Отговори
# 90
bonbonkata-maia и аз смятам, че трябва да му обясниш колко всъщност ти е натоварено и да го ангажираш повече да ти помага! И аз правех като теб с предното си гадже - живяхме 2 години заедно - чистех, готвих, гладех, гледах му детето (имаше дете, чиято майка го е зарязала), пишехме домашни, посрещах тълпи от гости ден през ден, изтощавах се от диети, защото пък ме искаше много слаба......... и за награда като забременях ме накара да направя аборт, защото не искал повече деца  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
За това със сегашния от самото начало го ангажирам да ми помага и ме уважава много повече!

oposum4e,  Joy не мога да си представя какво ще прави дистанционното в хладилника, ама това сигурно само един мъж може да го знае, защото и моя слага разни странни неща там  hahaha
danaq_lv, честитоооооо!!!   bouquet
ljufis, много е интересно  Wink
djidjonka, при нас беше малко по-различно - като разбрахме, че съм бременна, връчихме нашето куче на майка ми и баща ми, а баща ми каза: "Не може ли на нас да ни дадете бебето, а вие да си гледате кучето"  Joy
Зу, много сладки дечица  Kissing Heart
elfi4ka, как така изяждате 800 грама за 7 дни ?!?!?!?!!?! По колко ядете?

Нашата беборана я направихме на 16 септември на морето! През деня седнахме пред един шадраван и се любувахме на две дечица, момченце и момиченце на около 2 годинки, бяха разкошни! Казах на моя: "Мило, защо не ми направиш едно такова", а той: "Ми добре!"... и същата вечер нашето чудо стана (само тогава сме правили "опит", а и идеално пасва с овулацията ми и с термина - 10.06). И аз като разбрах изпитвах смесени чувства, но много скоро ме обзе страхотна еуфория   jumpuu  jumpuu  jumpuu

# 91
за шетането в къщи: и аз съм за медал ама не ми го дават  Mr. Green
за водата:предлагам само като хълца,но макар и тогава пие с 100 зора
за косопада: мойта коса не пада изобщо,дано ми се размине,иначе знам че МЕРЦ помагат много  Peace
за безмислените спорове в темата: толкова жени на едно място-КОКОШАРНИК-нормално е да има спорове,но са безмислени,не си го слагайте на сърце Wink

много се смях на опосумчето,задето намерила дистанционното в хладилника,ама като си представя моят мъж за две седмици сам тук,може и в съседите в хладилника да го намеря нашето  Joy

ние бяхме на чист въздух на село:резултатът е нахапани сме от комари и аз и бебка и незнам с какво да я намажа,мисля да поизляза до аптеката след малко

за бебеправенето: след една неуспешна бременност,бебеправихме две години докато си прегърна мечтата на животът

и накрая да ви питам:преобръщат ли се бебенцата ви вече newsm78,мойта кукла се засилва и а-ха да се обърне покорем вече.От два дни спи изцяло като голям човек обърнато на едната страна,много ми е сладка  Hug.С какво се мажат тия венци,и вече може ли да мажем newsm78 голямо ядене на ръцете е и при нас  Sad

danaq_lv  честито   bouquet

# 92
Момичета, имаше ли някоя от вас с матрак за кошара на Магнифлекс? Ако да, имам спешно питане:

1.Твърд ли е?- Твърд е, да

2. На руло ли беше навит като го купихте? - да

3. Имахте ли възможност да го видите и пипнете разгънат в някой магазин преди да го купите? (тук ми казват, че са само на руло и не могат да ми го отворят да го пипна, защото нямало после да могат да го продадат?! А аз как да го купя без да съм го разгледала и опипала?!??!!  #Crazy ) - пробвахме го, беше разгънат, но живея в София

4. Потъва ли бебето като ляга на него? И изобщо спи ли бебето, за което е предназначено на този матрак, ако да, как се чувства и бихте ли ми го препоръчали?  Rolling Eyes - Не потъва, спи на равна повърхност. Чувства се добре, според мен много и харесва. Препоръчвам ти го, определено. На нашето легло матрака също е Магнифлекс и съм доволна и аз Peace

Даная - честито Hug

# 93
  • Варна
Зайче, и нашият юнак се преобръща, от гръб на корем не още, но от корем на гръб си се обръща редовно, след като съм го сложила по корем да поседи малко да вдига главата. Той обаче вместо да вдига глава, вдига дупето и набира краката да пълзи или се търкулва по гръб  Joy. На една страна редовно си се обръща сам, а иначе сутрин редовно го намирам напреки на леглото, а тази сутрин го намерих наобратно - т.е. обърнал се е на 180 градуса. Много ми е смешен Laughing.  

# 94
  • Варна
Даная, честито дипломиране!!!   bouquet
Къщичке, може в петък да. Нашия тати ще е на работа, но се надявам да успея да се замъкнем двете до морската. Ще трябва да я упоя с нещо, за да слуша в колата  Laughing
Сега в момента спи на дивана в кухнята като чук, не смея да я мръдна, единия й крак е във въздуха и съм я барикадирала с няколко стола да не се търкулне  Laughing а аз я чакам да се събуди и да ходим на разходка  ooooh! Не ме питайте как заспа там, но спи здравата, да бях знаела да легна и аз   newsm46
зайче, Симона още не се върти сама, или поне не съм я виждала  Laughing /от гръб по корем имам предвид/. Но пък се върти като часовниковата стрелка и прави пълни обороти за отрицателно време, вчера както си спяхме двете на спалнята ме събуди с ритник в лицето и краката й бяха буквално на главата ми  Joy

# 95
  • на североизток
ДД  ит нас!

Даная, честито!  bouquet

Шени, ние хапваме основно 6 пъти, но ако е нервна или си поиска между тях - не й отказвам Grinning

Нашата бебка е правена между 4-6 август след няколко месеца опити. На 22 август видях първия блед положителен тест и бях толкова щастлива Heart Eyes

Нелили,  Hug  - отново прекрасна тема!!!

Видях много хубави снимки на бебоците - много, много ми харесаха!!!

# 96
ДД и от мен Simple Smile

princess SHENY Максим е на почти 3 мес. и отдавна яде точно по 6 пъти. Само на кърма е. Утре ще си взема кантара, че услужих с него и ще видя колко е сега. Но определено не е слабичък  Blush
Зу, добре дошла във вистуалното пространство отново Simple Smile
Опосумче, къщичке, хич не се уговаряйте тайничко, ами да вземем да сберем по-голяма дружинка Simple Smile
Нели, Елито има страхотно боди  Heart Eyes

Ние довечера ще мятаме Максим да плува вече. Дълго чаках да организираме басейна и маркучи и т.н......  Работата ще е много голяма. Само дано да му хареса, че хвърлихме доста нерси да го организираме. После ще покажа.

# 97
Здравейте сладки мои Simple Smile

Ние се прибрахме от гостуването при родителите ми, което беше изпълненео с много емоции и преди всичко беше много горещо  Crazy Как не изпукахме с Виктория не знам. Кой каквото иска да ми говори, ама в Пловдив подпукат ли жегите няма пускане. В София поне вечер леко се разхлажда!
Не успях да се видя с всички мои приятелки и колеги, но предвид градусите навън, с Вики излизахме само рано сутрин, а ако сглупявахме да го направих и вечер, се прибирахме на бургия, че малката ревеше от адската жега навън! Само да вметна - почти през цялото време тя беше по памперс! Язък за всичките дрешки детоп бях помъкнала с нас ! Не можахме да се поконтим като хората там  Mr. Green

Преди малко наваксах пропуснатото и сега да драсна и по темите, които си спомням и които сте обсъждали Simple Smile

За цигарите - аз съм била пушач преди години и определено това не е за мен. Много по-добре се чувствам без цигарен дим. Има хора, на които им доставя удоволствие, но аз не съм от тях

За потенето - на Вики крачетата и ръчичките са и също вечно потни, а за главата да не говорим! Жега ли й е , веднага го рабирам, а определено мойто дете не е зиморничаво като майка си  Mr. Green

За посягането към играчките - прави бегли опити, но да ги хваща целенасочено не бих казала все още! Снощи след баня, докато се забавляваше по корем, и бях сложила едно мече пред лицето и тя му се радваше много и започна да си мърда едната ръка и накрая взе , че го достигна!  А преди това като бяхме на масата с баща й, той мърдаше мойта чашка с биричка  beer и тя следи, следи с поглед и изведнъж посегна с юмрука към тея  Mr. Green Веднага беше поздравена звучно от баща хахаха

За бебешкото плуване - едни приятели водят 7 мес си син и са много доволни Simple Smile Подканят и ние да заведем Вики, но аз и най-вече ММ сме малко резервирани Simple Smile

Мойта дрисла се събуди и е адскиииии миризлива  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Скачам да й измия дупарата, че не мога да проветря после апартамента половин ден  Mr. Green Mr. Green

П.П. Честито danaq Simple Smile УСпешна реализация Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 16:47 от diana_valkova

# 98
Даная, честито ти инженерство-магистърство  Hug
Пожелавам те да се реализираш така ,както ти искаш по специалността си !!! newsm51

Мариета..яде 150 мл вода с 5 лъжички.Понякога го правя даже малко по-рядко,но общо взето по формулата движа  Peace

# 99
 Благодаря за поздравите,момичета!  bouquet
 Аз тъкмо се похвалих,че сме сити от кърмата и ето на урочасах се сама ConfusedДнес Ралица е гладна през час и половина и гърдите ми взеха да придобиват предишна форма-тоест няма ги никакви Mr. Green
 Вчера мъжа ми си изтърва едно тежко стъкло на пръста на крака и зверски се стреснах-дали ще да е от това newsm78.Дано е само временно явление това с кърмата и добре,че имам замразена.
 ММ ми е слънце пу пу.Готви когато е необходимо и приспива бебенка вечер.Моя съвет е да ги правим по-съпричастни към домашните задължения мъжете.Така няма да разделят нещата на мъжка и женска работа.

# 100
Благодаря за пожеланията момичета.  bouquet
За играчките,тоя слон вибриращия го дърпа за краката,ама незнам колко съзнателно..май ще ми е левичарка,че първо лявата ръка си видя и сега си я разглежда любопитно втора седмица.
За ММ,моя мрънка понякога като го дейсвам вечер или събота и неделя да я храни,пък аз да свърша нещо,ама кво да направя,и аз съм ХОРА  Rolling Eyes още неможа да свикне милия с бебето понякога и много се дразни като плаче а неможе да я успокои.Иначе го оставям да я гледа по има няма половин ден,и днес докато бях в университета,пак я гледа..ми да не е само моя:)
За обръщането-прави опити от гръб по корем,ама още неможе.Иначе се върти и я намирам по диагонал сутрин.
Тва с дистанционното е върха #Crazy Joy Joy ,ама кво се чудя,брат ми една вечер си беше прибрал сандвичите в гардероба,вместо в хладилника

# 101
Момичета, забравих да в кажа - днес моята кукла става на 2 месеца  Tada
Да ми е живо и здраво детето!

# 102
oposum4e - аз като карам я слагам на предната седалка Simple Smile като ме вижда и мълчи и си говорим - но аз не карам в града  Blush
мушенце Simple Smile идвайте в петък - всеки е добре дошъл Simple Smile много ще ви хареса басейна Simple Smile само му дай време на Макси да свикне Simple Smile Габи в началото докъто се отпусне 1-2 минути оглеждаше малко шашнато Simple Smile трябва ти температура над 32 градуса Simple Smile поне при нас беше така ... сега я чакам да се събуди и пак ще я водя Simple Smile
елфи   bouquet аз бях, но днес ще пробвам лактаната, че вчера рев - не ще кърма иска АМ  Tired ако и с нея ми ака на 3 дена  ooooh!

marietta_g   bouquet честити ви

вижте какво намерих - http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 18:06 от къщичка в гората

# 103
Бях решила да не пиша толкова често, че нали Луси ми се скра, че само във форума вися  Embarassed, но аз гледам да пиша, да пиша, защото след 2 седмици се връщам на работа и няма да мога да влизам толкова често (е, след работа, разбира се, пак ще съм тук  Twisted Evil), та:

Ljufis Hug и преди съм го чела, но е много хубаво... а днес определено имах нужда пак да го видя.

Моля ви за стиснати палчета за моя татко - от една година не могат да разберат какво му е - правиха му химиотерапия, лъчеперапия, имаше диагноза рак на белия дроб, после беше отхвърлена, сега пак я поставят.... Аз миналата година , когато се регистиррах тук , за това си бях избрала предишния ник... И заради него и много се молех да се случи по-бързо Филип, за да си види внука... Ох,  тежко ми  е. Дано се оправи , само да сме живи и здрави !  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 104
Привет, дами!

Тук пак вали и ни прекъсна хубавата разходка сутринта. Crossing Arms

Нашата дата за зачеване на Нико е 31 август в Каварна. Laughing Знам го със сигурност, защото и Рая и Нико станаха от първия път. Рая е зачената в деня на сватбата ни на 15 юни 2008, а Нико във втория ден на почивката ни, миналата година. Wink

Даная, честита ти магистърска степен!  bouquet

Правда, прекрасна сесия си спретнала на децата.  Peace Рая беше привилегирована в това отношение - имам приятелка, която снима страхотно и ѝ правихме сесия почти всеки месец, ама сега сме далеч и Никола ще го снимаме едва по Коледа... Sad

Тони  Hug мерси Simple Smile ами сега не ме боли - беше само онзи ден Simple Smile а иначе изцеждам вечерта и го пазя за сутринта, но вчера я кърмих и спа същите часове така че вече ще я кърмя на всяко ядене Simple Smile освен като сме на вън щото тя предпочита легнала да суче Simple Smile като сме на вън ще давам АМ Sad

къщичка в гората, много се радвам, че вече не изпитваш дискомфорт от болка в гърдата. Чудесно е, че вече кърмиш Габи, вечер и на всяко хранене. Това би стимулирало още гърдите, за да произвеждат нужното мляко за нея. Написала си, че Габи предпочита да суче легнала и затова навън ти е трудно да я кърмиш. Ако искаш би могла да опиташ да я кърмиш, като я поставиш в легнала поза в слинг, ако ползваш. Много майки споделят, че така кърмят без притеснения, а и на бебетата им харесва тази близост с мама. Може да опитвате и в къщи да се кърмите в поза люлка, пред огледало, за да свиква бебето с нея и тогава кърменето навън би могло да е по-лесно. Ако бебето се разсейва, когато бива кърмено в поза люлка, на много майки им помага да задържат вниманието му с нещо шарено, вързано на врата им - шал или гердан. Такъв метод, в комбинация с добре подбрано място в парка /например по-тиха алея, където да няма много минувачи и без много излишни звуци, които да смущават бебето/ и полуспящо бебе, понякога дават добри резултати при кърменето навън.
Би могло да помогне също, ако си имаш компания в разходките - друга майка - да я помолиш да седне така, че да те прикрива. В подобни случай не са за подценяване и дрехите от 2 части, даващи възможност за дискретно кърмене, както и използването на фин шал.
В случай, че все пак кърменето навън е свързано с някакво неудобство за теб или бебето, би ли било вариант навън да и предлагаш изцедена кърма? Искрено се радвам на постигнатия до тук успех по отношение на кърменето. Справяте се чудесно!

Лекарката ми се скара, че имаме по 7-8 хранения на ден. Каза, че трябва да са 5 максимум 6, нищо че е на кърма. Мамите с кърмени бебето на около 3 месеца, вие колко пъти храните? Да си сверя и аз часовника, понеже на мен 7-8 пъти не ми се струва много, тя до скоро ядеше по 10 пъти:)

princess SHENY, чудесно е, че се доверяваш на интуицията си, която ти подсказва, че 7-8 хранения на ден не са много за 3-месечно бебе. Счита се, че за изключително кърмени бебета и 20 хранения на денонощие не са много. При кърмачета, кърмени на поискване би било добре да се вслушваме в майчиния си инстинкт, защото всяка майка познава най-добре бебето си и неговия ритъм - разпознава кога е гладно, кога му се играе, или спи.
Бебетата се различни: едни могат да разреждат храненията, а други да сучат на по-кратки интервали от време и в по-малки количества, както и oposum4e е споменала. Инстинктите ни на майки ни подсказват как да реагираме в даден момент и кое е най-добро за нашето бебче. Не трябва да се забравя, че бебетата растат и понякога изживяват скокове в растежа, когато имат нужда да се хранят често, за да задоволят нарасналите си нужди от мляко. Бих искала да попитам ти разбра ли каква е причината, поради която педиатърката ви препоръчва кърмене само 5-6 пъти в денонощието?

Общи условия

Активация на акаунт