Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 17

• 91 055
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
JANITA, една консултация, въобще няма да е излишна, както обясняваш детето няма нищо толкова тревожно.
Най-малкото ще го видят специалисти, които имат поглед върху нещата и ще те насочат към по- приемливи методи за обучение при твоето дете.
За една майка, това също не е излишно, напротив много полезно, отколкото постоянните съмнения и опасения, че може би има нещо по-лошо, отколкото предполагаме.

# 106
Здравейте отново, благодаря ви за подкрепата. Изкам да Ви питам някой хорил ли е Александроска как протича там прегледа? Имате ли впечатления от някой лекар. Само да допълня, че учителката в градината казва, че моето дете играе най-много с две деца в градината другите не се заиграва. Това не съм на ясно какъв проблем е. Има ли деца който ходят в масова градина и училище, че ние трябва да тръгваме от септември но .....не ми е ясно какво ще се случи. Хайде целувки на дечицата от мен!

# 107
   JANITA75,моето дете ходи на масова ДГ.
   Там си играе с някои определени дечица.Но игрите му се различават от тези на дечицата в норма.
   И той също прави впечатление на много общителен.Заговаря непознати хора на улицата,разправя им нещо,разпитва ги.....Но си има много нюанси,които показват,че начинът му на общуване не е същият,както на другите деца.

Ходили сме в Александровска.
    Тук в темата ми бяха препоръчали д-р Аврамова,от която останахме много доволни.  Peace

# 108
Добро утро на всички. Благодаря ти Селма, да така е вижадт се някой неща, нопринас някой са като другите деца. Аз не знам при кой лекър ще сме на първия преглед после ще пиша за резултата. Лек и усмихнат ден!

# 109
# 110
Zsraveite mami ,
moeto momi4ence e s dignoza raztroistvo v psihi4noto razvitie s neizvesten oroizhod ot sv. Nikola. Az mnogo ot otdavna 4eta vav foruma i o6te predi da utideme v sv. Nikola zapo4nah bezglutenovata i kazeinova dieta , deteto mnogo se podobri , no navsqkade vsi4ki me ubijdat . 4e li6avam deteto ot vajni za nego hrani . Ta vaprosa mi e nqkoi ot vas hodil li e v klinikite deto  za6titavat teoriqta za le4enieto na autizma? V smisal tam pravqt li vsi4ki izsledvania i individualna programa za le4enie i kolko struva gore  - dolu ?
Za6toto az li6avam deteto ot mlqko i mle4ni produkti , a bez lekarsko predpisanie ne smeq da davam vitamini , v sa6toto vreme vsi4ki doktori mi kazvat da ne se izlagam i da hranq detedo.
Spodelete molq !
Blagdarq !

# 111
  • София
Да ви питам за ТЕС? Случайно тази вечер разбрах за този метод...Някой пробвал ли е?

# 112
Да ви питам за ТЕС? Случайно тази вечер разбрах за този метод...Някой пробвал ли е?
    Да.  Peace
    Периодически го прилагам.

# 113
Здравейте
Вече има ДМС номер за фонд за терапии на деца от аутистичния спектър.

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS AUTISM на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel). Цената на един sms с 1,20 лв. с ДДС. За повече информация: www.dmsbg.com

Фондация "Стъпка за невидимите деца" страртира инициатива за създаването на Фонд за терапии на деца от аутистичния спектър.
Стартът се даде на 2 и 10 Юни, когато страртира съвместна инициатива с Арт Галерия "Руакана" за подкрепа на аутистичните личности, в която се включиха Рефан и Държавната Агенция за закрила на децата и на 10 Юни, когато кметът на район "Триадица" Евтим Евтимов организира благотворителна вечер за създаването на Фонда!

Аутизмът не е болест а състояние. Преди 20 години, 1 на 10 000 деца страдаше от аутизъм. Преди 5 години, 1 на 500 деца страдаше от аутизъм.

През 2008 г., 1 на 150 деца се диагностицира с аутизъм.
На всеки 21 минути се диагностицират 67 деца с разстройство от аутистичния спектър в световен мащаб.

Официално диагностицираните деца с аутизъм в България са 16 000, а  в действителност , техният брой е много по- голям.
Аутизмът рефлектира минимум върху 60 000 човека в България към настоящия момент.

През изминалата година, повече деца са диагностицирани с аутизъм, отколкото с диабет, синдром на Даун, рак и СПИН общо.

1 на всеки 91 момчета страдат от аутизъм през 2010 г.
Деца с аутизъм се раждат в семейства от различни раси, етноси, социален произход, образование, интелект, убеждения и религия.

Аутизмът не е болест, а състояние. Аутистичния спектър е изключително широк и включва както функциониращи на много ниско ниво деца, в това число и невербални, така и високофункциниращи, но всички те имат проблем с комуникацията, от което страда социалния им живот- техния и на семествата им.

С помощта на професионална терапевтична работа, децата с разстройство от аутистичния спектър, получават шанс стъпка по стъпка да дойдат в нашия социален свят.

Да дадем шанс възможно повече деца с аутистично разстройство в България, да получат достъп до терапия!"

# 114
  • София
Не бях чувала за ТЕС. Много добре звучи, това, което намерих. Селма би ли ме ориентирала към сайтове или файлове. Някак си съм забелязала, че за повечето неща си има по добир и по малко добри сайтове и статии. Предполагам и за това е така.

Шефче, здравей  Hug . Дано повече деца могат да се подпомогнат с този фонд. Наистина има доста деца, чиито родители нямат финансова възможност дори за логопед, камо ли за екстри като барабани или езда.

# 115
Кати, точно това е целта повече деца да могат да получат терапии,които родителите не могат да си позволят.
Вече има няколко организирани мероприятия от фонда ,който се създаде.Знаеш за барабанотерапията в София, на която дойдоха 15 деца.Вие имахте ангажименти и не дойдохте ,но се надявам на следващо мероприятие да присъствате.
Днес и на 19.08 се провежда терапия за деца от Варна и Велико Търново.

# 116
Катина, ето линкове за ТЕС. Провеждат се и обучения в София за прилагане на метода.

http://www.youtube.com/watch?v=27u6AbcWTFc
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=232/

# 117
  • София
Благодаря  Hug

Шефче, не визирах моето дете - само да си знаеш. Ние се справяме криво ляво и предпочитам да не заемам място на по нуждаещо се дете.

# 118
Кати ,аз те разбрах какво ми каза Hug.
Всяко дете има нужда ,няма по-нуждаещо се според мен.
Знаеш,че се прави за всички,който когато може и желае.

# 119
  • София
Аз днес дори ще поръчам книгата, за да науча малко повече...Ако има и ефект - какво по-хубаво от това Hug

Общи условия

Активация на акаунт