За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 26

• 20 065
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Всичко зависи от дебелината на пъпната връв.
На моето дете му падна пъпчето още в болницата. Мисля, че беше на 3-тият ден.
По-дебелите пъпни остатъци изсъхват и падат по-късно.

# 631
  • Шумен
Моите ги изписаха с паднали пъпчета. Казаха ми само за Вали нейния на 7-мия ден е паднал с лепенка я изписаха на следващия ден, на Миша не знам кой ден е паднал, тя нямаше нужда от лепенка. Иначе педиатъра ми препоръча и на  двете 2-3 седмици да ги почиствам вкъщи след миене и баня  Peace

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 13:47 от desitoo

# 632
Няма страшно за пъпчето - нашето падна на 15-16 ден, обработвах с спирт и пудра 1-2 пъти днесвно, не сме го мокрили / не питайте за къпането/ и накрая все ми се струваше, че ще падне. Така през нощта като сменях памперса го намерих вътре паднало вече. И на мен ми се стори цяла вечност докато стане, но няма страшно.
Имам и въпрос - към тези с комбинирани колички: кога сложихте децата си от коша за новородено в другия вариант на количката? - според Педи малчо е готов да е леко повдигнат по време на разходка, а иначе вкъщи да си лежи. Ползвам Хаук Малибу и ако не ме лъже паметта легналото положение е 160С. Нашите разходки са повече от 2 часа, ако е хубаво времето - в кошницата за кола стриктно спазвам да не прекарва повече от 2 часа, но за количката съм в чудене.

# 633
Няма страшно за пъпчето - нашето падна на 15-16 ден, обработвах с спирт и пудра 1-2 пъти днесвно, не сме го мокрили / не питайте за къпането/ и накрая все ми се струваше, че ще падне. Така през нощта като сменях памперса го намерих вътре паднало вече. И на мен ми се стори цяла вечност докато стане, но няма страшно.
Имам и въпрос - към тези с комбинирани колички: кога сложихте децата си от коша за новородено в другия вариант на количката? - според Педи малчо е готов да е леко повдигнат по време на разходка, а иначе вкъщи да си лежи. Ползвам Хаук Малибу и ако не ме лъже паметта легналото положение е 160С. Нашите разходки са повече от 2 часа, ако е хубаво времето - в кошницата за кола стриктно спазвам да не прекарва повече от 2 часа, но за количката съм в чудене.

Ние също сме с комбинирана количка.Обърнах я когато беше на 4.5 месеца.Наклона на нашата в най-легнало положение е около 30 градуса.Според педиатърката ни,след навършване на 4 месеца може да лежи в количката на ъгъл от 45 градуса .А в 6-ти или когато навърши 6 месеца ,чак тогава да се изправя да сяда.Иначе в къщи легнали. Или по корем ,че ни писва да лежим Simple Smile

# 634
  • София
към 3,5-4 месеца, когато е будно детето и за малко...на най-леко повдигнатото.след5 някъде на средното положение когато вече си седна сам и стабилен в най-изправеното. Като винаги щом заспи пак в пълно легнало си го пусках.

# 635
Имам и въпрос - към тези с комбинирани колички: кога сложихте децата си от коша за новородено в другия вариант на количката?

Махнах коша за новородено, когато навърши 6 месеца.
Облегалката на летният кош нагласих на следващата позиция от най-легналото, т.е. на около 30 градуса.

# 636
  • Шумен
При ухапване/ужилване друго какво мога да направя освен мазане с Фенистил гел? Валерия пак с писък се събуди и пак по крака ухапана предполагам от комар. Това е и се случва за втори път (предния път беше по другия крак горе-долу на същото място), тогава лекар я прегледа и ми каза че е много нежно мястото затова прави такъв оток, но Фенистила предния път помогна а сега повече от час пищи  Sad Нашата лекарка си е изключила тел-а пък и знам че е отпуска, заместничката и е била до 2 в кабината и да ходя там, няма да намеря никой.

# 637

ок мерси за отговорите

# 638
Здравейте, от 3 дена въвеждам сирене, вчера и днес забелязах 2 малки пъпчици с връхче на лицето и една на ръчичката на сина ми. Забелязах също, че през деня ги нямаше, и двата пъти се появиха вечерта след къпане на едно и също място. Знам, че някакви си 3 пъпчици са маловажен проблем, но все пак се страхувам да не е реакция от сиренето, да не си докараме някоя алергия. До сега не сме имали проблеми при въвеждането на храните, след няколко дни синът ми ще направи 8 месеца. Според вас дали пъпчиците са реакция от сиренето и всъщност как изглеждат пъпките, когато са резултат от алергия и къде се появяват?

# 639
....... в кошницата за кола стриктно спазвам да не прекарва повече от 2 часа, но за количката съм в чудене.
В къщи кошницата за кола я използваме и вместо шезлонг. Много му харесва и прекарва почти цял ден, не иска в леглото. Разбира се правим прекъсвания, когато дойде време за храна. Но когато го люшкам в кошницата се успокоява. Според вас вредно ли е  да стои толкова дълго в нея?

# 640
tina_ , може би е най-добре да попиташ ортопед. И моята дъщеря прекарваше доста време в столчето, по 2-3 часа на ден, понякога там заспиваше най-лесно (вече почти не спи през деня, та затова в минало време). Вчера бяхме на преглед и ортопедът каза, че общо взето единственото, което не трябва да правим, е да я оставяме седнала без опора докато не навърши 6 месеца. Обаче не съм питала специално за столчето.

# 641
  • Sunshine state
Нашата педиатърка изрично ни предупреди да не оставяме бебка дълго време в столчето или в шезлонга.Шезлонгът има напълно легнало положение,но приема формата на хамак,която изобщо не намирам подходяща.Каза също,да не я оставяме да спи в него дълго,защото тогава се отпускала в някоя изкривена поза,което не е добре отново. Peace
Столчето сме ползвали само веднъж за 1 час,за да я превозим до друг град.Още тогава като я гледах каква поза заема и ми стана гузно..вратът й се изкривил,цялото тяло едно такова нагърчено,абе ужас  ooooh!

# 642
Децата ви до кога пиеха АМ сутрин , нещо моята кукла сега на 1г.и5м. започна сутрин да пие АМ , преди ядеше почти всякакъв род закуски(кус-кус , принцеси , кисело мляко и т.н.)но сега неиска и пие само АМ ние още и в 21 часа си го пием неиска да го откаже , но защо ли започна и сутрин да го търси дали да се опитам да я откажа или не е проблем , че го пие и сутрин.

# 643
  • София
_Charmed_, до когато иска. Аз късно започнах да давам закуска. Т.е. рано сутрин сина ми пиеше мляко, по някое време и закусваше.

# 644
Децата ви до кога пиеха АМ сутрин...

До около 2-годишен пиеше само мляко сутрин. По-късно давах пресен плод и после обяд.

Според вас дали пъпчиците са реакция от сиренето и всъщност как изглеждат пъпките, когато са резултат от алергия и къде се появяват?

Малко си избързала с въвеждането на сирене. Най-рано се дава след навършени 8 месеца.
Обикновено хранителните обриви се разпознават по локализацията си - коремчето.
Спри сиренето поне за месец. После започни въвеждането бавно и постепенно.

Общи условия

Активация на акаунт