Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 195
  • 882
  •   1
Отговори
# 825
# 826
  • Sandanski
Някой дали знае как мога да почистя тапицерия на въртящ се стол,дали ще увредя дунапрена  вътре?  Thinking

# 827
Някой дали знае как мога да почистя тапицерия на въртящ се стол,дали ще увредя дунапрена  вътре?  Thinking

А от каква материя е тапицерията?
Дунапрена трудно ще увредиш ... Simple Smile

# 828
Дано не е късно... Стола на компютъра почистих с препарат за килими и дамаски. Мисля, че на Медикс беше. Разреждане както пише на шишето. С гъба топя в разтвора и търкам, търкам, а после със суха и чиста кърпа посушавам веднага. Стола беше почти сух, но това го направих преди месец, в големите жеги. За по-сигурно го оставих на терасата до вечерта. Понеже е черен - направо пареше. Като нов стана!

# 829
  • Sandanski
Благодаря  за съвета ,стола го купихме преди месец от Яворов.Но тапицерията ни е светло оранжева  и много бързо се захаби цвета,още днес ще го почистя така както казваш Hug

# 830
  • Пловдив
EliMery и аз се  Shocked когато преди години беше 40лв и като ги видях какво направиха. Това което аз правя всеки месец за без пари ooooh! От тогава не искам да ги видя само фреона от време на време проверяваме.

# 831
Някой може ли да ми даде координати на фирма за почистване и пране на холна гарнитура? И някакви отзиви?

# 832
  • на Земята
Как и какво по-точно почиствате на климатиците с препарат или без?Аз единственото,което правя е да сваля филтъра и го минавам през водата.Какво пропускам и как да разбера,че фреона трябва да се сменя-ако не охлажда достатъчно ли..?
п.п ние го използваме само за охлаждане.

# 833
Какво и как по-точно почиствате климатиците с препарат или без?Аз единственото,което правя е да сваля филтъра и го минавам през водата.Какво пропускам и как да разбера,че фреона трябва да се сменя-ако не охлажда достатъчно ли..?
И аз имам същия въпрос.  Peace

# 834
Какво и как по-точно почиствате климатиците с препарат или без?Аз единственото,което правя е да сваля филтъра и го минавам през водата.Какво пропускам и как да разбера,че фреона трябва да се сменя-ако не охлажда достатъчно ли..?
И аз имам същия въпрос.  Peace

Фреона се долива,до колкото знам,защото се получават загуби във времето.
Не го обяснявам много добре,но това знам от роднина,които се занимава с климатици.
Ние не викаме техници.Мъжа ми чисти филтрите и мие перките/или как се казва там/,много се цапат.Трудно се смъкват и слагат,но все пак го правим.Също така не винаги проблема е във фреона.Датчика за температура също е добре да се чисти,запрашава се и не отчита добре.От там дава лъжлива информация за температурата.

# 835
  • Пловдив
Ааа, за фреона майстор. Още не мога да преглътна 80лв от миналия месец когато се развали и за точно ама точно ви казвам 3мин. му смениха една част на външното тяло. След като си тръгнаха взех да оправям и забелязах, че сменената част я няма, не я и изнесоха и се усъмнихме. Съпружието отвори горния капак на външното тяло оказа се, че гадовете мръсни са я пуснали вътре и така са го затворили, което пък ме накара да проверя в нета каква е частта. Оказа се скъпи мои, че частта струва 5-6лв. Така че , ако ви кажат, че имате повреден КОНДЕНЗАТОР той стои най-отгоре като отворите капака на външното тяло,и изглежда като флакон от дезодорант дебеличък НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ НА ВЯТЪРА, за късмет на сестра ми която живее под нас се развали и техния, зет ми отиде и я купи частта и я смени за 2мин. Гадове гадни!!! smile3511

# 836
Да споделя и нашите патила около климатика, но май живота ни накара да разбираме от всичко. Принудени сме.
Миналата зима ни се повреди климатика. Не успяваше да стопли стаята, а не се изключваше. Дойдоха от сервиза и казаха, че фреона изтекъл. Напълниха го, 80лв. и ЧАО! Аз се качих да го забърша след тях и видях мазно петно на тапета. Обадих се на мъжът ми и той каза, че от там е изтекъл фреона, защото той имал масло. Звъннах отново в сервиза и им казах за мазното петно, а те ми казаха да го наблюдавам. След 3 дни климатика отново спря да топли. Дойдоха от сервиза и казаха, че трябва да свалят вътрешното тяло за да търсят спуканото. Показах им мазното петно на тапета и казах, че е от там, но кой да ме слуша. След една седмица ЧАК го оправиха и монтираха. Оказа се, че съм била права, но те нали обичат да им е трудно, разглобили цялото тяло и го потопили във вода и така намерили спуканото, точно там, където им го показах още в началото. Аз отказах да платя второ пълнене, защото не е по наша вина и след като заплаших да се обадя на шефа им ми взеха само 10 лв. за запояване на тръбичката.
Просто исках да споделя, че ако видите мазно петно някъде - значи изтича фреон.
А относно почистването - правим го два пъти в годината с препарат Меглио и четка за боядисване. Пръскаш и почистваш питата, след което изплакваш обилно с вода. Така се измива и ваничката за конденза, която е причина за неприятните миризми.

# 837
  • Стара Загора
Ааа, за фреона майстор. Още не мога да преглътна 80лв от миналия месец когато се развали и за точно ама точно ви казвам 3мин. му смениха една част на външното тяло. След като си тръгнаха взех да оправям и забелязах, че сменената част я няма, не я и изнесоха и се усъмнихме. Съпружието отвори горния капак на външното тяло оказа се, че гадовете мръсни са я пуснали вътре и така са го затворили, което пък ме накара да проверя в нета каква е частта. Оказа се скъпи мои, че частта струва 5-6лв. Така че , ако ви кажат, че имате повреден КОНДЕНЗАТОР той стои най-отгоре като отворите капака на външното тяло,и изглежда като флакон от дезодорант дебеличък НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ НА ВЯТЪРА, за късмет на сестра ми която живее под нас се развали и техния, зет ми отиде и я купи частта и я смени за 2мин. Гадове гадни!!! smile3511

Същото стана и при нас, спря да охлажда. Извиках мой колега, който се е занимавал с климатици и кондензатора беше гръмнал. Срещу 8 лв. и климатика тръгна. Сега вече и аз мога да го сменя. Simple Smile.

Но фреона без човек, който разбира и има необходимата апаратура няма как да се долее. Нашият имаше нужда от 150 гр. за доливане за 7 години ползване.

# 838
Мога ли да оправя цип на яке, който не ще да затваря  newsm78

# 839
Мога ли да оправя цип на яке, който не ще да затваря  newsm78

Аз ги оправям като взема едни клещи със заострени върхове и стягам машинката от двете страни, защото на практика тя затваря.

Общи условия

Активация на акаунт