"Обидните" думи

• 50 755
  • 183
  •   1
Отговори
# 120
  • В Космоса
Ръб, пън, чук, цирей, плюнка, петно.

# 121
Аау, сега се сетих как се втрещих наедно обръщение към мен от племенника ми.
-Къде си бе, пущиняк
Аз подскочих от чутото, впоследствие се оказа че така се обръщат един към друг сприятелите си. ooooh!

# 122
Кукувица- в началото е значело самотен човек, в последствие- някой, на когото му хлопа дъската  Party
Бамбина- по-нежна разновидност на кифлата, но с почти същият смисъл, макар самото значение да не е никак обидно.

# 123
  • някъде по морето
"лек" - от сина ми Grinning
"газена тенекия" = "куха лейка"
А по въпроса за пачата - главата на прасето, от която се прави пача, изглежда като ухилена глупаво Simple Smile

# 124
  • В Космоса
"Лек" не е обидно, напротив. Бургазлии се обръщат така един към друг.

# 125
Кайсия - Оле, тая ква е кайсия! Laughing
Употребява се и за поздрав-Кво прайш, ма кайсийо?
(оф, бе как се пише тая дума Thinking ooooh!)

торба, мях, гайда(тоя как се надул като гайда), джезве кокали, чувал, прилеп, див петел(използва се за някой дето недочува-тоя се ослушва като див петел или за видимо куку-руку фафла чудна Laughing), както и див петел кантонерски(лаф на колежка за някой изтрещял и излязъл от всякакви преводи)

# 126
Фъшкия,лайновоз,кротушка,сойка !

# 127
  • София
Кротушка обидно ли е?

# 128
Сетих се за цял израз, който се употребява в преносен смисъл - и на гъза си очи има.
Употребява се за наблюдателна, очочорена клюкарка, която не изпуска нищо. Ако влезе в къщата ти, на излизане ще знае от докъде е пълна солницата до ... какви презервативи ползвате.

# 129
  • забравих си мисълта...
За възрастните жени насядали по пейките пред блоковете и непропускащи нищо от това , което се случва наоколо - ЦРУ отдел престилки.

и още:
чавка, гарга рошава, очиларка (змия), снежинка

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 22:58 от Venetta

# 130
 Joy Благодарности, много ми се обогати речника  Joy

Да допълня:
презервати или нахуйник
папуняк - много смешна птица
тиквеник
кавал

# 131
обогатих речника си и много се смях като ви четях,  чак мъж ми дойде при мен и ме пита какво става да не луд ваш та да допълня и аз  бълха такава (за който се спотайва).цветен телевизор (за жена облечена с много цветове )сврака (за крещяща )мандафелка (крава с големи цици)скелет,маркуч(слаб човек),2 декара задник(за човек с голямо Д)говедо (за тъп)локум гъз кръв сере(за алчен)кошче(вместо боклук)локум (за лъжец)лимон(за ядосан)

# 132
смОтаняк смотан,селяндур,velage people за група селяндури,аграр,текезесар,колхозник,утепляк,тьпанар ,залухав

# 133
  • Бургас
алтав                                                                       
прошляк
баламурник
галфон
бурсук
шмугльо, шмокльо - глупав, прост човек
тапир
джофра
смърдел
шамандура
плужек
мръшляк
глупендер
пикливец
тъпунгер
улав

# 134
  • Бургас
как забравих : тиквеник, чукундур, киликандзер, пиростия, шаврантия, кукундел, гьотферен, катил, оръфляк, урунгел, плужек, ... и още мн. други, колко цветен е само българският език /отделен въпрос е, че по-голяма част от думите са чуждоезични заемки ...  / Mr. Green

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 12:01 от Мон...

Общи условия

Активация на акаунт