Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 232
  • 882
  •   1
Отговори
# 780
Привет!

Как да изчистя загоряло мляко върху котлон?  Rolling Eyes
Пробвах с LOC - не помогна,
сега напръсках с Меглио,
но все пак да попитам, ако знаете други варианти!

Hug

# 781
Обикновен котлон или стъклокерамика?

Ако е обикновен Меглиото би трябвало да го смъкне, може да опиташ с по-груба гъба на 2-3 пъти, като след всяко пръскане изчакваш 2-3 минути и малко търкаш. Ако е оребрен търкай по посока на ребрата.

За стъклокерамика има специални шпатули, които в повечето случаи са в комплект с котлона и има препарат за стъклокерамика.

# 782
  • Sofia
Сега ви открих. Има интересни хитринки. Връщам се назад да ви чета.

# 783
Ако е обикновен Меглиото би трябвало да го смъкне, може да опиташ с по-груба гъба на 2-3 пъти, като след всяко пръскане изчакваш 2-3 минути и малко търкаш. Ако е оребрен търкай по посока на ребрата.

Много благодаря за съвета!  Hug
Котлона е обикновен, напръсках с Меглио, изчаках 5 минути и потърках с груба гъба, от изгорялото падна малко, сега пак напръсках и след малко отивам пак да търкам.
P.S. Меглио помага!  Peace

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 12:20 от maminka23

# 784
  • Варна
Много се радвам какво изобретих като ми се наложи да правя компрес от мед на малката на гърдичките:
Намазах меда на едно лигавниче от тези, които са с мушамичка от долната страна и с нещо като хавлийка от горната. Завързах го на вратленцето й и я опаковах - гърдите й с домакинско фолио. До сутринта не мръдна!

# 785
Emmily, не е ли опасно с мед върху гърдичките? Не се заяждам в никакъв случай, питам защото една позната така я бяха намазали, и направо започна да я дави и гори, не можеше да диша...   bouquet

Намерих рецепта със стар хляб, за сладкиш. От типа на крем-карамел е г/д, казва се bread pudding. При интерес ще превеждам.  Peace

# 786
  • Балчик
Emmily, не е ли опасно с мед върху гърдичките? Не се заяждам в никакъв случай, питам защото една позната така я бяха намазали, и направо започна да я дави и гори, не можеше да диша...   bouquet

Намерих рецепта със стар хляб, за сладкиш. От типа на крем-карамел е г/д, казва се bread pudding. При интерес ще превеждам.  Peace

това са симптоми при алергия от мед

# 787
спондж боб, мерси за разясняването, не знаех. Оттеглям въпроса си към Emmilly.   bouquet

# 788
  • Балчик
спондж боб, мерси за разясняването, не знаех. Оттеглям въпроса си към Emmilly.   bouquet
Неее напротив , много добре се получи . Защото аз като прочетох поста на Emmilly  не се усетих за алергия , добре че ти писа , аз се страхувам много от алергии, помня как преди 14 години щях да си уморя бебето със сок от ягоди.  *Ally* .

# 789
И аз се страхувам, и срам не срам, не бях чувала за алергия от мед.  Embarassed Предполагам, че има признаци дори след хапването на лъжичка от нектара? Дано на никой не се случва.  bouquet

# 790
Има си и алергия от мед. Моите деца се опитвах по този начин да ги лекувам, но още след първия опит целите се бяха опъпчили с дребни пъпчици и не повторих.

# 791
Не знам дали тук мога да попитам как мога да 'изгоня' 10-15 оси от парапета на терсата си  Rolling Eyes. Едва вчера ги забелязах, явно се опитват да си правят...къща  Mr. Green. Парапета ни е метален, те са се сврели в единия ъгъл, мъжът ми се опита да ги гори с вестник...получи се временно решение на проблема (всъщност до днес).

# 792
  • Sofia
Не знам дали тук мога да попитам как мога да 'изгоня' 10-15 оси от парапета на терсата си  Rolling Eyes. Едва вчера ги забелязах, явно се опитват да си правят...къща  Mr. Green. Парапета ни е метален, те са се сврели в единия ъгъл, мъжът ми се опита да ги гори с вестник...получи се временно решение на проблема (всъщност до днес).

Прави се отвара от лайка и ръси наред . Там , където се наръси , нищо не каца . Прочетох го някъде.
Виж и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=511576

# 793
Аз такива гадинки уморих, като изчаках да се стъмни, защото тогава се прибират в гнездото и ги напръсках със спрейовете, които са против мухи, хлебарки, каквото имаш, на следващият ден не би трябвало да има повече и може да махнеш гнездото.

# 794
Благодаря ви за отговорите   bouquet. ПОради липсата на каквито и да е спрейове, вчера ги напръскат с ...обезмаслител  Rolling Eyes и те се разхвърчаха-нищо не се вижда-демек гнездо, защото те ако влизат през дупчицата през парапета и го правят вътре...няма как да се види. Днес не са се появили още, дали обезмаслителя ще ми реши проблема, или и той е временно решение-ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт