Хора, които вечно се оплакват.

• 18 222
  • 109
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Имам такива познати. Много е изтощително да разговаряш с тях. Не знам точно дали точно те са енергийни вампири, но определено се чувстващ изтощена след разговор с тях.  #2gunfire #2gunfireТака че ако можем да ги елиминираме, това е най-добрият вариант! 

# 61
Около мен няма такива хора, но аз ако можех, днес себе си щях да игнорирам. Mr. Green

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 08:41 от Анонимен

# 62
Работя с такъв човек от почти 2 години. Положението е отвратително. Никога не съм вярвала в приказките за недоклатени моми, обаче да ви кажа - вярно е. За това време 2 пъти прави секс и беше като нова 2 седмици.
Вечно е недоволна - като започнем от времето -ако е слънце-много пече, ако няма слънце-депресирало я времето, ако нямаме работа-щяла да се побърка, ако имаме много - пак реве. Позволява си да ми дава съвети как да се държа с мъжа си и да си гледам детето - тя, дето и за коте не се е грижила... Непрекъснато плюе по всички хора и то със страшна омраза. Който влезе в стаята бива нахокан и изгонен...
За всяко нещо е наопаки-правила съм си експерименти - знам какво мисли по даден въпрос и заемам нейната позиция, а тя започва да спори с мен и да говори точно обратното. Първо пробвах да й предлагам решение на проблемите й, но тя все намира недостъци в решенията ми и оправдания да не ги изпълни. Не кани мъже в къщи, защото й е скапан матрака. Казвам - купи си нов. Оооо, не можело съседите да я слушат как прави секс, искала на хотел. Може би трябва да се преместя в темата за муните и да разкажа многобройните й бисери и изцепки...

# 63
  • София
Работя с такъв човек от почти 2 години. Положението е отвратително. Никога не съм вярвала в приказките за недоклатени моми, обаче да ви кажа - вярно е. За това време 2 пъти прави секс и беше като нова 2 седмици.
Вечно е недоволна - като започнем от времето -ако е слънце-много пече, ако няма слънце-депресирало я времето, ако нямаме работа-щяла да се побърка, ако имаме много - пак реве. Позволява си да ми дава съвети как да се държа с мъжа си и да си гледам детето - тя, дето и за коте не се е грижила... Непрекъснато плюе по всички хора и то със страшна омраза. Който влезе в стаята бива нахокан и изгонен...
За всяко нещо е наопаки-правила съм си експерименти - знам какво мисли по даден въпрос и заемам нейната позиция, а тя започва да спори с мен и да говори точно обратното. Първо пробвах да й предлагам решение на проблемите й, но тя все намира недостъци в решенията ми и оправдания да не ги изпълни. Не кани мъже в къщи, защото й е скапан матрака. Казвам - купи си нов. Оооо, не можело съседите да я слушат как прави секс, искала на хотел. Може би трябва да се преместя в темата за муните и да разкажа многобройните й бисери и изцепки...

Направо описваш моята позната, като две капки вода са.

# 64
Имам колежка, която освен че се оплаква , е вечно намръщена и недоволна. Ако някой каже нещо, все за нея го е казал. Ако я погледне някой ,все някак особено я гледал. И злобее към всички, понякога с такава омраза говори, че се чудя как се живее с такава злоба в душата. А има добър съпруг, добри деца, хубаво жилище и добър живот. Не знам, характер ли е , но се чудя защо все си създава проблеми,които не съществуват. Хич не и е леко и на нея явно.

# 65
  • Sunshine state
Да,познавам такъв човек-свекърва ми.Вечно мънкаща и оплакваща се.Най-много се оплаква от това,че нямала пари.Всяко изречение започва и свършва с "нямам пари". Абе като я слуша човек ще каже,че света свършва,тонът й е вечно мрънкащ.  Rolling Eyes
Номер 2-моята бивша съквартирантка от студентското общежитие.
Това момиче се оплакваше от абсолютно всичко-пари,здраве,любов.Искаше хората да я съжеляват и винаги подчертаваше как едва я карали,защото баща й е починал,при положение,че и моят баща е покойник. Rolling Eyes Няма пари,а не ходи да работи,а аз блъсках по 12 часови смени 2 на 2 и на лекции ходех. Wink

# 66
Да съпругът ми  Cry Cry Cry
А не беше такъв...
Всичко започна след раждането на детето...Ниско кръвно-Високо кръвно. Главоболие. Световъртеж. Болка в левия крак, горе в ставата...но и лека болка в кръста...породена от киселини...болка в стомаха и тежест...която не рядко води до още по-голямо главоболие...и пристъпи на припадък по средата на разходката в МОЛ-а.....
Вече виждам как се подсмихвате, но за съжаление не е смешно  Sad
А той все повече си вярва. Онзи ден си е тръгнал от работа...станало му лошо.
Така че, въпреки че често болежките му го спасяват да изклинчи - вече започна да му става зле и
когато е далеч от мен.
Ходи на лекар няколко пъти. Всичко е повече от ОК. Сега се е намислил да ходи да си снима главата.
Най-лошото е че не мога вече да му съчувствам. Дразня му се...преструвам се...и изпитвам вина, Обичам го...но когато през ден мрънка и  е с някаква болежка...Уф може би не съм права.
Но истината е че вече наистина не мога да му съчувствам...и той го знае...и разбира се не му е приятно от този факт. Не знам какво да правя  newsm50

# 67
  • Sunshine state
Princess Wonderland по тоя повод ще ти разкажа една случка с майка ми преди години.Когато  бяхме много малки майка ми се разболя от ревматоиден артрит.Ставите постоянно я боляха и наистина ни беше много мъчно да я гледаме така.Тя постоянно охкаше и се оплакваше,че я боли и един ден,когато сме ходили у баба ми на гости,тя е казала нещо от сорта,това майка ви да го направи,а ние сме й отвърнали "ох,бабо,мама много я боли и постоянно охка,нека тати да го направи" и тогава баба ми е дръпнала майка ми на страна и й е казала,че колкото и да я боли,не е хубаво постоянно да се оплаква и,че на баща ми рано или късно ще му писне вечно да му мрънкат,да не говорим и за нас.Това ми го разказа майка ми и накрая каза,че думите на баба ми са й подействали много отрезвяващо.  Peace

# 68
Свекито! Нищо не представляват вашите гореизброени познати и роднини пред нея  Mr. Green, защото тя и само тя е най-онеправдания човек на Земята-ако не знаете, да ви го кажа! И говори с един измъчен, гробовен глас, всяка реплика започва с 'ох' и свършва с два пъти 'ох'. Ей, няма такова същество на земята.

# 69
  • София
Свекито! Нищо не представляват вашите гореизброени познати и роднини пред нея  Mr. Green, защото тя и само тя е най-онеправдания човек на Земята-ако не знаете, да ви го кажа! И говори с един измъчен, гробовен глас, всяка реплика започва с 'ох' и свършва с два пъти 'ох'. Ей, няма такова същество на земята.

Дано и ние не се превърнем в такива с времето. Трябва да вземаме мерки още от сега. Повече добро настроение и повече хубави преживявания, за които да си мислим след време, за да не мрънкаме и всичко да ни е криво.

Повече усмивки  Laughing Laughing Laughing Grinning Grinning Grinning Laughing Laughing Laughing

# 70
  • Sunshine state
Все едно за моята говориш,особено като спомена за измъчения и гробовен глас  Rolling Eyes

# 71
Когато работех на морето имах една такава колежка, с която деляхме и една стая Laughing На работа вечно се оплакваше и мърмореше,че нещо не й харесва-или беше някой колега (колежка) или някой турист я изнервяше,или нещо я болеше, а всъщност тя най-много ядосваше нас, постоянно бъркаше поръчките на хората. Не смеехме да й кажем нищо, защото лесно се обижда и веднага се разплаква ooooh!Вечер след работа се събирахме всички да вечеряме, но тя винаги бързаше защото й се спи, а като се прибера в стаята тя си слушаше музика и естествено ме чакаше да почне да ми се оплаква пак от нещо Laughing Даже съм й казвала,че умирам за сън и заспивам, но...тя не спираше да се оплаква, а аз си заспивах докато говори Grinning
Ако някой каже нещо, все за нея го е казал. Ако я погледне някой ,все някак особено я гледал.
Това също се отнася за нея Laughing Когато сме излизали с колежки на дискотека винаги си внушава, че всички в дискотеката я оглеждат и я гледат лошо. И постоянно се вкарва сама в някакви филми. Понеже съм я приела като приятел във фейсбук и гледам, че си е скрила всички снимки от приятелите си Laughing

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 12:49 от Bibi85

# 72
Grinning здравейте, имате ли приятели/познати/роднини/колеги, които 'все са зле' здравословно?
Все ги боли главата/краката/г*за, все нещо (луната, климата, пълнолунието) им влияе.
Абе с две думи, за 'добър ден' се оплакват, за 'чао' пак.

Как се справяте?

П.П. Говорим за ситуация, в която, няма опция 'игнор' - т.е. зависим си от този човек и си длъжен да го търпиш всекидневно.
 напр. работите в един офис, или живеете заедно.

Ами напоследък майка ми е се е  превърнала в страхотен хипохондрик. Не казвам, че си въобразява на 100% винаги, но примерно я заболи нещо и казва - да нямам рак или нещо подобно, което е адски дразнещо да натоварваш близките си по тоя начин. Но кво да се прави търпиш някои състояния щеш не щеш... щото ако кажеш, че преувеличава, се обижда... Shocked

А пък като цяло хора, които се оплакват, много ме дразнят - пък повечето хора са именно такива за съжаление - натоварват и занимават с излишни неща околните...

# 73
  • София
Хората, които се оплакват непрекъснато, е по-добре да ги избягваме. Иначе ни натоварват не само психически, но и физически.

# 74
О да познавам,и на моменти като започна да се оплаквам нещо( рядко се случва ,но се случва ) се сещам за нея и млъквам.
За нея няма подходящи мъже ( затова си е мома в буквалния смисъл няма никакви връзки),подходяща работа ( затова и не работи),когато работехме заедно всеки ден намираше за какво да мърмори,това не и харесвало,онова не било хубаво,абе особняк човек.

Общи условия

Активация на акаунт