Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 240
  • 882
  •   1
Отговори
# 735
мога ли да си нарежа тиквички и да ги сложа във фризера за зимата?

# 736
На мен не ми допадат тиквички от фризера. Опитвала съм сурови за готвене и пържени (готови). Не са ни вкусни след като се сготвят замразени. Опитай с един малък пакет и прецени сама.
Единствения вариант, който приемаме е на свекърва ми: реже на кръгчета, овалва в брашно и пече във фурната. После от това приготвян огретен от тиквички.

# 737
мога ли да си нарежа тиквички и да ги сложа във фризера за зимата?
Аз сложих миналата година нарязани на куб4ета.
Зимата с броколи и картоф правех страхотна крем супа за вси4ки с малко сирене и сухар. Peace

# 738
ranimi, пробвала съм с нарязан и осолен магданоз в буканче, може да опиташ с босилека;)
Нарязан и в бурканче и в камерата. Според мен ще стане. Peace
Аз имах предвид - в хладилника - да е подръка;)

Да, това с хладилника беше добро уточнение, щото в първия момент и аз си помислих за камерата, но в такъв случай, вече нямаше да са пресни. Ще се пробва, благодаря!  bouquet

# 739
Да, това с хладилника беше добро уточнение, щото в първия момент и аз си помислих за камерата, но в такъв случай, вече нямаше да са пресни. Ще се пробва, благодаря!  bouquet

Сори - то виж и бурканче как съм написала - при цитата го видях  Grinning

# 740
Моля за съвет...Моята баба си изпрала прането заедно с един вестник и купчина ГОЛЯМА косми - постригвала се..."луда работа", нооооооооооооооо....сега искам да и оправя дрехите - всичко е в косми и вестник...и пералнята е задръстена...дайте идея как се оправя с това  ooooh!

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 09:12 от tedi@az

# 741
  • София
Аз имах предвид - в хладилника - да е подръка;)
Защо, като са замразени не са ли подръка Rolling Eyes Аз все така си съхранявам пресните подправки - измити, нарязани и в пликче във фризера. После вадя и ползвам, вкл. и за салата или таратор - съвсем пресни са си. Пробвай, може пък да ти хареса, аз не намирам разлика във вкуса и аромата.

# 742
Моля за съвет...Моята баба си изпрала прането заедно с един вестник и купчина ГОЛЯМА косми - постригвала се..."луда работа", нооооооооооооооо....сега искам да и оправя дрехите - всичко е в косми и вестник...и пералнята е задръстена...дайте идея как се оправя с това  ooooh!
дрехите с четка...
за пералнята, една празна програма, най-вече без центрофуга, а с изплакване...
след това пуснете една хавлиена кърпа да се завърти, ако има още остатъци, може би втори кръг.
мисля си, че трябва да се изчисти, зависи и от пералнята де, чак разглобяване едва ли е нужно  Rolling Eyes

# 743
дрехите с четка...
за пералнята, една празна програма, най-вече без центрофуга, а с изплакване...
след това пуснете една хавлиена кърпа да се завърти, ако има още остатъци, може би втори кръг.
мисля си, че трябва да се изчисти, зависи и от пералнята де, чак разглобяване едва ли е нужно  Rolling Eyes

Задължително почистване на филтъра на машината. Намира се в долната част - вади се и се измива.
За пералнята би помогнало и пускане със специализиран препарат за почистване на перални машини+празен цикъл с малко прах.

# 744
Благодаря Ви момичета  Hug Hug Hug

# 745
Може би някъде е казано, но - слагам сапуни между дрехите в гардероба, за ароматизиране.
Хареса ми идеята за остатъците от стари сапуни, напоследък започнах да ги събирам, уж, незнайно с каква цел, може би така ще ги оползотворя.
Изпробвах и идеята за миене на микровълнова - преди измиването да се сложи съд с вода и лимон и да се врътне, действа безотказно.
Мисля да пробвам и сода и оцет за канала, досега ползвах химикали.
Лицето си мия с трици /пшенични, кестенови и т.н./ - екологично е. Правя си домашна маска от хума, мед, вода и някакво масло /в случая от гроздови семки имам/. Ако ще се ползва веднага и няма да се съхранява - може прясно мляко, кисело и жълтък. Аз слагам в бурканче в хладилника и ползвам по-дълго време.
Навремето старият хляб го печах на кубети, сега напоследък не остава много хляб.
Имам едни питки, оставени отворени и изсъхнали, довечера ще ги смеля на галета /дано да не ме домързи/.

# 746
И аз по едно време събирах остатъците от ароматните сапуни. Бях направила малки торбички от стари тюлени пердета, връзвах с панделка и слагах в гардероба. Един ден случайно се оказа, че това може да се ползва много успешно и като сапун за миене на ръце. Simple Smile Така както са в торбичката е много удобно и се получава хубава пяна с шарен аромат.

# 747
  • София
Ей, много приятен спомен ми е това с торбичките и сапуна. Когато ходех на детски лагери (а май и в детската градина беше така), сапунът го слагаха закачен в торбичка от бинт на чучура на мивката   Joy  Joy  Joy

# 748
  • Пловдив
А с какво мелиш  стария хляб на галета, че вече на съседите им изгледах две прасета сигурно...много хляб изхвърлям/ по точно събирам на съседите/

# 749
Благодаря за идеята. Имах почти цяла суха франзела и си я смелих в блендера.

Общи условия

Активация на акаунт