За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 26

• 19 925
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • Шумен
Благодаря за рецептата Грозното Пате Simple Smile За сега поне не ги чувам да кашлят, ще видя как ще изкараме нощта. Предните не са се будели кашляйки, но и не са били на този сироп. Явно ни почнаха от най-лекия вариант (билковия Ен ти тус) който само временно ми успокои гърлото. Бих пробвала в бъдеще пак с него, но ако до 3-4 дни няма промяна бих се замислила за смяна на момента  Thinking
Наистина отрано тръгнаха вирусите, но си мисля че донякъде се дължи и на тези температурни амплитуди дето стават за денонощие - сутрин за яке а след 2-3 часа по потник се потиш и после пак яке  Tired Моите момичета за пръв път пият АБ, до момента не знаеха какво е хрема, запушен нос и кашлица. А не е като да не е имало болни около тях, за две години и двамата с татко им сме се разболявали а спим в една стая не сме се изолирали и Т не вдигнаха дори веднъж а сега на 3-тия ден на ясла потекоха нослетата и сме си 3-та седмица вкъщи  Confused

# 706
Здравейте! Дано някой да може да ми даде съвет, защото съм доста притеснена.
В нощта неделя срещу понеделник дъщеря ми(на 3г) повърна 3 пъти от преяждане с грозде. Явно много се е изплашила, защото плака и сега вече втори ден отказва всякаква храна - дори любимите й сладкиши и солети. Нито молби, нито заплахи я карат да хапне, а това неядене ме притеснява. Тя постоянно повтаря , че я боляло коремчето и била преяла(предполагам си спомня болките и стреса от повръщането посреднощ).
Дайте съвет как да предизвикам апетит или поне да я прилъжа да хапне поне нещо...

# 707
  • София
mama na Moni, не я насилвай, всичко ще мине. Педиатърката на децата беше казала, че и няколко дена да не ядат няма да им стане нищо, важното е течности да поемат.
Моя син миналата седмица беше болен. Нищо не можеше да сложи в устата си, защото го болеше цялата лигавица и езика. Понякога и от вода ревеше. Цяла седмица караше само на прясно мляко, започнахме да му слагаме бисквити в млякото да не е съвсем "голо".
Живна малко към края на седмицата и започна да реве "ям", и че е гладен Simple Smile

# 708
С прилъгване няма да стане. С увещаване и молби - също.
Нека детето да има достъп до храна и когато реши, че е гладно да си вземе. И да приема много течности.
Гроздето е прекрасен плод, но ако люспите му са били от по-грубите е възможно лигавицата на стомаха да е раздразнена и затова детето да отказва да се храни.
Ще премине.

# 709
  • Шумен
Аз съм в голямо колебание за гроздето, това е на дневен ред плода който търсят особено Валерия. Има едно голямо НО обаче явно не и им понася много добре, няма болка в това съм сигурна но така ги разхлабва, че става страшно. Понеже още сме с памперси като се наакат, до 2 мин ако не са сменени следват зачервявания, писъци и накрая рани от контакта с акото  ooooh! Опитах да им предложа обелено и изчистено от семките, обаче явно кефа на яденето е сама да си откъснеш зърното от чепката, друго не е интересно  Laughing Знам си днес хапнат ли дори и 3-4 зърна утре ще има изненади в пампа и това е в дните след грозде. Ако са изяли по няколко зърна еднократно но и до малка чепка са стигали двете (като е сладко и сочно) тогава вече се изхождат по няколко пъти и край това е за деня на другия ден Михаела може и топченца да ми сервира  ooooh! А в момента сме на плодове, мляко и вода почти само. Свеки ми препоръча да давам каквото поискат, но си знам стоката че ако чакам те да поискат това ще са пръчки, вафли и шоколад а съм против да ми свикват с тези храни така съвсем ще откажат да проядат нещо различно от захар скоро. Сега надеждата ми е с оздравяването да се върнем към нормалните обеди и вечери. Не спирам да предлагам, понякога се лъжат да опитат и си хапват по малко. Но само понякога за съжаление  Tired

# 710
  • София
а някой има ли впечатления от спрейовете на тайс мукоплант с морска вода и ехинацея и евкалипт, ехинацея и алергол и салвия и алергол?

# 711
а някой има ли впечатления от спрейовете на тайс мукоплант с морска вода и ехинацея и евкалипт, ехинацея и алергол и салвия и алергол?

Аз съм изпробвала спрейчетата на тайс и трите вида. Засега май най-добре действа на детето спрея със салвията, но както каза ти и в другата темичка, на един организъм влияе едно л-во, на други друго и така... Ние с тати пък сме по-доволни от евкалипта и ехинацеята...

# 712
  • София
ти си първата, която  казва добра дума за тях...ще пробвам все пак...

# 713
Срам не срам аз чак сега отказвам моето дете от млякото, на всичкото отгоре преди няколко дни се раздели и с бибата... кажете сега какво да му давам вечер , че много да се засища и да не плаче толкова за мляко както тая вечер. Вчера беше лесно, че беше го хванал стомашно- чревния вирус и доста повръща, така му обясних защо няма мляко, но тая вечер имаше жестоки трагедии. Идеи?? newsm78 Hug

# 714
А защо го отказваш насилствено?
Моето е на 4 и още пие вечер.

# 715
Не знам, моята също още си реве за мляко и то адаптирано. Остави другото, ама тя понякога и рано сутрин се буди и си иска мляко. Пробвах да я излъжа със сок, но се раздразни и ревна още по-силно.

Честно на мен ми писна с тези шишета...

# 716
Млеката за над 1 година са пълноценни, а не адаптирани.
Не ме е срам, моят пие Лактана Киндер.
Да пие, докогато иска и има нужда от мляко. Не ми е писнало да мия шишета.

# 717
А защо го отказваш насилствено?
Моето е на 4 и още пие вечер.

Ами защото не искам да пие мляко до безкрай и защото смятам, че все по- трудно ще става.

# 718
По-важно е какво той иска.
Децата до 3 години имат нужда от мляко.
Имаше една тема в Нашите деца.
Намери я. И остави млякото на човека.

# 719
Децата до 3 години имат нужда от мляко.
Имаше една тема в Нашите деца.
Намери я. И остави млякото на човека.

Не , няма да му го оставя и въпросът ми не беше дали да му го оставя или не.... а освен темата, която ти ми препоръчваш има и др. мнение и то е това :
http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=474&aid=11233 аз лично си избирам да вярвам в него и то защото синът ми, който се скъсва да пие мляко лекарите смятат, че все пак има недостиг на калции (не ми се обяснява защо )..... мисля, че е крайно време да се спира млякото и ако ще реве нека да е сега.
.

А ако му дам ракия и му хареса дали и нея да не му спирам, понеже е по-важно той какво иска???

Общи условия

Активация на акаунт