Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 17

• 91 290
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • София
firebird, както го описваш Насе, се сещам за първите постове на Деси, когато започна да пише тук в темата  Thinking. После се оказа тяхното, че не е аутизъм. Но при Насе мисля е някаква комбинация от СИД и психологически стрес ли, що ли. Може би СИДа ви е от психологически шок някакъв. Баячка, опитала ли си, леене на куршум или каквото там ти позволява религията и мисленето. С психолог говорила ли си? Много интересно нещо е психолога, но ти трябва добър, не някой посредствен.

Може ли да спрем да коментираме поредната реклама с която да ни зарибяват под формата на ТВ предаване  Praynig.

# 316
  • Анкх-Морпорк
Много силна СИД - и в комбинация с това, че точно когато е времето за проговаряне и осъзнаване на гласовите възможности, той е бил с тръбички, операции, и прочее пречещи неща...
Досега не съм попадала на психолог, който да е в час, сега този в учищлище дава надежди - в смисъл, намира път към детето и постига някакво доверие. Той е на мнение, че прекалено много страдания са му се струпали и сега търси комфорт и е подозрителен към нови хора, защото личният му опит говори, че те ще му направят нещо. Подобно нещо каза и Оля Георгиева преди време, като сме ходили на консултация. Аз все очаквам това да се израсте, но знам ли...
В училището са добронамерени и търпеливи, той почна да си иска масажи от психолога, вчера и от логопедката. Това значи, че допуска да го докосват, което си е напредък. Почна да гледа повече в очите и да им се усмихва. Майка ми не беше идвала от преди 2 месеца и го намери променен в тази насока - усмихна й се, даде да го целува, спокоен беше.

# 317
Моят син от миналата есен ходи на масова градина, заедно с  още няколко деца с определен режим на хранене се хранят на отделна маса от другите за да не се дразнят. Спазват диетата много добре сутрин ми дават списъка с храната която ще приготвят за него за през деня.  Първия месец носех храна от вкъщи но след това всичко  се е приготвяло там. Когато сме на вън не ходим на  детската площадка за да не гледа ядящите боклуци деца. Когато на нас ни се дояде нещо такова си хапваме след като той заспи или ако той не е в стаята или пък извън дома. По-добре да лишавам себе си отколкото да вредя на него. Преди да започне диетата той беше съвсем различно дете  беше неконтролируем избухваше, плачеше при всяка промяна, повечето от вас са минали по този път и знаят какво имам на предвид. А сега ги няма избухванията,плача и той е едно усмихнато дете.    

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 09:30 от Radina.K

# 318
Firebird
Д-р Кригсман каза в интервютата си от януари и август, че не се знае кое е първичното – мозъчното или стомашночревното нарушение, а в сайта си заявява правдиво “яйцето или кокошката?”. Много от майките знаят, че стомашночревните симптоми са се проявили доста по-рано, преди децата да посегнат към солетите, чипсовете и т.н. Не че съм особен фен на доктора, но не мога да не отбележа, че постъпва честно, казвайки това, а също и, че не лекува аутизма, а облекчава стомашночревните прояви. Сигурно има някои деца, на които БКБГ диета помага, но по разбираеми причини няма достоверни данни – няма деца, които да са били само на диета и не са имали и други терапевтични интервенции. За съжаление, твърденията са предимно от страна на родители, които както всички нас силно искат нещо, което правят за децата си да действа (“Пигмалион” синдром).
В това отношение проф.Пауърс е прав според мен, съветвайки родителите преди да започнат диетата да заснемат на видео детето си, да направят това и след 3 месеца и тогава да решат, дали да продължат. Така преценката ще е по-малко субективна,  въпреки че, разбира се, с голяма вероятност, ще има влияние и на други фактори.
Момичета,
Все пак, мисля, че дечицата с прояви на агресия, тантруми и всякакви внезапни изблици на гняв, негативизъм и т.н., трябва да бъдат консултирани с детски гастроентеролог, независимо от това, че нямат явни нарушения в дефекацията. Трябва да се търсят и други физически страдания (напр. синуити, отити, проблеми със зъбките), които могат да дадат такива прояви. Това е особено важно при децата, които не могат да го изразят с думи.

# 319
  • София
Радина, как са разрешавали внасянето на храна? Питам, защото в яслата и в градината искат всяка една внесена храна да е със сертификат. Дори и за тортите за РД - едно парче се пази няколко дни за да се изследва в последствие, ако се наложи...Опитвам се да подготвя малкия за тази диета. Той казеин не близва...С глутена обаче сигурно ще си имам проблем. Менюто към момента е само филия с чубрица или с пастет...Ще се пробвам да направя безглутенов хляб обаче  Thinking

# 320
  • Бургас
Радина, как са разрешавали внасянето на храна? Питам, защото в яслата и в градината искат всяка една внесена храна да е със сертификат. Дори и за тортите за РД - едно парче се пази няколко дни за да се изследва в последствие, ако се наложи...Опитвам се да подготвя малкия за тази диета. Той казеин не близва...С глутена обаче сигурно ще си имам проблем. Менюто към момента е само филия с чубрица или с пастет...Ще се пробвам да направя безглутенов хляб обаче  Thinking
Може с разрешение от ХЕИл По принцип е при алергии, т.е нещо на хартия. Но може да провериш.

# 321
Не е необходимо никакво разрешение, когато става въпрос за храна на собственото ти дете, която няма да бъде давана на други деца. Т

# 322
НАРЪЧНИК ПО АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
http://roads.athost.net/authors/kamimircheva/narychnik1.htm#7
Какво да се избягва
Колкото е възможно трябва да се избягват екологичните замърсители и синтетичните добавки в храната и консервантите. Храните, съдържащи мая и плесен, трябва също да се избягват от аутистите, защото прорастването на дрождите в стомаха може да влоши състоянието. Децата с аутизъм не трябва да се хранят с харни, предизвикващи мозъчни алергии. Често пъти се наблюдава чувствителност към глутена, намиращ се в зърнените храни, и към казеина, основната белтъчна съставка на млякото и млечните продукти. Другите предизвикващи често алергии храни са: царевицата, соевите продукти, яйцата, доматите, говеждото месо и ядките.

# 323
Доника - Другите са ти огтоворили вече но и аз да кажа - разрешение от ХЕИ и молба до директора на градината за рарешение да се внася храна. Почти никога не забраняват  внасянето на храна особоено ако е за деца със специални нужди.

# 324
Здравейте!
Чудя се къде да пиша вече  Rolling Eyes
Детето е  недоносено родено и откакто се е родил тревоги много
На 4 години е не говори казва някои думи около 5
знае цветовете, цифри, брои до 10 ,животни показва и гледа Дискавъри Shocked
Но ако сме на разходка и примерно се спрем да си поговорим с някого ,започва да плаче  не иска чужди хора,иска да вървим и да не спираме.Прочетох много от темата ви и реших да пиша за съвет
Логопед посещаваме тя казва че това не е аутизъм неговото просто бил по буен -хиперкинетичен
Заради Телк-подготвяме документи и психиатър прегледа детето
каза че изостава с развитието си и ако му се помага ще навакса
но са писали в документа
еретичен типи ментална ретандация
помогнете и дайте съвет
питайте каквото ви интересува
детето ползва гърне
яде сам

мие зъбките
и е много страшно паметлив
Благодаря дами  bouquet

# 325
Момичета можете ли ка ми кажете кой какви витамини и минерали дава на дедето си. Направо се шашнах вече. Чудя се от тия хиляди разновидности. Лятото си правихме изследвания и се установи че цинка ни е нисък, но като даваш едно то следва и второ и така за да има баланс.
Аз в момента давам Са, Mg и Zn + витамин С,сироп от черен бъз и вит. В6 по едно хапче.

# 326
mimo-tati
Заведи го непременно в клиниката по детскоюношеска психиатрия “Св.Никола”, ако си от София. Ние бяхме точно така на 3-4 години. На 3 го заведохме на логопед и психолог и загубихме една година в самоуспокоение. Имаше същите неща като при твоето – дърпане от непознати, отделни думи, пиетет към цифри и букви и ломотеше “Медената питка”, “Работна мецана” и “Гъбарко” от първата до последната дума, вероятно без да ги разбира. Всъщност, по-важна е симптоматиката, а не точната диагноза. Тя може да се промени, но трябва да се атакуват проявите.
sisi2250
Отиди на "Биохимичен подход. Диети" Мамите са писали безкрайно много, особена Таня.

# 327
  • Пловдив
Момичета, засрамено минавам да се покажа, че не съм писала цял век.
И с повод днес, моето голямо-малко момче е рожденик
Да ви е сладко, макар и виртуално, да знаете, че е с много любов към вас:

# 328
Да ти е жив и здрав Марианка и много, много да ви радва. Много успехи на Ванко в у-ще.  newsm59

# 329
Констнанца Hugблагодаря ви
И детето наистина се интересува от букви числа.Майка му като му чете от някоя книга и спира а той казва това което следва и което  може да каже де
как го обясних Crazy
аз мисля че разбира за какво става въпрос като му се чете и за това продължава приказката
незнам newsm78
може неща и прави неща които не са му показвани това ми е странното
не съм му показвал как се влиза в менюто на телефона и се прават снимки-ами снима да
направи ми снимка-прави, снимай мама-снима
ще заведа детето да го видат в София със сигурност
благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт