За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 26

• 19 978
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета.
На мен за диария ми помага смес от оцет,вода,захар и сода..изпива се веднага след кипване.Това го правя 2 пъти през деня и край..
Аз да попитам,колко е нормално горе-долу да качи едно бебе за един месец от рожденното си тегло?Знам,че всяко качва различно,но какви са границите на нормалното наддаване?

# 661
  • Шумен
espri84, мисля че около килограм е добре или поне това са моите спомени  Peace
Аз пак се вкарах във филмите. Сега преобличах малките за сън (днес им се доспа рано-рано) и забелязах обрив по корема и гърдичките на Михаела. Пъпчиците са червени и релефни (не мога да приложа снимков материал) 7-8 са и като че ли не я сърбят. Сутринта ги нямаше със сигурност. Първото което ми мина през ума е шарка, но не знам почти нищо по въпроса. Нито как започват обривите, нито какви съпътстващи симптоми има. При нея са само пъпките, понеже до скоро бяха болни редовно им следя Т и повишаване няма. Не са пили АБ за да е реакция към тях. Единственото което съм давала по продължително време е сиропа за кашлица изписан от лекар, спрях го преди 2 дни. Нова храна не съм предлагала тези дни, не че останаха много неопитани от тях но все пак да отбележа. Тази сутрин са пили кисело мляко, за закуска предложих готови пакетирани рогчета със сирене и преди съм давала от тях, грозде, пили са и вода. Май е само това, не поискаха сега да хапнат, но като станат ще ги чака обяда. Това е предисторията, ще се радвам да споделите опит как са започнали шарките при вас. Контакти с повече деца не са имали от 2 седмици поне, винаги гледах да са настрани за да не лепнем вируса на някой като сме навън.

# 662
  • Sunshine state
Здравейте момичета.
На мен за диария ми помага смес от оцет,вода,захар и сода..изпива се веднага след кипване.Това го правя 2 пъти през деня и край..
Аз да попитам,колко е нормално горе-долу да качи едно бебе за един месец от рожденното си тегло?Знам,че всяко качва различно,но какви са границите на нормалното наддаване?

Всичко е индивидуално,средно до 1200гр. си е ок Simple Smile

# 663
Ok благодаря ви , а още нещо се сетих да ви питам маргарин(говоря конкретно за Калиакрата , който май е най-хубавия на пазара от маргарините) от кога може да се дава.Аз по принцип и давам краве масло , но веднъж си хапна малко от мой санвич на който имаше марагарин и много и хареса дали мога да и правя от време на време филийка с маргарин или е малка за  него.
Изобщо не бих дала маргарин.  Peace
Алекс и в момента яде краве масло.

десито, дай снимки да видим този обрив.

# 664
  • Шумен
Тя още спи, но и да не спеше нямам батерии за апарата а с GSM-а и да снимам нищо няма да се види за съжаление  Confused Като се замисля може и комар да е, сестра и преди 2 дни беше нахапана от комар (така и не го намерих тогава) една пъпка по крака, как я е хапнал за пореден път през крачола или под него да е бил не знам имаше оток тогава, но мина острата болка час след намазване с Фенистил гел и кожата стана като протрита (явно от чесане). Когато ни се случи за пръв път с Вали ходихме на лекар. Ще разгледам и двете като се сабудят и ако има развитие ще се ходи веднага на лекар няма начин.

# 665
  • Plovdiv
mimashki  благодаря ти.Ще го купя това веднага.И ние почнахме преди 4 месеца с херпесова ангина и висока Т казаха ни да пием само Панадол и Нурофен и така минавало но явно не се е изчистило гърлото още от тогава.Дано вече се е изчистил  Praynig

# 666
  • Шумен
При нас пъпките търпят развитие, множат се. Тези от обяд изглеждат повехнали а новите са като точици още но има нови петна. Излизат по ръцете и около косата на врата. Запознати ми дадоха съвет да дам и на двете по лъжица червено вино, ако е шарка да избият по-бързо. Ще се водим на лекар то е ясно, само че се чудя дали утре на спешен или в понеделник при тяхната си лекарка направо. И друго не знам доколко има връзка откакто потекоха носовете със напълно спокойни такива не сме били за повече от няколко часа. Като свършихме с капките (бяха за 7 дни до вторника) продължихме само с морска вода да пръскам, но скоро пак се запушват  Confused

# 667
Ако имаш съмнение за шарка не би ли трябвало лекар да дойде у вас, а не ти да водиш децата там?

# 668
  • Несебър
Здравейте,Габи е с варицела.И въпроса ми е понеже забравих да питам педиатъра дали е добре да се изкарва на вън.Говоря за терасата,защото по разходки няма как за да не заразим други деца?

desitoo,това за виното и на мен ми го казаха,но педиатъра категорично забрани.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2011, 08:34 от Boten Mary

# 669
На терасата защо да е проблем? Може разбира се. То ще се побърка милото у дома иначе толкова дни.
А колко дни е карантната?

# 670
Shu Shi на терасата може да изкарваш детето даже сега времето е ОК и на детето ще му се отрази добре.карантината май беше 7-8 дни но не съм 100% сигурна.най-сигурно докато избият пъпките  тогава вече не е заразна варицелата.

Аз искам да ви питам за пробиотиците,преди време давах на малката Линекс бебе и бях много доволна , въпроса е в това че тогава сутрин пиехме АМ и го разтварях там но сега ядем почти винаги твърда закуска и незнам как да и го дам.ако го слежа в яденето й наобед тя не го яде цялото и така почти не приема пробиотика.чудясе дали мога да и го давам с вечерното АМ или не е хубаво пробиотик да се дава вечер.

# 671
Не можеш ли просто да го предложиш с лъжичка?
Не е проблем да сложиш пробиотичната добавка и във вечерното шише с мляко.

# 672
Аз го слагах в млякото, а също го размесвах и с мъничко храна, която давах най-напред за да съм сигурна, че е прието цялото количество.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2011, 23:44 от michelangela simoni

# 673
В лъжичката като и го дам и го плюе леко следни и тя усеща и веднага го изплюва Confusedмного хитри ей.

# 674
Тогава го давай с млякото.

Общи условия

Активация на акаунт