Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 17

• 91 143
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
 Аз пак извън темата.
 Търся хубави анимационни уроци по английски език за напълно начинаещи деца.
 Васко  думите написани на английски ги чете на "немски".Каквото вижда, това чете и нищо не може да го убеди че в английският не се чете така както се пише.Дайте някакви идейки.

# 226
# 227
КОЛКО ВИ ЗАВИЖДАМ ЗА СПОКОЙНОТО ЧЕТЕНЕ,НА КОЙТО И ДА Е ЕЗИК?-НИЕ СМЕ КОМПЮТЪРНИ ГЕНИИ,НО ТАМ АЗ СЪМ .......УВИ БОСА!

# 228
  • Пловдив
   Той на български си разбира идеално какво чете, но на английски идея си няма за какво става въпрос.Просто си подрежда буквите съвсем буквално.
    Току що изтеглих от темата за третокласниците уроците в аудио вариант, но ми се иска и да визуализирам.

# 229
# 230
А МОЯ ЗНАЕ ВСИЧКО НА АНГЛИЙЗКИ,НЕ ЧЕТЕ ,НО ГОВОРИ,ШЕГУВА СЕ ДАЖЕ.......АКО ВИДИ 11,И ГО ПИТАМ КОЕ Е ТОВА ЧЕСЛО КАЗВА ...1 ..1,А АКО ЗАДАМ ВЪПРОСА НА АНГЛИЙЗКИ МИ ОТГОВАРЯ 11,И ТАКА Е СЪС ВСИЧКО

# 231
# 232
Аз пак извън темата.
 Търся хубави анимационни уроци по английски език за напълно начинаещи деца.
 Васко  думите написани на английски ги чете на "немски".Каквото вижда, това чете и нищо не може да го убеди че в английският не се чете така както се пише.Дайте някакви идейки.

Magic English е добра анимационна  поредица намира се сравнително лесно  в интернет  Simple Smile

# 233
  • София
Момичета, качих доклада преведен и предоставен от констанца, ето линк -
http://mamtomam.wordpress.com/2011/09/23/reportasd/

# 234
Тъкмо се наканих да напиша нещо на “обърканото момиче” и то изглежда затвори темата си. Искам да ви обърна внимание, че всичко написано от “звезда” не е случайно. Това е опит за настройване на обществото срещу хората от аутистичния спектър и тези, които искат да го направят, няма да спрат дотук. Така че, не се поддавайте на желанието да успокоите това “девойче”, че момчето няма да му забие нож в главата, че не всички аутисти са “гей”, импотентни и т.н., че ако му роди дете, то няма да е увредено. Опит да сложат знак на равенство между мъжете с Аспергер и серийните убийци, има направен в САЩ, но слава Богу, отпорът на научната общественост е достоен.  За нашата страна, обаче, една кампания, започната “невинно” от уж “объркано” момиче, може да ни върне в началото на началото и да отнеме и малкото постигнати завоевания.

# 235
  • Пловдив
 Момичета, благодаря на всички за идеите за английския.

DoctorAl, как тогава според теб трябва да реагираме?Малко ми е странно, как така от нищото се появяват хора и без дори да се представят правят толкова силни изказвания в една тема, където всички сме доста чувствителни.

# 236
  • София
The Game, на страницата на гугъл има опция преводач. Там като напишеш думата на български, електронен преводач я превежда на английски. И най интересното - има опция с иконка на колонка да чуеш превода. Мишо се размазва от кеф да го мъчи преводача да му говори. Така хем сам си превежда детето думите, хем ги вижда доста добре написани пред него и на български, и на английски, и ги чува как се произнасят. Знаеш, че този речник не превежда правилно изречения, но дума по дума би могъл да го измъчва -  да му говори и така и   вижда , не само чува разликата в текст и звук. Знаеш, че водещото им сетиво е зрението и първо него трябва да нахраним за да има ефект от ученето. Егати как се изразих  ooooh!

# 237
Това е опит за настройване на обществото срещу хората от аутистичния спектър и тези, които искат да го направят, няма да спрат дотук.
Лошото е, че и аз откривам такава тенденция, особено към по-големите деца. За малките би звучало доста цинично.
В началото си мислех, че просто попадам на такива хора или ако са ми познати, че са скривали своите опасения.
Лошо ще бъде, ако се заформи такава умишлена тенденция.
Населението не само, че не е запознато с аутизма, но има и много вкоренени предпоставки да се отнася зле с хората с психически проблеми.

# 238
Тъкмо се наканих да напиша нещо на “обърканото момиче” и то изглежда затвори темата си. Искам да ви обърна внимание, че всичко написано от “звезда” не е случайно. Това е опит за настройване на обществото срещу хората от аутистичния спектър и тези, които искат да го направят, няма да спрат дотук. Така че, не се поддавайте на желанието да успокоите това “девойче”, че момчето няма да му забие нож в главата, че не всички аутисти са “гей”, импотентни и т.н., че ако му роди дете, то няма да е увредено. Опит да сложат знак на равенство между мъжете с Аспергер и серийните убийци, има направен в САЩ, но слава Богу, отпорът на научната общественост е достоен.  За нашата страна, обаче, една кампания, започната “невинно” от уж “объркано” момиче, може да ни върне в началото на началото и да отнеме и малкото постигнати завоевания.

Забелязвам, че всеки път, когато след зачезване се върна към нашата тема все попадам на подобни обсъждания, колелото се върти така да се каже и все се връща към този няболял въпрос...

Какво да ви кажа по различно от това което всички вие знаете /всички ние знаем по темата. Моята собствена бълдъза като поставиха диагнпзата на сина ми преди почти две години , един дълъг период повтаряше като латерна, че нищо му нямало на детето че се развивало добре, че терапиите му помагали. Откак се роди дъщеричката им вече цяла година се държи към сина ни като към не знам даже как да го нарека, сякаш детето ми ще стане и ще ухапе някой или ще направи някоя друга дивотия и това при положение че детето ми не е агресивно добре - дори обратното, и най-важното че диагнозата аутизъм постепенно изчезва от хоризонта.

Респективно има толкова агресивни деца , които са деца  "в норма" и  агресията при тях е хубаво посадена и отгледана от семейната среда , освен това  добре маскирана - от тях обаче не се страхуват хората "в норма" , а се страхуват само такива като сина ми които не знаят как да реагират на агресията насочена срещу тях и то без никаква причина, а само защото е различен  и не може да се защити.

Така че и за големи и за малки деца  неприемането и отношението към нашите деца е еднакво. Родният ми баща казва- трудно разбирам внука си и няма желание това а се подобри- какво друго да искам от чуждите хора. Сякаш вече разбирам че за мен е важно поне някаква част от обществото да ни разбира и приема пък било то и само ние, засегнатите.

# 239
  • Пловдив
     Много дълго време избягвах да слизам с детето пред блока, от една страна, защото не ми се обясняваше на околните поведението му и от друга ,защото по принцип ненавиждам седенето на пейка с други майки и без мисленото клюкарстване.От няколко седмици обаче се престраших и го пускам сам със сестра му долу.Дори не ги виждам, играят от страната, от която нямаме прозорци.
За моя огромна изненада децата му се радват и го обгрижват.Не всички естествено.Има и няколко подмятания, че е странен, че се държи като бебе и дори че е луд, но общо взето нещата са поносими.Играе си с много по-малки деца или си прави нещо сам, но има огромно желание да е сред тях.Оказа се ,че това е стимул и да си подрежда стаята и дори да учи.
  Дано не бъркам и не се самозаблуждавам.Осъзнавам, че трябва да го направя по-самостоятелен и да не съм постоянно край него,защото когато съм до него непрекъснато дообяснявам на околните думите и действията му точно от страх от реакцията им, а той всъщност може да се справи доста добре.Ох, и моето писание стана доста замотано.Всъщност исках да кажа, че постоянното вглеждане в околните е ужасно изтощително и мислейки за чуждите реакции ощетяваме децата си.
   Катина, много идеен съвет ми даде, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт