Хитринки за всякакъв случай - тема 6

  • 164 248
  • 882
  •   1
Отговори
# 750
  • София
  • Мнения: 177
А с какво мелиш  стария хляб на галета, че вече на съседите им изгледах две прасета сигурно...много хляб изхвърлям/ по точно събирам на съседите/

Аз съм от тези, дето много мразят да хвърлят храна и доста рядко ми се случва. За хляба - веднага след отварянето на опаковката го слагам в хладилника и го съхранявам там. Издържа поне 4-5 дни. Вкъщи купуваме или Тонус, или Органик на Мио. И с двата вида нямам проблеми и не е изсъхвал или мухлясвал никога.

# 751
  • Мнения: 332
Хляб много успешно се замразява във фризера-не го хвърляйте. Бях скептична за това, обаче се оказа много удачно. Купуваме почти винаги нарязан и понеже го яде само мъжа ми пробвах-увивам по 2 филийки в прозрачното фолио и така порциониран го замразявам. После вадя да кажем 1 порция от тези две филийки. Размразява се на стайна температура доста бързо сега като е топло и си стои мекичък и пресев, все едно сега е купен-няма разлика в качеството преди и след замразяване. Така е препоръчвам този вариант като според мен е добре да е порциониран, а не цял хляб да се замрази.

# 752
  • Пловдив
  • Мнения: 874
Благодаря ви за съветите!  bouquet

# 753
  • Мнения: 2 387
Ако имам омекнали домати-беля, нарязвам и замразявам в пластмасови чашки, после само прибавям към яденето без да размразявам.Винаги имам замразен хляб, понякога за пържени филийки или принцеси/без размразяване също/.''Запасявам се'' с нехранителни стоки, т.е.купувам по всяко време тоалетна хартия, салфетки, торби за смет , а не само когато ми свършват.

# 754
  • Мнения: 1 141
Момичета, моля за съвет как да изпера петно останало върху блуза (памучна) от пот под мишниците. Блузата е бяла обаче не съм сигурна че ще се получи с белина и вряла вода
Sad

# 755
  • Мнения: 8 593
Поли, опитай да натъркаш с "вениш", да престои така няколко часа и после при прането добави и в пералнята. Другия вариант е с някакъв бебешки прах за пране да накиснеш, те доста избелват.

# 756
  • Мнения: X
Избягвам да слагам дрехи на децата с обувки,но наши да:)))


 ooooh! ooooh! ooooh! Думи нямам...

# 757
  • Варна
  • Мнения: 758
И аз не пускам обувки в пералня, но имам въпроси към тия дето нямат думи:
- ако детето ви в седне да си играе в пясъчник или падне в локва/ в тревата/ на пътя, да не би да му изхвърляте дрехите, за да не замърсят всичко останало?
- ако отиде на плаж (където послтоянно се разхождат домашни и диви любимци) после търкате ли го с белина / доместос / кислол преди да го пуснете вкъщи  newsm78

# 758
  • Мнения: 2 259
И аз не пускам обувки в пералня, но имам въпроси към тия дето нямат думи:
- ако детето ви в седне да си играе в пясъчник или падне в локва/ в тревата/ на пътя, да не би да му изхвърляте дрехите, за да не замърсят всичко останало?
- ако отиде на плаж (където послтоянно се разхождат домашни и диви любимци) после търкате ли го с белина / доместос / кислол преди да го пуснете вкъщи  newsm78
Peace
Вси4ко изброено правя с накисване и предпране. Laughing
Някой преди да се възмути малко да помисли.Разбира се,4е не ги слагам обувките директно ,а ги по4иствам /дори пера на ръка/ преди да ги сложа в пералнята.Но,никога не мога да постигна ефекта на машината ,с този на ръка ,колкото и с каквото да търкам.
А и при мен дрехите понякога са по-мръсни от обувки.  Wink

# 759
  • Мнения: 2 877
Обувките на колко градуса ги перете и на каква центрофуга?

# 760
  • Мнения: 1 799
Обувките на колко градуса ги перете и на каква центрофуга?
Аз не пера обувки в пералня, освен едни лекички гуменки, които имам. Бели са и нямам избор.. Но не ги пускам на висока температура, защото веднъж бях пуснала едни чехли с гума отдолу и пералнята ми "наяде" подметката. Пускам ги на 40-50гр.

# 761
  • Мнения: 4 370
Аз пера обувки и домашни чехли заедно с килимчетата които слагам пред ваната.

Омекнали домати стържа на рендето, кожата изхвърлям, съхранявам в малки бурканчета във фризера.

# 762
  • Мнения: 8 593
И за двете, но доматите вместо в бурканчета в малки пластмасови разфасовки.
А и свекърва ми прави доматите в големи буркани, които са ми много за готвене - дори и през зимата се налага половин буркан да прибера м нещо пластмасово във фризера.

# 763
  • Мнения: 431
Здравейте дами!
Като става дума за обувки, да попитам как разширявате нови обувки. Мене почти винаги ме убиват при първите обувания. Намерих из Нета два начина.
Първият - в обувките се слага найлонов плик с вода и се слага във фризера. Водата замръзва, разширява се, така разширява и обувките. Това е приложимо при обувки от естествена кожа. Този начин го знам отдавна, но не с плик, а с мокри кърпи. Изпробван е, работи. Ето и клипче за този начин:


Интересен е другия метод - с нагряване на обувките във фурна. За съжаление не разбрах на колко градуса и за колко време. Ето и клипчето:


Чудя се, дали няма да се развалят обувките, да се разлепят или нещо такова. Отзивите обаче са положителни. Даже някой ги слагали в сушилнята - също ставало.
Молбата ми е, ако някой може да разбере от клипчето точно градусите и времето, нека сподели. Живо ме интересува.
Благодаря предварително.

# 764
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 730
Първоначално ги е държала 4-5мин. ,а вторият път 1-2мин на отворена фурна. Не бих го пробвала този начин.  WinkМоже да ги разлепиш или  изгориш. Има такива спрейове за разтягане на обувки. Другият начин е занеси ги на обущар, ще ги разтегне за 2 мин.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт