МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 475
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
За ортопед не е ставало и дума, мисля че бях споменала колко съм разочарована от медицината в Гърция. Като си представите, че ходим на частен лекар, не искам и да си помислям какво внимание се обръща в държавните кабинети. По рано ми беше казала да слагам по два памперса и ще се се оправи и сега изведнъж изненада. А и върха на всичко беше,като каза, че сега е сезон, съпруга ти е много натоварен, ако искате изчакайте до следващия месец,може и да не се наложи ехограф - какво ти чакане, ако има как веднага тръгвам. И все пак се надявам наистина да не е нищо сериозно, след като не е така настоятелна.

# 121
Ако планирате почивка в Гърция - ние сме на Халкидики, пишете задължително.
Illianaaa,ние мислим към 1.09 да пътуваме към Сивири,съвсем близо сме до Ханиоти,може да се видим Peace

Ще се радвам много, пиши на лични кога идвате и ще се уговорим.

# 122
Иллианааа,то и педиатрите разбират,нали с деца се занимават все пак,но ортопедите са си за да кажат с точност има ли или не проблем...не отлагайте,а отидете на ортопед задължително...пък иза ваше успокоение...

# 123
Добра вечер, мами  Hug

Днес срещата беше много приятна и трябва по-често да се събираме  Grinning При мен има няколко снимки, но се дублират с вече качените, така че няма смисъл да слагам и тях. Подкрепям идеята на sirence за разходка до Пловдив по-нататък и среща с мамите и бебоците от любимия ми град  Heart Eyes

Illianaaa, ние няколко години поред ходим до Халкидики, но тази година ще пропуснем. Догодина, живот и здраве, вероятно пак ще ходим натам и непременно ще се обадим. За твое спокойствие, заведи бебо на лекар  Hug

veset0, много сладка снимка  Laughing

Спокойна вечер  Hug

# 124
  • Видин
Ехо, помните ли ни  Mr. Green

# 125
Zdraveite momicheta!Mn otdavna n sym pisala i sori za latinicata, no sme u svekarva mi, a tuka nesto kompa ne minava na kirilica Sad
Dobre che vleznah da vi cheta, za da vidq che vsichki imame ednakvi problemi.Moqt malak sladur beshe mn dobre do minalata sedmica, chetvartak.Togava vecherta mi vdigna temperatura do 39.3 gradusa.Po speshnost go vodih v barza pomosht.Izvikaha pediatar - tq kaza che veroqtno e stomashno-chrevna infekciq.Popita dali shte uspeq da se opravq s malkiq v nas i az kazah "da'.Sled kato samo na 15 dni mi izkara pnevmoniq i bqhme v bolnica napravo sam v stres.Lekarkata kaza, che sam dala malko panadol, zashtoto bqh dala 2.5 ml.Trqbvalo da e 5 ml. na 4 chasa.Kaza da dam oshte 2.5 ml. i da dam i nurofen.Nqmalo problem da sa ednovremenno.Pribrahme se v nas i taka i napravih.Malcho se uspokoi parvo i zaspa.Posle, sled nqkolko chasa, v 3.30 sutrinta zapochna koshmara.Deteto, kakto si speshe, izvednaz posinq i pochna da se tree.Izmerih temperaturata - beshe 35.1 gradusa.Napravo se vtreshtih.Zapochnahne da mu pravim masaz, zashtoto celiq beshe ledn, oblivashe go i studena pot.Grabnah svekarva mi, zashtoto sypruga mi go nqmashe i vednaga go kachihne na kolata.Sigurno sam karala sys 100 km. v chas do bolnicata.Vednaga ni prieha v otdelenieto, kadeto toi pak vdigna temperatura i posle pak rqzko q svali.Abe beshe nqkakav koshmar.Pochnaha da mu biqt inzekcii s antibiotik.Napravo mi stana losho - parvo AB na 15 dni, a sega i na 4.5 meseca.Lekarkata kaza che v grada ima epidemiq ot infekcii zaradi toploto vreme, koito se dvizat i po vazduha, tak che ne bilo zadalzitelno da e imal kontakt s bolen, za da se razbolee.V sledvashtite 24 chasa poddarzashe malko temperauta ot porqdaka na 37.5 gradusa, no s namokrqne na rachichki i glavichkata q svalqhme do 37 gradusa.Pusnaha ni ot bolnicata v nedelq sutrinta, no do vchera ni bockaha.Miloto - celite mu kracheta sa sini ot inzekciite Sad
Napravo v chudo sam se vidqla  - kakvi sa tezi infekcii, kakvo e tova chudo.Za 5 meseca - 2 pati.Chudq se dali da ne se obarna kam homeopat.Vie kakvo mislite po vaprosa?Ne e li malak za homeopatiq?
ISKAM DA OPITAM, ZASHTOTO VECHE 2 PATI SME BILI NA AB.Mn sam pritesnena.Miloto taka gi prezivqvashe tezi inzekcii.Edna priqtelka, koqto e lekar kaza, che ne e trqbvalo da mu davam panadol i nurofen ednovremenno, no taka se bqh pobarkala, che qvno sam se doverila bezrezervno na lekarkata.
Ne stiga tova ami minahme i na lechebna humana za nqkolko dni.Sestrite v otdelenieto pak mi se nakaraha, che ne bil zahranen i kazaha che se razbolql zashtoto ne sam bila davala sokove.Ama kak da davam be - to miloto s tezi koliki napravo poludqvashe ot bolki, ta i sokove da mu davam otgore.Ne znam obache dali ne sgreshih kato reshih da zahranvam chak na 5 meseca s pure ot zelenchuk, nishto che sme na AM.
Otgore na vsichko dnes cql den reve bez prichina i ne iska da spi, slunkata mu kape navsqkada, ligavi se eliq i buta s ezik veneca, kojto e ptdolu.Pochnah da se chudq dali ne mu izliza zab.Abe s tezi dechica ima ekshan mai vseki den.Vaznoto e obache da minava vsichko blagopoluchno.MARINELS, mila, znam mn dobre kak se chuvstvash.Tova go prezivqhme kogato toi beshe samo na 15 dni.Da ne kazvam, che sega lekarkata, koqto go lekuva me ubezdava, che togava ne e imal pnevmoniq, a prosto nqkakva infekciq.Ako bil imal pnevmoniq, nqmalo da svali temperaturata na 2 den ot priema v bolnicata i nqmalo da ni izpishat otam na 5 den.Kazvali che e pnevmoniq, za da si vzemat parite po kasa.Ako tova naistina e taka, napravo ne znam kak da gi nareka tezi doktori.Az samo deto ne poludqh togava che bebeto mi na 15 dni e s pnevmoniq.Beshe tolkova malak Sad
Za kapak pochnahme i remont v apartamenta, abe palna ludnica Simple Smile
Radvam se che vsichki ste obshto vzeto dobre.Nadqvam se pak da pisha skoro, a shte prodalzavam da vi cheta!
Neka bolnite da ozdravqvat barzo, a tezi sys zybki da im se pokazvat s po-malko problmi Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 01:11 от hellen_law3

# 126
  • София
Забравих да се отчета: пети месец е наддал 500гр и не помня колко сантиметра. Сега е 7кг и 66см. Много плака от ваксините, но нямаше реакции след това. Лекарката каза, че с всяка следваща реакциите може да са по-бурни, но Никола явно не се вписва в калъпа.

hellen_law3, много прегръдки за малкото съкровище  Hug Ти задаваш въпроси, но едва ли някоя от нас може д ти отговори. Защото "правилните" решения се взимат индивидуално за всяко дете и за всеки отделен случай. Още повече, че ти живееш със своето бебе и умееш да ги усещаш нещата.
 Моето мнение е, че панадол и нурофен не бива да се дават заедно. Не знам какви са аргументите на педиатърката ви, че може. Другото е, че според моята лекарка дозата панадол е едва 2мл. за толкова килограми(6-7 а и изобщо не се стигна до даването му), а вашата е предписала 5мл и то само от едното, а е казала и двата вида да даваш.
 За това, че са ти се накарали за захранването, много грозно! Не са оторизирани да повишават тон и да дават частното си мнение. Още повече пък лекарката от спешното е заподозряла чревна инфекция, само сокът му е липсвало на това коремче. Чудно как специалисти от цял сват ще дават едни препоръки, тук някакви твърде превишаващи правата си ще акъльосват друго. Ами ако беше дала сокче и пак беше станало същото, тогава за какво щяха да те обвиняват? Изобщо при чревна инфекция те да те хокат, че не даваш сокове, тия са направо кухи лейки.

Първото ми дете имаше гнойна ангина малко след годинка и свекърва ми ми вдигна скандал, че било се случило така, защото навремето не съм била захранила със сок  ooooh! . После беше 1.5г, когато лежа в инфекциозна болница . Там половината персонал ме хокаха, че кърмя детето и не му позволявам да оздравее  Rolling Eyes , другата смяна ме насърчаваха да се възползвам че кърмя и да оставя детето само на кърма, за да се възстанови по-бързо. Извадих късмет, че се случи шефа на отделението да мине на обща проверка, та той насърчи строгата диета и после го ползвах срещу персонала му  Mr. Green
(като се случи да свържа някоя история с такава от моя живот, ставам опъната като струна  Laughing )

migeio_, сложила си на три места линк към снимки, а не си качила в снимка.бг. Поглези малко и такива като мен, които не са част от групата във фейса, че да ви гледам  Sunglasses
п.п.. разгледах ги
lilyrose, абе те хубаво ще сложат БДСто, но дали има да предложат алтернатива. Аз не вярвам.
Illianaaa, по какъв начин двата памперса могат да влияят на евентуално изкривяване? Съвременните памперси са толкова мели и тънки, че не виждам изобщо да имат нещо общо с ония специалните гащички примерно.
 Иначе и тук няма задължителен преглед при ортопед. Само ако педиатъра прецени. Но масово майките си искат направление и вече педиатрите дават наред.

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 03:34 от skrech

# 127
skrech, Illianaaa, това с двата памперса се практикува още! От ортопеди съм го чувала, но разбира се на тази възраст е хубаво да се направи и ехография на тазобедрената става да се види има ли наистина нещо! Различните гънки не винаги значат луксация, въпреки че и моят баща като се прибрахме и ме накатра да прегледам бебо, пита за гънките на дупето, за пъпчето и за тестисите дали са в скротума...
Хубав и усмихнат ден на всички мами и малките съкровища!
Ние тази сутрин покашляме и имаме сополки, та ще отложим разходката с няколко часа Sad

# 128
Ей, много хубави мами и бебенца  bouquet Надявам се и ние да се вместим в някоя от следващите срещи Simple Smile

hellen_law3, мила, не искам да си представям какво си преживяла. Много гуш и за двама ви Hug

racholina, бързо оздравяване и на вас Hug

# 129
  • София
хелън_лоу, много съжалявам за това, което сте преживели  Hug.
Това за едновременното даване на панадол и нурофен е пълна глупост, не мога да повярвам, че педиатър ти го е казал. Трябва да се редуват, минимум на 3 часа интервал. За милилитрите си има написано в упътването, 5 мл са ужасно много  Shocked.
Аз имам чувството, че ранното даване на антибиотик води после до колики, поне с дъщеря ми така беше (нали убиват чревната флора). На Бобчо също му даваха антибиотик в болницата, но ми се струва, че с Биогайата се оправи. Има хомеопатични за намаляване на вредата от антибиотиците, потърси из интернет. Иначе за хомеопатия за инфекции и бронхити/пневмонии съм скептична, че помага.

сиренце, голям си ентусиаст, как ти хрумна с влак да ходиш до Пловдив  Laughing.
Много хубава среща сте направили, браво!
Ние по това време бяхме на втората ваксина Синфлорикс, после ходихме при майка ми и пропуснахме.
Взехме направление за ортопед.
Моля, повторете още веднъж, кой ортопед работи с направления  Praynig! Мисля, че Драганов не работи  newsm78.

весето, много е сладка снимката! Но аз лично избягвам да слагам голи снимки на децата, пълно е с извратеняци в нета!
Тиквата едни я водят като зеленчук, други като плод. Аз съм я ползвала с дъщеря ми като зеленчук - добавях я към всякакви зелечукови пюрета, за да ги яде. Броколи с тиква, картофи с тиква, моркови с тиква или няколко зеленчука.... с тиква  Laughing. Иначе не ги искаше  Laughing.

рачолина, като изпада всичката коса, която не е падала, докато си била бременна (заради хормоните не пада), ще престане, не се притеснявай. Нищо не пречи да си правиш разни маски обаче, бадемово масло, жълтъци и т.н. - има най-различни.

Лъки, бързо оздравяване   bouquet!
Маринелс, на вас също   bouquet!

Комелина, аз пия витамини за бременни, ето такива: . Обаче имам някакви съмнения, че затова Бобо е толкова бесен, ами той не спира да мърда, рита, шава  Laughing.
За захранването - на мен ми се струва, че 7 дена са много, аз съм чакала по 3-4, после давам новия зеленчук, но не отделно, а смесено. И не си мисли, че ти ще правиш 100 грама и той ще изяде толкова - я изяде, я не, както си реши.

сънфлауър, ние два поредни месеца наддаваме по 300-400 грама, но не смятам да захранвам или дохранвам. Не мога да повярвам, че някое бебе ще е гладно и ще си мълчи, но ако имаш притеснения защо не предлагаш по-често? Аз когато предложа по-често, Бобо се дърпа и пищи и така разбирам, че не желае да яде.

лилинчо, да, малко поучително ми звучи това за кошницата. И аз искам да съм принципна и когато дъщеря ми вече разбираше, съм спирала и докато не си седне в столчето, не съм тръгвала, въпреки мрънкането. Обаче след като три пъти ми заспива Бобо в ръцете, докато го кърмя и се опитам да го сложа в столчето, започва да пищи, каката трети час блъска игрички на HTC-то и вече гледа зомбясало и се намираме в средата на планината, не знам как ще реагираш ти. Само го стискам, мъжът ми кара бавно (и прави колона след нас) и така ми трепери душицата, докато не се приберем до нас  Confused.

# 130
При нас се появиха първите признаци за готовност за захранване.
Не избутва с езика хапчето което му давам за зъби
Гледа ме в устата като ям.
Започна да се кърми много на често, най вероятно не му достига и се старае да накара гърдите да произвеждат повече.

# 131
Маринелка, побъркаха ви!

Сънфлауър, ясно. Аз ще давам домашна оризова неподсладена кашичка като първа храна, значи не съм в грешка. После ще яди просо и елда и те са без глутен, пък колко желязо имат! Те обаче са за по-нататъка. Simple Smile За сладкото е така.
Теглото пък се очаква да се удвои на 6 месеца. Simple Smile
Вие на колко сте?

Ха-ха, Весет0, тиквата единствена е плод-зеленчук. Wink Весе, миличка, не е хубаво снимки с голи бебчета да се слагат в интернет. Всякакви извратеняци има.  Sick Ако искаш, свали снимчицата или й сложи парола. Иначе браво на момичето!  Grinning

Мама Веси, много общителен този Вики. Wink Ти се справяш много добре с кърменето, ми, аз като бъдеща свекърва да се набъркам.
Ох, това с ритането и пищенето току-що ми го направи баткото... Не се е наспал и от най-малкото се нерви... Най-сетне си дойде татко му, та миряса. Дано е заспал.

Кетуок, като ти каже така, влизаш тук, оплюваме я и веднага ще ти минат притесненията. Wink

Илиянка, не се шашкай, ще се оправят нещата!

Аманитка, ехооооооооо! До къде сте с ремонта?

Хелън ло, потресена съм!!!!!!! Аз отдавна им нямам доверие, но това просто ме шокира! Според табличка, която имам от д-р Р Куманова, гастроентеролог, децата на АМ се захранват на 5 месеца и то със зеленчуково пюре, соковете са за по-късно според нея. В кой град сте?  Бета ме подсети, ако искаш му давай пробиотик. Препоръчвам ентеросан основен за деца. Стрива се на прах между  две лъжички и с малко водичка буташ в устичката.

Скреч, задължени са по ЗК да дадат направление за ортопед. Дори да не искаш, дават.

Бета, много добър избор на витамини. Wink За захранването 5-7 дни е хубаво да е разстоянието между нови храни при предразположеност към алергии.

Г-жа Ст бедствие и при нас е същото + поднася към устата си предмети. Но ще чака!

# 132
Мама Барба и ние сме така със предметите, но това е отдавна.
И ние ще чакаме минимум да прескочи петия месец, ако му е достатъчна кърмата ще продължим само с нея до края на 6.

# 133
Ех че хубава срещичка си заформихме вчера!МАМИ, трябва по-честичко да се срещаме.
Вчера си пропуснахме пюрето в 10 заради срещата,но като се прибрахме в 14 ч. реших да предложа на Петя и с такава охота си хапна лъжичките милата ,че ако и бях дала още като нищо можеше да си хапне половината бурканче(ЗА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ПОГЛЕДНАТ С УПРЕК-БУРКАНЧЕТО Е ОТ 80гр. И ДА ЗАХРАНВАМЕ СЕ ОТ ОКОЛО 10 ДНИ-ДАВАМ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ)
Сиренце-аз си мислех,че съм доста смела,но ти направо ме срази с предложението си-истинска авантюристка.Аз съм за  newsm44екскурзийката до Пловдив,мисля че е голямо предизвикателство пътуването с влак с толкова малки бебоци.И в крайна сметка важно е да си изкараме добре!

# 134
Момичета, няколко дни не съм влизала и вие сте изписали вече толкова страници  Simple Smile
И ние имаме вече признаци, че е готов за захранване, но мисля да почакаме поне до 5 месеца и половина  Grinning
В тези жеги е голяма борба храненето, но се надявам като се поразхлади да започне пак да си яде нормално и да има апетит.
Сега се връщам да ви изчета, че .........
Хубав ден на всички !  sun

Общи условия

Активация на акаунт