Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 31 973
  • 450
  •   1
Отговори
# 210
  • София
... Хм, 72 лв< 50 €, оставяме настрана мъкненето на багажа. Ще им се обадя да проверя условията.

Плюс това са 30 кг, а каквото и да правиш, 30 кг свръх багаж за 50 евро няма как да имаш.
А и детето няма да го мъкне, ще му го доставят до вратата.
Че аз и това мисля - как ще мъкне дори на кратко разстояние 23+10 кг. Вярно, че са на колелца, ама... са си 33.
В тази връзка - за ръчен багаж, сак или куфарче на колелца предпочитате и приготвяте?
Аз подхвърлих небрежно идеята за сакче, но бях категорично отрязана.  Joy

Така е. Много ми харесват тези 30 кг. Grinning

Ръчният пак ще е куфар- използваме го за лоу-кост полетите. Ама все пак момчетата са по-ячки Wink, ще се прави на мъж и няма да се оплаква  Mr. Green.

Сега разглеждах сайта на Арамекс по -подробно и нещо ме притесни. Дадени са максимални размери - формула за обемно тегло- 6000см. newsm78 Това е много малко кашонче- 60х10х10.  Такива пратки ли изпращате? Струва ми се възмалко като обем. За Value Express са малко по-големи, но все пак малки. Ще се радвам някой пращал с тази фирма да се включи.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2011, 21:50 от Ива*

# 211
  • някъде из облаците
Ще се справят момичета и с мъкненето на куфари, тепърва това ги чака, по ваканциите като се връщат все ще е така. Едно време като студентка мъкнех сама сакове и куфари, а сега поне имат колелца.  ooooh! и на мен ми е жал, ама няма начин.
А 30кг са си 30, при това със сигурност ще ти е по-евтино 72лв., все пак ще пращаш до Германия. Само ако има чупливи неща ги опаковайте хубаво.

# 212
... Сега разглеждах сайта на Арамекс по -подробно и нещо ме притесни. Дадени са максимални размери - формула за обемно тегло- 6000см. newsm78 Това е много малко кашонче- 60х10х10.  Такива пратки ли изпращате? Струва ми се възмалко като обем. За Value Express са малко по-големи, но все пак малки. Ще се радвам някой пращал с тази фирма да се включи.

Не е така. Обади се, ще ти обяснят.
Не помня много точно, (защото не беше нещо, което да ме притесни), но ми казаха нещо като: умножаваш трите измерения (вис. х шир. х дълб.), делиш полученото на 6000 и получаваш обема, който не трябва да е по-голям от ...
Всъщност нормален багаж можеш да изпратиш - кашон, сак и т.н. Важното е да не е с някакви хипер размери.
valha май може да обясни по-подробно.

# 213
  • някъде из облаците
На Арамекс услугата е Value Express и е до тегло 30 кг ( на кантар) и обемно тегло, което се смята по формулата, тя май е написана на сайта. Аз специално се обаждах за това обемно тегло, ще ти го обяснят най-добре. Миналата година изпращах един огромен сак, в който бях напъхала куфарчето за ръчния багаж  Joy ( беше взела една огромна папка-портфолио и луфтханза не и разрешиха да вземе куфарчето) и имаше още място в сака. Сега пратихме един голям сак.
Това е от сайта им:
*Обемното тегло показва съотношението на обема (мястото което заема) и теглото на всеки пакет чрез следната формула:
Дължина / l / x Ширина / w / x Височина / h / в метри x 250  и това трябва да е по-малко от 40кг.
 ooooh! Не съм се сетила да питам дъщерята, че тя си го занесе, ама май никой не е мерил обема в офиса им, предполагам ако е нещо огромно тогава го мерят. Flutter
Успех, Иве, кога летите?

# 214
Здравейте  Hug

Аз съм от темата за набор 93, ученичка съм  Laughing. Пиша тук, защото моя приятел, беше приет в Пловдив. Утре ще бъде първият му ден. Много ще ми липсва, ще го виждам само събота и неделя, и през ваканциите.  Дай, Боже догодина и аз да съм там.

Успешна година на всички студенти.  Hug

# 215

успех и на теб за догодина  Hug

# 216

успех и на теб за догодина  Hug

Благодаря  newsm03

# 217
  • София
valha , благодаря   bouquet.

Тия дни ще намина през офиса им да ми разяснят точно, но явно няма за какво да се притеснявам. Обмислям да изпратя багажа след като се установи детето и прецени от какво ще има нужда.

Полетът му е на 29.09, но отива без да има жилище- на хостел, а там, на място ще търсят квартира, защото за общежитие така и не ни огря  Sad. Принципът на отпускане на общежития изобщо не ми е ясен - получиха хора, кандидатствали след него, а при нас- ни вест, ни кост  Confused. Дали ще е чудно, ако кажа, че сън не ме лови  Embarassed?

# 218
  • някъде из облаците
отива без да има жилище- на хостел, а там, на място ще търсят квартира, защото за общежитие така и не ни огря  Sad. Принципът на отпускане на общежития изобщо не ми е ясен - получиха хора, кандидатствали след него, а при нас- ни вест, ни кост  Confused. Дали ще е чудно, ако кажа, че сън не ме лови  Embarassed?
Знам какво ти е. Миналата година точно същото преживяхме. Не я огря общежитието, не можа да си намери оттук квартира и беше в хостел. Само, че аз направих грешка, платихме за 2 нощувки и в един момент свободни места нямало и в най-скъпите хотели  Rolling Eyes, не го очаквах, да не ти казвам какво е изживяла тя и ние, докато ни се обади да каже , че има къде да спи. С целия багаж  и не знае къде да ходи  Cry, отиде в едно от общежитията и там я настаниха временно, оказа се че настанявали временно докато си намери квартира.  ooooh! , сега като се сетя направо косата ми се изправя, но мина , замина и имаше полза от цялата работа, намери страхотни съквартиранти - французи и испанци, те бяха по еразъм и покрай тях много бързо се адаптира  Laughing
Успех в търсенето, не знам как е в Германия, ама дано бързо си намери.  PraynigHug
За Аремекс може и по телефона да ги разпиташ, много са любезни и обясняват всичко. Ние пратихме багажа по-рано заради голямата, уж щеше да ходи при сестра и, даже и билет си беше купила, но пък сменяваше работата и нямаше как.
Най-важното живи и здрави да са, останалото ще се оправи. Hug

DidsyYy  пожелавам ти успешна година и леко кандидатстване  Hug , много хубава специалност си си избрала.

# 219
... Принципът на отпускане на общежития изобщо не ми е ясен - получиха хора, кандидатствали след него, а при нас- ни вест, ни кост  Confused. Дали ще е чудно, ако кажа, че сън не ме лови  Embarassed?

Аз бих се учудила, ако спиш спокойно  Joy Всички сме така. Вече ми се събират не повече от 4 часа неспокоен сън на денонощие. Дано не рухна предния ден.  Tired

А защо детето не се обади или да прати мейл в университета да пита какво се случва с общежитието? Не е коректно да го оставят да чака в неизвестност.

# 220
  • някъде из облаците
Всички сме така. Вече ми се събират не повече от 4 часа неспокоен сън на денонощие. Дано не рухна предния ден.  Tired

Недей така, като рухнеш кой ще изпрати детето Hug

# 221
Няма, поне до следващия ден.  Joy

# 222
Кураж на всички майки и късмет на децата. Hug
Нашия опит показа, че трябва да си много агресивен при търсене на жилище, особено общежитие. В Германия университета няма нищо общо с общежитията и нямат ангажимент за настаняването. Във всяко едно отношение се иска инициативност, да се чете и пита. Никой не ти поднася информацията на тепсия. Има срокове за всяко нещо като се започне от записването на спорт, упражнения, изпити, но всичко си идва на мястото. Моя син  беше доста пасивен, сега  след /1 година/ е съвсем различен - организиран и подреден.
Стискам палци на всички които още нямат покрив над главата.

# 223
  • София
Както mami21  отбеляза, в Германия общежитията са на съответния град, а не на даден университет и затова в тях се настаняват хора, учещи на различни места- както споменах, не ми е ясен принципът на настаняването (още повече, че освен име и къде учиш друга информация не подаваш). Упражнението с писане на мейли, звънене по телефона, контакти във фейсбук  и т.н. е вече от доста време, за съжаление без успех. В крайна сметка, всяко зло за добро, надявам се  baby_neutral

# 224
както споменах, не ми е ясен принципът на настаняването baby_neutral
не мисля , че има принцип  #Crazy
Моя син след нервите от  миналата година се беше отказал изобщо от вариант общежитие, но през март си подаде документи и на второто ходене на място -през май, му предложиха стая от 1 август /така искаше той за да са минали изпитите /, сега ще видим как ще се чувства там

Общи условия

Активация на акаунт