Отговори
# 510
(И едно бисерче в духа на темата:
Седя си аз в едно заведение на съседната маса мама и бебе с дружки на почерпка. И майката на бебето обяснява: Нямате си и на идея колко много ми се кърмеше. Сънувах го това кърмене, ама много ме достраша! baby_neutral
Мнооого се смях на това!!!  Joy Joy Joy

# 511
  И аз гледах предаването и просто не ми се коментира.
  Не знаех, че е толкова страшно кърменето hahaha

# 512
  • София
Не съм гледала предаването, но и аз наскоро осъзнах че Мира Добрева е доста елементарно същество - по повод едно друго предаване с нея за т.нар. 'стари моми' (ненавиждам го този израз Close)  Така като ви чета май е и по-добре че съм го пропуснала, да не се ядосвам.

Та по темата - преди около седмица си седим кротко с бебка на една пейка в парка и се кърмим. Точно си мисля как да я накарам да свършва по-бързо щото и цица и всичко ми замръзна, и някакво бабе се спира до нас, оглежда ни и се провиква ''Ааа, кърмите ли се, кърмите ли сее..!'' Съответно в радиус  от 150 метра всички бяха надлежно информирани какво аджеба се прави на моята пейка.
Аз Shocked обаче все пак гордо (и тихичко) и казвам Ми да, кърмим се. Бабата ме затрупва с похвали, обяснява набързо колко е полезно, анатемосва днешните модерни булки щото все хващали шишето....и всичко това на мнооого  висок тон Simple Smile И тъкмо вече щях най-учтиво да я помоля да ни остави на мира, а и дребната взе да нервничи от крясъците, и бабето тръгна да си ходи. Обаче прави две крачки, обръща се към мен, но този път с един много строг, даже ядосан израз и ми вика  ''Ама само до годинкатаа, нали девойче, ще суче до годинката и после я отбиваш в-е-д-н-а-г-а! Щото тя вече ще е мома за женене, срамота!!'' #Crazy
Направо си глътнах езика...тамън се зарадвах на похвалите а то кво излезе...И ми просветна, че нали бебка е преждевременно родена и още си е мъниче с мерки и теглилки на 10-11 месечно бебе, та бабата не разбра за срама ни hahaha
А после тъжно осъзнах, че вече от три месеца сме си имали мома за женене вкъщи и не сме го знаели с таткото... Вместо да се стягаме за сватба, аз със цици я занимавам hahaha

# 513
  • Бургас
това предаване дали го няма някъде в нета, много ми се гледат неадекватни антикърмещи прояви  Joy кажете как се казва предаването, че тая не съм я виждала отдавна на екран. Ще ми се да разбера какво толкова страшно има в кърменето  Mr. Green

Ами аз онзи ден разбрах, че ме болят гърдите, защото бебка е с къса юздичка и си суче без особени проблеми, но за сметка на моите болки там и в гърба, защото се храним начесто. Ами няма начин /всъщност има, но засега смятам, че е по-добре да си трая, че интервенцията ме плаши/, изкарах си 3 месеца без мрънкане и с малко проблеми, но преодолими, какво толкова ги ужасява кърменето незнам. За сметка на това пък мен ме ужасяват сметките за АМ, които хорицата дават с идеята че е за добро! 

# 514
Ани, бях ти отговорила и във фейсбук, абсолютно нищо страшно няма в интервенцията на тази възраст все още; виж при по-големи деца е тежка и болезнена. Разбира се, вие решавате, но на ваше място не бих чакала проблемите да се задълбочат.

# 515
  • Бургас
Ани, бях ти отговорила и във фейсбук, абсолютно нищо страшно няма в интервенцията на тази възраст все още; виж при по-големи деца е тежка и болезнена. Разбира се, вие решавате, но на ваше място не бих чакала проблемите да се задълбочат.

Алексче, права си, не е за чакане, мен по-скоро ме плаши консултацията и интервенцията в Бургас, затова мисля да свърша тая задача Декември или Януари като ходим в София за по-дълго, че имам да взимам един изпит. Определено при алтернатива София няма как да избера Бургас. Мерси за инфото. И сори за спама   bouquet

# 516
виж при по-големи деца е тежка и болезнена. Разбира се, вие решавате, но на ваше място не бих чакала проблемите да се задълбочат.

Напълно подкрепям! Анито, писах на лични, защото ние сме правили тази интервенция, надявам се да съм била полезна!  Peace

# 517
Ани, разбрах те. Simple Smile

# 518
  • София
това предаване дали го няма някъде в нета, много ми се гледат неадекватни антикърмещи прояви  Joy кажете как се казва предаването, че тая не съм я виждала отдавна на екран. Ще ми се да разбера какво толкова страшно има в кърменето  Mr. Green

Ами аз онзи ден разбрах, че ме болят гърдите, защото бебка е с къса юздичка и си суче без особени проблеми, но за сметка на моите болки там и в гърба, защото се храним начесто. Ами няма начин /всъщност има, но засега смятам, че е по-добре да си трая, че интервенцията ме плаши/, изкарах си 3 месеца без мрънкане и с малко проблеми, но преодолими, какво толкова ги ужасява кърменето незнам. За сметка на това пък мен ме ужасяват сметките за АМ, които хорицата дават с идеята че е за добро! 

Аз съм кърмеща майка- все още, но доста кърмещи ме дразнят със сметките, които правят за парите, които други майки харчат за АМ. Обикновено това е първият аргумент в полза на кърменето- икономията от пари за АМ, напълно несъстоятелен според мен.

# 519

Аз съм кърмеща майка- все още, но доста кърмещи ме дразнят със сметките, които правят за парите, които други майки харчат за АМ. Обикновено това е първият аргумент в полза на кърменето- икономията от пари за АМ, напълно несъстоятелен според мен.
     И аз съм на мнение, че това е доста обиден (за мен лично) аргумент. За съжаление много майки не си дават сметка, че АМ се опитва да достигне качеството на кърмата, постоянно правят изследвания фирмите как да достигнат качеството на кърмата. Идеята ми е, че този факт се забравя от много майки даващи АМ и плюещи кърменето Peace

# 520
  • София
Всеки с абсурдите си. Една комшийка в родния ми град питала майка ми още с първото бебе дали кърмя. Мама с гордост казала "ДА", а тя я изгледала съжалително "Сигурно нямат достатъчно пари за хубаво мляко".

# 521
Всеки с абсурдите си. Една комшийка в родния ми град питала майка ми още с първото бебе дали кърмя. Мама с гордост казала "ДА", а тя я изгледала съжалително "Сигурно нямат достатъчно пари за хубаво мляко".

Аз едно не мога да разбера, кога се наложи това мнение, че "хубавото мляко" е изкуственото. Знам , че има хора, които по скоро не кърмят заради естетически подбуди, повече свободно време и т.н., но не и че защото смятат, че това е по-добро. Какви са тея хора и кога станаха такива разбирачи?

# 522
  • Варна

Аргументът въобще не е неъстоятелен, защото има ужасно много семейства, които изнемогват финансово точно заради изкуственото хранене, лишават себе си и децата си от други важни неща и много често спират АМ след годинката, защото вече не могат да си го позволят заради ниско платената втора година от майчинството, имам няколко такива примера пред себе си. А всички знаем, че до 2 години е по-добре да се дава АМ.
Когато най-после някоя майка, на която и е провалено кърменето заради  некомпетентни съвети заведе дело за обезщетение на стойност АМ за 2 години за детето и, може някой педиатър да се сети, че това въобще не е маловажно. Но това разбира се никога няма да стане.

# 523
Споделих със свекърва ми, че още се кърмим с щерката, а тя възкликна"А? Ама още? Аз мислех до септември ще се кърмите ( кой й е казал въобще, че до тогава, как така е решила - мистерия!). Ами браво! Ама само до годинката, нали? След годинката не се кърми, кърмата въобще не е хранителна вече". Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Без коментар. Само й попарих надеждите, че живот и здраве, възнамерявам да кърмя поне до 2 години, което я изуми.

# 524
  • Бургас
Ми естествено, че финансите никак не са маловажни. За някои семейства и 100-150 лв са огромна сума! Да не говорим за шишетата, бибероните, залъгалките, чайчетата и още куп щуротии без които моето бебе е предоволно и щастливо, благодарение на непрекъснатия извор от гърдите на мама. А доста жени залагат на кърменето заради това, а в последствие усещат всички други плюсове и радости. Защото нека не се лъжем - доста си е трудно в началото...трябва си доста стимули да устискаш, макар че наистина това не е най-силния стимул, който да има една жена, но пък колкото повече, толкова повече!
Пък за "Хубавото мляко" за пръв път чувам в тази тема, около мен има малко кърмещи, а от некърмещите съм чувала една камара други аргументи, но не и предимства на АМ.

Coco Mademoiselle , как защо, не знаеш ли, че се кърми до 3 месец, после е отровна  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт