За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 26

• 19 977
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Несебър
На терасата защо да е проблем? Може разбира се. То ще се побърка милото у дома иначе толкова дни.
А колко дни е карантната?
Между 7и 10дена,но най-добре било след като вече пъпките са хванали коричка.Снощи изкарахме една ужасна вечер ooooh!,сърби я и едвам я опазех да не се чеше.

# 676
  • София
michelangela simoni, не знам какво му е било. Мъж ми го води в поликлиниката, но педиатърката му е била отпуска и го е прегледала друга. Не е казала диагноза.
Като гледам обяснения и картинки в нета най-вероятно е било стоматит.

# 677
  • Шумен
От това положение без диагноза и аз се побърквам вече  Crazy Нашия обрив днес почти го няма, не съм ги водила и на случайни лекари (дежурните в поликниката) ще изчакам до утре и ще си ходим при нашата. Снощи поне 10 човека по идея на баба им видяха обривите, дадох им по лъжичка вино. Една мед. сестра последно ги видя и не можа да каже нищо определено но и тя изказа мнение че лъжица вино няма да им навреди. То пък взе че им хареса и реваха за още облизвайки се  ooooh! Аз сега имам друга идея, да им пусна по един носен секрет, тези носове така и не се отпушиха вече 3 седмици. Не течат или поне не напред, но Вали от време на време покашля и си мисля че назад отива. Имам питане, без направления мога ли направо да ги заведа в лаборатория за секрет и морската вода пречи ли на резултата. Капките за последно ги капах във вторник, бяха за 7 дни. Заместничката в понеделник с неясните препоръки да капя каквито капки имам изобщо не я послушах. От сряда сутринта само спрея с морска вода пръскам.

# 678
Можеш да ги заведеш направо за секрет, но е добре да не е капано в носа нищо поне 12 часа.

От аптеката ли се купуват тези скоч ленти за изследвания за чревни паразити и аз ли си й вземам пробата?
Сутрин беше нали?

# 679
  • София
Самсара, от аптеката си купуваш само предметното стъкло. Пробата се взима сутрин.

# 680
АБ за какво са му изписали Boten Mary? За стоматит и херп ангина не би трябвало... или е лепнал и нещо бактриалноза разкош?

# 681
  • София
Лекарката от Токуда се постресира, защото положението наистина беше ад. И директно изписа Аугментин. Едва преди 2 дена шавна и се оживи детето, преди това само рев и беше като парцал.

# 682
Самсара, от аптеката си купуваш само предметното стъкло. Пробата се взима сутрин.

В микробиологията ли...аз  пък мислех, че аз я взимам и я нося  Embarassed

# 683
Самсара, попитай в лабораторията, в която мислиш да пуснеш изследванията, дали не биха ти дали предметното стъкло, на което е залепена и скоч-лентата.
Сутрин, без да е правен тоалет на детето, още със ставането лепваш лепенката на ануса и след това връщаш отново на стъклото. Поставяш в плик и носиш в лабораторията.

# 684
Здравейте на всички  Simple Smile
Не знам дали ми е за тук въпроса, ама "бързи въпроси и отговори" ми звучи като за всякакви въпроси и отговори...  Embarassed
Бебето ми е на 2 месеца и 5 дни и още не гука! Издава единични звуци, но не прави цели "изречения", иначе се усмихва, смее се с писъци, ама не гука! Не трябваше ли вече да е прогукал?! Може и смешно да звуча... 

# 685
Здравейте на всички  Simple Smile
Не знам дали ми е за тук въпроса, ама "бързи въпроси и отговори" ми звучи като за всякакви въпроси и отговори...  Embarassed
Бебето ми е на 2 месеца и 5 дни и още не гука! Издава единични звуци, но не прави цели "изречения", иначе се усмихва, смее се с писъци, ама не гука! Не трябваше ли вече да е прогукал?! Може и смешно да звуча...  

Ами според мен това дето го описваш е гукане Simple Smile
За цели изречения му е малко рано според мен..спокойно, бебето не е гълъб та да издава звуци безспир.
Аз даже не помня моята гукала ли е, не е ли, спомням си обаче как ревеше  ooooh!

Сърчи, много ти благодаря  Hug
В аптеката ми продадоха само стъкълце, скоч ще си купя, че май нямаме по-тесен.
Четох из темата в Нашите деца за изследванията, ама малко ме объркаха - в 2 шишенца ли трябва да нося изследвания за фецес - за микробиология и отделно в стъклено за паразити? Аз защо си мислех, че за паразитите е стъкълцето?

# 686
  • София
2 шишета + стъкло. паразитите са шише + стъкло, микробиологията шишенце.

# 687
  • Sunshine state
Здравейте на всички  Simple Smile
Не знам дали ми е за тук въпроса, ама "бързи въпроси и отговори" ми звучи като за всякакви въпроси и отговори...  Embarassed
Спокойно,това си е гукане.И моята бебка писукаше така и му викахме гукане.Издаване на гърлени звуци се нарича гукане,не е задължително да казва отчетливо "ГУ".Аз на моята постоянно и говоря "Кажи мамо ГУУУ",тя ме гледа,смее се и писка с цял глас или издава звук,сякаш прави гаргара,но рядко го казва отчетливо.Няма нищо обезпокоително.  Hug

# 688
Хм... аз все очаквам да започне да си пее и да казва цели изречения  Thinking ама явно не са ми правилни очакванията... Embarassed понякога казва "а ла" и млъква, не го повтаря няколко пъти, друг път само единично "гу" и толкова... чувала съм бебета които нареждат цели изречения с гу-гу-гуууу...
Благодаря за отговорите  Hug

# 689
  • Шумен
Всяко дете е различно. Михаела започна да гука с единично "гу" още нямаше месец а на два вече редеше "изречения", докато Валерия започна малко след като направи месец с отделни звуци, доколкото помня  newsm78 "изречения" така и не реди или да е било много по-късно. Ох, забравила съм  Crazy
Ние сме вече на антибиотици , още миналата седмица е трябвало да ни изпишат според лекарката, но когато работиш през пръсти така се получава #Cussing out Не че изглеждат болни, ако не беше покашлянето нямаше и да разбера. Но на слушалка се чу секрет в дробовете, а доки изказа предположение че се стичат гнойни сополи (може и да е видяла нещо) в петък сме на преглед и дано има подобрение  Praynig
Имам и един въпрос ако случайно знаете, че от пусто бързане не разпитах доки. Имаме нов сироп за кашлицата Мукосолван 3 по 1/2 ч.л. след хранене, като най-късно третия прием може да е в 18 ч. Та питам се защо е това ограничение  18 ч. newsm78 Каза ми през ноща ако видят зор от кашлица децата да забъркам равни части мед, олио и ракия и да давам по 1 ч. л. при нужда.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 19:10 от desitoo

Общи условия

Активация на акаунт