Кухните - 38 тема

• 95 332
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, момичета! Изтървала съм 30 страници и сега не мога да наваксам. Ние се местихме и нямахме нет, нищо не съм следила. Кухнята ми е готова и съм много доволна от Абанос Севлиево, но снимки нямам още - при преместването багажа е така объркан, че не знам къде е фотоапарата. Все пак ще снимам и ще покажа, но да видим кога. Кухнята е голяма красота, в шоурума на изкуствено осветление не се виждаше ясно, в къщи естествения дъбов фурнир е невероятен! Нямам още  первази и перденца или щори, дори не съм взела решение точно какво да бъде, така че ще довършвам. При монтажа си бях направила списък с неволите на всички от форума, за да не забравям за какви издънки да следя, но за моя изненада нямаше никакви проблеми.

# 721
  • Пловдив
И един въпрос относно аспираторите:

Спряла съм се на вариант верикален тип, помещението е 33 кв.м., височината е 2,80 м. По сметките на проектантката излиза, че аспираторът трябва да е 900 куб.см. С такава мощност обаче този тип аспиратори са 80 - 90 см широки, а аз мисля да отделя до 60 см. Въпросът ми е дали ако си взема малко по-слаб аспиратор (напр. 650- 750 куб.см), но съответно и по-тесен - 60 см, ще бъде достатъчно ефективен. Само да уточня, че ще бъде в кухненски бокс, част от общото помещение, но все пак има известна уединеност, както и прозорец наблизо.

# 722
pina  честито! Много вкусни манджи да готвиш в новата кухня   chef . Чакаме снимки, и аз още не съм снимала моята, защото не съм си открила зарядното на фотоапарата, така че те разбирам напълно...

# 723
Пина честито, бяхме се запритеснили за теб. Ми то ако трябва да дойда и да ти донеса моя фотоапарат, тъй де. Вече нямаме търпение Peace

# 724
  • Раковски

Спряла съм се на вариант верикален тип, помещението е 33 кв.м., височината е 2,80 м. По сметките на проектантката излиза, че аспираторът трябва да е 900 куб.см. С такава мощност обаче този тип аспиратори са 80 - 90 см широки, а аз мисля да отделя до 60 см. Въпросът ми е дали ако си взема малко по-слаб аспиратор (напр. 650- 750 куб.см), но съответно и по-тесен - 60 см, ще бъде достатъчно ефективен. Само да уточня, че ще бъде в кухненски бокс, част от общото помещение, но все пак има известна уединеност, както и прозорец наблизо.

Има аспиратори за вграждане (ако това значи вертикален) с мощност 900 кубика на Eurolux и Teka, а вторите имат такъв с 1200 кубика за около 385 пари. Моя съвет е да не се взимат слаби аспиратори щото може да се отрази зле на шкафовете в близост. Ако пък става дума за декоративен апиратор  (фунии, пирамиди и тн то те започват от 700 кубика).

# 725
  • Раковски
Ако не е лак е нормално да се захаби,особенно ако режеш направо на плота.
Матовите повърхности задържат мръсотията и се изисква по-голямо усилие за да се изчисти,докато при лака и става значително по -лесно.
Моя плот е лак и аз го чистя с препарат за прозорци и микрофибърна кърпа.Преди това ако е мръсен от нещо го забърсвам с гъбичката.

В таз връзка и аз да питам гланцираният термоплот не се ли надрасква лесно и не личат ли несъвършенствата повече отколкото на грапавия?

Аз понеже съм си втълпила, че искам чисто, ама чисто бял плот, (много се надявам да мога да си сложа технияески камък), но ако се окаже, яе ще е непосилно финансово, трябва да мина на термоплот и онзи ден гледах на живо бели плотове на Keindl. От фирмата за кухни казаха, яе нямат гланц, а пък това "грапаво чисто бяло" според мен ще си е "вечно мръсно бяло".

Гланцираните плотове ако се надраскат се вижда повече. Плота на каиндел е мат, в салекс има гланц но е доста по-скъп, в Пловдив има на добра цена.

# 726
  • Раковски
Значи това са варианти,при които кухнята ще изглежда пак лъскава,така ли?
А инъче Лак не искам,защото разбрах,че за 2-3 години ще се надраска.
При тези материали същото ли е положението или там не се получава
това надраскване.Питам,защото ако е както при Лака няма смисъл да
искам такава кухня.
Нивиана ми спомена за материал Glossy,но масовите фирми най-вероятно
не го предлагат.

Всичко се драска, но зависи от поддръжката, може би акрила държи повече на това а и казват, че може да се полира понеже покритието е около 2мм пластмаса (някакъв вид).

# 727
  • Пловдив

Има аспиратори за вграждане (ако това значи вертикален) с мощност 900 кубика на Eurolux и Teka, а вторите имат такъв с 1200 кубика за около 385 пари. Моя съвет е да не се взимат слаби аспиратори щото може да се отрази зле на шкафовете в близост. Ако пък става дума за декоративен апиратор  (фунии, пирамиди и тн то те започват от 700 кубика).

За ето такъв тип става въпрос http://www.gorenje.bg/built-in-appliances/hoods?c=274961

Даже точно на този съм се спряла, но е 600 куб.см

# 728
Драска се,но когато е бяло си личи най-малко.
Бръмбофръц-http://www.prikachi.com/images.php?images/864/3738864w.jpg малко не се вижда много от плота,но на другите пък съвсем не.

# 729
  • Стара Загора
искам такава кухня.
не го предлагат.

Всичко се драска, но зависи от поддръжката, може би акрила държи повече на това а и казват, че може да се полира понеже покритието е около 2мм пластмаса (някакъв вид).
по мое проучване събрах следната информация -
обикновен лак много лесно се наранява ,след това не може да се заличи
акрил е изключително красив ,драска се но периодично може да се полира и да се заличават драскотини(самата паста била обаче скъпичка)
полиглос доста по устойчив материал,по трудно се надрасква ,ако все пак се надере ,няма начин да се заличат драскотини

лично на мен са ми препоръчали полиглосс за материал след като държа на хубав гланц или евентуално акрил.дано съм била полезна.

# 730
  • София
Роси_боси, благодаря ! Ще отскоча  до Айко, с една ролетка и ще се опитам да си представя, какво би било. Раздвижването ми харесва като идея , но трябва да сметна обема на сегашните и бъдещите си шкафове.Със сигурност не трябва да е по- малък.Те и сега едвам ми стигат и редя отгоре на тавана им , което ми е много неприятно.

Пина, и аз чакам с нетърпение снимките.Страшно ми харесва модела на кухнята ти , точно по мой вкус е. Heart Eyes

# 731
  • Раковски

За ето такъв тип става въпрос http://www.gorenje.bg/built-in-appliances/hoods?c=274961

Даже точно на този съм се спряла, но е 600 куб.см

Нещо не съм впечатлен от аспираторите на горение, не му знам цената, но виж фабер какво предлагат (но са доста скъпички)  http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=3&i=9&c=73#p=0. Аз съм монтирал този и е безшумен http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=73&pid=690.

# 732
  • Раковски
искам такава кухня.
не го предлагат.

по мое проучване събрах следната информация -
обикновен лак много лесно се наранява ,след това не може да се заличи
акрил е изключително красив ,драска се но периодично може да се полира и да се заличават драскотини(самата паста била обаче скъпичка)
полиглос доста по устойчив материал,по трудно се надрасква ,ако все пак се надере ,няма начин да се заличат драскотини

лично на мен са ми препоръчали полиглосс за материал след като държа на хубав гланц или евентуално акрил.дано съм била полезна.

Полиглоса изглежда по здрав от супергланца, но има малко цветове.

# 733
  • хасково
Драска се,но когато е бяло си личи най-малко.
Бръмбофръц-http://www.prikachi.com/images.php?images/864/3738864w.jpg малко не се вижда много от плота,но на другите пък съвсем не.
Прекрасна кухня.Цветът бял ли е или слонова кост.

# 734
Моя е кубия на Фабер.
Супер доволна съм и е на достъпна що годе цена.
Не чисто бяло,но незнам как точно се води бялото.

Общи условия

Активация на акаунт