Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 17

• 91 191
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ето ти още един. Помисли си как се отразява това на сестра му. Аз имам също по голяма кака и знам, колко тежко изживява тя проблема с брат си. Има майчински инстинкт. Лятото бяха на село със свекърите, спяха сами на етажа на едно легло - така искаха. Каката почти всяка нощ сънуваше, че убиват брат и, или, че го изгубва, или че убиват и мен и нея и той остава сам...........все такива кошмари. Когато се върнаха и “поех“ аз отговорността за брат и - кошмарите и секнаха.
Когато излиза на вън с него, губи част от своето детство и отказва да ходи с бандата на места на които той не би се чувствал добре и остава с него да го пази.
От друга страна, когато бяха на село и ме нямаше мен той се промени позитивно, стана по отговорен, израстна и за него е екстра да ме няма и да не го обгрижвам. Аз съм много темерут към него умишлено и гледам повече да го оставям самостоятелен, но неволно го пазя повече отколкото трябва. Разбирам за какво говориш и подкрепям, но те съветвам да компенсираш каката с нещо. Обясни и, че не е длъжна да го обгрижва и има право на свой живот, нека обгрижването към брат и да бъде по нейно желание, а не като задължение. Ти си знаеш как да я изманипулираш така, че да иска да го обгрижва. Ти също имаш право на личен живот и го заслужаваш, не се чувствай виновна, че и прехвърляш отговорността, но и не я карай да го приема като “тежест“ това обгрижване на брат. Дали ме разбра?????????  Hug

# 241
DoctorAl,
Ние тук си говорим на “ти” и първо искам да попитам, мъж или жена си? Питам не за друго, а за да не бъркам граматиката. Това, което искам да кажа е, че аз също заподозрях “обърканото момиче”, че цели да направи някакво проучване – най-вероятно журналистическо, но не ми хрумна, че може и да е с цел за създване на негативизъм към хората от аутистичния спектър. В нейната “тема”, както се изразява тя, мисля “Клонка” го е формулирала по подобен начин.
Аз съм попадала в интернет на английски и американски блогове с такава насоченост, но не съм се задълбочавала. Сега попрочетох отново и видях, че и при тях всички твърдения са “въздух под налягане”. Някой си де Силва, криминален психиатър написал книга и ретроспективно стигал до заключението, че няколко серийни убийци имали аутистично поведение. Резонният въпрос, който поставя един читател е, защо ретроспективно. Защо не е сложена диагнозата по време на психиатричната експертиза? Освен това, изглежда в Щатите, тази вълна от най-вече журналистически негативизъм е продиктувана от опитите на адвокати на хора, извършили убийство/а да ги изкарат с такава диагноза. Много е сложно, но е хубаво майките от нашия форум да се информират взаимно и от други хора, за да сме подготвени да реагираме навреме на негативни явления в обществото.

# 242
Момичета, качих доклада преведен и предоставен от констанца, ето линк -
http://mamtomam.wordpress.com/2011/09/23/reportasd/
    Позволих си да постна този линк в началото на темата.
    Дали е ОК?Или ....  Rolling Eyes

Таня,благодарности от мен за това,че си събрала материалите на едно място.  Hug
    Констанца,поклон пред направения труд!   bouquet

# 243
  • София
Констанца, и аз съм впечатлена - благодаря ти   bouquet

Селма, разбира се, че е ок. Там му е мястото на документа.

# 244
  • Пловдив
   Катина, чудесно те разбрах,но това е реалността и всички трябва да се научим да живеем в нея и каката включително.За нищо не я насилвам,поне така си мисля.Пък и Васко не е много дразнещ,спазва правила и ограничения, а и си е самодостатъчен и не й досажда.

# 245
Селма и Катина,
Радвам се, че оценявате усилията ми по превода на статията. Целта, разбира се е, повече майки да получат аналитична информация и да имат достъп до експертна оценка по проблемите на стомашночревните нарушения при нашите деца. Намерих и резюмета на някои съвсем нови публикации, които по-нататък мога да пусна едно по едно във форума.
Момичета,
Не искам да се връщам към темата, която неотдавна нарани много от нас. Със сигурност обаче всички ние се замисляме за сексуалността при нашите деца. “Момичето” изрече много глупости и не поиска да чуе мненията на хората, по-навътре от нея, но вероятно надниква в нашия форум. Не пиша това за нея, а за нас, чиито деца наближават или са достигнали времето на сексуалното съзряване. Досега не съм намерила нещо много сериозно по въпроса, но в резюме научих следното: (1) Сексуалното съзряване при хората от нашия спектър настъпва значително по-късно и не отговаря на физическото (едно момче на 18 години в това отношение може да е на 12).  (2) За повечето от хората от спектъра на първо място е приятелството и може дълго време сексуалното привличане да се изразява в обикновено галене (не петинг), прегръдки и не интимни целувки. (3) За да се стигне до секс, трябва въпросният обект на чувствата да им е станал много близък, да го познават така добре, както хората и предметите, които обичат. Често това става едва към 30-35 годишна възраст след продължително приятелство (4) Хомосексуалните връзки не са по-чести отколкото сред невротипичните. (5) Досега поне не успях да намера достоверна история за сексуално насилие от страна на човек от спектъра. Говори се за случаи при хора с тежка умствена изостаналост, което не е характерно само да аутизма.

# 246
Здравейте!
Навлизам в личното ви пространство, защото не знам кого друг да попитам. Ще бъда благодарна, ако някоя от вас сподели нещо за клиника Холиста и д-р Конов. Неврологът ни препоръча да проверим детето за натрупване на тежки метали. Мои познати, чието дете пие въпросният комплекс за пречистване на организма от металите, ме оставиха със смесени чувства и сега се чудя да правя ли това или не.
Благодаря и пак се извинявам за нахлуването!

# 247
# 248
LeSoleil
Сигурно много майки ще ти отговорят на въпроса за детоксикацията и за клиника "Холиста". Аз лично нямам опит нито с тази терапия, нито с въпросната клиника. Пиша ти, за да ти кажа, че е необходимо точно и достоверно изследване преди да се пристъпи към нещо толкова сериозно. Правило ми е и друг път впечатление, че резултатите на изследваните деца, публикувани в сайта на клиниката като илюстрация, са до един нормални за количества живак и олово. Освен това, мисля, че рекламата й е заблуждаваща. Твърдят, че за последните 4 години били лекували 160 деца с аутизъм и всички те се подобрили дотолкова, че били близо до нормата. Мисля, че всички мами в този форум са убедени, че това не е истина.

# 249
констанца благодаря ти! Написаното от теб се припокрива с моите подозрения.

# 250
Аз съм Александър. Отскоро започнах да се интересувам от проблемите, свързани с аутизма. Може да се каже, че не съм съвсем пряко засегнат от него. Имам племенник с диагноза ГРР (дете на моя втора братовчедка). Днес видях един клип на “Autsm speaks”, който ме порази със статистиката за 35 000 000 хора с аутизъм по света, на 20 минути диагностициранe на един нов случай.

# 251
..........Да не се оглеждай в околните,върви само напред със сърцето и усещанията си!Аз от шест години съм в този ад,и знам,че само вярата ми помага .........и отговаря!Ние сме в четвърти клас и сме ........любимци и емблема на класа и толератността!

# 252
Здравейте, пиша от името на Издателство БГкнига.
Имаме права за превод и разпространение на книгата "10 неща, които можеш да направиш още сега"/ работно заглавие/ на български език.
Открих книгата публикувана в блога: https://mamtomam.wordpress.com/
Тъй като тази публикация е в нарушение на авторското право, моля автора на блога да свали текста.
Сигурна съм, че книгата е помогнала на много от вас и се надявам нашето издание да помогне на още повече хора.
Диана

# 253
  • София
Здравей bgkniga,

Дай ни повече информация за книгата, която ви предстои да преведете, и имате права - заглавие, линк към английският вариант. Така посоченото заглавие не ни насочва към кои преводи имате претенции.

Като разглеждах може би имате претенции към тези преводи "Какво може да направите ВЕДНАГА за да ПОМОГНЕТЕ на вашето ДЕТЕ с АУТИЗЪМ“, автор Джонатан Леви. Това е превод на части от една специфична книга за аутизъм. Метода Сън райс, на който е базирана е много спорен и не намира подкрепа в голяма част от терапевтите, а и у родителите. За това се съмнявам, че тази книга ще превеждате. Тъй като превода на тези материали е колективен труд на няколко майки от форума ще го премахнем след като удостоверите, че сте носител на правата за България на посочената книга.

Ние не отказваме да махнем материала, а да удостоверите, че сте носител на правата, за някоя от книгите, които са на посоченият сайт. В противен случай у нас остава убеждението, че ще се възползвате от безвъзмездният превод на майките и ще търсите права за издаване на книгата. След като удостоверите, ще го премахнем. Мисля, че можете да контактувате с ръководството на бг мамма и да покажете документи, че сте носители на правата.  Надявам се, че те няма да имат нищо против да съдействат в настоящата ситуация. Информирала съм и модерато, за да следи дискусията.

Поздрави и успехи

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 09:11 от TanyaMG

# 254
Дори,
пишеш "Ние сме в четвърти клас и сме ........любимци и емблема на класа и толерантността!" Сподели колкото ти е възможно и желаеш, как става това?

Общи условия

Активация на акаунт