Отговори
# 75
val_to има термометри вода/въздух се водят и стават и за стаята и за водата на бебо.А също така има и ванички за къпане със вграден термометър,но не знам колко ще е надежден.Иначе си има и само за вода както ти хареса.Аз до колкото знам водата във ваничката трябва да бъде около 37 градуса, а температурата в помещението, където ще се къпе детето 22-25 градуса.За бебефона и аз много се чудя -първо какъв и второ дали въобще да си взимам.Нека мамите с опит да кажат.Не са много евтини тия бебфони,а не знам дали ще имам полза от тях.Имам наблюдения от тия на бертони-те не са скъпи,на приемлива цена,но се хващаше и бебето на съседите Simple SmileТака,че наистина не знам кои ще са хубави,който знае да каже:)

# 76
  • несебър
Здравейте и от мен ,да се запиша и аз в новата ни темичка и както винаги със страхотно заглавие . Лека и прохладна вечер от мен ви желая  Hug

# 77
Здравейте и от мен!

Миленка,
честита ви годишнина, да се обичате и уважавате много дълги години, да цари разбирателство и мир в отношенията ви, а дечицата безкрайно да ви радват!!!!!

Хубава вечер на всички маймунки Simple SmileSimple Smile

# 78
Привет на всички  LaughingМиленка честита годишнина много да сте здрави,щастливи и да ни поканиш на Диамантена  свадба Mr. Green Аз лично ще бъда твърде стара тогава ,но ще дойда:lol:
Ама защо ще водиш мъжлето си във въртящ ресторант,това че ти повръщаш не е длъжен и той да го изпитва това удоволствие  hahaha hahaha
Мишленце ,аз съм тук на диванчето и плета дрешки на Гошко  LaughingЧе сега е жега ама ще дойде зима и да е със здраво кръстче моя син,няма да се излага пред мадамите след 16-17 години  Laughing
Тарка е на моренце и пори вълните  Laughing

Евитка,ти с тая пъпка на челото да не ти излезе трето око  hahahaПърво провери и тогава махни   hahaha шегувам се да не е вържеш

Мадленка,мерси за новата тема Hug

# 79
Здравейте и от мен след дълго отсъствие  Hug

Аз си бях в България за почти 2 седмици  Sunglasses. Съжалявам, че не се видях с варненските мами  Sad Просто то беше такава жега, а и доста ми беше натоварено - както обикновено времето не стигна за нищо. То явно и на варненки им беше топло, понеже нямаше срещичка по това време.

Трудно ми беше с малкия по летищата, понеже летяхме само двамата  ooooh! Багаж, сглобяване и разглобяване на количка, размъкване и гонене на дребния, а в самолета му се беснееше  #CrazyИначе си изкарахме супер.

Сега съм си пак в Австрия и още ми е едно криво  Sad Но ще свикна, няма как. Тук е много студено за сезона, няма и 20 градуса  Rolling Eyes

И аз успях да се изтърся по стълбите вкъщи, мами внимавайте, много лесно става сега с корема  Whistling. Че и Себастиан на ръце носех  ooooh!. За щастие, всичко се размина с една огромна синина на дупето ми и охлузвания на кръста. Ходих в болницата да ме видят, всичко с бебко беше наред, но искаха да ме задържат 24 часа за наблюдение.

Иначе, коремът расте, килограмите се трупат, вече съм +12 кг, а едва влизам в 8мия месец. Лекарката ми беше препоръчала да не качвам повече от 12, ама явно няма да стане  Simple Smile

Миленка, честита годишнина   bouquet

За сега това от мен!
Лека вечер на всички!  Hug

# 80
diana_val4eva,

ти какво му плетеш на твоя малък човек?
аз доста плетене реализирах вече и сега съм решила да изчакам появата на манекенката и тогава да продължавам с творенията, понеже сега размерите малко на око ги правя Simple Smile
но пък съм изплела 2 пелени-одеалца, да има да се пременяме с различни завивки Simple Smile

спорни творби ти пожелавам newsm51

# 81
  • София
Аз от бебефонът съм много доволна и за мен си е задължителен. Бебето си спи в стаята - изолирано от шумове, а аз си имам свободата да се движа и правя каквото си искам. Ние много пътувахме и ми беше от голяма полза в хотелите, къщите, на морето - то си спи, ние си движим и всичко е под контрол. Използвах Фишер прайс, но се счупи след 2 г. и сега съм на Филипс и двете марки са ОК. Чувала съм, че по-ефтините могат да ловят обхвата на съседите, радиостанциите на такситата и др...а и шумят, което много дразни.

Термометри има всякакви, и комбинирани за въздух и вода и вградени във ваничката, на тях е обозначена оптималната температура при къпане на бебета.

# 82
Здравейте тумбачета  Laughing аз съм на морето вече, но последните дни, преди да замина нямах секудна свободна и за това не съм писала.

Роси, абсолютно не си се объркала - албумин и общ белтък са различни неща. Общия белтък представлява серумните белтъци в кръвната плазма и включва всички белтъци в кръвта (без тези на хемоглобина и на фибриногена). Общия брой на серумните белтъци е над 100. Серумните белтъци се делят на Албумини и Глобулини. Албумините са около 60% от общия белтък, но не са целия. Точно за това се изследват отделно и в моя случай, например, общия белтък е нисък, а албумина е в норма.

А, за диетата - доктора директно ми изписа да пия протеини (тези дето култулистите ги пият преди тренировка  Laughing) и Омега 3 киселини, обаче аз не пия протеините, а реших да ги ям и сега ям яйца (с предимство на белтъците), извара и месо на всяко хранене (белтъка на яйцето и изварата са най-чистия белтък, който може да се яде) и ако като се върна следващия петък в София, кръвната картина не се е оправила, ще почвам протеините.

За плащането за избора на доктор - напълно съм съгласна с мнението на Кокетка - ако искаш конкретен лекар и искаш да ти е на разположение денонощно, значи трябва да платиш. Ако сравним с учителите е същото като да ти дават и частни уроци на детето - то си ходи на училище безплатно, но ако искаш нещо повече от него, трябва да си платиш или пък го пращаш в директно в платено училище. Всеки сам си решава дали да плаща, но не съм съгласна, че понеже всички са положили хипократова клетва това ги прави кадърни. Нека не забравяме колко некадърни доктори има колко лекарски грешки стават. И това е риска като отидеш при който е на смяна. Аз в мойта работа раотя от 8 до 5 и за толкова ми плащат, няма да работя събота и неделя щото на някой му трябва кредит и на мен това ми  е професия. Е, за съжаление в мойта работа няма как да ми платят за да работя извънредно, но в професиите, в които има - какво е лошото? Освен това, аз също като Джадед не искам да плащам социални осигуровки и пенсионен фонд. Аз за старините сама ще си се погрижа със застраховки и инвестиции, а предпочитам вместо да плащам осигуровки, да плащам когато ходя на лекар - първо защото ще ми е по-евтино и второ защото сега плащам и осигуровки и отделно прегледи, изследвания и за раждането ще си платя. Не искам "фалшиво безплатно" здравеопазване, искам качествено, пък нека е "платено".

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 01:52 от Tara Wilson

# 83
Не мисля, че има по-справедливо от солидарното социално осигуряване. В крайна сметка плащаш с  вноските пенсиите на твоите майка и баща, баба и дядо. Не е измислена по-добра обществена система да се погрижиш по някакъв начин за поколението, което се е грижило за теб. Друг е проблема, че самата система в България беше опорочена, заради несполучливи "реформи".
И аз съм съгласна с Кокетка за плащането за избор на лекар и екип, но не смятам, че трябва да си платиш, за да се държат човешки с теб. В крайна сметка съвсем нормално е, когато човек отива за едно от най-големите събития в живота си, да очаква вместо крясъци и обиди, няколко мили думи.
Понеже сравняваме с учителите, добрите учители си личат и по това, че намират подход към всяко дете  и са и добри психолози. За лекарите също са необходими такива умения. И нещо друго, което е различно - учителите нямат право да дават частни уроци на деца от училището, в което преподават.
espri, stels- bel Hug
По повод комплектите за изписване -  едно време / 2007/ Laughing комплектите на Bebetto бяха по седемдесет и няколко лева, но включваха и пелена, боди потник, боди с къс ръкав, боди с дълъг, няколко шапки, ританки, блузка,  чорапки, лигавник и още работи. Нашият беше същият като на джадед, но с повече неща.  На Иво не му ставаха бодитата. Другото го е носил, всичко сега е като ново. Страхотна е материята. От пелената също съм много доволна.  Но трябва да се гледат и размерите. Затова аз съм решила да купувам в деветия месец, когато ми дадат някаква прогноза бебето горе долу колко ще се роди, ако износя докрай бременността.
Миленка,  желая ви да гледате заедно напред, да имате общ път, да си се радвате взаимно и на децата си  bouquet
val_to , това сърбене е възможно да са гъбички. А содата е един от бабешките лекове за облекчаване на положението. Но не и за лекуване.
Тези термометри за вода трябват два пъти и после всичко се усеща с ръка.Бебефонът е за спокойни родители, които могат да оставят бебето и да се доверяват на разни джаджи. И за такива, които смятат, че добро за развитието на бебето и спокойствието им е, е отделна стая за мъника. Тогава е много необходим.

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 08:59 от valerie

# 84
Добро утро сладури,

Аз смятам да си взема бебефон на Авент, има един нов модел (без камера), има обаче термометър за въздух, влажност и т.н. и не хваща странични шумове като таксита, самолети и бебето на съседите. Само дето е малко скъпичък...но пък имам приятелка, която е адски доволна от него..има и доста добър обхват--което е също важно.

АЗ ще мързелувам сега в нас, мъжо учи милия за държавен изпит...така е като се е записал по-късно..сега му е мноооогоооо трудно..а после мисля да направим една разходка из Морската градина.

Вчера сънувах, че сме седнали на голяяма маса..с повечето от момичетата от форума, беше много приятно...ии сънят ми беше като истински... Simple Smile

Хубав ден от мен Simple Smile

# 85
Тараблагодаря,че ми обясни.В понеделник съм на изследвания и да знам какво да питам и какво да говоря,че моята доки нищо не ми обяснява поне аз да знам.Тия протеини мъжа ми яко ходи да вдига железа във фитнеса и пие някакви ако се наложи може да си пийна от неговите Joy За бебефона въобще незнам какъв ще си взема,но тъй като ще се местим в къща,а тя не е малка предполагам ще е от полза.Банята и тоалетната за на първия етаж,а ние ще сме на втория сигурно ще върши работа ще трябва да взема някакъв.Днеска пак ще е топло направо неиздържам вече,искам някъде на балкан Rolling Eyes

# 86
Здравейте и от мен! Hug

Ние след много ходене по почивки, най-накрая се завърнахме! Изкарахме доволно добре и сега започвам да се занимавам с покупките за бебо. Не че преди почивката не изкупих нета  Mr. Green, а от намалението в Карфура , не ми се говори  Whistling М/у другото в Карфур има много хубави бебешки хавлийки на цена от 8 лева, което е нищо.

С бебка сме добре, само дето майка й много се подува, така ми отичат краката вече, че не знам още месец и половина как ще изкарам, а съм такъв хойдар, че въобще не ме свърта в къщи.
Със съпруга ми избрахме Крио Сейв за съхранение на стволови клетки, и вчера отидох да си направя изследванията, които искат при подписването на договора.
В четвъртък бях на преглед при доктора, който мисля да ме изражда, но се оказа, че той излиза отпуска от 16 август до 22 септември, така ,че може би ще ме пренасочи към друг Tired Буболина е добре, вече е 2100гр.
Ох, момичета и да ви разкажа какво стана. Чакаме си жени пред кабинета за консултация при доктора, едното момиче започна да се присвива , диша дълбоко.....Дойде и нейния ред , влезе, излиза след 2 мин  и  я качиха за раждане, оказа се, че има 6 см. разкритие. На другия ден пак ходих до АГ-то и се засякохме с нея там където се записват бебетата. Каза, че е родила след един час, първо раждане, 20 дни преди темина. Пожелавам на себе си и на всички ни такова бързо раждане като на тази мацка Praynig

renka86, ами викам да ти сбъднем съня, а?   Joy Не сме се събирали отдавна !Какво ще кажете варненки? Само Ви предлагам,ако е много голяма жега да се срещнем в някой МОЛ на хладинка Heart Eyes

# 87
Момичета да ви се оплача-ако щете вярвайте,но  тази сутрин ей така изведнъж се събудих със стрии по бедрата Cry Като се видях и щях да падна,ужасно е Sick А не съм спряла да се мажа от началото на трети месец #2gunfire Баси гадното как ще го махам това нещо незнам,направо не ми се мисли до края какво още може да излезе... Sad

# 88
mamulq77, ще се радвам да се видим, естествено, и идеята ти за Мол е супер..навън през деня не се диша..

Роси, аз така от вчера за днес се сдобих със стрии от ляво и дясно на корема...доки каза,че за 3 седмици матката ми е порастнала с 4 см..което си е доста..и обяснимо за стриите. Както четох една мама да пише, нося си белег от "войната". Та в крайна сметка вече го преживях Simple Smile

# 89
Стрии аз с предишната бременност дори не ги бях видяла , появили се на долната страна на корема и после ги видях. Вероятно нямаше как да се избегне, предвид това, че цяла седмица след термина си го носих сладура.
Другата седмица съм на преглед, до сега никога не са ми казвали колко тежи бебка. Имам ужакен дискомфорт в таза ooooh! и гадни крампи, за моя изненада една сутрин се събудих със ужаааасно боляща крампа ниско в корема в дясно, ужасно се изплаших докато се сетя какво става Shocked, пак увеличих магнезия.
За бебефон може да се използва пс камера /или цял лаптоп/и в др. стая си гледаш. Иначе имам без камура на бертони по почивки и на къща са супер полезни!

Общи условия

Активация на акаунт