибрала, дори не ме и дразни. Това могли хората да купят, това подарили.
Не се знае дали някой ден няма да опра до тези чаши.

Piny, а за мен е липса на елементарна култура да се обясняваш пред гости и близки колко ти струва сватбата, дали си теглил заем за нея и изобщо как си я финансирал.

# 832

Всъщност се радвах най-много на посланията в картичките. )

И аз така.Беше много забавно, тъй като моите близки и приятели/предимно хора, работещи със словото/бяха написали разни романтични послания и избрали все такива едни картички с красоти, а приятелите и роднините на мъжа ми-разни майтапчийски, имаше една патица с воал, голяма веселба беше.

Ако в някоя книга за етикет наистина пише, че стойността на подаръка трябва да се съобразява с куверта, то това е твърде несериозна книга и със съмнителна стойност.

Още повече кувертът понякога може да се прецени едва когато си вече на масата- най-малко не знаеш какви и колко скъпи вина са поръчани и т.н.

Наистина на сватбата ни / в изискано и доста скъпо заведение/дойдоха хора и без подаръци, само с букет цветя на подписването, не ми е направило лошо впечатление изобщо.
Някои ни донесоха подаръци дни, седмици по-късно, други изобщо не, зная, че много от гостите нямаха възможности, но бяха подбрани хора, които наистина искахме да са сред нас.И се радвам, че беше така.Само ми е тъжно, че от малкото гости, които имахме/малко като за сватба/ вече няколко двойки не са заедно/вкл. и кумовете ни/,

Тези, които държат на съотношението ,ми е любопитно как преценяват стойността на подаръците за детски рожден ден, там пък изобщо не можеш да направиш преценка на "куверта"

# 833

Трябва да правят спрямо възможностите си.
Аз не бих поканила хора, които ще ме притесняват и обратното не бих отишла на такива празници за които нямам финансови средства.
Peace

А нормално ли е изобщо да се тегли заем за сватба?
Значи ти самият нямаш възможност да си позволиш такова джумбаре (каквото си замислил), но от гостите се очаква  да имат възможност да си покрият куверта, че и да остане. Или и от тях се очаква да вземат заем, за да присъстват... От цялата работа май най-печеливши ще излязат банките Laughing Mr. Green

не е нормално, но е факт за съжаление

# 834
  • ride my bike...
Като ученичка бяхме подарили на един съученик подарък сЮтиен - от най-големите. С пожелание да си намери гадже, дето да го напълни. Майка му го намерила веднъж между дрехите му и лошо и станало на жената...

# 835
за рожден ден зависи колко ми е близко детето, но не мисля, че е редно да сравняваме стойността на подаръците, които аз правя в Австрия, с тези, които вие правите в България Wink

# 836
  • Майничка
Само пържолник - нелепо. Пържолник + 10 кила пресни свински пържоли - баровско.

На една сватба, в края на Виденовото управление, група от 30 души, почти 2/3 от гостите, подарихме свинско. Бяхме намерили някаква връзка и купихме изгодно прасе, с уговорката за клането, не помня колко килограма беше, ама доста. И на сватбата, насред едни аристократични баби, дядовци и лели (и двамата са от стари градски родове, нямат много връзка със село), говорител на компанията се изтъпанва и връчва от името на всички ни глинено прасенце с розова панделка. Младоженците го приеха любезно, огледаха го с интерес (няма дупка, не дрънка, не шумоли), докато вървяха едни витиевати пожелания, обаче железни - никакви разочаровани реакции. И тогава ораторът продължава в стил "по обективни причини, не се решихме да доведем на живо нашия подарък, а само символично да го представим. Запознайте се (вади снимка на прасе), Гошо, 100кг (примерно) и целият е ваш!".
Нарастваща паника в очите на булката, откровен ужас у младоженеца (който по ни познава), шушукане сред бабите. Нашият човек се наслаждава докрай на момента и добавя: "Разбира се, обезкостен, разфасован на малки порции и доставен от врата до врата!". Получи се много ефектно и най-вече - ефективно.
Гошо, разбира се, е само спомен, но глиненото прасе, леко поочукано, още им стои при сватбените чаши във витринката.

# 837
Пък най мразя да ме поканят на гости, без да ми кажат, че е по някакъв повод - например рожден ден.  Ама те не били казали, за да се съберем просто да се почерпим, и за да не носим подаръци. Да, ама някои от гостите са се досетили за въпросния повод и носят подаръци, а ние стоим като в необрано лозе  Confused Пък аз няма как да знам рождените дати на всеки, че да ме чакат да се досетя по какъв повод съм поканена.

# 838
Пък най мразя да ме поканят на гости, без да ми кажат, че е по някакъв повод - например рожден ден.  Ама те не били казали, за да се съберем просто да се почерпим, и за да не носим подаръци. Да, ама някои от гостите са се досетили за въпросния повод и носят подаръци, а ние стоим като в необрано лозе  Confused Пък аз няма как да знам рождените дати на всеки, че да ме чакат да се досетя по какъв повод съм поканена.

И аз така- то голяма тайна, аз сама ще преценя дали и какво да купя, ама искам да знам. Ами ако е дете? За най- близките си хора знам датите, но примерно съседи или други хора, с които инцидентно се събираме не ги знам.

# 839
Светкавица, еее, то ако хората очакват, че и на детски рожден ден ще съберат подаръци, които да им покрият кувертите...) Това вече е наистина твърде жалко. )

Общи условия

Активация на акаунт