Отговори
# 525
Финансовата страна не е за пренебрегване, особено ако бебето не се храни според указанията на опаковката - 100 гр. на 3-4 часа, а изпие 30 гр, започне да се изпъва и пищи от колики, след 1 час пак пищи, само че от глад - правиш нова доза, повечето пак отива на боклука и за 2 дни кутията е свършила, а бебето е употребило 1/5 от нея.

# 526
Една позната с първото си дете категорично решила, че няма да кърми. Питах я защо, отговорът й беше "Ами гадно ми е някакси". Щеше да ражда вече второто, викам това поне го кърми де. Вика да, да, ще опитам. Роди се, излязоха, питах я как сте. Ами той засука, обаче направих мастит от нерви и приключих.

# 527
Защо ми се струва, че доста жени са някак наплашени, че много боли в началото, че е много трудно. Не в 100% от случаите е чак толкова трудно, нито пък боли непременно много, хубаво е да се знае, може да е мотивиращо.  Peace

Иначе и аз съм чувала за случай, в който на майката й е било физически отвратително да кърми. Странно за мен, но хора всякакви...

# 528
Защо ми се струва, че доста жени са някак наплашени, че много боли в началото, че е много трудно. Не в 100% от случаите е чак толкова трудно, нито пък боли непременно много, хубаво е да се знае, може да е мотивиращо.  Peace

Иначе и аз съм чувала за случай, в който на майката й е било физически отвратително да кърми. Странно за мен, но хора всякакви...

Та моята бъдеща приятелка - родилка точно това каза -Някак си ми е отвратително, май не е за мен.

Как може да знаеш преди да си пробвал. И били наплашени. Нима раждането да е по-лесно и безболезнено? И аз знаех, че боли, но все си казвах Е колко пък толкова да боли това засукване?
Е, разбрах. Ама като се замисля това с проблемите, раните и прочие е само около 10 дена ( вярно струва ти се цяла вечност и е един омагьосан кръг - кърмене, мазане, цедене.....) , но на фона на всичко което се случва в процеса на отглеждане на дете е нищо време Simple Smile

# 529
Аз пък не намирам кърменето икономично -такъв апетит ми се отваря след кърмене, че си наваксвам и пре разходите за АМ, само че за вкусотийки за мен Party

# 530
kukumindrela, съгласна съм. На мен също напоително ми обясняваха колко ужасно много боли след секциото, колко много боли при първото засукване, но аз просто не се впечатлих. Има жени, които се впечатляват, различни сме.  Simple Smile Всъщност, по-добре е да си подготвена за болка и да се изненадаш приятно, ако тя не е толкова силна, отколкото обратното, тогава страданието е по-голямо.

Аз пък не намирам кърменето икономично -такъв апетит ми се отваря след кърмене, че си наваксвам и пре разходите за АМ, само че за вкусотийки за мен Party

Същото при мен - пека сладкиши непрекъснато и почти сама си ги изяждам.  Mr. Green И изобщо ям като змей - сега ми е паднало.

# 531
Плашат се - трънки, просто го ползват за оправдание.

# 532
Не е добре човек да е толкова краен в изказванията си според мен.

# 533
Не е добре човек да е толкова краен в изказванията си според мен.

И според мен, най-малкото защото преди да кърмя второто си дете, ме беше гнус от кърменето, неприятно се чувствах с идеята за кърмене и първото ми дете е кърмено много малко - просто кърменето не е и за мен. Ако имам трето дете, изобщо не знам дали бих се занимавала пак с кърмене. Ако детето дорбре си хапва АМ и му поняся - бих давала.

# 534
  • Варна
Олеле, сега го изгледах това предаване на Мира Добрева, направо си е цялото за тук, трябваше да си водя записки, ако ще вадя бисери Laughing Laughing Laughing. Особено смешно ми стана мнението на дамата, кърмила само един ден, с оправданието "Ами аз чаках да ми дойде кърмата и тя така и не дойде." Малко звучи като "чаках да ми дойде акъла, ама така и не дойде" Joy.

По принцип уважавам правото на избор, всяка майка сама решава, АМ все пак не е отрова, това, че дадена майка е решила да не кърми не мисля, че я прави лоша майка. Ама поне си признай с ръка на сърцето - така реших, така направих, а не да се чудиш какви оправдания да скалъпиш. Защото ако една жена наистина иска да кърми, то няма причина това да не стане - аз родих секцио, детето ми го дадоха на трети ден, като преди това е било на АМ, имам плоски зърна, болеше ме адски много като суче, на всичкото отгоре искаше да суче през час /че и до ден днешен има такива периоди/. Всичко това не ме отказа и с малко повече упоритост нещата влязоха в релси.

# 535
MARIA I не те е отказало, защото си била твърде убедена, че искаш да кърмиш, но има жени, които това ги разколебава и се отказват. Това е като препятсвията със всяко едно нещо. Ако искаш да се качиш  на Еверест ще преминеш и преглътнеш студа и умората, но ако не искаш както аз ще си седя на топло долу в подножието Simple Smile Това беше образно казано.

Оххх а за това предаване, да ви кажа заредила съм го от ония ден и все не намирам време да го изгледам.

# 536
По принцип уважавам правото на избор, всяка майка сама решава, АМ все пак не е отрова, това, че дадена майка е решила да не кърми не мисля, че я прави лоша майка. Ама поне си признай с ръка на сърцето - така реших, така направих, а не да се чудиш какви оправдания да скалъпиш. Защото ако една жена наистина иска да кърми, то няма причина това да не стане...
Анджак  Peace Пък и все пак сме се събрали да обсъждаме абсурдни реплики, свързани с кърменето, а те в повечето случаи идват като "аргумент" от хора, които не желаят да кърмят Simple Smile

# 537
  • Бургас
kukumindrela, съгласна съм. На мен също напоително ми обясняваха колко ужасно много боли след секциото, колко много боли при първото засукване, но аз просто не се впечатлих. Има жени, които се впечатляват, различни сме.  Simple Smile Всъщност, по-добре е да си подготвена за болка и да се изненадаш приятно, ако тя не е толкова силна, отколкото обратното, тогава страданието е по-голямо.

Именно! Бях подготвена за доста силни болки и изненадата ми беше голяма! То не било чак толкова болезнено, по-скоро е дълготрайно при мене. А има жени за които е доста по-лесно!

Пък мен днес ме просветлиха, че мъча детето си, на което смятам да не показвам смисъла на думата сокче поне до годинката, пък и повече. Освен това и пюрета вече трябвало да мисля по каква схена да почвам! При това нямам друга алтернатива, всичко друго са глупости!

# 538
...
Пък мен днес ме просветлиха, че мъча детето си, на което смятам да не показвам смисъла на думата сокче поне до годинката, пък и повече. Освен това и пюрета вече трябвало да мисля по каква схена да почвам! При това нямам друга алтернатива, всичко друго са глупости!

Ама почвай, де! Много се бавиш, значи! Трябва за почнеш сокчетата, за да може да привикне храносмилателната система на друго, освен мляко и по-лесно да пиеме плодовите пюрета на 4м, а след тях и зеленчуковите. А пък ако ги пропуснеш тия неща, да знаеш, че ще си осакатиш детето  - ще е с прецакана храносмилателна система за цял живот! Naughty
А и ако не му даваш сокчета, от къде, аджеба, това дете ще си набавя витаминките, а? Thinking
 ooooh! ooooh! ooooh!

# 539
  • София
Темата за сокчетата ах-ах-ах-ааааах!

Сетих се, че една позната преди 2-3 седмици ме пита:
- Даваш ли вече сокчета?
Аз й отговарям: - Не давам.
А тя: - Ами хайде де, той на колко стана?
Аз: - На 7 почти.
Тя: - Ми ти си закъсняла вече.

Така и не разбрах за какво съм закъсняла? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт