Влагалищно течение при 13 годишно дете

• 1 830
  • 12
  •   1
Отговори
Малката ми дъщеря, която няма още цикъл, от една седмица е със странно за мен бежево-зеленикаво течение. Говорих с личната лекарка, която ме посъветва да изчакам преди да я травмирам с преглед при гинеколог. Откакто се е родила гащичките й са съвършено чисти, никакви зачервявания, възпаления и подобни проблеми. Не е пила лекарства, не е ходила на басейн, не е настивала.... Тревожа се и чакането ме убива. Още повече, че тя много се притеснява и даже не иска да сподели със сестра си. На мен го каза през сълзи, цялата трепереше и трудно намираше сили да изрече тези трудни за нея думички. Успокоявам се с мисълта, че е възможно да е в първа овулация, но не ми харесва цвета. Не е слузесто и не мирише на лошо. Намерих тук много кратка подобна тема, но е от 2008г. Имали ли сте подобен проблем или идея каква може да е причината?

# 1
Не виждам нищо травматизиращо в преглед при гинеколог на малко момиче. Нито ще има спекулум , нито ще бъде болезнено. Заведи я, може да е съвсем обикновена инфекция от сапуна например. На 13 вече е добре да започне да използва интимни душ гелчета. Не мисля, че има място за притеснения. Просто отидете на лекар.

# 2
Щом е зелено на цвят, по-вероятно е да има бактерии.
Няма какво да се страхувате от гинеколог, а и тя не е чак толкова малка. В кабинета на всеки гинеколог по закон трябва да има и детски спекулуми - много по-малки са от нормалните, т.е. съобразени са с детското телце.
По-добре я заведете на гинеколог, а ето и една стара тема с контакти на детски гинеколози http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370822.0

Hug

# 3
На 13 вече е добре да започне да използва интимни душ гелчета.
Shocked всички гинеколози с които съм говорила са против интимните душ гелове. А от личен опит - аз направих страхотно зачервяване и гъбички от използването на такъв, уж беше медицински. Приятелка направи алергия само, че от такъв на парфюмерийна компания. Така,че аз много против тях, особено за такова малко момиче.

# 4
Shocked всички гинеколози с които съм говорила са против интимните душ гелове. А от личен опит - аз направих страхотно зачервяване и гъбички от използването на такъв, уж беше медицински. Приятелка направи алергия само, че от такъв на парфюмерийна компания. Така,че аз много против тях, особено за такова малко момиче.
За съжаление си права и напълно те подкрепям! Една гинеколожка ми каза, че преди с някаква лаборантка изследвали интимни гелове, току-що купени и отворени. Оказали се пълни с бактерии  Sick

Аз преди съм ползвала Триклобактер по препоръка на гинеколог, но само в определени случаи и отдавна вече не.

Детенцето да носи бельо от естествени материи, сега се сетих да напомня.

# 5

Аз имах много сериозни проблеми заради използването на сапун и по препоръка не гинеколог започнах да използвам Lactacyd и от тогава нямам никакъв проблем. Другото което са ми казвали е, че е добре, ако не интимен гел да се използват бебешки сапуни. Обикновените такива за антибактериални, поради което имах отсъствие на важни за организма бактерии и съответно се появи течение при мен. Изписаха ми глобули съдържащи тази бактерии с които се лекувах около 1 месец и течението изчезна. Вече повече от 5 години използвам само интимен гел и не съм имала подобни проблеми. 

# 6
Нищо травмиращо няма при детски гинеколог .
Дъщеря ми на 6 години имаше цистит и трябваше да се вземе и влаг.секрет .
Не е със спекулум , а със специален тампон , малък като клечки за уши .

Дори и на бебета понякога се случва . Замърсяване от памперсите .

Важното е да се проведе адекватно лечение . Peace

# 7
Може би е старомодно, но съм си научила децата да се мият само с вода и да носят само естествени материи, което се отнася както за бельото, така и за дрехите. Скоро личният ми гинеколог ме посъветва да им купя интимен гел, но понеже и аз не ползвам не го направих. Аз съм с разбирането, че сапунът, какъвто и да е той, нарушава естествената микрофлора. Може да съм права, може и да не съм. На мен ми се е случвало въобще да нямам такава и резултатът беше досадно течение. Помогна ми д-р Новачков, жив и здрав да е! С млечна киселина. И забравих за проблема.

# 8
Преди да отидете на лекар и да направите изследвания не купувайте нищо ново и не правете нищо.
Прегледът е направо задължителен.
Задължително е и момичето да проумее, че в това няма нищо страшно. Напротив, българката трябва от дете да свикне с мисълта, че прегледът при гинеколог е задължителен и се прави редовно, дори и ако няма конкретни проблеми. Ако има- още повече.
Нелекувано течение може да доведе до сериозни проблеми, трудно лечими.
Бих се радвала, ако нашите майки не спомагат за развиване на грешното мислене у нас, че прегледът при гинеколог е "травмиращ", а че това е просто един преглед, който, направен навреме, може да спести големи неприятности.

# 9
  • Варна
Здравейте,
може би не е точно тук мястото да попитам, но искам да разбера дали някой е успявал да излекува гъбички само с пробиотици и по специално с Лактажин. Исках да пиша в темата" гъбички ...почвам да се лекувам сама", но тя е заключена, прочетох навсякъде но никой не споделя да се е справял с проблема по заобиколен начин, като подсили (направи си колония от лактобацили) киселинната среда. Не бях ходила на лекар от две години, просто толкова съм си патила от тях че бях предприела самолечение на кисти и успях, но за проверка реших да отида на лекар преди седмица и тази гадна лекарка ми каза че имам бактерия, нещо с г и ми изписа арилин. Започнах да го пия за съжаление преди да прочета подробности, и се оказа че тази така ми описа положенирто, че едва ли не имам полово предавана бактерия и от нищо друго не може да се получи подобно възпаление( държа да отбележа, че нямах течение повече от една две капки на ден), а то било възможно като се изнерви жена, като е отслабена имунната система да се получи дисбаланс и да придобият надмощие лошите бактерийки. И при положение, че нямах симпроми, можеше да си спестя тежкия метронидазол с лактажин още тогава, но не аз глупачката и се вързах, дори не се замислих когато тя предложи да ми извика такси да ме закара до аптека, която тя ми препоръча. Сега след тези лекарства ме подкара такова течение, че се чудя къде да се дяна от дразнене и сърбеж. Ясно ми е,че след употреба на силни хапчета се получава такъв ефект, но не искам пак да гълтам антибиотици и снощи си взех лактажин, имам леко облекчение, но леко, и се чудя да ходя ли пак на лекар, или да продължа с лактажина, по принцип само ме е страх да не стане по-лошо, то иначе лактажина няма как да ми навреди. Та мили дами, някоя от вас справяла ли се е с проблема без антибиотици и сериозни хапчета?

# 10
Здравейте,
може би не е точно тук мястото да попитам, но искам да разбера дали някой е успявал да излекува гъбички само с пробиотици и по специално с Лактажин.

Много зависи от гъбичките и разбира се от колко време ги имаш, но да, не е изключена да се излекуват само с Лактажин, но пак повтарям зависи от много, много неща. Успех с не леката борба  Peace

# 11
Посъветвала те е да изчакаш, защото често преди идването на мензис, се получават такива течения. Но аз май не бих чакала. По-скоро разговори, че няма нищо срамно и стресиращо.   

# 12
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
И според мен е по-добре да заведеш детето на гинеколог, а за интимните геловве аз ползвам на Eucerin и до сега не съм имала проблем  Peace

Общи условия

Активация на акаунт