МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 480
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
MARINELS, mila, napravo ne e za vqrvane tova koeto ste prezivqli.Na nas sashto ne ni beshe leko.Dori sega sam kato luda - samo mu merq T.Bqh taka predniq pat i sega pak. Rolling Eyes
Stiskam palci i vie s malkata da ste OK, gushkame vi i nie.MATZA, napravo ne mozah da spra da se smeq.Mn me razveseli.Malkiqt pochna da mranka.Vreme e za banq i am-am.Leka vecher momicheta! Hug

# 151
Добре че таткото спи в другата стая, та не съм налетяла и на него hahaha Joy
Щеше да се зарадва човека. Joy Joy Joy
Мама Веси, честито 5-месечие!

# 152
Маца, голям смях!

Маринелка, нямам думи. Браво, че си си прибрала детето. Аз на лекарите нямам никакво доверие. Баткото ЛЛ искае да му лекува заден ринит с антибиотик и капки за нос, и сироп за кашлица, щото подкашля, но аз тъпо и упорито изчаках сам да се пребори.

Мама Веси, течностите им влияят за акането. Не на всички, но влияят. А лекарят е бил много умен да накара майка ти да си остане вкъщи. Само мама може истински да успокои детето. А нали от стрес най-много се разболяваме.

За похапването е нормално, щото ти беше намаляла кърмата. Wink Ще зачести човекът, как! Моят пък спи с цицката в устата. Като я извадя се буди. Като куче дебне да му не вземат кокала. Simple Smile

За сядането почнах на 6 месеца да го подпирам с възглавнички. Като навърши 5 го захранихме. За целта седеше в шезлонга на по-изправена позиция.

# 153
  • Видин
Беб преди малко се пробуди с писъци - хем спи, хем реве. Дали може да го тормозят зъби  Rolling Eyes С Габриел не помня да е имало такова чудо...

# 154
matza83, не е истина направо!  moresmile Така съм се смяла, че не мога да ти опиша! Било е само за скрита камера.  Laughing

mama_vessy, честити 5 месеца! Да бъде здрав, да е усмихнат .... и да похапва както си трябва детето!  Hug
А относно нощното хранене - същата работа сме  Tired през 2-3 часа.....мноооого рядко на 4. Не знам дали въобще ще настъпи момента да не се буди да яде или поне да ни остане 1 хранене  newsm78

Маринелс, hellen law, не знам какво да кажа?! Нямам думи! Стискам палци оттук нататък всичко да бъде наред!  Peace

# 155
amanita, при нас този кошмар започна преди около 3 седмици...  Изпадах в ужас, защото е много неочаквано! По някой път успявам да го утеша без дори да се събуди. Най-ефективното май е даване на цица да посуче! И аз си мисля, че може да е зъбче, защото както писах преди известно време му е твърд венеца, а  има и останалите симптоми!
matza83, страшна си! Внимавай ако идват гости с преспиване  moresmile
hellen law, бързо да се оправяте!

# 156
mama Barba Мерси за отговора. Ще видим как и кога ще го слагам  newsm78

amanita и Виктор е така и аз не знам от какво е  newsm78

Bub_ ох и аз се надявам  Hug

# 157
  • Кукуландия
Добър вечер!

Съчувствам на момичетата и тревогите, които са имали с бебоците. Дано всичко е зад гърба ви!  Hug

Мама Барба, зеленчуците, за които се сещам в момента, са тиква, тиквичка, картоф, морков, ряпа(?!), лопуш, броколи, брюкселско зеле. Като сложа и ориз, елда, ала бала какво още беше, вероятно и плод иии мисля, че ще успеем да избутаме зимата  Mr. Green

Мама Веси
, аз си мисля да изчакам Митко сам да се хваща и да се изправя. От 6тия месец ще започна да го слагам малко по-изправен в шезлонга, за да мога да го захранвам, но до там. На последната консултация педи каза, че вече може да го носим в кенгуру, но аз честно казано мисля да го избягвам докато не започне да сяда. В крайна сметка в кенгуруто си е седнал на дупето.

Относно луксацията... сега на последната консултация ни пратиха на рентген да му направят снимка, която педи погледна и каза, че няма проблем. Тооолкова ме е яд, че на момента не се възпротивих на рентгена, но грешката си е изцяло моя и (за съжаление  Mr. Green) няма на кого да се сърдя.

Моето диване не стои по гръб повече от 5мин. Все се върти по корем, после обратно по гръб, пак по корем, опити да пълзи, ужас. Вече няколко пъти ми се случва да изляза от стаята за няколко минути и като се върна главата му да стърчи няколко сантиметра извън леглото Shocked Обикаля го цялото и не се спира, а днес беше стигнал до таблата на леглото и иска да се обърне, но тя му пречи, при всеки опит да се обърне си удряше главичката в таблата, но не се отказваше и така няколко пъти, докато накрая го преместих. Въпреки че му беше зачервено челото от "ударите" нямаше признаци да го боли  Mr. Green
Последните вечери са напрегнати. Само мрънка, плаче, иска да го гушкат, но не може да си седнал, трябва прав да стоиш, за да вижда той всичко отгоре Laughing И сукането е мъка вечер, то не са мостове, то не е пищене, а аз само го следвам ту на едната ту на другата страна само и само за да набутам някоя цица за малко  Laughing Добре че беше статията за ревлите периоди, та очаквах това да се случи тези дни.  Peace

Маца83, много ме разсмя, благодаря  Joy

Лека нощ!

П.С. Щях да питам - ако не им давате хапчета и т.н. как разбирате, че бебета не избутват с език? Аз съм си пъхала пръста и той го дъвчи, след което го засмуква, но не знам това ли се има предвид?  Rolling Eyes

П.П.С. Някоя мама беше писала, че са ходили на сватба с бебето... В количка ли го държахте или как? И ние сме на сватба в началото на Септември и не знам какво да правя.. за момента май клоня към това да го оставя в нас и свекърите да дойдат да го гледат. Само изцеждането ми е трудно... за 24 часа успях 80мл. от двете да изцедя; през ноща, когато ще имам най-голям успех, нямам сили  Tired

# 158
  • София
Привет, момичета!

Женичка, Ena4, Lilyrose страхотни сте newsm51

Marinels, hellen_law3  Hug

matza83 Joy Joy Joy разсмя ме искрено

Честити месечинки на всички
Ние се прибрахме от малко пътешествие. Бяхме за 3 дни в Стойките и после за още 3 във Велинград. Изкарахме си добре, само че бебо беше малко по-нервен част от почивката - дали заради смяната на обстановката, дали защото му ги нямаше обичайните забавления, дали го изморихме...Но му хванах цаката. Вчера примерно, като се размрънка, го гушнах и се полюляхме заедно на една люлка, той се унесе и се преместихме на един шезлонг Laughing Днес, като се прибрахме вкъщи, Виктор така се развълнува и се превъзбуди. Личеше му вече, че му се спи, защото започна с обичайното мрънкане, но само като го погледнех и започваше да се смее и да маха с ръчички и крачета. Изумиме това дете как си познава къщата и как й се радва Simple Smile

За срещата, страхотни сте и с много сладурести бебоци. Надявам се на следващата среща в Южния парк да съм на линия.

За падането на косата Моята също пада и по принцип май няма значение дали кърмиш или не, защото аз не кърмя. Пия Калмацин Форте, но не знам дали има полза.

За диетите Аз не кърмя, но въпреки това нямам воля да се ограничавам и да гладувам. Аз като съм гладна и направо пощурявам Mr. Green Имам да смъквам още 3-4 килца. На всичкото отгоре не съм и дисциплинирана относно спортуването - питах си аз Док. с голям интерес откога мога да започна да спортувам, а сега се услушвам и още не съм започнала.

Спокойна вечер от нас Hug

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 23:29 от redreny2000

# 159
matza83 ,мила така ме разсмя  Joy  hahaha hahaha,уникално е  rotfImbo rotfImbo още се смея с глас  Hug

# 160
Успях да се включа най-накрая Simple Smile
Вече зъбите (зъбът) ни почнаха с пълна сила. Кати е направо като диво животинче  hahaha засилва се с отворена уста към всичко, за да го докопа и цвърка много смешно. Хапове за сега не давам, но ако се позасилят нещата може и до това да опрем. Гушкане и люшкане оправят положението.

marinels, hellen law бъдете силни!!! Нещата ще се оправят. Пращаме ви мноооого прехръдки.

за лекарите ви :  #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out

matza83 hahaha

за захранване не сме готови. Още бута с езиче и не седи, а знам, че и това е от нещата които трябва да прави, за да започнем. Интерес обаче има към всичко, което правя. Ако ям или пия протяга ръчички. Онзи ден си къдрех косата и към машата се протяга  Joy

Uinen- за бутането с езиче вземи една лъжичка празна или с вода и я мушни в устата. Така май ще разбереш. Дайте и други идеи.
                   - за сватбите ние бяхме на една когато Кати беше на 3 месеца. Хубавото беше, че е във Враца от където е мъжа ми и я оставихме на брат му и жена му. Аз прибягвах с колата през час и половина да й давам да суче и към 23:00 вече се прибрахме окончателно. Приключение си беше.
    Сега в неделя  hahaha пак сме на сватба в друг град, но няма на кой да я оставим и ще е с нас. Ще си я храня в стаята (наели са хотелче с ресторант в него) и ще слизаме обратно. Ще вземем шезлонга и така Simple Smile.Предполагам, че този път до към 22:00 ще се приключили двете със забавата, а таткото ще му отпуснем повечко  bowuu

за срещата беше чудесно  Hug на втората не можах ...мнооого ми е рано  Embarassed
Дано се организираме по-често. Много е приятно да общува човек с хора от своята порода Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 161
Маца83, скъсах се да се хиля. Цвиля като кон...
Маринелс, Хелен, вашите писания напълно потвърждават моята теория - когато наистина е нещо страшно, майката знае много добре. Но за всички други неразположения - аз чакам да мине поне 1 ден и наблюдавам. Може би и затова, досега, да чукна на дърво не съм ходила по болници/не съм давала антибиотици/лекарства. Както и двете пишете - едва ли нещо сериозно може да се бори с Нурофен/Панадол/прахчета. Та мисълта ми е - лекарите дават нещо, за да не изглеждат глупави и да ви кажат - ми то само ще си мине. То и някакси хората очакват, като отидеш на лекар, да ти предпишат нещо. Тук, в началото, като ходех на лекар, много бях разочарована. Всеки път едно и също - някаква диета за 2-3 дни и ако не се оправиш, ела пак. Истината обаче е, че това действа, и сега си знам - няма нужда да тичам веднага при лекар. Александър в събота ми беше вдигнал 38,9 температура (толкова беше горещ, че му мерих температурата, иначе съм го правила 2-3 пъти в началото, като се роди). Беше изморен, заспа два пъти на пода, изобщо не беше той. Сложих го да спи рано, цяла нощ го наблюдавах и хоп - на сутринта детето си беше значително по-добре. Имаше съвсем малко температура, която изчезна до края на деня. Ако го бях завела на лекар, какво щеше да стане? Щяха да ми кажат да му давам панадол и даа го наблюдавам. Аз с децата си процедирам по начина, по който процедирам и с мен - за едни сополи не тичам веднага при лекар, както и знам, че леко покашляне няма да ме убие.
Като чета, оставам с убеждението, че голяма част от вас могат да работят като фармацевтични консултанти. Аз знам едно лекарство - панадол, и знам, че срокът му изтича 1 година след като се отвори (щото изхвърлям две опаковки вече). Също така знам, че всяка майка мисли само и единствено добро на детето си, но понякога прекаленото вглеждане също не е толкова добро.
Надявам се вашите деца да се оправят, и да не виждат повече лекари.
Маринелс, ти имаш ли си лекар, на който вярваш на 100 процента?
Хайде, стига с моите писания. Мъжът ми се прибира тази вечер, едната торта е сглобена, другата - почти. Ще се справя, децата ще имат торти за рожденните си дни. Не знам, дали толкова отчаяно съм звучала потелефона вчера, като говорих със етърва си, но към 5 часа мъжът и се появи на врата ни с туко що приготвена яхния и ориз  Laughing Топли, топли, много ми стана хубаво.

# 162
Уинен, ако искаш пробвай с лъжичка и мъничко кърмичка в нея. Wink Абе май не е същото. Като забележиш, че много вече напира да яде и се нерви и не му стига кърмата, ще пробваш директно с пюренцето.  Simple Smile
За цеденето не мога да помогна. Значи акробат го раздава детето. Simple Smile И ние правим мостове и вирим гъзето, сякаш ще проходи всеки момент. На тая възраст баткото не ми е шавал много-много. Чак се чудя, но като гледам много бебенца в темичката са така. Да не се лаская, че ми е генийче.  Whistling

Катилиас, какви мили хора! Те също са българи? Или не?

Баткото ни беше голяаааааам ревльо. Ама много ревеше. И от зъби също, но се оправяхме с повече сукане и носене на ръце. И аз не съм давала нищо. Понякога панадол за собствено успокоение, че нещо правя да го облекча. Хи-хи!

Магика-де-спел, аз знам, че трябва да можеш да го подпреш, така че да е (полу)седнало детето, не че е задължително да седи. Баткото до 8 месеца не ми седеше стабилно, все беше облегнат и се уморяваше. Peace

Нали е момиченце, ще посяга към машата. Simple Smile

# 163
Здравейте момичета,

да се отчета след днешната консултация - наддали сме 450 гр и 2 см, и понеже този месец доста намалихме АМ, тъй като ми се увеличи кърмата, док каза че не е наддала много, но си добре, в нормата и да продължаваме да се кърмим  Grinning Биха ни ваксините, поревахме си порядъчно, та и температура вдигна вечерта - изобщо пълна програма  Mr. Green

Мами, да ви питам - вашите бебчета приказват ли? Защото Дали от 2-3 дни не спира да бърбори много смешно. Дори свеки смята, че е я превъзбуждаме много, защото на моменти Дали е като стихия - то мята ръце, крака, "пее", бърбори, издава едни смешни възклицания като се радва  Mr. Green Та леко се замислих, дали пък ние не я превъзбуждаме, защото много си играем с нея.  ooooh!

За срещата - не успях момичета, защото мъжо претърпя нов инцидент и сега вече си имам мъж със счупен крак, патерици и затиснат от вратите на трамвай  Sad Слава богу без сериозни травми, но целия стрес ни стига. Да не говорим пак за болници, рентгени и пр. Много ми е тежко, защото точно започна да се движи, в къщи дори и без патерици, и ето отново поредната простотия. И всичко това, за да направи място на някакъв дядо да се качи преди него, че дядото бил с бастун. И качвайки се на първото стъпало, ватмана затваря вратите и го затиска, вкл. и счупения крак. Развикват се пътниците и ватмана отваря вратите в движение, при което мъжо успял да хвърли патериците и да се набере на ръце до горното стъпало .... И когато стигнали нашата спирка (последна) ватмана му казал: Айде, айде слизай по-бързо, че аз разписание гоня. Не мога да те чакам, ще плащам неустойки. ... Та мъжо е подпалил и си викнал линейка и полиция, и ватмана ме казал: ей, голям дявол си ти  Shocked Думи, няма момичета. Дори не го е питал как е, вижда го с патерици ...  #2gunfire

Но стига съм ви товарила. Живот и здраве тия дни ще посетим свеки за известно време, та си почина малко, че днес ходих при док, заради болки в лявата китка и резултатът беше - имам тендовагинит и трябва почивка на ръката  Confused Та дано там да успея да си почина малко

# 164
Маринелс, Hellen law - вие сте нашите герои, прегръдки и от нас - разплакахте мемомичета, целувки и на малките ви ангелчета, които са преживяли всичко това.
А ние вече имаме записан час за ортопед в понеделник, надявам се да се похвалим с добри новини. Иначе след препоръката на лекарката да не я оставям да стъпва, днес при всяко взимане на ръце се опитва да се докопа до мен и да започне да тъпче по корема ми, направо нервничи, като не и позволявам. Оставих я да направи няколко стъпчици и не можете да си представите каква радост беше - смееше се с глас и крещеше като обезумяла #Crazy. Днес направи и нещо ново и го повтори доста пъти след това - лежейки се подпира на лакти и се повдига. Толкова е подвижна, че не е истина - направо се плаша. Не спира и за секунда - обръща се от корем по гръб, от гръб по корем, движи се из леглото ни на "задна". Сама я оставям само в креватчето и след 5 мин сякаш бомба е паднала в него - издърпва чаршафите, опитва се да смъкне обиколника, от дърпане вече развали страничната си музикална играчка  - цирк. Шезлонга и люлката само си седят за украса и събират прах. В неделя ще ми донесат басейнчето, което kukumindrela беше побликувала - надявам се да няма измъкване от там Grinning.
Лека и спокойна нощ от нас!

Общи условия

Активация на акаунт