Най-нелепият подарък

• 321 322
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 2 775
Относно предния пост с бурканчето ракия се сетих и за една моя история. Та ще празнуваме на баща ми рождения ден, има един мухльо дет го има за приятел/нещо като вярно куче/. Естествено го покани, за да се почерпи. Въпросния господин обеща да донесе ракия да пробва да види дали ще му хареса. Таа става вече 19-20 часа вечерта събрали сме повечето гости и нашия човек идва. С влизането гледам държи някаква чашка за кафе/нали ги знаете тия малките пластмасови/ и някаква торба. С влизането той изпада в шок и притеснение, че има толкова много хора и вика "Малее, що не казахте, че ще има гости аз донесох ракия за рожденика". Гледам го аз и си викам бах в тая чанта шише да има как ще е само за рожденика Grinning Какво се оказа - в торбата имало чорапи, а в малката чашка имало ракия - за опитня/ САМО за рожденика/ Grinning

# 2 776
За един осми март или рожден ден, не помня вече, подарих на свекърва ми елек.
Тя е зиморничава, почти целогодишно си носи елече вкъщи. Избирам аз елек, поръчвам го от не помня кой чужбински сайт, елекът е хубав, става за носене и навън. Подарихме ѝ го, уж го хареса. Направи коментар, че ще е много модерна баба и нищо повече.
След няколко месеца, нейната свекърва (баба), докато ни беше на гости, каза че моята свекърва ѝ е предложила да вземе един елек, понеже нямала да го ползва. Разбира се, баба не знаеше, че елекът е подарен от мен, говорихме си просто.
На някой от предишните ѝ поводи и избрах пантофи. Тях ги донесе у дома и каза, че ще ги носи като идва у нас. Идва на гости два пъти в годината на кръст;)

След случая с елека и пантофите, съм
му казалаа на мъжа ми, че съм приключила с подаръците за нея. Да си ѝ ги избира той, за  да си ги носи. Очевидно не ѝ уцелвам вкуса, въпреки че тя е голям домошар и избирах с много мисъл какво да ѝ подаря.
Мъжът ми, разбира се, е над тези неща и в последните години ходим с бонбони и цветя, купени в последния момент.
За протокола само, не сме скарани със свекърва ми и никога не сме се карали.

# 2 777
Е, поне свекърва ви не ви казва, че няма нужда от подаръци и всичко може и сама да си купи. Каквото и да сме купили през годините не се ползва. Няма нищо лично против мен, даже претендира, че много ме харесва. Със свекъра са си такива хора. Не могат да се зарадват на никакъв подарък, какво ли не сме им купували и все подаръци с мисъл. Едниствените оценени подаръци са смартфон, защото са от хората, които си играят разни игрички на тях докато пушат и се забавляват... какво да ви кажа Grinning

# 2 778
Като заговорихте за свекървите и бабите, и аз имам подобен случай с моята баба. Още бях в гимназията и си правим с класа Сикрет Санта и аз трябваше да купувам подарък за едно момиче. Бях на Коледния базар и купих за съученичката ми много готина чаша и подобна чаша и за баба ми. Отивам аз щастлива в тях, за да и' подаря чашата, а тя веднага си помисли, че е бил подарък за мен и почна да ми приказва, че не се преподаряват неща. Обяснявам и' на дълго и на широко, че всъщност аз съм я купила за нея, даже и' обясних от къде точно е купена , но тя така и не повярва. Виждах я с години тази чаша на секцията (тоест не я използваше, а само беше декорация), докато не ми дойде на гости вече в студентската ми квартира. Е, същата чаша ми я върна, тъй като в квартирата щяла да ми трябва, пък и на самолета не можела да я носи (Хем на отиване пак със самолет я донесе). Стана ми естествено много тъпо, че тя не е разбрала, че чашата е за нея всъщност. Но все пак ми е баба и си я обичам.

# 2 779
А моята баба има секции и секции с нови неща, но се ползват буквално 3 чаши. Доста често й подарявам чаши, само и само да има какво да ползваме като идем. Те биват прибрани в тази черна дупка и край. Пак няма. И за какво ги пази, не знам. Ние вече се нанесохме в нов дом, дори правнучката й се нанесе в нов дом и си купи посуда. Но всичко в онези секции се пази и не се ползва. Никога.

# 2 780
Така и моят баща беше. Живеех при него в края на живота му. Някой ми беше подарил една чаша - много са разпространени, ярко червена с логото на Нескафе. Баща ми я хареса. Казах му да си я вземе и да пие от нея. Той започва да се разправя с мен, че щом съм си я купила и харесала, той няма да ми я вземе. Обяснявам му, че нито съм я купувала, нито държа да пия точно от тази чаша. Еееее, три дни разправии докато я вземе, още му стои в стаята.

# 2 781
Много пъти се случва да ни върне и бонбони, алкохол и т.н., които сме занесли като й отиваме на гости. Ами обидно е....
Или иска да имате вие и да не се харчите за нея, или не иска да се чувства задължена да ви носи и тя. Но според мен не е от лошотия. Ти си я познаваш, де, но възрастните хора като че ли много се стараят да не вкарват младите в  разход. Баба ми всеки път, абсолютно всеки път, когато и нося нещо, ми се кара, че съм "си дала парите". Тя, каквото искала, си купувала сама. Аз си я познавам и знам защо го казва.

Скрит текст:
Можеш да отговориш другия път: "Е, няма да мъкна сега бонбоните обратно, две кутии съм взела и за нас. Почерпи някои гости, като не са ти по вкуса." Все едно тя ти прави услуга, като ги задържи Wink

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 19:31 от Анонимен

# 2 782
  • Благоевград
Моята баба е родена на село, цял живот беше по нивите и каквото съм й подарявала, винаги е била много щастлива. Последният подарък от мен й бяха конкретен модел гумени цървули, с които тя си ходеше в градината и копаеше и един Най-Обикновен шампоан за боядисана коса, от който не й капеше косата. Но такава радост имаше в очите й, когато й подарихме цървулите, никога няма да забравя тази усмивка. Хубаво е, когато човек оценява малкото, което му е дадено от сърце.

Всички покрай мен знаят, че не харесвам сувенири, да не кажа по-силна дума. Става въпрос за разни слончета за късмет и такива подобни. Гаджето на братовчед ни подари дървени 4 слона в редица, когато ни дойдоха за първи път на гости и още едно блестящо малко слонче за късмет. Познайте какво се случи с тях Grinning
Приятелка ми подари за рождения ден несесер с шампоан и балсам на Dove. Върна ме в детските ми години, когато това беше редовният подарък за рождени дни 😁 Едно цветенце или картичка с мило пожелание е достатъчна.

# 2 783
Моята баба е родена на село, цял живот беше по нивите и каквото съм й подарявала, винаги е била много щастлива. Последният подарък от мен й бяха конкретен модел гумени цървули, с които тя си ходеше в градината и копаеше и един Най-Обикновен шампоан за боядисана коса, от който не й капеше косата. Но такава радост имаше в очите й, когато й подарихме цървулите, никога няма да забравя тази усмивка. Хубаво е, когато човек оценява малкото, което му е дадено от сърце.

Всички покрай мен знаят, че не харесвам сувенири, да не кажа по-силна дума. Става въпрос за разни слончета за късмет и такива подобни. Гаджето на братовчед ни подари дървени 4 слона в редица, когато ни дойдоха за първи път на гости и още едно блестящо малко слонче за късмет. Познайте какво се случи с тях Grinning
Приятелка ми подари за рождения ден несесер с шампоан и балсам на Dove. Върна ме в детските ми години, когато това беше редовният подарък за рождени дни 😁 Едно цветенце или картичка с мило пожелание е достатъчна.

Кое им е нелепото на тези подаръци не разбирам?
Гаджето на братовчед Ви явно не Ви познава добре, и според мен е много мил жест да подариш слонче за късмет.И аз не харесвам сувернири кой знае колко, но си ги пазя за спомен, не е нужно да ги слагам на видни места.  
Но пък коментара Ви - "Познайте какво се случи с тях", прозвуча грозно.
И Dove шампоаните дано сте ги подарили на баба си.

"Хубаво е човек да оценява и малкото дадено му от сърце", явно за вас важи, когато са оценени Вашите подаръци, но и не когато на Вас ви подаряват я слонче, я шампоан.

# 2 784
Аз пък се радвам на подаръчни комплекти от козметика. Не използвам скъпа и всеки такъв подарък, си е добре дошъл. Като дете нито съм подарявала, нито съм получавала шампоани за подарък.

# 2 785
Понякога имам чувството, че консуматорското ни поколение е толкова презадоволено, че се превръщаме в пълни идиоти.
Нелепо е да ти подарят ползвана козметика. Да ти подарят такава, която не ползваш, не е нелепо, а просто неподходящ подарък за самия теб. И на мен за последния рожден ден ми подариха несесер с козметика на Dove. Не ползвам марката, но на несесера се зарадвах страшно много, а съдържанието оставих на майка ми.
Относно слончетата, почти не познавам човек, който да няма поне едно в дома си. Символ са на късмет и изобилие, та затова често биват подарявани, особено на новодомци.
Когато ви подарят нещо, което не е подходящо за вас, или ви се стори твърде евтино, замислете се, че може би възможностите на човека не са много големи, но все пак е отделил от средствата си, за да ви направи жест.

# 2 786
Нямам слонче ...

# 2 787
  • Sofia
Аз много харесвам сувенири и имам доста.Повечето са прибрани в кутии и вадя по малко,като ми омръзнат ,слагам други.Имам няколко слончета,все подарени от екзотични места.

# 2 788
Тези сувенири ги използвам и като подреждам масата за хранене.

# 2 789
Аз харесвам костенурки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт