Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 269
  • 882
  •   1
Отговори
# 705
здравейте и в тази тема!
сложих си в банята плетени малки кошчета с капачета, мисля че са нещо като слама
обаче мухлясаха и сега се чудя как да ги почистя, не искам да ги хвърлям  Praynig
Напръскай ги с препарат против мухъл - например Саво. Ще се махне.
И също така ще се обезцвети. Ще избелее.

# 706
Момичета дайте съвет как да почистя бял налеп по дъното на парния стерилизатор доколкото си спомням ставаше с оцет ?

# 707
  • Варна
Оцет, лимонов сок, лимонтузу, лимонена киселина - всички действат.

# 708
Благодаря ,а дали трябва да поври малко или само да стои ?

# 709
  • Варна
Може и да става по-бързо с варене, но не съм опитвала.
Аз накисвам (само не знам колко време минимум трябва да се накисне, защото съм пишман-домакиня, не ме дразнят накиснати неща по плота и не ги проверявам през 5 мин. дали са готови за почистване).

# 710
Момичета, здравейте! Първо много се извинявам, ако въпросът ми не е за тук, но само вас ми хрумна да попитам.

Как да почистя кецове, които са направени от кожа и плат? Платът е зацапан и искам да го изпера, но се притеснявам да мокря стабилно обувката във вода.

За да е по-ясно, слагам картинка. Става въпрос за тези кецове:

Много благодаря в аванс   bouquet

# 711
Аз пера маратонки, които са от естествена кожа, в пералнята и си излизат като нови. На ръка съм пробвала, е, не мога да постигна резултата на пералнята. Само после като хубаво изсъхнат ги мажа с боя, за да подхраня кожата. Обаче-много да се внимава-абсолютно винаги да се перат със студена вода, че едни мои ги споминах скоропостижно (бяха на 3 месеца), защото се бях заблеяла, не съм сменила градусите и се праха хем на 30 градуса, и се разлепиха.
С това не казвам на Пощата, че съм сигурна, че това важи и за нейната обувка, просто споделям моя опит.

# 712
Много благодаря!   bouquet

Може и да събера смелост, да ги пусна в пералнята. Боя имам, така или иначе планирах да ги мажа след чистенето с боя.

# 713
  • Там, където ме обичат
 Peace

# 714
Поща, спортни маратонки пръскам с препарат за петна и пера в пералнята без да се замисля, даже и в сушилнята ги слагам после.  Но този тип обувка не бих рискувала.  Поне за първото пране бих ти препоръчала да ги пробваш на ръка и с хладка вода, да видиш как ще реагират.   Peace
Мазането с боя е хубава идея, не съм се сещала, ще го имам предвид   Flutter

# 715
Бих ги изпрала в леген с топла вода и течен сапун.
Маратонки в пералня не пера. Колкото и добре да е почистена подметката, вътре пера бельото на детето си.

# 716
Имате поща, с тия маратонки, които са с много малко плат не бих рискувала да сложа в пералнята, първо - с четка по-лесно ще изпера по-голямата част от тях, второ - няма да се притеснявам ще се сбръчка ли кожата, ще се разлепи ли тогава тя около подметката.

не пера обувки в пералнята, за тях "майката" им е търкането с четка и пяна (разтварям прах за пране в едно легенче или ако е много замърсено разтварям домашен сапун (продават такъв в кауфленд)), четкам, четкам, признавам си понякога съм пускала в пералнята връзки за обувки/маратонки.

ако са зацапани наистина, опитайте с четка и течен препарат за пране.
Не слагайте сапун или прах директно отгоре, че остават петна и бабуни, винаги с течно  Peace
за 20тина минути са готови Simple Smile

# 717
На всеки десетина дни пера обувки.Събирам вси4ко нали4но и заедно с малко дрехи  ги стартира.Излизат като нови.Последно пуснах на близнаците обувките за прохождане.Като нови са  WinkИзбягвам да слагам дрехи на децата с обувки,но наши да:)))

# 718
# 719
Утре ще продължа да се наслаждавам на уникални идеи Simple Smile))
Благодаря за линка Hug

Общи условия

Активация на акаунт