Просяците,които ви идват на крака

• 8 279
  • 123
  •   1
Отговори
# 90
Аз откакто карам бяла Лада Нива нямам проблеми с миещите стъклата  по светофарите  Party Сигурно ме мислят за цивилна полицайка  Joy
Иначе преди бях с едно малко бръмбарче и наглите циганчета не ме оставяха, едно веднъж си ми каза "Няма да те остава, докато не ми дадеш пари."
Една от тактиките ми беше да започна да им говоря на английски, уж не разбирам какво искат, обаче и те се изхитриха-отидоха и погледнаха номера на колата и като видяха, че е български, се настървиха още повече  Laughing
Винаги съм мислила да си купя едно детско пистолетче, те нали са като истински, и да го държа в жабката за сплашване, но нали вече съм "полицайка", та нямам такива проблеми  Laughing

# 91
Ха-ха...Katalinna   , усетили са се..... имаше едно цигане на Графа на светофара към Орлов мост, с/у Строителния техникум,отдавна беше, но сме с баща ми и то му вика "Хайде бе чичо, долари, марки изкарваш, дай малко.... Laughing" Много сме се смяли, защото марки вече нямаше, а той толко сериозно ти говори....

# 92
  • I want it all and I want it now.
eli_kelli   Преди месец и при нас се появи подобен господин. Понеже сме имали фирмени коли да сме ,го закарали до Горна баня. Работел там да си вземел ключа. Абсолютно същата история. Обаче ,аз ги познавам съседите и този не съм ,го виждала. Отказахме му. Представи се за доктор.  Joy Всяка година минава една баба да проси за внучка си ,която била анорексичка. Има и една циганка и тя всяка година минава. Добре ,че са рядкост. Най са ми неприятни едни ,който минават с каталози и твърдят ,че сме поръчвали рекл. каре . Трябва да им ,го заплати ме. Естествено ,никой не го е поръчвал. Взимат си данните от нета и ако мине номера. Лошото е ,че аз се минах с 36лв. Имах ,много работа и го платих. Поне ми даде фактура.  ooooh!

# 93
# 94
eli_kelli Най са ми неприятни едни ,който минават с каталози и твърдят ,че сме поръчвали рекл. каре . Трябва да им ,го заплати ме. Естествено ,никой не го е поръчвал. Взимат си данните от нета и ако мине номера. Лошото е ,че аз се минах с 36лв. Имах ,много работа и го платих. Поне ми даде фактура.  ooooh!

syn    Е това за първи път го чувам, поне сте получили някаква реклама / ако я разпространяват вес пак/..... за кинтите..... ей, гадове са бе... а този с 20 лв. беше м/40-50г. висок, едър с къса коса....добре сложен и бих казала симпатичен мъж, не някой простак или и аз незнам.... ама от мен 20, от още 4-5 по 5 кинта и за кво му е да бачка...той си връзва 50 кинта ей така днес - с актьорско майсторство......   #2gunfire

# 95
Откакто бях бременна и една "глухоняма" се опита да ме набие защото отказах да й дам 1 лв съм безкомпромисна и много зла.

# 96
Жалко е, че държавата не се грижи за изпаднали хора, включително и с това да забрани просията и ровенето в казаните.Те май са забранени всъщност  newsm78   
Няма и достатъчно органицации за бедните, които да дават безплатен обяд примерно.Или където хора в по-добро положение оставят неща, храна и пари за хора в неравностойно положение.

Апропо на мен не ми харесват постоянните реклами за sms с някакви уж сирачета или "чуй ме сега".Дори мислех да пускам тема по въпроса, но не ми се поема пак този риск като знам колко нападателни могат да бъдат някои.Та тези реклами трябва да са стрували толкова пари, колкото sms-те едва ли биха събрали.Пък и все чувам, че набират, но сякаш не виждам къде са инвестирани.А рекламата "чуй ме сега утре може да бъде късно" би имала наистина будителски дух, ако даваха някакви примери или някакви съвети към родителите.Нали става дума за събиране на пари за училища за родители...И изобщо можеха да са по-изобретателни за хвърлените пари, ако искаха да разчустват някого.

# 97
  • София
Тази реклама май не е за сирачета, а за общуването със собствените деца - да даваме пари за откриване на училища за родители.

# 98
Тази реклама май не е за сирачета, а за общуването със собствените деца - да даваме пари за откриване на училища за родители.

Всъщност е част от програмата на Уницеф за превенция на изоставянето. Училищата ще са за родители от рискови групи.

# 99
Оооо тези дето се правят на глухонеми са ми любими. Само, че те не знаят, че жестомимичния език го владея (мама и татко  бяха глухонеми) и ги чакам да се приближат до масата и да ми предлагат разни неща, правейки се на глухи. 1-2 пъти се е случвало да са наистина глухи и завързваме разговор, другите веднага духват  #2gunfire Не ги е срам да злоупотребяват с недъзите на хората.

# 100
Цитат на: Andariel
Да едната реклама е за това, но има и две други.На едната се чува пиукане на gsm т.е. пращане на sms и после малко превзето бебешко "благодаря".Другата е нещо от сорта ние сме сираци, там ние режем, лепим нещо такова..Та просията е и по рекламите.  ooooh! А другото щом е инициатива на UNICEF да кажат къде и какви ще са училищата, а не да събират средства само  Crossing Arms 

# 101
  • Варна
Преди години работих като сервитьорка в Св.Константин и Елена. Изкарвахме добри пари,но гледахме да спестим нещо,че сезонът е къс,а зимата дълга. Всяка вечер започна да идва едно цигане  с акордеонче,да свири на гостите по масите. Аз хич не ги долюбвам циганите,но това дете беше много сладко,чистичко,с бяла ризка и винаги сресано.Някои от чужденците му даваха пари,други го напъждаха,но ние с колежката винаги му пъхахме в джобчето по някой лев.После му поръчвахме нещо за хапване и безалкохолно. Един колега много ни се подиграваше,че цял ден изкарваме с бистрата супа,която ни даваше шефа и пием вода от чешмата,защото знаете какви са цените по курортите,а на Иванчо,така се казваше цигането,поръчваме кебапчета и фанта. Една вечер Иванчо си изпя песните,после естествено дойде при нас да си чака вечерята и левчетата.И ние понеже нямахме много работа застанахме до него докато си хапваше сладко и започнахме да го разпитваме.Оказа се,че идват някъде от Шуменско цялото семейство около 10 човека,всяко лято наемат частна вила до курорта и Иванчо с акордеончето издържа родата. А през деня всички са на плаж,майката не готви,ядат на заведение,с две думи карат си курорта.Всяка вечер баща му го водил с такси и после го прибирал с такси.Явно Иванчо добре заработваше.Олеее, докривя ми много.Това невръстно дете да издържа цялата фамилия. Ние цял ден се потим и гладуваме,а мангалите си живучкат яко.Спряхме му хонорара и двете с колежката, но онзи колега,който обявихме за безсърдечен, колко време ни бъзикаше. Особено една вечер,когато чакахме служебния автобус и валеше проливен дъжд, а Иванчо с баща си ни подмина с такси.

# 102
  • София
Цитат на: Andariel
Да едната реклама е за това, но има и две други.На едната се чува пиукане на gsm т.е. пращане на sms и после малко превзето бебешко "благодаря".Другата е нещо от сорта ние сме сираци, там ние режем, лепим нещо такова..Та просията е и по рекламите.  ooooh! А другото щом е инициатива на UNICEF да кажат къде и какви ще са училищата, а не да събират средства само  Crossing Arms 

На това не му викат просия, а социална ангажираност.  Wink но "мотивирането" е по познатия старомоден начин.

# 103
Преди 10 г работех в магазин  на пазара на Младост и имаше един старец който просеше особено съботните дни и празниците,вечер се прибираше с печено пиле и шоколадови бонбони,а за един празни не помня кой беше по обяд искаше да му обменят колежки 60 лв на монети.Заради такива като него никога не давам обясняваше че затова е учил да не работи,веднъж го срещнах пред НДК по време на едно изложение.Иначе една  баба продаваше подправки,малки букетчета наистина бедна женица откъснала от градината каквото има и изложила да продава ( а понякога изчакваше търговците да си тръгнат и прибираше каквото може от изхвърлената стока Sad ) та на няколко пъти се случваше към края на работния ден да си купя букет градински цветя за 50 ст ,не заради цветята а заради бабата,защото тези които идваха да търгуват се различаваха те каквото остане накрая раздаваха,а тази женица стоеше и чакаше.
И сега се сетих за един друг вид продавачи на едни продукти идващи отвъд океана ,ако не успеят освен с разни партита и прочие зарибявки, понякога се случва и нагло да обясняват за свои познати които виждате ли на защото не ползвали тези "витамини" и затова не са оздравели   #Cussing out #2gunfire ами писна ми от тях .

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 00:02 от J_M_M

# 104
Иначе една  баба продаваше подправки,малки букетчета ...

Такива баби и аз много ги съжалявам, но при нас често се случва да заваря някоя влезла в градината и къса цветя точно от каквито после продават букетчета. Най-много ги съблазняват лалетата на съседите.

Общи условия

Активация на акаунт