Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 888
  • 882
  •   1
Отговори
# 540
С лакочистител не съм пробвала-много драстично и рисковано ми се струва,но защо пък не. И това ще опитам.И с паста за зъби не съм.А има ли значение от кога са издраскани?            Благодаря за съветите и за корекцията-който не ползва клавиша "проверка правопис" и бърза-така става.

# 541
С лакочистител не съм пробвала-много драстично и рисковано ми се струва,но защо пък не. И това ще опитам.И с паста за зъби не съм.А има ли значение от кога са издраскани?            Благодаря за съветите и за корекцията-който не ползва клавиша "проверка правопис" и бърза-така става.

Peace аз не с лошо ... ама съм си буквояд Wink

а за времето ... ами има значение доколко се е пропило в покритието ... не се знам какво е покритието на клавишите .... не съм виждала такова нещо на живо много отдавна Wink

# 542
Едва ли...Но ако толкова държиш има белина за цветни и боядисани дрехи в Кауфланд съм виждала.
Белина за цветни т.е. с нея ще стане целият чаршаф бял? Не ми е това целта.
Благодаря все пак!

# 543
  • София
Ако не стане с паста за зъби, бих пробвала и с паста за почистване, която не е агресивна. Има такива на Дионис, в продуктите на Teleshop имаше подобна, която ползвам от доста време - Био Щайн. Ако нямаш такива пасти - последен вариант Циф, но много предпазливо. Примерно с напоена в препарата клечка за уши, но много внимателно и само върху драскотината...

# 544
За Циф също не бях се сетила.Ще почна с пастата за зъби като най-неагресивното и ще стигна до Циф.Попитах с мисълта,че някой може да се е справил с подобен проблем.Но явно ще почна с проби.

# 545
Пробвай преди това с мокра кърпичка-така съм чистила доста надраскано/дори и по-старо.....но много зависи от повърхността/.Може с бебешки,но има и едни за общо почистване/продават ги в повечето големи вериги/.

# 546
  • Варна
ЦИФ-а нещо не ме кефи.
Вече половин година не мога да открия дистрибуторката си на Дионис, търсих и на Екопромакс, защото съм чела, че и тяхната паста е мн. добра. Ако не успея до един месец ще се предам и ще опитам тази на Астониш или на д-р Бекман

# 547
След като чист спирт не помага, много се съмнявам в ефекта от мокри кърпички.

След чист спирт ... за мен идва разтворител/разредител/обезмаслител ....все такива едни агресивни, но не абразивни. Заради това попитах какво е покритието на клавишите.

# 548
  • Пловдив
Едва ли...Но ако толкова държиш има белина за цветни и боядисани дрехи в Кауфланд съм виждала.
Белина за цветни т.е. с нея ще стане целият чаршаф бял? Не ми е това целта.
Благодаря все пак!
Не не, не ме разбра или аз лошо се изразих. Има препарат, който поправя щети при цветни дрехи когато си оцветила в пералнята с нещо изпускащо боя. Т.е ако си пуснала червена блуза която изпуска при пране боя а в пералнята има има друг цвят дрехи и те са се боядисали на петна...това имах предвид! Но за съжаление не помня името на препарата...а и нямама опаковка в момента!

# 549
След като чист спирт не помага, много се съмнявам в ефекта от мокри кърпички.

След чист спирт ... за мен идва разтворител/разредител/обезмаслител ....все такива едни агресивни, но не абразивни. Заради това попитах какво е покритието на клавишите.

Де да знаех?  Sad  В началото  са се правели от слонова кост,но това е 45-50 годишно и надали.

# 550
Надраскано с химикал почиствам с Лок на Амуей. Ако е по-сериозно - намазвам няколко пъти и изпирам. Предполагам, че ще стане и за клавишите. Препарата не е агресивен и не е абразивен - течност е. Дават го за напълно безвреден.

# 551
Има препарат, който поправя щети при цветни дрехи когато си оцветила в пералнята с нещо изпускащо боя. Т.е ако си пуснала червена блуза която изпуска при пране боя а в пералнята има има друг цвят дрехи и те са се боядисали на петна...това имах предвид! Но за съжаление не помня името на препарата...а и нямама опаковка в момента!

Ако не се лъжа, Dr. Beckmann имат такъв.

# 552
Надраскано с химикал почиствам с Лок на Амуей. Ако е по-сериозно - намазвам няколко пъти и изпирам. Предполагам, че ще стане и за клавишите. Препарата не е агресивен и не е абразивен - течност е. Дават го за напълно безвреден.

Пенителя му е содиум лаурет солфат. Обясняват че е безвреден, но по съставки е като масово разпространените препарати. Но има вероятност да свърши работа за целта.

# 553
Момичета! Въпрос с повишена трудност. На цветна оранжева дамаска - повърнато след прием на активен въглен! Пробвах с Медикс за дамаски - никакъв ефект - черно като катран. Какво да правя?  newsm78

# 554
  • София
Момичета! Въпрос с повишена трудност. На цветна оранжева дамаска - повърнато след прием на активен въглен! Пробвах с Медикс за дамаски - никакъв ефект - черно като катран. Какво да правя?  newsm78

По принцип, повърнато се обработва със сода бикарбонат и малко вода и после с разтвор от амоняк и вода 1:10, но дали ще подейства на активния въглен, нямам идея.

Общи условия

Активация на акаунт