Априлки 2012, тук се съберете и радостта си споделете!

• 36 866
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Merijaan ,благодаря ти много! Hug

Silence ,само можеш да се радваш,че не ти се гади...и не се шашкай заради това...И аз нямам никакво гадене,нито главоболие,нищо...Само дето ми е по-отпуснато едно такова и имам по-голям апетит,а и гърдите ми са по-болезнени...Иначе всичко друго е ок...

# 556
Направлението е за избор на лекар за ЖК. Ако искаш после да си при друг ти трябва ново направление от личния лекар.

# 557
Направлението е за избор на лекар за ЖК. Ако искаш после да си при друг ти трябва ново направление от личния лекар.
Не е задължително.
Може за 1вия преглед да си вземе просто направление за АГ, без да споменава, че е за бременност Simple Smile
Така или иначе, бремеността я "завеждат" около 12г.с.
До тогава можеш да си ходиш на АГта, докато решиш кой ще ти хареса  Laughing (стига да ти се занимава.. )
Между другото - ако в хода на бремеността искаш да си смениш АГто - просто си взимаш документите от стария и отиваш при новия.
Тъй че имаш много варианти  Peace

# 558
Зависи как е издадено направлението. Долу в ляво има "Изпраща се за:" и от 1 до 12 се посочва, като номер 9 е за първоначален избор за лекар за ЖК.
С едно направление не може да се отиде при 2-ма лекари или повече.

# 559
  • Sydney
Здравейте момичета Simple Smile!
Записвам се при вас (с малко страх), но знам, че този път всичко ще е наред Simple Smile  Praynig
Малко предистория: 3 дни преди да ми дойде свръх точния ми цикъл без да разбера имах зацапване... естествено си помислих, че ми е подранило, но уви... продължаваше без да имам болки това течение... направих тест, който веднага се появиха двете черти и изпаднах в още по-голямо чудене, заради течението... звъннах на лекар и веднага започнах да пия дуфастон и но шпа...след около седмица спра и течението...ходих на УЗИ на 16.08. - видя се бебочко, отговарящ на 5г.с. Сега съм на 05.09. пак и се надявам всичко да се развие добре... по калкулатори терминът е на 15.04.2012г.
Пожелавам на всички да изпълним Априлските теми с много хубави и положителни новини Simple Smile!

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 15:27 от benitabeni

# 560
  • sofia
Зависи как е издадено направлението. Долу в ляво има "Изпраща се за:" и от 1 до 12 се посочва, като номер 9 е за първоначален избор за лекар за ЖК.
Да, направлението и е с номер 9, то си пише наистина, че е за първоначален избор на АГ. Малко глупаво са го измислили, защото винаги има риск лекаря да не ти хареса...и после само разправии с документи.
Благодаря, че се включихте все пак!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 561
Да, направлението и е с номер 9, то си пише наистина, че е за първоначален избор на АГ. Малко глупаво са го измислили, защото винаги има риск лекаря да не ти хареса...и после само разправии с документи.
Благодаря, че се включихте все пак!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Затова в началото си искате просто направление за АГ (както писах по-горе), а за бременността - може чак след като си изберете вече лекар.

# 562
benitabeni, добре дошла Simple Smile всичко ще е наред, надявам се.. колкото до зацапването, тук сме повече от три вече - явно е доста често срещано. Хубаво, че има лекарства за това Simple Smile

Аз вече се водя на ЖК при моя доктор, но не съм 12г.с. ... ?!
Е, и не смятам да го сменям де .. но това явно значи, че можеш да си го избереш и преди това.  Но пък се включвам в темата неподготвена, защото изобщо не забелязах какво пише на моето направление. Просто знам, че се водя там, минала съм вече 4,5 прегледа (всичките с ехограф и т.н.)- не ми взимат такси - нито потребителски, нито други, водят ми досие и пр.

уф, момичета - продължавам да качвам (0.5 кг за два, три дни) и продължавам да съм в гаден период - всички ме дразнят и се сещам отново за всички гадни неща, които са ми направили .. Sad ще върна назад да ви почета, че да ми мине.
чета, чета .. Духни-пухни, явно и аз ще имам нужда от съвети един ден ... но може би първо ще посетя някое училище за майки, какво ти е мнението ? Питам теб, просто защото няма кой да попитам точно за кърменето и училищата за бъдещи майки (ако си ходила), дали е от полза .

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 17:40 от s_kov

# 563
При кой ходиш?
За кърменето ти препоръчвам да посещаваш ЛЛЛ срещите (в кърмаческия подфорум има информация кога и къде се събират - обикновено последната събота намесеца). Нали си от Пловдив (до колкото съм разбрала).
Обсъждат се въпроси не само за кърменето, но и всичко, което е свързано с бебегледането Simple Smile

Аз ходех от основаването им (преди 5 години) Simple Smile Напоследък не съм (от около година) но пък смятам пак да подновя  Wink

# 564
здравейте мили дами приятна и лека бременност на всички.Ние вчера получихме нашите  EFP Първа бременност ми е и съм много развълнувана.Според калкулатора терминат ми е на 29.04.2012 което е чудесно април ми е любимият месец и тайничко се надявам така да се подредят нещата че малкото вързобче да го получа два дена по-рано като подарък за ожденият ми ден.Това е за сега като  занапред предполагам че ще ви дотегна с въпроси,но първо ще отидем с бебчо да си изберем лекър.

# 565
Здравейте!   bouquet

Аз съм нова тук и ще нахълтам в темата с един въпрос:

случвало ли ви се е да получите зацапване, леко прокървяване в първите седмици? Аз съм в 5г.с. и получих зацапване. Днес беше събота и не ми се ходеше по спешни отделения и клиники. Моята докторка се връща от отпуск чак през средата на Септември. Решила съм да отида при неин заместник в понеделник, но при всички случаи съм много притеснена. Четох в интернет, че се препоръчва да се лежи...Благодаря ви предварително. Приятен ден  Hug

# 566
Здравейте!   bouquet

Аз съм нова тук и ще нахълтам в темата с един въпрос:

случвало ли ви се е да получите зацапване, леко прокървяване в първите седмици? Аз съм в 5г.с. и получих зацапване. Днес беше събота и не ми се ходеше по спешни отделения и клиники. Моята докторка се връща от отпуск чак през средата на Септември. Решила съм да отида при неин заместник в понеделник, но при всички случаи съм много притеснена. Четох в интернет, че се препоръчва да се лежи...Благодаря ви предварително. Приятен ден  Hug
С предишната си бременност имах леко кървене в 12-13 г.с. и тогава лежах 10тина дни в болница и пих 2-3 месеца Утрогестан, Магнезий и нош-па.
Ако е минимално зацапването и нямаш болки - предполагам е по-скоро нормално, защото доста момичета пишат в толкова ранни седмици, че получават пособно. Но ако продължи и утре - съветвам те да отидеш на лекар! Някои лекари го взимат под внимание и започват директно с лекарства, други просто те пращат да си почиваш.. не мога да намеря зависимост - всеки реагира различно  newsm78
Но каквото и да решиш си почивай максимално!

# 567
duhi puhi  МНОГО БЛАГОДАРЯ! Така и ще направя ... Hug

# 568
duhi_puhi [quote author=duhi_puhi link=topic=598388.msg19581836#msg19581836 date=1314466856]
При кой ходиш?
За кърменето ти препоръчвам да посещаваш ЛЛЛ срещите ....
[/quote]
още не съм ходила никъде, видях, че във 2ра градска п-ка правят курсове за бременни, не съм наясно това същото ли е, но ми е близо и ще проверя там. Ще погледна и във форума както казваш.

Духи - пухи, за лекар в Пловдив мога да ти препоръчам моя - д-р Бабаков (кабинета му е на 6ти септември)
Тъй като вече ви имам като мойта си компания, приятелките, които нямам от повече от 10години ... реших да се опитам да ви запомня и опозная ... ми ние сме много !!! Отивам да правя мекици или пица (незнам още) като се върна, ще довърша списъка на всички ни и ще го постна Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 13:42 от s_kov

# 569
Не е задължително.
Може за 1вия преглед да си вземе просто направление за АГ, без да споменава, че е за бременност Simple Smile
А ако съм си взела направление за АГ преглед около 20 юли, което вече е ползвано, при установена бременност през началото на следващия месец, лицето има ли право на др наяравление?

Общи условия

Активация на акаунт