Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 166 091
  • 882
  •   1
Отговори
# 255
От 2-3 дена в къщи ми се появиха огромни черни мухи, аз ги трепя, те пак се множат. Нямам идея от къде са, но имам комарници на всички врати. Нямам и не държа храна на открито. Някоя идея, как да се отърва?
Пробвай с арома лампа и етерично масло - напр. такова от чаено дърво. Знам, че помагат при някои видове насекоми, но досега не съм пробвала.
Разреди етеричното масло във вода задължително, сложи само няколко капки от него. Успех

# 256
Здравейте, незнам дали въпроса ми е за тук...питането ми е следното: как да закача коледната украса по стената така, че после да не си личи като я махна. Стената е латекс, светла на цвят, току що я пребоядисахме. Дайте съвет, благодаря предварително.  bouquet

# 257
Моля помагайте.Свалих тенджерата от котлона и я сложих на масата за секунда и мушамата залепна за дъното.Как да я махна, това е любимата ми тенджера.

# 258
  • Пловдив
Момичета, помагайте. Изпрах ма мъжът ми яке с пух на 40 градуса и 600 оборота центрофуга. Няма никакви следи от пуха, Моля ви за съвет, какво да направя.

Благодаря.  bouquet

# 259
  • гр.Пловдив
Момичета, помагайте. Изпрах ма мъжът ми яке с пух на 40 градуса и 600 оборота центрофуга. Няма никакви следи от пуха, Моля ви за съвет, какво да направя.

Благодаря.  bouquet

пусни го пак в пералнята заедно с топка за тенис на корт. Не съм го пробвала о на доста пъти е давано като съвет и тук и в други теми. Поразрови се за по точно инфо.

# 260
  • Пловдив

Благодаря.  bouquet

пусни го пак в пералнята заедно с топка за тенис на корт. Не съм го пробвала о на доста пъти е давано като съвет и тук и в други теми. Поразрови се за по точно инфо.

Благодаря. Утре ще купя топки и ще го пусна. Ако някои знае друг начин Моля не

ка пише.

# 261
vanichka75 , дебела завивка се пере с 3-4 топки за тенис на ниска температура, пробвай същото и за якето.
Дървени повърхности се чистят от лепенки, като се залива малко олио върху тях и се търка с пластмасова шпатула, след това задължително се минава с кърпа напоена с гореща вода, за да попие мазното.
Загоряла тенджера се чисти като се слага да заври в нея кока кола и се чисти с четка, ако не се изчисти достатъчно пак се слага на котлона.
Микровълновата се изчиства по-лесно като в нея за 5 минути се слага една дълбока чиния с 2/3 вода и 1/3 оцет и после се минава с чиста кърпа.
Слушалката на душа се чисти от варовик като се потопи за няколко часа в пластмасова торбичка напълнена с оцет или лимонов сок, след измиване се почистват и дупките като се пъха тел с подобна дебелина на всяка от тях.
Мухал в хладилника се чисти с паста за зъби и четка за зъби, а след това се минава с навлажнена кърпа.
Телевизор се чисти с леко навлажнена кърпа потопена в съд с вода, в който са капнати няколко  капки син спирт. Екрана се чисти също с леко навлажнена кърпа потопена във вода, в която има половин капачка (от шише с вода) омекотител -той влияе на излишното наелектризиране.
Източник

# 262
  • Бургас
За пухеното яке. Остави го да изсъхне, като периодично го разтръскваш. Пухчетата са мокри и са се събрали на сектори някъде. Имам такова яке и след изпиране, напипвам, за да ги усетя къде са, и при сушенето ги раздърпвам периодично.  Peace

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 22:15 от Pagocт

# 263
Пробвай да го разрешеш леко с гребен докато е още влажно. Peace

# 264
  • Пловдив
Благодаря на всички за съветите.  bouquet

# 265
  • Sofia
За коледната украса - аз бях пуснала специална тема по въпроса, че всяка Коледа ме навикват как съсипвам латекса (което си е вярно де).  Mr. Green Препоръчаха ми това:
http://www.bulcom2000.com/productbg.php?R=469&SR=473&p=1 … 807g6e8bltbbm64n1
Представлява нещо като маджун, не оставя следи, издържа тежест да малка картина и може да се ползва многократно.

# 266
Привет. Hug
Как да изегъртам остатъци от фасадекор и не знам си какви още подобни замазки от плочките на терасата? Майсторът е бъркал смесите в кофи, но е излизало (кой да се сети да сложи найлон Banghead) и сега е стегнало на камък.

# 267
Ена, опитай с шпакла да премахнеш грубото и после с препарати. Аз така (с шпакла) махах мацнат тук там латекс от прозорци.

# 268
  • Sofia
Eна, изчегъртай едрото с шпакла или нож, остатъка залей обилно с кореселин и остави за няколко часа. След това изтъркай с тънка тел за съдове.

# 269
За коледната украса - аз бях пуснала специална тема по въпроса, че всяка Коледа ме навикват как съсипвам латекса (което си е вярно де).  Mr. Green Препоръчаха ми това:
http://www.bulcom2000.com/productbg.php?R=469&SR=473&p=1 … 807g6e8bltbbm64n1
Представлява нещо като маджун, не оставя следи, издържа тежест да малка картина и може да се ползва многократно.
А дали ги има в големите супермаркети - Била , Кауфланд?

Общи условия

Активация на акаунт