За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 26

• 20 031
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Моето още пие мляко сутрин. Закусва от как тръгна на градина. Не е проблем, т.е. аз не видях проблем. И моето се хранеше до година и няколко месеца после замени твърдата храна почти изцяло с мляко. Здрава е, щастлива висока 94 см и тежаща 12, 6 кг с отлични показатели при изследванията.

# 646
  • Шумен
Ние на около година заменихме АМ с кисело мляко. Просто изведнъж се отказаха от него и за моя радост приеха да пият кисело мляко, още го правят. Дори в яслата ми препоръчаха да не давам нищо сутрин за да си изядат закуската, не ни се получава търсят си го и го искат. Млякото вече не им е достатъчно и в къщи хапват още нещо след 1-1,5 ч. така че с това нямаме проблеми и с закуската там Simple Smile Забелязах че от седмица някъде вечер изпиват само по 20-30 мл. пробвах да не им предложа една вечер и беше голям рев за млякото. Явно още дълго ще си го търсим, но мен ме радва че искат поне него, че хич недолюбват други млечни продукти (изключвам млечните кремове, но там врътката е захарта).

# 647
Здравейте, от 3 дена въвеждам сирене, вчера и днес забелязах 2 малки пъпчици с връхче на лицето и една на ръчичката на сина ми. Забелязах също, че през деня ги нямаше, и двата пъти се появиха вечерта след къпане на едно и също място. Знам, че някакви си 3 пъпчици са маловажен проблем, но все пак се страхувам да не е реакция от сиренето, да не си докараме някоя алергия. До сега не сме имали проблеми при въвеждането на храните, след няколко дни синът ми ще направи 8 месеца. Според вас дали пъпчиците са реакция от сиренето и всъщност как изглеждат пъпките, когато са резултат от алергия и къде се появяват?

Тоанто, на моя приятелка за такива пъпчици педиатърът беше казал, че са в резултат от ненапълно преработен белтък. По-добре отложи сиренето за по-късно.

# 648
Ok благодаря ви , а още нещо се сетих да ви питам маргарин(говоря конкретно за Калиакрата , който май е най-хубавия на пазара от маргарините) от кога може да се дава.Аз по принцип и давам краве масло , но веднъж си хапна малко от мой санвич на който имаше марагарин и много и хареса дали мога да и правя от време на време филийка с маргарин или е малка за  него.

# 649
Моето лично мнение е че колкото по-късно толкова по-добре  относно маргарина.С масло също може да се правят сандвичи, друг е въпросът колко е истинско и то.

# 650
  • София
Аз бих заложила на маслото.

Моя си прояде  newsm44
АБ го почнахме в неделя, значи 5 дена.

# 651
Boten Mary, какво се оказа? Какво му е на Алекс?
Хора, кажете нещо срещу диария. Просто ако не се справя до утре трябва да влизам в болница.

# 652
За теб ли става въпрос или за дете?ако е за теб сещам се за:нар-много помага на чай или семенцата , боб - гълташ 5-6 бобчета и след време пак толкова(боба се надува в корема и спира диарията)или както аз експерементирам пия два-три вида лекарства-смекта , хидрасект на един път по 2  Embarassedзнам , че не се смесват ама ако се налага какво да се прави.
ако е за детето вече май най-добре звънни на педито.

# 653
Oоо, ако е за детето отдавна да съм поела пътя. Аз съм. Всички я изкараха у дома, но моето мина всякакви граници. И пих лопедиум, но не ми помага. И преди час най-после звънях на сестра ми и тя ми каза какви лекарства да пия, но ме изпрати и в болница за оводняване. А аз не искам. Ще ме държат няколко дни. И се разбрахме ако до утре не мине тогава да ида. Знам, че от това се умира и не бива да си играя със здравето, но при мисълта за спешен кабинет, болница, чужди тоалетни и неколкодневен гърч там ми призлява. А и болката е ужасна. Искам рецепта за моментално спиране.

# 654
  • Шумен
Това което на мен безотказно ми действаше преди да открия лупедиум е 1 ч.л. брашно, 1 ч.л. лимонтузу с малко вода разбъркани. Когато мъжа ми го купи и активен въглен му бяха дали в аптеката, но не съм го ползвала а и не запомних точно как се прилага.

# 655
Boten Mary, какво се оказа? Какво му е на Алекс?
Хора, кажете нещо срещу диария. Просто ако не се справя до утре трябва да влизам в болница.
Оцет; оризова вода;разбъркано с малко вода нишесте;ампула гентамицин - поне 2 през 10-12 часа.За това се сещам.

# 656
Благодаря! Само завъглена не се бях сетила. Аз от 8 часа вечерта съм на шипки, смекта и лакто 4. За сега съм ОК. Дано нещата се нормализират вече. Вече нямам ужасното усещане за жажда. Някой знае ли как се пият хидратантните разтвори? Имам три банки (защото смятах утре да ходя да ми ги вливат) и се чудя сега да пия, но май се смяташе нещо.

# 657
  • Plovdiv
здравеите отдавна не съм влизала но нямам никакво време. тези дни мн съм се притеснила и реших да ви пиша.малкият миналият месец се разболя от гнойна ангина и до сега не е минала. 2 пъти вече пие антибиотик днес започна да кашля, а преди 3дни спряхме лекарствата.имам чувствата че се въртим в някакъв кръг. ужасно е.мисля си за хомеопат.дали да не го заведа.

# 658
здравеите отдавна не съм влизала но нямам никакво време. тези дни мн съм се притеснила и реших да ви пиша.малкият миналият месец се разболя от гнойна ангина и до сега не е минала. 2 пъти вече пие антибиотик днес започна да кашля, а преди 3дни спряхме лекарствата.имам чувствата че се въртим в някакъв кръг. ужасно е.мисля си за хомеопат.дали да не го заведа.
А пробвала ли си да мажеш с гранофорин?Моят син беше с херп ангина в началото на лятото и за 3 дни мина само с мазане, без антибиотик.Сега го ползвам щом усетя че започва да зачервява гърло и съм много доволна.

# 659
  • Sunshine state
michelangela simoni,мъжът ми е редовно с диария.Лопедиум действа безотказно,а също и компот от дренки.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт