Априлки 2012, тук се съберете и радостта си споделете!

• 37 256
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
За метода на martiana ще ми трябва помощ от някой компетентен, че тя отиде на язовир Simple Smile. На нас с мъжа ми ни съвпадна 2010г. и на двамата последно сменяване, което значи 50 на 50 са вероятностите, така ли newsm78...? А и аз също като anichka.bs си мисля за кръводаряването - не разбърква ли ритъма по някакъв начин, спомням си, че моят мъж в една година беше два пъти?
С калкулатора на Брук Дейвис пък вероятностите са 51% момче към 49% момиче
Най-категоричен излезе резултатът по формулата на anichka.bs, където  ми се получи последна разлика 3, което значи момче и ме устройва напълно та ще му се доверя Joy
s_kov, знам, че хубав филм и особено хубава книга винаги помагат, ама нещо тези дни не бяха една и две провокации, просто ми дойде малко в повече...както и да е, сега ще гледам поне следващите два дни да се поотърся, че се отрезвих от едни болки ниско долу в корема и отзад на кръста, които съм сигурна, че са от силния стрес.
Хубав уикенд на всички!!! Hug

# 361
Здравейте Априлки! Казвам се Нора, на 32г. от Габрово. Имам момиче на 5г., а през този май загубих бебето си в 13г.с. От вчера съм горда собственичка на  EFP. Знам, че това бебе ще се роди живо и здраво!!!

# 362
  • София
При мен по повечето начини  излиза момче Thinking Ще я видим тази работа след няколко месеца. По принцип не съм склонна да вярвам на тези методи, но за забавление са чудесни Mr. Green
Добре дошла, Нора! Съжалявам за загубата ти! Hug Желая ти много лека бременност и здраво, сладко и пухкаво бебече през април!

# 363
noneto, добре дошла! Надявам се заедно да се забавляваме и занапред Simple Smile Желая ти лека и безпроблемна бременност!

# 364
  • Плевен
Добре дошла, Нора. Права си, наистина ще се роди живо и здраво....и ще бъде мнооого палаво Simple Smile

# 365
Момичета имате ли проблеми с позата за спане?  newsm78 Знаете ли коя е най-добрата поза за спане по време на бременността? 

# 366
Здравейте момичета! Вчера бях на лекар видях си точицата - 0,93см - 7седмица. Док. ми сметна термин 10.04.2012, а по калкулаторите излиза 8.04 ама нищо де! Всичко е наред.

Ето ви един калкулатор за пол, който при мен позна първият път. Там трябва да попълните датите на раждане на мъжа и жената и евентуална дата на зачеване или цикъл, ако не знаете дата.
Също така, ако някой от двамата е претърпявал хирургическа интервенция, кръводаряване или нещо друго свързано със кръвозагуба се пише тази дата, а не датата на раждане.

http://forumok.ru/who.html

# 367
МамаТЗ, честита точка ... то бая точище (щом цял саниметър), моя сантиметър също беше в седма седмица (зародишчето), а за една седмица се удвои!!!!

btw тоя календар ме изкара момченце ... засега, най-точен се оказа на мартиана - за всичките ми познати се оказа точен (е на МамаТЗ пробвах само за мен, защото знам кога съм зачената .. за другите не мога Simple Smile )...

Бончил1, как е настроението? При мен има подобрение .. някакво. Вече поне не си хвърлям телефона с все сила в земята като ме ядосат (последния път излезнаха искри и пак работи - и той и двете му камери:)!). Незнам как преди съм търпяла всичко (а много съм изтърпяла, трябва ми медал) .. при положение, че сега ме пазят и отново се случва да ми е гадно.

както и да е, гледам, че вече две от вас ще ходят на плаж ... и на мен ми се ходи, но нашите ми разправят (а и приятелки), че е вредно за мен ... някакво мнение по въпроса? .. естествено - няма да влизам в басейна, но все пак - малко слънце ... ами слънцезащитните млека - опасни ли са за нас ? .. ползвах един препарат за лицето ми, който за късмет си имаше описание като лекарствата, там пише, че не е тестван върху бременни и не препоръчват да се ползва.

# 368
S_kov на всички лекарства пише, че не са тествани върху бременни, защото е забранено. Мисля, че няма проблем да отидеш, ако те е страх от мазилата с дълга тениска или туника под чадърчето няма да има никакъв проблем според мен, ще си препичаш само краченцата! Хайде заминавай на плажче!

Аз пък отивам да се правя красива, защото отивам на сватба! Приятен и весел ден от мен!!!

# 369
Маминки  newsm53 как е настроението днес  Laughing прави ми впечетление, че някой от вас доста са се депресирали, милички не мислете толкова кое колко ще ви навреди когато става въпрос за удоволствия защото напълно вярвам, че както се чуствате вие така се чуства и бъдещия бебок  newsm53 На язовира е прекрасно слънчево и има доста хора, настроението е на 6 и странно но мисля само каква храна да унищожа и да изпапкам  Laughing ако сте на плаж - просто се забавлявайте и не мислете слънцето водата ..... ако сте в къщи гледайте някой забавен, смешен филм който да може да ви разсмее - даже ви препоръчвам например Алф  smile3532 от старите ленти или пък вярно една маминка каза, че ще се разкрасява - това върши перфектна работа, що се касае пък за самочуствие  Laughing Целувки на всички и мноооого усмивки и спокойствие и да се забавлявате, а на бъдещите татковци дето само ни угояват ще им го връщаме бебока като се роди  [smilie=smile3532.gif
P.S. Сметките за пола на детето не забравяйте, че за мъжете са през 4г. от първата след раждането си, а за жените през 3г. от първата след раждането си, защото една мама ги беше смятала и за двамата през 4г.
Целувки изчезвам с 300-та, че от някъде надуших смокини  newsm53

# 370
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 С_ков, разбира се, че можеш да отидеш на плаж! Просто си вземи бебешко слънцезащитно с висок фактор и си пази главата. Можеш и във водата да влизаш, ако те е страх от инфекции и тн можеш да си сложиш тампон за всеки случай. Ние сме бременни, не болни и ако се чувстваме добре не виждам защо трябва да се втелясваме толкова, малко предпазливост е предостатъчна!  Peace
 Аз миналата година ходих на море бременна в 4 и после в 7 месец, и двата пъти си се къпах в морето и нищо ми няма, в 9ти месец ходихме в Банско в един комплект и там се къпах в басейна и пак нищо ми нямаше.  Mr. Green

Добре дошли и честито на новите момичета!  Hug

За позата за спане - възползвайте се докато можете и спете както ви е кеф - по корем, по гръб, изпънати и свити, защото след няколко месеца удобното спане ще е мираж! За момента няма никакъв проблем да спите както ви е удобно без да се притеснявате, бебенцето е много мъничко още и добре защитено, та хич не му пука как спите.

Според калкулатора моето трябва да е момиче, понеже съм си сменила кръвта мин. година Октомври месец, ще видим накрая какво ще излезе.  Grinning

# 371
привет момичета, по въпросът за пола-почти съм сигурна, че чакаме момче.....но нали има фетална морфология( ще направя между 18-20 г.с.) и тя ще покаже бебчо.

# 372
Незнам за това с плажа, хм, хм.. верно е, че бременните не са болни, но аз съм нещо малко като болна - защото хашимото ми се е активирало с пълна сила и като седя на слънце се изтощавам още повече... е, вие не сте така (и слава богу, щот е гадно-днес в магазина така се изтощих, че все едно съм изкачила Мусала). Мъжът ми гледа едно предаване с шефа на Първа АГ в София, който казва, че може да се ходи на море бременна, но сутрин до 11 часа, след това в стаята, и това с инфекциите го спомена (аз на сл.бряг напр. и неразположена не бих влезнала в морето, какво остава бременна преди 3тия месец ... макар, че аз вече имам иширихиа коли, та това не би ме уплашило Simple Smile - това в кръга на майтап-а).
Както и да е, много ми се ходи, заради самата идея, това лято пропуснах морето, а тук в П-в бях само няколко пъти на плаж, но няма да имам сили сигурно ... надявам се до септември да ми попремине и ще ходя до 11 часа, без да се плицикам много-много. Така, че попечете се и за мен, коремчетата ви да станат шоколадови.

noneto, разкажи за тази фетална морфология, че не ми се търси в нета - 18-та седмица май е много рано да се види на ехограф, как се прави? На всякъде ли я правят ..?

# 373
  • Плевен
Айде и аз да се включа. Принципно са 3 фетални морфологии, все в София ги правят. Първата е между 12 и 14 седмица някъде - тя е за Даун и други генетични аномалии, втората е между 21-23 седмица - тя е за органи и брой пръсти, както и пол, а третата - според мен изобщо не е необходима, ако другите две са показали, че всичко е наред...Провери все пак в нета дали са така седмиците, че съм позабравила някой работи вече...Лека вечер на всички. Дано на сутринта ви се гади по-малко. Ааа забравих да ви кажа, че с предишната си бременност ми се гадеше, но не повръщах и гаденето ми минаваше като изяждах по една обикновена бисквита още докато съм в леглото...Дано и на вас помогне този метод...

# 374
noneto, разкажи за тази фетална морфология, че не ми се търси в нета - 18-та седмица май е много рано да се види на ехограф, как се прави? На всякъде ли я правят ..?

Ето ти малко повече информация за Пловдив Simple Smile
д-р Даскалов''Медикус алфа", д-р Кръшков''Селена''или д-р Корсемов -Хирургиите на Пещерско. тези имена съм чела като добри специалисти за фетална морфология.
А в тази тема можеш да прочетеш МНОГО мнения за МНОГО лекари Simple Smile
Акушер-гинеколози - гр. Пловдив 

Общи условия

Активация на акаунт