Отговори
# 495
Благодаря ви, аз имам ПИК код от НОИ  и гледам справките в сайта на нОИ. Там и двата болнични съществуват като обявени - но на статус към всеки един болничен пише : В момента се обработва. Което изглежда доста странно. Проверявам всеки път и дали са ми внесене осигуровкита -  и към момента изглежда всичко е наред- внесени са до 07.2011г

# 496
Момичета, ама наистина извадете си ПИК код: така много неща ще ви се изяснят. Има си всякаква информация на сайта на НОИ, а ако няма информация, значи проблема е в предната част на веригата (работодателя). Всеки мой болничен те го отразяват в системата в момента, в който е предаден, отбелязано е на коя дата е пристигнал при тях и че е в статус обработване. След това, когато го изплатят си пише колко точно са изплатили и разни други подробности (колко дни е болничният, кой номер е и т.н.). Да не говорим, че има опция да ти пращат и-мейл/смс, когато са ти превели пари.

И аз днес бях на доктор, мамина дундичка вече е 2990 Simple Smile Плацентата ми била започнала малко по малко да се калцира, но според докторът нямаме причини за тревога, вода си има бебка бол, всичко друго й е наред. За него е нормално от 38 седмица натам да очакваме раждане, Божа работа кога ще е точно...
Утре ще ходя за едно изследване в поликлиниката, което не си направих предния път от глезотия, но като го питах днес, той ме посъветва да го направя, защото било важно за бебето. Става въпрос за взимането на анален секрет, не са ми правили такова досега и се притеснявам, особено с тея хемороиди, ама щом е за Радина, ще го изтърпя каквото и да е...

# 497
Лина, така като гледам ти си била в боничен, който е идтекъл на 6-ти юли и си представила нов от 7-ми до 22-ри и трети от от 23-ти, значи на 5-ти са ти превели сумата за до края на юни, а вчера са ти превели от 1-ви юли до 6-ти юли. Сега около 15-ти ще ти платят пак, този път от 7-ми до 22-ри, в началото на септември, ще ти платят от 23-ти до края на август и т.н.

Ралева, обади им се по телефона в НОИ и ги питай, защо всичко ти е ок, а пари нямаш. Направо им се скарай, да не ти пука. Ето тук е описана процедурата и срока, така че им го цитирай http://vesela.moetodete.bg/blogpost_5725_0.html

# 498
lina_bebe и аз ще раждам в Тутракан при Любо Бойчев, ама да видим.Все още незнам дали секцио или нормално.Тук нашите лекари в Русе искат да ми правят секцио по мед. причини,но само неговото мнение е важно за мен Naughty

# 499
Здравейте мамчета!

Esy, и аз съм ти фен - и на снимките, и на шапките, а ако можех да ги опитам - сигурно и на тортите  Laughing Иска ми се и аз да направя някои такива сладки снимчици на бебка като се роди - дано и с моята сапунерка стане нещо прилично  newsm78

Мамчета и аз се интересувам от хомеопатия за по-леко раждане. Мен една позната (не хомеопат, а просто два пъти майка) ме посъветва за Арниката да започне да се пие 1 месец преди раждането. Това по препоръките на д-р Михайлов от Часът на мама и неин личен опит. Ще прегледам и другата тема, но и аз нямам хомеопат, а мисля, че вече е късно да търся.

Хубав ден на всички!

# 500
Привет Hug

Ние се преместихме успешно и плануваме уикенд в Монреал Party

Междувременно ми се обадиха за инф. сесия в болницата в която ще раждам, но не можело да се ходи с деца и ще трябва да пътувам с автобуса Tired Все пак искам да имам идея за какво става дума и какво се иска от мен, така че ще се жертвам hahaha

jaded, не се притеснявай от аналния секрет. Взема се с тампон и не е нещо много неприятно Blush

Хайде, аз продължавам да се трудя и ви оставям Hug

# 501
Мисля, че си изясних къде е проблема- болничния ми е от 06.06 до 21.06, но е внесен в НОИ на 21.07. Което означава , че би трябвало да ми го изплатят в периода от 01.08 -15.08. Говорих със счетоводителката ни и поне тя така ми обясни. Ще изчакам до 15.08 да видим какво ще се случи

# 502
Jaded, браво на Радина, много е пораснала дуушиката Simple SmileSimple Smile

Raleva, сигурна съм, че ще си получиш паричките, щом са ти подали инфо в НОИ.

Аз вчера получих за периода от 01.07 до 18.07, т.е. тъй като в НОИ получават информация след като подадеш Декларация 1 и си внесеш осигуровките Simple Smile..а аз нали съм си бързичка....щом става въпрос за моите парички, на 1во число съм изрядна..иначе има много работодатели, които примерно за юли месец плащат осигуровките чак края на авггуст...и става мноооогоо по-бавно получаването на болничните!

Галче, честито! Най-после ще си отдъхнеш Simple Smile

# 503
Галче, много ти благодаря, мен само хемороидите ме притесняват в цялата процедура, ама ще го преживея. Ти си голям шампион с това скоростно преместване, направо ми скри шапката... Макар че то и ние за 2 дена се преместихме зимата от един град в друг... Никога няма да го забравя как дойдохме и нищо нямахме, никакви мебели, нищо... В един и същи ден пристигнахме и ние с багажа и от мебелната къща ни докараха всичко на части... До 1ч. през нощта мъжът ми сглобява спалнята, за да има къде да легнем... И после дългото обзавеждане месец след месец с техники и т.н.: голям цирк... Като се сетя какво ми беше, ти се възхищавам, че с корема се справяш с всичко Simple Smile Макар че пък аз тогава повръщах на поразия и не ми беше много по-леко  Joy

mary_48, с хомеопатията много трябва да се внимава. В повечето случаи хората разсъждават на принципа: това са билки, ако не помогнат, няма и много как да навредят, но не е точно така. За Арниката специално четох доста и има много противоречиви мнения. Тъй като и аз нямам специалист хомеопат, с който да се консултирам индивидуално за мен, мисля да не рискувам...

# 504
Здравейте  Simple Smile

При нас най-сетне пекна слънце   Sunglasses Обаче от утре пак дъжд и студ  Sad Направо ми липсват българските жеги...

Мен ме хванаха нови болежки, много неприятно  Rolling Eyes Вече 4ти ден ме боли кръста непрекъснато, и имам контракции, при които хем ми се стяга корема, хем уж ми се ходи по голяма нужда  Embarassed А като отида до тоалетната, фалшива тревога  Confused Ходих на първия ден на лекар, казаха ми, че не виждат нещо обезпокояващо засега, освен, че ми е мека шийката на матката. Казаха да ходя, когато започнат родилните контракции  newsm78. Така че си търпя и се надявам да ми мине  Simple Smile

Валери, страхотна новина за момиченцето   bouquet ! И на мен би ми харесала такава грешка  Simple Smile

# 505
  • София
Хелоу  Hug
Идвам да споделя какво ми се случи снощи. Както си лежах и изведнъж корема ми започна да се опъва....ама супер много. Беба беше застанала с цялата си тежест точно на пъпа ми и силно буташе, имам чувството че корема ми се разтегли с половин педя поне напред, стана много остър и зверски ме заболя както се сещате. Имам чувството че уетих всичите и кости на пипане, докоснах и коленцата, петите...абе много се беше набутала в пъпа ми. Мъжа ми леко се стресна като видя  hahaha. Точно все едно тръгна да излиза през пъпа. За капак мястото около пъпа ми стана много зачервено, и пъпа ми почти изхвръкна.....до сега му нямаше нищо. Абе някво страшно салто направи, скри ми топката. И естествено днес цял ден се върти.....чак ми е странно. О т сутринта, почти не е спряла. Не мога да седя , да лежа, да ходя...само когато лежа на ляво се успокоява. Има ли някой друг с такова въртеливо бебоче?

# 506
mishchitzata, нашия каскадьор е подобен на твоята мома. Непрекъснато се върти, ту дупенцето му е от ляво, ту преминава над пъпа ми и след малко е от дясно... По някое време се протяга и усещам нещо много остричко - петичка ли е или коленце, не знам, но понякога е доста болезнено... Пъпа мен си ме боли по принцип (от бебе ми е особено чувствителен) и като четох твоята случка и само се моля да не ми се случи, че не знам, мен сега на на докосване си ме боли, а какво остава ако се опъне още повече напред (не виждам накуде просто?!!!). Та, да са ни живи и здрави малките сладурчета, какво ли им е тясничко вътре вече, жал ми е за тях Simple Smile Ама нашия трябва още малко да устиска, пък като вляза в 36 седмица, ако решич, че не иска повече в тази тясна къща, да излиза Simple Smile

Момичета, гледам, че пишете често за контракции, които не са още родителните контракции. Аз още не съм имала. Кога започват да се появяват и задължително ли е да се появят?

# 507
Здравейте и от мен! Точно днес си мислех за този ПИК код от НОИ, понеже наближава времето и за моя болничен Simple Smile Та мислех да ви питам какво се прави - молба ли подавам, на място ли трябва да отида, или може и онлайн?

# 508
vio, не може онлайн, трябва да се отиде лично. На сайта на НОИ (http://www.nssi.bg) има Молба-образец, каквато се попълва или на място или предварително си я попълваш и принтираш. Няма значение за тях, зависи как ти е по-удобно, аз си я бях разпечатала и само им я връчих и те на свой ред ми връчиха писмото с ПИК кода. Това е, но трябва да се свърши лично.

petia_ta
, днес точно това си говорихме с доктора, че аз това чудо контракциите до момента не го знам какво е и даже се зачудих дали ще разбера като почнат  Joy Той каза, че не е задължително да имам каквито и да било, независимо дали подготвителни или не и че когато си почне самото раждане, няма начин да ги объркам  Joy

# 509
  • София
Е това е, да не знаеш какво са контракции, аз така бях с Ева и когато тръгнах да раждам не бях сигурна какво точно е това. Но за сметка на това сега младежа ми разказва играта. Тази сутрин се събудих в 6.30 ч. с ужасно болезнени . Изпих 2 но шпата, влязох да се изкъпя, лекинко ми поотпусна. Обадих се на лекарката си от ЖК, прегледа ме, установи дългите контракции и ме изпрати в Шейново. Направиха ми запис, отново много контракции, но без разкритие. Сега съм си в къщи на гинаприл или каквото беше там и в чакане на подобрение  Praynig и поне още 1-2 седмици задържане, ако не стане с него, ще трябва да полежа на системи.  ooooh!   

Общи условия

Активация на акаунт