Лятото дойде, а декемврийското коремче все повече расте.

• 25 459
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
tionagb кураж мила с теб сме!  Hug Hug Hug  Praynig Praynig Praynig
desislavavenelinova по изказванията които правиш си правя извод че това ще ти бъде първо детенце-или се лъжа?Ще кажа и защо така мисля-аз говорих по абсолютно същия начин когато бях бременна с каката,НО когато се роди се оказа,че не ти казваш дали ще гушкаш или не знаи че бебето само определя нещата.Надявам се да имаш едно кротко бебе и наистина да станат нещата така както ги мислиш,но пък помни че това бебе ще има нужда от теб и повярвай когато заплаче просто сърце няма да ти дава да не го гушнеш!

# 676
tionagb стискам палци всичко да е наред  и още дълго да си седят бебоците в коремчето !!!!

# 677
tionagb кураж,мила! spoko Не плачи, не се тормози излишно! Без изобщо да се чудиш събирай багажа за болницата. Там не е страшно, дори ще си много по-спокойна за двамата младежи.
Докторите си знаят работата. Praynig Praynig Praynig

# 678
tionagb,всичко ще е наред не се притеснявай.Виж ,колко хора тук ти мислят само най-хубавото и ти стискат палци.
Моят син,беше най-кроткото бебе на света-с него нямам една безсънна нощ.Въпреки тоа съм го гушкала винаги когато съм искала,но така и не го разглезих.Имало е нощи,когато си е заспивал сам,как то и сега,има и такива ,в които го е страх и си лягам до него.Всичко си е до дете и до момент.

# 679
tionagb  Praynig Praynig Praynig мОЛЯ СЕ ЗА ТЕБ,УСПОКОЙ СЕ
всичко ще се нареди както Бог иска
 Hug Hug Hug от мен

jiorjita аз си мисля, че всичко си има граници, но мен ме е страх да не стане зависимо от мен, разбира се, че ще го гушкам, но не постоянно на ръце
братовчедка ми не може да се изпикае без бебето й,  newsm78 newsm78 newsm78 в едната й ръка-то с тдугата готви, ходи до тоалетна на отворена врата , а тя отпред в количката да вижда майка си,само да й се изгуб newsm78и от погледа се започва един рев..... Shocked Shocked Shocked
А И С КОЛИЧКАТА ПОВЕЧЕ НА 200 МЕТРА НЕ МОЖЕ ДА ИДЕ ЗАЩОТО НЕ ИСКА ДА СТОИ В КОЛИЧКАТА , А ИСКА МАЙКА Й ДА Я НОСИ Shocked Shocked
ОТ ТОВА МЕ Е СТРАХ
КАЖЕТЕ ВИЕ, МАМИ, КОИТО ИМАТЕ ПО-ГОЛЕМИ ДЕЦА
много ме  е страх моето бебе да не бъде като нейното,затова може би и незнам къд е еграницата
много ме притеснява това
а бебето е вече на 9 месеца

# 680
аз не искам никого да съдя,всеки си преценява сам,но не ми се стига до такива краиности
не искам да остана неразбрана,НЕ СЪДЯ НИКОГО

# 681
tionagb  в болницата ще направят най-доброто за теб. По-спокойна ще си там. Важно е да вярваш, че всичко ще е наред и ще се родят бебоците, когато им дойде времето живи и здрави. Ние всички сме с теб и ще стискаме палци нещата да се успокоят!  Hug

За гушкането наистина има много различни подходи и всеки сам си избира. Има и достатъчно книги за детска психология и за различните стилове на отглеждане и от това, което аз съм прочела съм решила, че първите месеци ще го гушкам колкото иска то. В началото когато не разбира нищо, единствено физическата близост до майката го успокоява и му дава увереност и емоционална стабилност. Лишаването от тази близост в първите месеци е заявка за развитие на несигурност и разилични страхове у детето на по-късен етап. Когато започне да разбира повече тогава бих се опитала да въведа някакви правила. Това си е моето мнение.

# 682
desislavavenelinova точна рецепта как се гледат и възпитават деца няма. Още от първата ви среща с бебето ще усетиш неговия темперамент. Всяко бебе е различно и има различни нужди. Моят син не обичаше да го държат в ръцете, но за сметка на това до 1 год. се будеше през нощта по 10 пъти за да пие вода, не го приемах като глезотия, просто че е жаден. Знам какви са страховете на всяка майка, очакваща първото си дете- дали ще се справи като родител с нещата, които зависят от нея, а в повечето случаи това са излишни ядове, защото водейки се по детето нещата сами се получават Hug

# 683
ДАНО ДА Е ТАКА  Hug Hug Hug Hug МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ

# 684
tionagbHug , не се притеснявай!
Стискам палци всичко да е наред! Високата захар може да е от храната предния ден. При първата бременност изядох две парчета торта с вечерята и после шашнах докторката. Но след това всичко си беше наред. Важно е сега да си спокойна и да си повтаряш, че всичко е наред!  Hug

Понеже обсъждате легла и кошари, да ви споделя и моя опит: сгъваемите преносими кошари са удобни само, ако много пътувате, или до 1 год. После ми се струва, че са неудобни за децата дълго да стоят и спят в тях. Имахме малко дървено легло, много подобно на такава кошара, с 3 нива на дюшега. Започна да се разглобява след 3-тия месец. Поръчвали сме и малки легла от МДФ, с високи дървени решетки, които могат да се махат. Ползвахме ги, докато децата станаха на 5 год. Имаха и колелца отдолу, за да лангърцам единото бебе с една ръка, докато кърмех другото. Сега ще ползваме последното от тези легла, на което в момента спи №4. И отделно имам голям скрин с много чекмеджета, върху който ги преобувах. Много по-удобно ми е, отколкото на леглото. С №4 се мъчих на спалнята, защото нямаше място за скрина.

И да се похваля - №5 е момиче!
Видяхме ясно госпожицата днес на прегледа при доц. Томова.

Утре тръгваме за към морето за две седмици, на вас междувременно желая спокойно бременеене!
  bouquet

# 685
tionagb, силно те прегръщам и стискам палци нещата да се подредят по най-благоприятния начин. Hug

# 686
 Hug Hug Hug Hugмомичета,благодаря Ви за подкрепата Hug Hug Hug Hug
ще пиша в понеделник резултатите.
лек и прохладен уикенд Hug bowuu

# 687
  • София
тиона, успех Hug
За гледането на децата- лично се убедих, че всичко е строго индивидуално. Смея да твърдя, че и двете си деца съм гледала по един и същи начин- гушкане, милване, отношение. Ами коренно различни са: докато голямото престана да яде нощем на 2 месеца, с часове можеше да се занимава само, спеше си самичко в леглото и на седем месеца почна да ака само в гърнето, то малкото ВСЕ ОЩЕ пие мляко нощем, не иска и за минутка да е само, заспива и доста често спи при нас и все още се нааква в памперса  Mr. Green
Така че... едни ги мислим ние, а други стават Wink

# 688

И да се похваля - №5 е момиче!
Видяхме ясно госпожицата днес на прегледа при доц. Томова.

Утре тръгваме за към морето за две седмици, на вас междувременно желая спокойно бременеене!
  bouquet

Ей, Ivira, много се радвам - ще имате почти пълен баланс.
Приятна почвка.

# 689
tionagb  Flowers Four Leaf Clover
Стискам палци всичко да е наред в най-скоро време ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт