Отговори
# 510
Na mama Misheto стискам палци всичко да се оправи бързо и безпроблемно Praynig

Аз да ви се оплача как от два дни издирвам гиниколожката ми по здравна каса да ми издаде 45 дневния болничен, които трябваше да се издаде преди 14 дена и от фирмата ми го искат защото счети там не може да си приключи предния месец и не мога въобще да я намеря и не си дига телефона.И днес след като се свързах с нея чрез мъжа и (и той работи в същата поликлиника и ходих да го питам кога ще се появи на работа след като я няма вече повече от месец)и тя ми обясни че този болничен може да се издаде и 45 дни след раждане и 5 години даже след това и тя незнаела кога ще е на работа #Cussing outВярвате ми полудях, добре че имам избор и мога да отида в часната болница,в която ме следят да си  платя и да ми извадят болничен,но пък там ми искат направление 7 за хоспитализация при постъпване за  раждане за да може да ми приспаднат поне парите които държавата ми поема за раждане, което пак трябва да взема от тази лекарка,ако не родя дотогава.
И на всичкото отгоре я чакаше и мама на която термина и е на 17 август и тя за болничен горката,
е вече нямам думи за какво става на въпрос.

Лека вечер

# 511
jaded, ренка май наистина доста бързо се преместихме. По-трудната част даже не беше събирането на багажа, а подреждането на новото място, но се справихме сравнително бързо. Добре, че имаме голяма кола и познати, които не ни отказаха помощ. Лошото е, че тук всички апартаменти се дават под наем необзаведени и освен печка и хладилник, няма нищо друго. Затова трябва да си преместиш всички мебели. Но освен, че ни се наложи да разглобим рамката на нашето легло, всичко друго събрахме без проблеми дори дивана и леглото на Диди, та избегнахме и наемането на транспортна фирма. Иначе много се радвам, че я предприехме тази стъпка, въпреки че имах съмнения по едно време, доколко сега е времето за подобно местене.
Сега Диди си има нейна стая и е много доволна от този факт. Почти нямаше сътресения и с ритуала по заспиване сама в стаята си. Да си похваля и аз гарджето Heart Eyes

За контракциите и аз имам от време на време, а и бебокът и на мен ми опъва накъде ли не корема и винаги е готов за игри, само да погаля корема и веднага се обажда Heart Eyes Тук обаче не мислят, че контракциите са опасни, освен ако не са регулярни и не зачестяват и аз затова не им обръщам много внимание.

Дани, дано да успеете да се разберете за болничния Hug.
Мен пък днес ми се обаждаха от клиниката, която беше затворила за лятото и ме питаха, дали съм си била намерила гинеколог да ме следи. Казах им директно да, няма вас да чакам я Joy Въобще не искам и да ги чувам повече Naughty

# 512
Здравейте дами, как сте в тези няколко малко по-прохладни дни? Само се записвам и отивам да си лягам, толковаааа съм уморена, а ме мъчи все безсъние, тревоги, последните работни дни, местенето.... Галче браво на вас че се справихте така бързо, таткото и в момента продължава да мъкне и да тъкми къщата ни в София, аз си минах от реда миналата седмица  Whistling Много зор ми дойде, честно, напълно те разбирам защо си радостна Simple Smile както и всички мами със завършени ремонти и подготвени къщи за бебо ...

Дани каква е тази история какви са тия лекари направо не вярвам на очите си!! #Crazy newsm78

Покрай историите ви за НОИ да се похваля че и аз си взех амбулаторния картон най-накрая и сега ми остана и на мене само болничния..

Тази вечер напук на 20-те кила които си натрупах до тук мисля да хапна малко чипс... писна ми да се съобразявам кое е целесъобразно и се отдавам на джънк фуда  в кревата пред тв-то... релакс

ЦУНКИИИИ на всички ви  Heart Eyes Heart Eyes

# 513
Хайде и аз да се отчета. От днес съм в 45 дневен болничен. Взеха ми секрет, а утре ще давам кръв и урина. Напалняла съм с 3.5 кг. за един месец и вече съм + 7кг. Видях се с акушерката, при която ще раждам ( живи и здрави ) и си поговорихме 3 часа. Питах я за Арниката и тя ми каза от утре да я заповам. Ако е от 5 СН, или 9 СН по 5 хапченца дневно, ако е от 15 СН по 3 хапчета.  Купихме си и тапети, остава само да ги налепиме.
На мама Мишето стискам ти палци  Hug
Галче много се радвам, че всичко е минало успешно  Hug
 Hug и майчетата избрали имена на бебенцата - много добър избор.
Лека и спокойна вечер.

# 514
Дани, направо съм възмутена. Аз бях изправена пред подобна ситуация, но я хванах, без да искам точно преди отпуска и я натиснах да си свърши работата. Принципно те не са ли длъжни да имат заместници, когато ще отсъстват толкова време newsm78 Би трябвало да осигурят от болницата или поликлиниката заместващ, проучи въпроса и не се ядосвай на мърлячи... Ако ли не - говори си и с джи пи-то, виж то какво ще те посъветва...

Ние купихме днес един скрин за дрехите на бебка... Много трудно открихме каквото ни трябваше, апартаментът ни е много малък и съм разпределила всичко до сантиметър Simple Smile И хем трябваше да е широк до 70 см, хем да е цвят венге или млечен дъб, за да го вържем с останалите мебели в спалнята, абе луда работа... Но в крайна сметка намерихме и то на съвсем прилична цена и съм много доволна. Остава милинко да го сглоби, ама няма да го тормозя повече за днес, че и без това го измъчих след работа със спринтове по мебелни магазини...

Галче, много е хубаво това, че Диди ще си има стая... Преди много трудно си сменях къщата, ама тука в последно време хич не ми пука... Даже да си призная тайничко се надявам преди беболина да навърши годинка да се преместим обратно в София, ама това са си ми мечтите, какво ще се случи не е много ясно...

# 515
jaded, Дани, моята от ЖК по същия начин ме врътна с болничния.
Отидох миналия понеделник на ЖК, връчи ми документите и ми пожела лек ден. От следващия ден излизала отпуска до 10 септември. Ако дотогава не съм родила, да съм дойдела да ме види  #Crazy За справка - терминът ми е 5 септември. Питам я ами ако имам някакъв проблем, нещо ме притеснява, ала - бала, отговорът - ще съм в частния си кабинет до средата на август, ако искаш минавай да те преглеждам и да записваме тонове срещу заплащане, естествено, иначе ЖК няма да има  #Crazy
Е, не ми е за тъпите две посещения през деветия месец, обаче как може да оставиш бременна в деветия месец на произвола на съдбата едва ли не. Дори не се поинтересува имам ли друг лекар, който ме следи, къде ще раждам, имам ли някакви оплаквания - НИЩО. А съм сигурна, че ще си изпише прегледите и ще си вземе пари за тях от ЗК  #2gunfire

Добре, че имам лекар, който ме следи, че ако разчитах на тая патка, не се знае дали изобщо щях да го докарам до тук  ooooh!

Извинявайте за отклонението, просто покрай тегобите на Дани се присетих как се ядосвах преди една седмица с тая идиотка.

Дани, дано успееш бързо да си оправиш нещата с болничния и да приключиш с нервите  Hug

jaded, аз съм почти сигурна, че са длъжни да имат заместници. Джи пи-то ми като излиза отпуска, винаги осигурява поне двама нейни колеги, които да й поемат пациентите. Едва ли за АГ-тата, водещи ЖК, е по - различно. Моята толкова ме беше нервирала, че дори седнах да пиша жалба срещу нея, но на другия ден ми попремина и реших, че няма смисъл точно сега да се занимавам с подобни неща.

# 516
cuni83, миличка и аз ще съм при Любомир Бойчев. Много се зарадвах като видях, че и друга мама ще ражда при него. Аз ще съм със секцио поради наличие на дискови хернии и сме се разбрали с него за 30 или 31 август живот и здраве, но не знам защо имам си някакви вътрешни предчувствия, че може и да не отраем до тогава. Божа работа. Твоят термин за кога е. Ако искаш ми пиши на личния.
Момичета благодаря за поясненията за НОИ и за ПИК кода. Ще се разходя и аз и ще се снабдя с такъв, че да си следя и аз. Аз отивам вече да полягвам, че днес доста работа отхвърлих - то не бе гладене, то не бе чистене и пране и за капак и готвене. А после се чудя защо не ми спират контракциите Simple Smile)).

# 517
Дани, ако е тая Консулова да ти дам телефона  да и се обадиш! Че без болничен нещата не са добри.После може да ти забавят и другия болничен Twisted Evil
Лина- бебе, това да ражда човек в Тутракан за 300 лв си е благодат .Идвам там Mr. Green
А сега сериозно провери дали цената е още 300 ,защото всички болници си вдигнаха таксите.Ти като раждаш да не стане 850 както е тук вече  newsm78
На мама мишето ,стискам палчета  PeaceВ лежането му е майката аз го практикувам вече  6 месеца и ми стана много готино даже ,да си лажа  Laughing

# 518
Е Кокетка, направо вече ми беше домъчняло за теб Simple Smile За заместниците мисля така, защото когато ми се направи на интересна тази от ЖК, се обадих на личната да я питам какво да правя и тя ми обясни, че при отсъствие за по-дълъг период са длъжни да осигурят заместник, който да поеме нещата. Не вярвам тя да си ги приказва ей така. А за другото си права, тази, дето ме следеше мен, с цялата си наглост ми заяви как понеже можело да не се видим, а тя трябвало да пуска в 9 месец документите за проведена консултация, тя щяла, цитирам "да изфабрикува нещо" вместо мой подпис. Представяш ли си???????? Супер нахалство! Е за разлика от твоята ме попита в коя болница съм решила да раждам и ми даде "съвет" да си приготвя в мен разни "дребни суми" за "това-онова"... Пълна пародия направо!!! Ама добре че поне болничния и изследванията ми пусна, за другото няма да се ядосвам.

# 519
здравейте по късните часове от мен Rolling Eyes

немога да заспя момичета,гонят ме едни размисли.....

днес бях на запис на тонове-перфектни,изследвания перфектни.след това видяхме бебчо и на ехографа и док като започна да ми опипва корема,да ме гледа едно такова,да се чуди.викам какво има....та каза ми че бебчо е станал 3210 Shocked  а преди седмица и половина беше 2800.
помоли ме да си помисля дали неискам да предизвикаме раждане,че си има един месец до края дето се вика.другата седмица да съм и казала отговора.а на мен хич не ми се иска този окситоцин,само като си помисля и лошо ми става,но неискам и да ме режат.иначе водите и плацентата са в норма,та аз си мисля засега да изчакаме,може бебчо да си тръгне сам...

вие какво ще ме посъветвате момичета,в голяма чуденка съм какво да правя.хем ми тежи много,хем искам когато си реши да тръгне без да насилваме нещата Rolling Eyes

# 520
eniq,
и моето беби отдавна е минала 3-те килограма; аз имам чувството, че се подувам с минути направо, а килограмите ми летят все едно от въздуха, а не съм си променила храненето; сега съм +15 и това много ме дразни, колкото и да ми обясняват, че за моя ръст /184 см/ това не били никакви сериозни килограми... и тези дни са ме налегнали едни размисли и страсти - много ми е едно такова особено... но тук ми казват, че бебето /понеже било голямо и развито и не знам си какво/ трябвало да се роди на 14 август или максимум 2 седмици след това да се изчака, ако всичко е наред - т.е. поне до края на месеца дават като допустим период;
аз искам да се роди максимално естествено, без намеси и излишни интервенции; въпреки, че ми е много особено тези дни, все пак, ще направя всичко възможно да издържа!

тази лекарка защо иска да предизвиква точно сега раждане, ако всичко е наред с бебчето и с плацентата? навсякъде чета, че колкото повече си седят 'по местата' бебчетата в 9 месец, толкова по-добре...  Praynig

хич не ти е лесно, щом ти вкарва такива 'позитивни' мисли тази лекарка... дано спокойно да ги обмислиш нещата  Hug

# 521
данна благодаря ти за бързия отговор

ами да ти кажа и аз незнам защо ми го каза и защо изглеждаше видимо така притеснена някак,след като всичко е наред и няма причина за предизвикване.иначе тя иска ако реша да е някъде след 15....но аз колкото повече мисля,толкова повече се убеждавам че ще изчакам,както и ти казваш когато си реши само след като трябва да седи вътре,няма да насилваме нещата я Wink

# 522
eniq, сигурна съм, че ти е много трудно и страшно... Особено, когато си имаш опита. Но според мен по-добре е да изчакаш. Природата си знае работата. Днес коментирахме с моя лекар кога мога да очаквам раждането и той каза, че за нормално раждане без рискове се смята след 38 седмица, преди това все още се развиват разни неща в детенце, в организма на майката, както се казва природата подготвя и теб и него за бъдещата среща.
Така че кураж, миличка, и не го мисли! Само хубави неща си представяй и всичко ще си дойде по местата...

# 523
Здравейте момичета,
Извинявайте, че нахлувам неканена. Аз съм от септемврийки 2010.
Влизам само да ви поздравя и да ви пожелая вълнуващи седмици до края и леко раждане, а след това да гушкате здравички и сладки бебенца!
Надникнах да видя има ли подранили бебенца като моето дете и не се стърпях да ви пиша.

На мама iv.elina много кураж! Аз бях с термин 25.09., а синът ми се роди на 19.07. Знам колко ти е трудно сега, но знай, че всяко усилие си заслужава. Ако имаш нужда от подкрепа, имаш въпроси или каквото и да е, ще се радвам да помогна  Hug
А на мама estela едно голямо браво за завидните размери на подранилата госпожица!

# 524
Добро утро,

Ения, и аз бих те посъветвала да изчакате колкото може до термин..или поне до към 38ма седмица. Може би доки е притеснена заради размерите на бебо, за да не се мъчиш при самото раждане. Сигурна съм, че всичко ще е ок  Hug Hug Hug Hug

desunique, благодаря за пожеланията Simple SmileSimple Smile

Хубав ден муцунки

Общи условия

Активация на акаунт