Хора, които вечно се оплакват.

• 18 219
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
Имах един съсед, който толкова много болежки имал, че няколко години се заканваше да се хвърля под влака...Жив е още, че и внуците пораснаха. Сериозно болните хора рядко мрънкат, а се стягат, без да му мислят много. Но пък имам приятелка, която е в зимна депресия..., есенна...пролетна и лятна също. Просто нищо не ѝ се прави и живее в леглото, пред компютъра.

# 91
  • София
Темата е стара, но с всеки изминал ден, май става все по-актуална Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Такива живи-умрели обикновено ги "утешавам" с молбата да си погледнат ЕГН-то и да почват да свикват, че с всяка година ще стават още по-зле Mr. Green Mr. Green Mr. Green
А за себе си оставам на мнение, че на всичките тези "Болни" им липсват малкото стойностни неща: добри приятели, спорт, интересна работа, хоби и др. С една дума, човекът трябва да се движи, за да не мухляса Simple Smile
Има, разбира се, и хора с  истински психологични проблеми, като депресивни и други състояния, но те са мноооого малко и това вече е тема за медицински специалисти. Тук явно не говорим за тях Mr. Green

# 92
 Последните два месеца, станах мрънкалка. Де когото видя и се оплаквам от изпитите по ВМ.
Ами как няма да стана, при положение че доцента от 108 е скъсал 105*?! #Crazy
А аз съм и последен курс, ако ме скъса, няма на къде...ще презаписвам годината Cry
               Иначе между другото аз съм човек, който няма да каже че е зле положението. Но вече ми писна да казвам че съм добре ( а освен математиките, наистина имам и други доста гадни битови проблеми). Последният път казах добре на въпроса "как си", но беше чиста лъжа, но лошото беше че ден по-късно се наложи  да помоля за помощ. Отговорът беше: "Ама ти каза, че си добре!" ooooh!

Иначе имам мрънкалки колежки, които са с блузки за по 150 лева и въпреки това все нещо не им е в ред. Преди седмица хванах една и и казах за само един мой проблем, не математиките, друг. Тя млъкна и оттогава не съм я чувала да се оплаква. Само дето моята гордост пострада  ooooh!

*който ми е разпознал университета, да си мълчи, моля Praynig

# 93
  • София
Ще използвам изровената тема да споделя, че вече почти не се срещам и чувам с близък човек, точно по този повод. За болести, не само, че ежедневно е сърцето, задух, кръвно, страх "какво ми има?", ами и упорито търсене на медицинско обяснение или причина, което да я оневини и да докаже, че има обективно право да се чувства така ooooh!. Иначе наднорменото тегло не било фактор и не може да се взима под внимание. Толкова егоистично и налудно звучи.
Другата тема за разговор е свързана отново с негативните и взаимоотношения с децата и и  как все крещи, а те все я "побъркват".
Абсолютен емоционален вампир, без изгледи за промяна на това състояние. Дълго време я изслушвах, съчувствах, успокоявах и стигнах до извода, че тя не иска това. Иска да се чувства по този начин без да си дава реална сметка за своето участие. И най-важното, всичко да се излива пред мен като слушател и участник.
Хайде стига Twisted Evil

# 94
О, докато е стояла заровена темата, съм събрала много какво да пиша по нея. Tired
Имам колежка, която просто има всичко, от което някой посмее да се оплаче! Ама абсолютно всичко. Ако кажа "боли ме кръста", следва: ооо, а мен, ако знаеш как ме боли.... и се разказват безкрайни и изобщо не съществуващи болежки.
Друг път "оф, вчера не се наспах и ме боли главата", продължението: оооо, а аз не спя от една седмица, няма мигване нощем, начи! и всеки ден ме боли глава.
Ако някой каже "оф, нещо свърших парите, кога ще дават заплата, че не знам как ще изкарам", съответно: леле, а аз как съм закъсала, три дни след заплата имах пари, от тогава съм на заем не знам си колко пари вече! И хоп - ами аз отивам на екскурзия в Италия, ама една приятелка ми плаща екскурзията. Да бе, да.
Ако някой спомене "бе това лято сигурно няма да ходя на море, нещо финансово не ми се получава", и тя: оф, и аз няма да стигна до морето, егати, пари нямам, няма с кого да отида, толко ми е тъпо и... два пъти до нашето Черноморие, в 4-5 зведен хотел и веднъж в Гърция!
Жива да я ожали човек... Tired Втръснало ми е!
Като се спомене за евентуална реорганизадия във фирмата: аз си знам! Знам си! Първо мен ще уволнят.
А се заклевам, че с "гъза земята ще прокопае" както казва една приятелка, ама сигурно последна неуволнена ще остане. Такава е лисица и все е онеправдана, и все без пари, и все всичко я боли, и е най-нещастна, че никой не може да я настигне, даже и срещу нея да тича. ooooh!

# 95
  • София
О, докато е стояла заровена темата, съм събрала много какво да пиша по нея. Tired
Имам колежка, която просто има всичко, от което някой посмее да се оплаче! Ама абсолютно всичко. Ако кажа "боли ме кръста", следва: ооо, а мен, ако знаеш как ме боли.... и се разказват безкрайни и изобщо не съществуващи болежки.
Друг път "оф, вчера не се наспах и ме боли главата", продължението: оооо, а аз не спя от една седмица, няма мигване нощем, начи! и всеки ден ме боли глава.
Ако някой каже "оф, нещо свърших парите, кога ще дават заплата, че не знам как ще изкарам", съответно: леле, а аз как съм закъсала, три дни след заплата имах пари, от тогава съм на заем не знам си колко пари вече! И хоп - ами аз отивам на екскурзия в Италия, ама една приятелка ми плаща екскурзията. Да бе, да.
Ако някой спомене "бе това лято сигурно няма да ходя на море, нещо финансово не ми се получава", и тя: оф, и аз няма да стигна до морето, егати, пари нямам, няма с кого да отида, толко ми е тъпо и... два пъти до нашето Черноморие, в 4-5 зведен хотел и веднъж в Гърция!
Жива да я ожали човек... Tired Втръснало ми е!
Като се спомене за евентуална реорганизадия във фирмата: аз си знам! Знам си! Първо мен ще уволнят.
А се заклевам, че с "гъза земята ще прокопае" както казва една приятелка, ама сигурно последна неуволнена ще остане. Такава е лисица и все е онеправдана, и все без пари, и все всичко я боли, и е най-нещастна, че никой не може да я настигне, даже и срещу нея да тича. ooooh!

Така като чета, според мен тя ползва метода на Бояна, описан по-горе. Защото, доколкото разбирам нейните оплаквания идват след някое твое/ваше оплаквания. Т.е. - стреми се да ги пресича в зародиш още  Joy, щото иначе тя трябва ад ви слуша:)

# 96
Ако десет човека около нея се оплачат в един и същи ден и това на тях им се случва веднъж в месеца, то тя ще има тройна доза от всичките тези десет оплаквания в един и същи ден! Така по-разбираемо ли е?
Не знам какъв е "методът", но това е адски досадно!

# 97
  • София

Не знам какъв е "методът", но това е адски досадно!
Бяха го описали по-горе: на всяко оплакване, което чуеш, изсипваш 10 оплаквания, за да предотвратиш бъдещи мрънкания. На мен разбира се ми се стори доста неефективен, но.... хора всякакви.
А тази твоя колежка бих я поставил в групата на мрънкащите, ако без да чува оплаквания, ви се оплаква по толкоз пъти на ден : ))

# 98
Да, тя винаги се оплаква! С идването на работа започват оплакванията като на оперативка - днес ми се случи това, това, това, това и всичко как па на мен все ми се случи, и мрън,мрън,мрън. И всичко на висок писклив тон, който ти пробива мозъка... Tired

# 99
Ако в едно семейство един непрестанно се оплаква от нещо здравословно и то непрестанно, с изпадания в истерия, паниране и непрестанно то това е тормоз. Психически тормоз.

# 100
  • Sunshine state
Темата е от 2014. Тоест реши да пишеш в 9 годишна тема, за да кажеш това клише? 🙄

# 101
Къде другаде го видя това та да е клише? В темата не го прочетох . 
Да , реших да го напиша. Ти какво ще напишеш, освен подигравка?

# 102
Как въобще стигна до тема от преди 9 години?

# 103
  • Sunshine state
Нищо, това което и ти трябваше да направиш.  Като толкова искаше да споделиш тази върховна мисъл с участниците в тема от 2014г, да беше пуснала нова. Не е подигравка, а призив да се прояви здрав разум.

# 104
Нищо, това което и ти трябваше да направиш.  Като толкова искаше да споделиш тази върховна мисъл с участниците в тема от 2014г, да беше пуснала нова. Не е подигравка, а призив да се прояви здрав разум.
? Трябваше? И с какво новата тема би направила върховната ми мисъл по-различна? 
Но може би си права. Проблемите от темата са подействали на някои  участниците от 2014 насам . Явно върховната мисъл има резон. Като гледам резултата! Такава яка реакция на такова нещо не съм очаквала.  Невероятно.
the Дорис бях потърсила информация по темата в гугъл и ми даде някои резултати вкл. че е обсъждана тук. И в началото не бях обърнала внимание на кога е обсъждана . После и без това бях написала ... Ама като гледам какво е отражението на проблема след минали години ми става ясно защо е проблем.
Допълвам , че мислих по въпроса и ми се струва че не е много обсъждана тази проблематика за самоопределящия се като жертвата като насилник. Не бях се замисляла докато не срещнах подобен човек на когото всички гледат да помогнат ... аз обаче не виждам той да търси тяхната помощ. Той търси това, което си е наумил че иска и то на всяка цена. За такова нещо потърсих инфо в нета, И малко се пише по въпроса според мен.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 03:57 от bella-ciao

Общи условия

Активация на акаунт