Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 204
  • 882
  •   1
Отговори
# 105
Момичета аз да споделя как изчистих от бялото пране розови петна от червена кърпа и мастило от химикалка и всичко това едновременно. Ужасс!
Та купих си ново бяло сако и още не съм го носила реших да го изпера в пералнята с другото пране, ама не съм видяла една червена кърпа и се сещате какво става после. Да ама като извадих прането освен, че беше розово беше омазано и с мастило-забравила съм една химикалка в джоба на служебните дрехи и направо ми причерня.  ooooh!
Изтрелях се веднага до магазина и купих всички всевъзможни препарати за избелване - Тайд, Спот, Вениш, Махх.
Препрах прането пак на 60 градуса с Тайда и Спот, като първо го накиснах за около час в гореща вода пак с тези препарати а и там в лигена сипах и един Вениш за бяло пране.  Като искам да кажа , че не съм спазвала мерките от опаковките ами от Тайда сипах повече от половината от кутията, Спота го сипах цялото пакетче и цялото пакетче Венеш.Такава алхимия стана в легена, че водата стана бяла като мляко и леко завря. В резултат от това  и от препирането в пералнята послена 60 градуса се изчисти само розовото оцветяване, мастилото не.
После се започна едно търкане на мастилото със спирт, с ацетон ooooh!, с лимомена киселина , с Махх, дори дирекнто сипвах върху него и Доместос... Tired
Накрая след почти още 2 часа търкане с какво ли не изчистих почти всички петна от мастило по дрехите. Само на работната престилка остана едно петно, но решех че там може да си стои Grinning, че вече нямах сили. От сакото остана едно едвам забележимо малко петълнце, но повече от това не можеже , но то е в долната част на ръкава и не се вижда почти. Бялата блуза, която беше най-омазана с мастилото всичко се махна - направо я бях отписала като я извадих първия път от пералнята.
От цялото пране съсипах само тениската на мъжа ми - тя не можа да се изчисти, защото имаше цветни ивици, които избеляха. А и на единя крачол на дълните на мъжа ми отзад има малко мастилце, ама аз още не съм му казала, но пък те са му стари и той рядко ги обува, ама от самолет не се вижда. Wink
Та така, ако на някой му се случи нещо такова нека да пробва тази алхимия.  та като почнах от 10 сутринта та до към 14 часа следобед вече бяхприключила с търкането и прането... ooooh! #Crazy Sick

# 106
Май по-добре /и по-евтино / ще е внимателно да си сортираме прането!  Mr. Green Аз никога не пъхам нещо,без да съм проверила и изтупала джобове, подгъви и т.н..Както и внимателно слагам една по една дрехите.  Hug

# 107
Здравейте момичета,
Имам едно въпросче дали може да ми помогнете.Чудех са дали да пускам нова тема ама пробвам първо тука дали можете да ми разрешите проблема .В банята по края на мивката и ваната преди година две сложихме  бял силикон , уж който не мухлясвал , ама познайте - за няколко месеца стана на черни петна и няма махане .Много е грозно и стои като мръсно , пробвах с какво ли не -Саво и подобни аналози,търкане ,препарат за махане на самия силикон.С нищо не се маха #Cussing out.Моля Ви дайте идея с какво да махна мухала или поне някакъв свестен препарат за махане на силикон , от който да не ми останат ръцете от чагъркане ! Sad
И при нас мивката стана така, но за жаласт проблема е, че трябва да се махне силикона и тогава на абсолютно суха повърхност да се сложи нов. Явно при поставянето е имало някаква влага и затова този мухъл е под силикона. Аз успях само на кръглото капаче на перваза на мивката да изчистя, като остъргах силикона отстрани с макетен нож. А за самия ръб на мивката, където е захваната за стената не смея да пипам, чакам на мъжа ми да му дойде музата да махне стария силикон. Той беше казал, че се остъргвал, не съм чула да има прапарат за махането му.

# 108
Май по-добре /и по-евтино / ще е внимателно да си сортираме прането!  Mr. Green Аз никога не пъхам нещо,без да съм проверила и изтупала джобове, подгъви и т.н..Както и внимателно слагам една по една дрехите.  Hug
Абе то и аз винаги проверям, ама сега бързах и не проверих и си отворих работа като за целия китайки народ... Joy

# 109
  • Бургас
Здравейте ,искам да попитам как да изчистя петна от фулмастер върху мокета в хола....нямам никаква идея...

# 110
Роси боси, златна си.  bouquet Намазах релсата на корниза и топченцата на щипките със свещ и сега вървят без проблем, направо не мога да повярвам, като зная колко пъти съм се катерила да закачам щипки. Hug

# 111
  • на Дъждовен остров
Здравейте момичета,
Имам едно въпросче дали може да ми помогнете.Чудех са дали да пускам нова тема ама пробвам първо тука дали можете да ми разрешите проблема .В банята по края на мивката и ваната преди година две сложихме  бял силикон , уж който не мухлясвал , ама познайте - за няколко месеца стана на черни петна и няма махане .Много е грозно и стои като мръсно , пробвах с какво ли не -Саво и подобни аналози,търкане ,препарат за махане на самия силикон.С нищо не се маха #Cussing out.Моля Ви дайте идея с какво да махна мухала или поне някакъв свестен препарат за махане на силикон , от който да не ми останат ръцете от чагъркане ! Sad
И при нас мивката стана така, но за жаласт проблема е, че трябва да се махне силикона и тогава на абсолютно суха повърхност да се сложи нов. Явно при поставянето е имало някаква влага и затова този мухъл е под силикона. Аз успях само на кръглото капаче на перваза на мивката да изчистя, като остъргах силикона отстрани с макетен нож. А за самия ръб на мивката, където е захваната за стената не смея да пипам, чакам на мъжа ми да му дойде музата да махне стария силикон. Той беше казал, че се остъргвал, не съм чула да има прапарат за махането му.

ето ти препарат (не знам дали го има в БГ, но предполагам).  Пръскаш там където е мухъла над силикона и оставяш поне едно денонощие.  Като се сетиш повтаряш и потретваш. Препарата мирише доста силно, така че ако имаш възможност пръскай и гледайте да не сте в къщи.  То си е направо сода каустик според мен.
Ако не излезе след повтаряне на процедурата веднъж, дваж значи сменяйте силикона.

Dettol
Mould & Mildew Remover

# 112
Би ли погледнала активното вещество кое му е ? Ако е сода, лесна работа.

П.П. Обаче силно ме съмнява да е сода. Тя би могла да разгради мазнини/ като ги осапуни /. И не мирише. Най-вероятно е обратното-някаква киселина.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 13:45 от Анонимен

# 113
Гери79, огледай добре дали мухъла е ВЪРХУ силикона или вътре в него. Ако е над него - с препарат ще стане, ако е вътре препарата няма как да го изчисти.
Силикона не се маха с препарат. Стърже се, просто се реже с нож. Примерно макетен нож и режеш като плъзгаш плътно по стената на ваната и после по пода. Остатъците също се изчегъркват.
Белият силикон е акрилен и мухлясва. Прозрачният е санитарен и не мухлясва.
А най - добре специален на Серезит примерно да вземете.
А черните петна сигурна ли си, че са мухъл, а не наистина мръсно ?

# 114
Явно не е върху мухалът не е върху силикона , иначе Савото щеше да го премахне Явно ще се стърже , а е толкова много.При нас и прозрачния силикон мухляса.

# 115
  • на Дъждовен остров
Дават че съдържа силна белина (активна) каквото и да значи това.  З амен това си е точно сода каустик.  Значи понеже е спрей и като се пръска има действието да мине и под смаия силикон обаче пак много зависи.  При мен някога действа въпреки че ми се струва неизбежно смяната на силикона, а друг път когато уж е в/у нея не действа. 
За мен е безотказен на 85%.

# 116
Не зная дали е писано вече, но все пак:
* За премахване на варовикови отлагания по чайници, тенджерки и т.н - накиснете съда с р-р на винен оцет и вода (колкото повече е оцетът, толкова по-ефикасна е сместа).
* Гъба, напоена с оцет, излъсква до блясък металните части в банята.
* Когато гладя, капвам няколко капки лавандулов спирт във водата, за приятен аромат.
* Когато ми остане лимон в хладилника, го измивам и нарязвам на полумесеци. Поставям парченцата разделени едно от друго върху чиния и ги замразявам във фризера. След това ги прибирам в торбичка и ги ползвам като лимоно-ледчета в коктейли или просто в каната с вода Sunglasses
* Няколко резена плод според сезона в каната с вода й придават много приятен аромат. Най-обичам вода с парче кайсия.  Crazy
* За премахване на неприятни миризми от микровълновата - първо я почиствам както обикновено, а после поставям обелка от лимон (портокал, грейпфрут, мандарина) и я пускам за 1 мин. Оставям я отворена за да се проветри.

# 117
Белината е хлорсъдържащо съединение, а сода каустик си е NaOH - натриева основа. С нея се вари сапун и се чистят загорели съдове.

# 118
  • на Дъждовен остров
Белината е хлорсъдържащо съединение, а сода каустик си е NaOH - натриева основа. С нея се вари сапун и се чистят загорели съдове.

Значи дават силна белина, ама иначе аз ако взема обикновенна белина да измия примерно гърнето въобще аромата не е такъв силен.  Тук пише да се слагат задъжлително ръкавици и да не се вдишва.

# 119
Да не се вдишва заради хлора. С една дума-тук няма такъв препарат и едва ли ще можем да го "побългарим "  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт