Отговори
# 480

Благодаря ви за съветите за името, явно наистина колебанието между, Магдалена, Бела и Белослава ще изчезне като видя малката. Heart Eyes
mimes,mmagiИнтересувам се от нетрадиционните методи за лечение, както и за лесно раждане. Взех арника, сега още търся от къде мога да си взема рескю ремиди. Набрах и малинови листа, сега ще трябва да извадя точните рецепти и да пробвам. Докторите вече казват, че при едръп плод и предишно секцио, на дали ще мога да родя нормално, но ако факторите са благоприятни ще пробвам обезателно. Peace
esyГолям фен съм ти! Peace, сигурна съм, че ще направиш прекрасни снимки!

# 481
Ха, тук било много горещо напоследък  Laughing Ама вие Евита не я ли познавате, ми тя така си говори, езика й е по-остър и използва съвсем крайни определения, ама това не е от лошо. Защо й се сърдите. Просто хората се изказват по различен начин. Нейният е такъв. Иначе просто е казала какво мисли, но с нейните си думички. Тя в този тон се изказва за всичко около нея и честно да си призная, аз за това я харевам. Кефят ме такива хора, защото аз самата съм по-премерена в думите си и ми е забавно когато някой е по-рязък. Но не преценявам хората по начина им на говорене, а по смисъла на думите им и причината по които ги казват. В случая смятам, че Евита просто е искала да каже, че не е хубаво да се плашим от каквото и да е било, без да сме проучили въпроса. Просто човек трябва да събере достатъчно информация за всяко решение, което касае него и детето му и тогава да го взима, а не да се ръководи от паника. Тя е такъв човек и аз я разбирам - чете много, влиза в детайлите на всеки проблем и тогава решава как да действа. Но повярвайте ми, ако не беше такава, щеше да изживее стархотни трудности в началото на бременността си. Позволявам си да го кажа, защото само ние двете сме ходили на амниоцинтеза и знам как звучи нещо прочетеното във форум и колко различно иглеждат нещата, когато започнеш да четеш задълбочено по темата. Не само в положителна, но и в отрицателна посока. Просто, когато задълбаеш в някаква тема, разбираш, че проблема е монго по-сериозен или обратното, много по-повърхностен, но и в двата случая, чувстваш, че си взел правилното решение, защото си достатъчно информиран. И, според мен, тя това е казала - да взимаме решения, след като сме сигурни, че сме достатъчно информирани. Иначе, то е ясно, че всеки сам ще решава за собственото си дете.

Колкото до темата с възглавничките за бебетата - аз имам много финни прешлени на гръбначния стълб такава ми е структурата просто. В резултат на години спане на неподходящи възглавници (разбира се в детска възраст, когато се формират извивките на гръбнака), на мен извивката на врата ми липсва. Резултатът е, че това, че ми е напълно прав врата, самото протичане на кръвта по двете основни вени отстрани не е добро и оросяването на мозъка е по-лошо. А физическия резултат като чувство е, че ми се вие свят, прилошава ми, получавам шум в ушите, а преди години от един неизлекуван грип, който удари в най-слабото ми място - оросяването - получих и проблем с вестибуларния апарат, който проблем лекувах с цяла година пиене на хапчета. И към днешна дата, за да неутрализирам лошото от това изкривяване (по-точно изправяне  Laughing) спя на ортопедична възглавница и ходя да плувам. Това са единствените две неща, които помагат за правилното оросяване на мозъка и когато ги спазвам нямам проблем. И двете са ми назначени от невролог и от ортопед (независимо един от друг, но и двамата много добри в своята област, и съм им много благодарна за тези съвети). Когато пътувам си нося една по-малка ортопедична възглавница, но ако пътувам само за ден-два или пък със самолет само с ръчен багаж, не я взимам и тогава в хотела спя без възглавница, защото само когато спя без възглавница, се чувствам наистина идеално, но понеже без възглавница не ми е уютно, с ортопедичната доближавам максимално до ефекта от спането без възглавница. С това дълго словоизлияние исках да ви кажа, че трябва да се консултирате с лекар, преди да решите дали ще слагате възглавница на бебето. Аз лично няма да му слагам, заради това, че знам че спането без възглавница е най-доброто за врата, но не ми е уютно, за това ползвам ортопедична. на мен доктор ми е казвал, че човек е животно по физическите си белези е създаден да спи на земята (или пода в пещерата), а не на мек дюшек и мека възглавница и за това гръбнака му няма нужда от нищо меко  Laughing Нооооо... всеки човек е различен, следователно и две еднакви деца няма, така че според мен за такива важни неща, като гръбначния стълб, трябва индивидуална преценка от вашия педиатър или ортопед точно за вашето дете,  а не по принцип.

# 482
  • Асеновград
Добро утро, поспаланки.
След малко отивам на лекар, и после ще пиша.

# 483
Здравейте мили дами.Как са тумбаците PartyИскам да задам въпрос на тези от вас които ще раждат със секцио (защото аз ще раждам така) Thinkingкъде ще го правят колко ще ви струва и най важното страхувате ли се защото въпреки че първото ми дете съм го раждала пак със секцио сега много повече ме е страх не знам защо newsm78направо се побърквам ден след ден благодаря на всички предварително целувки и лек ден  bouquet

# 484
Изза аз ще правя секциото в Аг Варна , ще ми струва 350лв с избор на екип.
Аз снощи ядох диня доста и поставих рекорд 7 пъти до тоалетна. Добре че не ми пречи да си заспя веднага.
Какво стана с нашите вестителки само Рени се предложи дайте поне още две момичета че почна бебевалежа. Simple Smile
Хайде за неразбралите утре Варна пак сме на Крамера в Мола в 11 ч.
Бай отивам да чистя и готвя .

# 485
Добър ден и от мен Simple Smile

Миленка , има още две вестителки поне, на първа страничка са обявени. И всяка мам си избира нейната и й пише ЛС за тел.номер Simple SmileSimple Smile

П.С. Не е ли нормалното раждане в АГ Варна 350 лв. с избор на лекар и то по старите цени.. ? Пиши ми моля те, ако трябва на ЛС!

Хубав и слънчев ден на всички

# 486
Момичета, аз (въпреки, че не бях много редовна в писането, за сметка на четенето) също с радост бих предложила услугите си като "вестител" на щъркеловите новини. Терминът ми е на 21,09 и се надявам да съм от полза. До края на тази седмица съм на работа и след това излизам в болничен. ОБЕЩАВАМ, че ще бъда по- редовна и в писането  Peace

# 487
Момичета, имам въпрос- Някоя от Вас ползвала ли е болничен по време на бремеността, и ако да кога ви го изплатиха?
Аз имам един болничен от Януари месец за 5 дни и един от Юни месец за 10 дни и още нито единия не ми е изплатен. Незнам и към кого да се обърна за справка, за да питам какво се случва.
Ако с такова закъснение изплаща НОИ и майчинските, то тогава незнам как ще се оправяме!!!!

# 488
Красуна  Честит рожден ден !Да си жива и здрава !
Ренка утре ще говорим подробно за Аг и Георгиев!ЕЕЕ Защо така Рени не се ли излекува вече? Нормалното раждане с избор на екип за 4 етаж мисля беше около 250лв , дано не хванем новите цени.   Ето намерих  и сайта на болницата  там пише кои лекари може да се изберат  http://hospital-agvarna.com/index.php?m=385&lang=1Оф много съм заспала да не видя че си имаме вестителки ! Mr. Green

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 13:51 от Милен_ка

# 489
Момичета, имам въпрос- Някоя от Вас ползвала ли е болничен по време на бремеността, и ако да кога ви го изплатиха?
Аз имам един болничен от Януари месец за 5 дни и един от Юни месец за 10 дни и още нито единия не ми е изплатен. Незнам и към кого да се обърна за справка, за да питам какво се случва.
Ако с такова закъснение изплаща НОИ и майчинските, то тогава незнам как ще се оправяме!!!!

Проблемът е по - скоро от работодателя ти, а не от НОИ. Те изплащат редовните болнични в рамките на 10 или 15 дни от постъпването им, ако не се лъжа. Най - добре провери дали са представени в НОИ, дали няма някакъв проблем с осигуровките или пък нещо нередно със самия болничен.
Моите болнични, като на самоосигуряващо се лице, се носят в НОИ, съответно се изплащат, едва след като си платя всички дължими осигуровки за месеца на болничния.
Също така, ако нямаш, си изкарай ПИК код от НОИ, за да можеш да правиш справки по интернет.

Успех  Peace

# 490
Raleva, аз ползвам болнични и да ти кажа до сега нямам нито едно забавяне на плащането. Едва ли проблемът е в НОИ, по-скоро е във фирмата, където се вдиш на ТД...може въобще да не са ти подавали информацията към НОИ, първо се обърни към тях, поискай им справката, която се получава при подаване на болничен(ако са подадени)..и вече там ако всичко е ок, се обърни към НОИ. Това е моят съвет.

Миленка,
аз утре няма да идвам на срещата, затова те питах тук Simple Smile

Красунка, честит рожден ден! Да си много здрава и щастлива. Весел празник и едно хубаво детенце номер 3 скоро Simple Smile

# 491
Raleva, по закон НОИ изплащат болничните до 15 работни дни (не съм сигурна за точната цифра, но може да е по-малко дни, но не и повече), след получаването им. Няма начин да ти ги бавят те, ако всичко с болничния ти и с осигуровките ти е наред. Така че провери дали рабоодателя ти изпраща боличните, дали от НОИ не са ги върнали, дали са ти платени осигуровките и т.н. Това е теорията, а сега практиката (аз съм в болничен от края на март, така че вече доста месеци НОИ ме издържа  Laughing) - ако имаш болничен, който изтича през самия месец, ще ти го платят в началото на следващия, а ако след него имаш друг до кра яна месеца, него ще ти платят около 15-то число за до края на месеца и остатъка му в началото на по-следващия. За да ти стане ясно давам пример -болничен от 20-ти юни до 23-ти юли и нов болничен от 24-ти юли до 15-ти август. на пракитка си непрекъснато в болничен, но понеже са два болнични, в два месеца, НОИ ще ти платя така: около 2-ри юли ще получиш парите за периода от 20-ти юни до края на юни. около 2-ри август ще си получиш парите от 1-ви юли до 23-ти юли, около 15-ти август ще си получиш парите от 24-ти юли до края на юли и около 2-ви септември ще си получиш парите от 1-ви август до 15-ти август. Дано ме разбра, че това е НОИ все пак и не е лесно  Laughing Логиката е че в началото на месеца чистят плащанията по болничните, които изтичат през предходния месец, а около 15-ти чистят всичко до края на предходния месец. Ако имаш въпроси - питай.

Кокетка правилно ти е казала да си извадиш ПИК. Което ме подсети, че и аз трябва да отида  Laughing

# 492
  • Асеновград
Здравейте, бях на консултация.Всичко е наред, бебка е пораснала и вече тежи 2600кг. Simple Smile
Момичета аз също клоня за секцио, newsm78  в Асеновград ще си платя само за спиналната упойка, и ако реша на добра воля по нещо за лекарите. Peace
Но още не съм взела твърдо решение за раждането.

# 493
  • София
raleva  - А може и да звъннеш и да питаш в НОИ. Справката я правят по ЕГН. Така поне ще знаеш защо нямаш пари. И веднага при работодатела, за да не почне да те мотае, че виждаш ли НОИ забавят плащанията.

# 494
izza, аз също ще раждам със секцио. Избрала съм да раждам в гр. Тутракан и секциото ще ми струва 300 лв. за избор на екип.
Аз с тези болнични се ошашках вече. Не мога да им схвана цаката. През юли съм представила два болнични на работодателя един от 07.07. до 22.07 и един за 45 - те дни от 23.07. до 06.09. Вчера видях, че НОИ ми е превело около 180 лв., но сега не знам тези пари за кой болничен ми са, т.к. на 05.07. ми бяха преведени над 700 лв. Вече съвсем се обърках. Ще видим сега какво и кога ще ми преведат, но май и аз ще трябва да си извадя един ПИН код и да ги следя тези неща.
Хайде чао за сега бременелки. Аз отивам да полегна, че днес имам чувството че бебка направо иска да излезе, такива контракции и напрежение ниско долу усещам. целувки на всички

Общи условия

Активация на акаунт