Отговори
# 525
Здравейте! Grinning

Nellyli благодаря ти за отговора! Hug
SHENYмен също ме критикува кой ли не,че не навличам детето и че не давам сокове,но след като търпението ми започна да се изчерпва и започнах да се зъбя,чувам все по-малко коментари... Twisted Evil
В началото си мислех,че само на мен се правят такива забележки понеже ми е първо дете и съм неопитна,но една позната с второ дете каза,че при нея е същото и аз се успокоих...Явно хората обичат да се бъркат там където не им е работата и да дават ненужни съвети.
Donna Ani аз ще захранвам към 6-тия месец освен ако детето не даде индикации за това по-рано.
Zlatttka,мисля,че към третия месец спокойно може да се слага детето в кенгуро.
Днес Ангел е много послушен,почти цял ден спинка. Heart EyesТой преди не харесваше коша за новородено и постоянно плачеше навън,а аз си мислех,че детето ми е криво и не обича разходките. Laughing Сега съм го сложила в летния вариант,който има и легнало положение и когато е буден леко го повдигам.Човека иска да е по-изправен и да гледа вече навън,затова ревеше все да го нося на ръце.Сега ми е истински Ангел  Laughing чак дружките по разходка му се чудят.Ако пък нещо не му е както той иска,казва недоволно *Агуу* newsm62
Последно реших за шезлонга да изчакам,има възможност едни приятели да ни дадат тяхната люлка,та ще видим дали ще му хареса на Ангел.Тя е ето такава-
http://www.kolko.bg/bg/n-a/p/1454150

# 526
Здравейте, майчета! Нали не сте ме забравили! Нямам много време за нета, не че не ви чета, но не стигам до писане. Но ще се опитам да наваксам и по често да се включвам.

Дона Ана ние вече пием сок от моркови и от ябълка. Всеки ден пие по около 20-25 мл. сочке. Нямаме нито колики нито нищо. Ние сме на изкуствено хранене от самото начало. Нашата педи каза, че изкуствено хранените бебета се захранват по старата схема, т.е. 3 месец. А пук тези които са на кърма , макар и частично към 6-7.

# 527
за захранването много искам да си говорим. тук в израел лекарите твърдят,че не бива да се дава нищо друго освен кърма (или АМ то бебе преди 6 месечна възраст- и в никакъв случай преди 4!!!!) оказа се,че всички новооткрития в тази област по света го потвърждават(дори до 8мия някои твърдят) забелязах,че в БГ се твърси,че захранването става след 3,4 и едва ли не 2рия месец, което мен много ме скандализира.. твърди се,че бил спорен въпроса за на каква възраст е по-добре. но истината е,че не е спорен Simple Smile не и тук например, не и след световните здравни организации !

запалих се по тая тема защото имах голям спор с леля ми ,която вярва,че захранването ( и то със сокове) става след 2рия месец! което е ужасно защото е супер-вредно! направих рисърч (седмица четох какво ли не) и открих от къде идва идеята за ранното захранване.. това е идея от 70те години  ,която е приета за най-успешна тогава и досега е дълбоко залегнала във вярванията на лекари,които не се интересуват от новите открития и са завършили медицина по учебници писани 70, 80те години! забога 2011 сме !

http://www.askdrsears.com/topics/feeding-infants-toddlers/starti … ducing-solid-food

# 528
Ето нещо и от мен за захранването:
http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/

Ще захранвам след 6-ти месец, подобно на педагогическото, с някои промени Simple Smile

# 529
  • София
raia07, напълно те подкрепям! Смятам да почна захранването на навършени 6 месеца и то със зеленчукови пюрета. Първо ще въведа 2-3 зеленчука, после може би тиква. Ще видим. Но със сигурност сокчета, млечни, яйца, червени и екзотични плодове - ще са доста по-късно - вероятно след годинката.
А тук доста често се говори за захранване със сокчета и не исках да се намесвам, но хората са го казали, че сокчетата дразнят малките стомахчета - дори и сега да няма колики е възможно по-нататък да има други проблеми със стомахчето. Ясно е, че всичко си е до организъм. Със сигурност има бебета, които дори и с коктейли и сладкиши да ги захранваш, пак ще пораснат здрави, но трябва ли да изпитваме организмите им и да видим дали ще го понесат или не?

# 530
Привет и от нас:)

Жени , за море не мога да препоръчам, ние си ходим на Приморско всяка година. Ама не те ли е страх от разни стомашни вируси , все пак бебета са мънички?

За захранването, мисля да е след 5 навършени месеца.

Лека вечер

# 531
За захранването и аз мисля да е след шестия месец, може би с някаква каша ще опитам. Или пък направо пюре, ще видим какво ще и се ослади  Mr. Green

Да питам - какво мислите за храната от млечна кухня, ще се записвате ли ? Аз съм в голяма чуденка, мъжо много натиска, готвели разнообразна храна, ала-бала, ама мене по-скоро ме притесняват хигиенните условия при които я приготвят. Ама пък при положение че е за деца би трябвало да има строг контрол от ХЕИ-то.  Rolling Eyes

Друго си е като си е приготвиш сам, ама пък и аз съм една пишман-готвачка докато я направя манджата детето ще си пукне от глад  ooooh!

# 532
  • София
Джей, покрай бебчовците ще се специализираме, не се притеснявай! Нали знаеш - приготвеното от мама е най-вкусно! (е, това не винаги е вярно, ама може да се постараем да е вярно в нашия случай!  Wink)

# 533
Спешен въпрос към консултанките по кърмене :има ли хапче за ниско кръвно,което е съвместимо с кърменето?

лава, най-добре е да се консултираш с лекар, който е запознат с конкретно твоя случай, преди да вземеш каквото и да е лекарство, защото ние не сме медицински лица. Междувременно би могла да опиташ да се охладиш малко с хладен душ, например, защото от топлото кръвното пада също. В топлото време може да е подходящо са стоиш на хладно и да не пренебрегваш по-лекото хранене, богато на плодове и зеленчуци и течностите, които да са в по-големи количества. Както вече са ти писали може да пиеш айрян със сол, или след като си кърмила да изпиеш едно кафе или кола, докато се свържеш с лекар. Когато се чуеш с лекар е добре да му кажеш, че кърмиш, за да ти изпише лекарство съвместимо с кърменето. Може да е необходимо да ти направят изследвания, ако често ти пада кръвното, но във всички случаи е добре да отидеш в кабинет да ти измерят кръвното, за да се види дали е само ниско, или дали не доближаваш границите. Ако се налага да излезеш навън може да е добре да го правиш с шапка и при възможност да охлаждаш крайниците си.

# 534
Така като ви чета,направо си плачете за социалните Mr. Green Изобщо не може да си гледате децата както трябва Mr. Green Срам нямате,еййй Wink

Аз съм У Пловдив вече и ми е леко досадно,но ще го преживея някак си Twisted Evil
Одеве излезнахме на разходка и точно детето заспа и се кУрдисахме на едно заведение и то взе че закапа и ние по най-бързия начин вкъщи,естествено вече няма и помен от дъжд #Cussing out

Дона Ани,за захранването-ние не сме почнали още,но след навършен 4-ти месец може и да пробвам нещо и аз вече незнам кое първо newsm78

Джей,ние редовно си имаме такива изпълнения Mr. Green А за кърменето не ми говори,че съм в потрес,абе изведнъж всичко угасна Twisted Evil Празна работа и това е,а нищо не съм променила кой знае какво в начина си на живот Thinking Явно ще трябва да приключвам кърмаческата си кариера Mr. Green

Елфи,айде стягай се,тези дни ще те пробвам да те разходя със снахата и откази не приемам Naughty

П.П.Не се превъзбуждайте толкова за това,че ранното захранване е смъртоносно едва ли не Mr. Green За всяко дете е индивидуално Peace

# 535
А каква е разликата между каша и пюре? Embarassed
Аз мисля да приготвям зеленчуците/плодовете на параи после да ги предлагам - намачкани или нарязани на дребно.
Детска кухня не смятам да ползвам Peace

# 536
Tony_st ,благодаря ти за отговора.
Сега ме притеснява хремата на Лазар.Един въпрос :може ли да се капе кърма в нослето при хрема?
Praynig Пръскам Риномер и давам витамин Ц.

# 537
  • София
Шени кашите са оризови, от елда, с нишесте и обикновенно са овкусени с плодове , ванилия.... Повечето са млечни.
Пюретата са само плодове или зеленчуци . Кашите се дават за следобедна закуска , Зеленчукови и месни пюрета са обедни менюта  Peace
Аз няма да готвя ще купувам готови пюрета , а после минаваме на детска кухня.  Първия път  бях голям ентусиаст да готвя на Алекс  Laughing. Е не мога всеки ден да  готвя супа, манджа и десерт за бебето и отделно за нас  друго. Трябва все в кухнята да вися  Naughty Все пак и аз съм човек  Crossing Arms

За захранването ще се ръководя от Елена , но няма да е по рано от 5 навършени месеца със сигурност, а сока ще е последното нещо което ще и дам и то много разреден  Peace.  100% фреш  е вреден за стомаха на възрастен човек пък какво остава за бебе  ooooh!

Днес ми дойдоха роклите и едната са я объркали. Пратили са ми по малък номер,общо взето като за сега ( а не за другата година както я исках аз) . Ще ми я сменят, но веднага и я намъкнах и направих няколко снимки  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 538
Привет майчета,
преди малко се прибрахме от дъъълга разходка,а времето беше бижу.
Гери С. благодаря за съвета относно АМ,след няколко дни ще пробваме и Фризолака.
*polita* изчерпан е лимита на съобщенията ти мила и не мога да ти пратя имейла.
Нелили,малката е цял разкош!!

Относно захранването педиатърката ми препоръча след втория месец да и правя сок от ябълка,отделно и зълва ми много ме натискаше за сока.
Е,давам и на малката.От половин ябълка на обяд и другата половинка и я правя привечер.Много и харесва,супер доволно гледа и смуче лакомо,а като свърши се разплаква.Не и правя всеки ден,през ден сме май,даже като се замисля вече два дни не е пила сокче.

Искам да питам има ли други майки,който дават сокче,колко често го пие бебето им и доволно ли е ?

П.П
Закъснява ми и се побърквам,шубе ме е да си направя тест  smile3556 Споделих и вчера на майка ми и тя ми вика да внимавам,че породени деца се гледали много трудно.
Направо съм в шах,дано да ми дойде тия дни  Rolling Eyes

# 539
  • София

Закъснява ми и се побърквам,шубе ме е да си направя тест  smile3556 Споделих и вчера на майка ми и тя ми вика да внимавам,че породени деца се гледали много трудно.
Направо съм в шах,дано да ми дойде тия дни  Rolling Eyes

А вие как се предпазвате?
Имала ли си цикъл след като роди?

Общи условия

Активация на акаунт