Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 32 013
  • 450
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Нахълт и прелит  smile3535 smile3535 smile3535

Не съм егоистка, ама ми пуши тиквата - май вече ми е перманентно състояние  Mr. Green

Прегледах ви по диагонална система  Blush

Да споделя за Арамекс http://www.aramex.bg/

1. Любезни, сладурчета и вдъхват доверие  Peace
мери се куфара по формулата за обем - А х В х С - полученото се дели на 6000 и обема да не превишава 30кг - обемни  Wink - 72 лева е пратката за Англия
2. Ние май ще изпратим багажа в сряда 21.09 - уверяват получаване след 6 р. дни - т.е. 29.09
(пратки сухопътен се изпращат сряда и петък)
3. Искат английски (местен) телефонен номер

valha
,
злато помагай!!!!  Praynig Praynig Praynig
За прословутата жълта карта ни трябва английска банкова сметка.
Моля те сподели опит или направо препоръки.
Не ми се депозират луди пари, за да е със сметка без такси и комисионни - сумите за депозит са умопомрачаващи - може и клюка да е, ама знам ли ...  newsm78

Зная, че е специфично и малко неприлично,
ама ми се ще да ви питам - с какви суми ще си изпратите децата?
Нещо се оплетох в представите си ... офффффффффф  ooooh! ooooh! ooooh!
Може и на лични ...

Наводнението се очаква за 24.09. ...  Wink
Налегнало ме е шоково, отчайващо и зловещо ..... спокойствие  Mr. Green
Май е затишие пред буря  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

От много време искам да благодаря на Ънъпдейтъбъл  Hug Hug Hug
Благодаря ти, че беше с нас!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Нали съм майстор на краткия разказ - пак се олях  Joy Joy Joy
Целувки на всички и до скоро бойни мами  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

п.с. cool_witch  - включи си скайпа барем веднъж денем ма жена  Wink Hug

п.с. Бо_ - нещо си ми в главата тия дни ...  Hug Hug Hug

# 226
  • някъде из облаците
Минa,
Арамекс два пъти изпробвано, ако тръгне в сряда, то във вторник ще е при дъщеря ти . Ние два пъти пращахме с петъчния курс и в четвъртък по обяд беше при голямата. Ако искаш да тръгне в сряда, то във вторник трябва да им го отнесете.
И двете си откриха сметки в Лойдс, там няма такси, бавно става откриването, може и месец да чака, но без такси. По принцип в университета ги насочват къде  да си открият сметки.
За жълтата карта от 20 юни четох, че изискват и здравна застраховка, http://www.bghelp.co.uk/forums/registration-certificates/ - темата е задължителна здравна застраховка  ooooh! , още спорим с голямата трябва ли да правим или не. Аз така го разбирам ако кандидатства с ЕЗОК, то един вид декларира, че тя ще  е временно в Англия, т.к. картата е временна и ако след това поиска синя , може да и бъде отказана newsm78 . Помагайте, майки на англичанчета правилно ли съм разбарала  newsm78 и какво ще правите по въпроса.
За пари - всеки сам си преценява, някои тръгват с повече, други ги е страх да носят много пари. Моята я пратихме с около 1000 паунда, но тя има квартира да плаща и с 2 дебитни карти, сега ги мъчи и пробва къде може да плаща с тях.  Joy
От днес и започна ориентейшъна,  hahaha чакам я да разказва

# 227
Късничко се включвам в темата, ама досега моята дъщеря /ще учи в Германия/ се справя отлично сам самичка и от мен нямаше никаква нужда - от кандидатстването до записването.  Сега обаче - на финала, след като все още нямаме никаква вест от общежитията, почвам да се треса от нерви и безпомощност. Та да се оплача - няма общежитие. Дъщеря ми ги засипва с мейли и тел. разговори - или не си вдигат телефона или ако го вдигнат и казва да чака. Да ама до кога? Занятията започват доста късно - в средата на октомври, но вече време не остана. Другата седмица летим и започваме да се борим на място. Никак не ми се иска да е на квартира, но може би ще се наложи.

# 228
azira, като отидете там на място може да са по-благосклонни. Като каже, че няма къде да живее сигурно ще измислят нещо, но понякога предложенията не са много добри и имаш ли неблагоразумието да откажеш друго предложение може и да не дойде. Успех! А, в кой град ще е?

# 229
В Берлин - Свободния университет. Не знам, това е някакъв кошмар за мен. Дано имаме късмет...

# 230
Момичета, имам един въпрос за университетите в Англия/Шотландия-синът ми казва, че някои от тях имали изискване освен за "буквата" в сертификата и за нивото  и процентите, с които е взет -ако се сещате-където дават процентите и това дали резултатите са "гут", ексепшънъл" и т.н. Това  инфо го има сайта на Кембридж, но то е на електронен носител и дори да го разпечаташ, то няма подпис, печат, нищо. Та въпросът ми е, ако имате опит с такива унита-да споделите  как се подава тази допълнителна информация, изисквали ли сте я от там, където държахте изпита официално (ние го държахме при АВО). Изобщо нещо в тази връзка-представяхте ли такава инфо и ако да-в какъв вид и начин.
Предварително ви благодаря.
.....Прочетох малко от темата-хич не ви е лесно точно в момента. Желая на всички дечица по една хубава стая в хубаво общежитие.

# 231
Да, повечето от университетите в UК изискват за всяка секция от изпита определен брой точки (%). Няма значение, че няма подпис, печат или нещо подобно, разпечатайте, сканирайте и го пратете.
Дъщеря ми държа TOEFL и като разпечатахме резултатите й от интернет, се оказа, че на хартията излиза воден знак, който не се вижда на монитор. Беше нещо като "COPY of..." (измислям си малко, че не ми се рови да търся какво точно беше  Joy)
Освен това всяко дете има уникален номер, когато държи изпита и по който може да се направи справка. Така че спокойно го пращайте. .
И да не се притеснява да пита университетите - за всичко, което не му е ясно, а те го изискват.
Отговарят подробно.

И имай предвид, че много университети изискват "доживотните" сертификати CAE и PCE да са държани преди не повече от 2 години. Така че, дори да е взет с "А" в 9 клас, няма да го уважат.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 14:51 от cool_witch

# 232
Да пожелая на всички деца щастливо и успешно следване! Grinning И, разбира се, добра реализация на финала. Peace Аз обръщам поглед към следващия випуск. Ще подготвям тази година деца за матура и за кандидат-студентски изпити, дано всичко да върви леко.
Мина, Hug Hug Hug Успех на момиченцето ти в Бат, най-доброто място за икономически науки! Peace  Sunglasses Grinning

# 233
  • София
Много съм щастлива, синът ми днес получи стая в общежитие  newsm44 newsm44. Не е най-доброто възможно, но е ЖИЛИЩЕ bowuu. Поуспокоих се, не е бездомен вече  Laughing.

# 234
cool_witch, златна си!   bouquet  bouquet  bouquet Много букети-за теб! За другото-знам, мисля, че и детето вече "узря" да го проумее това!
Ива, браво и честито. Дано въпроса се уреди за всички деца.

# 235
Здравейте,
 моят син е приет в Бат-Англия, ще летим на 24.09.2011 г.
Имате ли представа как седи въпроса със ваксините и по точно със противоминингитната,
поставял ли е някой такава.
Поздрави и успех на всички студенти

# 236
# 237
  • София
cool_witch , разплака ме!

bouquet

# 238
  • някъде из облаците
Иве, страхотна новина, сега може да дишаш по-спокойно  Hug

mnnikolova подравления, май вече сте заформили групата за 24.09, успех на момчето  Hug
Моята не е правила такава ваксина, за сега никой не я питал има ли я, но пък май още не се е регистрирала и при лекар. Миналата година на голямата никой не и е искал. Мисля си, че не е проблем и там да си я направят, но пък колко ли пари ще искат за нея  newsm78

cool_witch  Hug  bouquet

Успех на всички   bouquet

# 239
За тази противоменингитна ваксина и на нас никой не ни е казвал,че трябва да бъде направена,личната ни лекарка обикновено е много добре информирана,винаги е в крак с новостите,има голям брой пациенти и ако беше задължително,щеше да ни каже ми се струва,но все пак не мога да съм сигурна.
Моята дъщеря още не се е регисртирала при джипи в Ковънтри,говорила с едно друго момиче,също българка,да ходят заедно да си търсят при кого да се запишат,но кога ще го направят е друг въпрос.
Иначе от тази адаптация,заради която отиде още на 12-ти септември,аз през моя поглед ,не видях никакъв смисъл,даже по-скоро точно обратното,всяка вечер ми казва колко е празно  и скучно в общежитието,чака с нетърпение да стане 24-ти и да отидат всички и да има повече хора,с които да контактува.

Общи условия

Активация на акаунт