Отговори
# 525
  • Асеновград
Добро утро. Hug
Минавам само да се похваля, че днес моето момиче става на 7г. newsm59 и съм много щастлива.
Отивам да се подготвям,  че си е поканила ''скромно'' 20 дечица и съответно толкова мами ще дойдат.  ura
Хубав ден ви желая.

# 526
Сладката мими, да ти е жива и здрава Simple Smile малката голяма кака Simple Smile!

Момичета, изкарах кошмарна нощ. Като си легна ме хваща една невероятна болка от ляво от ниско долу,та чак до бъбреците  и известно време спях седнала . Има ли смисъл на ходя на лекар или това е в рамките на нормалното?

# 527
сладката мими, честита ти рожденичка  bouquet ! Желая й да е жива и здрава, много игри, щастливо детство .
eniq , подкрепям останалите, че е ненужно предизвикване на раждане при положение, че всичко е нормално. Все пак  колкото и да е голямо, на бебето  му е необходимо определено време, за да е готово да се роди. А ти вече си раждала голямо бебче, не мисля, че вторият път ще е така трудно.
На мама Мишето,  стискам палци.
 Галче , честито ви преместване и браво на самостоятелната госпожица. Ние още спим тримата  на спалнята. Няма да се учудя, ако и бебока по някоевреме се настани при нас Joy  Joy hena, колкото вярвам, че е 2.200, толкова вярвам на този етап, че е момиче  /бих се радвала  иначе Simple Smile/ Чакам понеделник, за да видя какво ще ми каже  другият доктор, който има апаратура след ВСВ.
Koketka_majoretka , моята по здравна каса също ме прати по живо по здраво с документите за болницата и болничния и ми каза  да отида в края на месеца. Сигурно с бебето, да й го покажа Simple Smile
Добре, че поне проблеми с болничните не съм имала никакви. Много е точна. Работодателят ми също.
ВасиТу, аз от няколко дни съм с доста силни болки в таза. Не знам дали е нормално, но мисля, че се подготвям за раждането.
 Хубав ден на всички Hug

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 08:27 от valerie

# 528
Сладката мими, да ти е жива и здрава рожденичката   bouquet

Ения, нищо не мога да те посъветвам, защото в раждането нямам никакъв опит  Laughing обаче, честно казано не ми стана ясно дали единствено заради размера, докторката ти иска да предизвиква раждането? Защото, това което ме човърка, откакто вчера прочетох поста ти е "как така докторката е сигурна, че бебето е точно 3200?". Ще обясня защо го казвам - първо в бг.мама, а и в други форуми е пълно с разкази на мами как между измереното тегло от доктора и реалното тегло на бебето при раждането  е имало разлики от 300-400-500, че и повече грама и второ, аз скоро имах един един петък, в който двама добри доктори на два добри апарата измериха бебето с огромна разлика - единият 1460 грама, другият 2110 грама. Това са 600 грама разлика. Ами, ако и твойта докторка го е измерила 3200, а то в действителност е 2700, например и ти предизвика раждане, когато бебчето е да речем 3000? Не ти давам съвет, защото наисина не знам какъв да бъде, само те моля да помислиш добре и ако трябва да отидеш и при друг доктор да те погледне.

# 529
Здравейте!
Честита ти рожденничка  newsm59 newsm59 nbirthday nbirthday newsm67 newsm67
Пожелавам и прекрасно детство с много игри и усмивки.
енияи аз мисля че замерването на видеозон е относително тегло.Моя близка скоро роди в 40-та седмица-секцио.Бчха и казали че момата ще е над 3300кг ,а тя се роди 2600кг,така че помисли.А и раждане предизвикват при преносване или др. медицински причини.Странно е тов което те съветват.Помисли и ще вземеш правилно решение. Hug Hug Hug

# 530
Сладката мими  да ти е жива и здрава рожденничката и много да те слуша и радва Hug  bouquet [smilie=sm
ile3525.gif]
Момичета искам да чуя и вашето мнение по моя проблем.Както вече разбрахте ще раждам секцио и понеже моят доктор излиза отпуск от 1-ви септември до 20-ти септември иска да направим секциото на 31ви август тогава ще съм в 38ма седмица според вас да се съглася ли или да изчакам .От друга страна държа той да ме оперира при друг лекар не бих се доверила а тепърва да ходя по софия да се интересувам никак не ми се иска.Абе направо незнам какво да правя дайте съвет моля newsm78 newsm45

# 531
Сладката Мими, честита ти рожденичка, да ти е жива и здрава и много да ви радва!

# 532
Сладката Мими, да ти е жива и здрава рожденичката!   bouquet

Аз пък се чудя честно какви са тези предизвикани раждания при положение, че бебето ще се ражда нормално?!?! То си знае, аз бих чакала да си тръгне само, ако е след термин вече е друг въпрос или има някакви показания, но преди термин без да е тръгнало бебето да се предизвиква ми е малко странно Confused
Аз много обмислях дали за секциото да не чакам да тръгне и тогава да оперират, за съжаление не са много навити така при секцио по желание.

Просто си се чудя като прочетох...

izza, аз също ще раждам около 10-тина дни преди термин, но не защото ще излиза в отпуск, а защото такава е процедурата до колкото разбрах с плановото секцио...1-2 седмици по-рано. Flutter Е, каза, че все пак ще следим бебе, тонове, плацента, води и тогава окончателно ще решим датата, но за сега около 10.09, а термина ми е на 20.

mary_48  Hug

Да се похваля и у нас приключиха ремонтите и монтирането на мебели ooooh! Най-накрая, сега започваме да вкарваме къщата в ред...много си се радвам, защото си имаме детска за каката и бебка и спалня каквато исках и въобще  Party

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 10:27 от esy

# 533
Сладка Мими, честита ти рожденичка! Да ви е жива и здрава, много да ви слушка и радва, а на нея едно прекрасно изпълнено с веселие детство!  newsm59   ura  party023
izza при мен доктора планува секциото с една седмица по - рано, но ми е казал ако то само реши да излиза по - рано веднага да му звънна. И аз съм чувала за това че при планувано секцио е нормално то да стане от 1 до 2 седмици по - рано от термина, но трябва ти да си решиш и да го обсъдите подробно с доктора ти.
А относно измерването на размера на бебоците, да ви кажа и аз съм малко скептично настроена, а и какво означава сега било над 3 кг., ами до края на бременността. Да не би бебетата да трябва да се раждат само в диапазон от 3 до 4 кг.. Все пак колкото по -голямо и здраво бебче, толкова по - добре. А и ако доктора прецени, че плода е наистина едър може да направи секцио, а не да те кара да раждаш едва ли не в началото на деветия.  Е това си е моето мнение. Много целувки и силни прегръдки на всички тумбалерки

# 534
Направо не мога да повярвам, като ви чета историите с доктори, които излизат в дълги отпуски, без да назовават заместник и го заявяват в последния момент!... Моята два месеца преди да излезе, всеки път ми казваше кой я замества и ми буташе координатите на заместничката да й се обадя за час...
Това мани, ама и това с толкова рано предизвикване на раждането?! eniq , в коя седмица ще си тогава? Радвам се, че не съм на твое място, че това си е решение!... Мисля ,че това, което е написала Tara Wilson звучи много разумно, просто да се консултираш с друг доктор и поговори още веднъж с твоята докторка, дали само размера на бебочето е причината... Че нали, колкото по-дълго си стоят в къщичката малките човечета, толкова по-добре?! А ако се стига въобще до предизвикване, защо не пробваш първо с "естествено" предизвикване?

izza, за планувано секцио и аз знам, че се прави 10тина дни преди термина, ти ще си в 38 седмица, то тогава се и пада, че трябва да се прави... Ама пак се ядосвам на това място, как така докторите ви следят толкова месеци и изведнъж се сещат да ви информират, че излизат в отпуска, точно когато голямото събитие наближава или когато е термина ви?!!! А, търси тепърва нов доктор, де!... Ужас!

Пожелавам ви на всички да вземете правилното решение!   bouquet

Сладката мими, да ти е жива и здрава малката госпожица!  nbirthday

# 535
Сладката мими, честита ти рожденничка. Да е много здрава и щастлива и да бъде една много грижовна кака. Весел празник и многоооо положителни емоции Simple Smile

# 536
здравейте

благодаря ви за подкрепата и за съветите.принципно докторката ми каза да си помисля до другата седмица и да и кажа отговора(не да предизвиква другата седмица,сигурно не съм се изразила правилно).ако предизвикваме да бъда в 38г.с а до тогава да ме подготви.и това разбира се ако не тръгне само до тогава.но все пак аз реших да изчакам всичко да се случи от самосебе си,точно заради това че и аз не вярвам в меренето,въпреки че корема наистина ми е огромен и всеки който ме види казва че ще имам голямо бебе,но живо и здраво да е....пък и само като си помисля за окситоцин и настръхвам,от първия си опит неискам сега да повтаряме.....тогава се наложи понеже бебчо беше омотан в пъпната връв и започнаха да се губят тоновете,но сега се надявам всичко да мине по-естествено,лесно и бързо Rolling Eyes   е това са ми надеждите пък само всичко да е наред..

сега отивам да успивам малкия и после се връщам пак тук Hug

# 537
eniq, аз мисля, че решението си го взела вече. Но и моето мнение е да изчакаш. И спокойно нали знаеш, че повечето втори раждания са по-леки. Ще се справиш Hug. Просто сподели опасенията си с докторката, питай я за нейните доводи и съм сигурна, че заедно ще вземете правилното решение Peace

# 538
eniq каквото и решение да вземеш в крайна сметка,съм сигурна че ще е правилното за теб и за бебчо и че всичко ще бъде наред.Дори по добре от първото ти раждане и накрая ще се радваш на едно здраво хубаво бебче.
А относно това с предизвикването на раждане да споделя аз една прясна история на моя приятелка от пред 2 месеца.При нея беше така,че през цялата бременност лекарката и казваше,че бебето било много...ама много голямо?(колко ли пък може да е това бебе,че чак много голямо,ама айдее) последните месеци само това и се повтаряше-как върви много едро и затова ще е най-добре да предизвикат раждане веднага щом влезе в 9 месец.Но обстоятелствата се стекоха така при нея,че в края на 8 месец водите и изтекоха и бебка реши да си излиза сама и то когато тя реши....и на финала роди естестено едно напълно нормално бебче и многотооо килограми които го изкарваха през цялото време бяха в действителност-2300.Не смятам че това е голямото бебе,заради което лекарката и искаше да предизвиква раждане.Затова и моят съвет е да оставиш нещата да се стекат от самосебе си,защото гаранция за това в действителност колко е голямо бебчето ти няма-да е живо и здраво само.
Сладката мами,да е жива и здрава рожденничката ти nbirthday newsm67
Честито на всички коита са приключили с преместванията и ремонтите,браво на вас вие сте герои Sunglasses

# 539
Сладката Мими,Честита ви рожденичка,да ви е жива и здрава и много да ви радва.

Благодаря момичета за подкрепата,но драмата с моя болничен приключи като отидох днес в часната болница , платих си и ми го издадоха за 10 минути.
Дианка, за същата лекарка става на въпрос и аз и имам телефона,но тя три дена не дига на никой или затваря, е няма значение вече, но следваштата седмица ще я търся до дупка да ми издаде останалите документи и да ми пусне изследванията които ми се полагат, че иначе #2gunfire
Ения, пожелавам ти успех с дилемата,която имаш и аз нищо не бих могла да те посъветвам,но на мен също ми казват, че бебето е голямо и дълго,но лекарката ми вика , че иска да си седи в къщичката си до термин при възможност, защото трябва да се доуформи и да му се развият напълно дробчетата.

Общи условия

Активация на акаунт