МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 486
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Само запис... Утре ще пиша по-обстойно...  bouquet

# 166
Бишкота, направо ме разби ... ТАЗИ ИСТОРИЯ С МЪЖА ТИ НЕ МОЖЕ ДА Е ИСТИНА - как се случват такива неща ??? Съжалявам в каква трагикомедия е бил главен герой съпругът ти (и то забележете - той е бил  точно този, който е бил в ролята на "вълшебния помощник"; е, доста често точно добрите самаряни го отнасят. Много ми стана едно такова - жално и болно   - не само за него, но и за горките нас. Тези ватмани  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire - думи нямам и аз. Ако не те бях срещала вече, щях да си помисля, че си голяма фантазьорка, ама жалкото е, че всички много добре си знаем, че такава е реалността, и в такава държава живеем. Дай Боже, поне нашите симпатични дечица да ги очаква нещо по-добро в милата ни родина.

Маринелс, Хелън   - вие сте железни, момичета! Съжалявам много, че е трябвало да минете по тоя трънлив път. Оттук насетне - пролет  Hug

Срещата в парка Заимов беше мноого приятна!  Hug И всяко едно от бебетата, които видях,  е толкова уникално  - живи-здрави да са Simple Smile

За Марио:  Днес се мерихме -  7700 на 67см, наддали сме 500 гр, което е ОК. Мигео, не "ударихме" 8200, както ти очакваше Wink

За двойката сухо мляко (АМ за след шестия месец):
Лекарката ми каза нещо, което ми се стори доста логично и затова ще ви го кажа и на вас: каза вече да започна постепенно да въвеждам ХИП 2 (за след 6 месеца), като през шестия месец да го давам смесено с единица - първо няколко дни в съотношение 3:1, после 2:2; после 1:3, и накрая вече самостоятелно. Това е защото повечето желязо не всички деца го харесват и им трябва време да свикнат. Мисля, че това ваши за всички марки АМ. И внимавайте, че има разлики в големината на мерителните лъжички на ХИПП1 и ХИПП 2.

За екскурзията-среща с пловдивските мами: Проверих някои неща и малко (абе направо доста) ме поохлади фактът, че тези новите мотриси ("Сименс" дори са те) се водят пътнически, и стигат за 3 часа  :crazyeyes #Crazy, което вече за един ден в двете посоки (общо 6 часа път)  с четири-пет месечни бебета, дори и на мен - дето викате - ентусиастката, ми идва малко в повече. Освен това особено ме притеснява климатикът да не разболее децата, защото той е централен.
Ще огледам още малко вариантите, и пак ще пиша какви са възможностите.
За Тео Бебе: Да ви разкажа какво стана - нали помните, че аз се бях възмутила от новия аромат и цвят на течния препарат. И още тогава се обадих на производителите да им споделя отрицателната си реакция (културно го направих, разбира се) и те взеха,че реагираха (да не повярваш) по европейски, като ми поискаха адреса да ми изпратят от другия им (сравнително нов) течен продукт с аромат на лайка. И днес куриер ми донесе плик с три техни продукта, и лично адресирано писмо - ама не шаблонно, а наистина написано специално във връзка с моето обаждане. Е тука вече видях някаква светлина в тунела и ми стана приятно. Само не разбрах нещо: в ДМ магазина аз го гледах този с лайката и беше син на цвят и със силния нов аромат; а сега са ми пратили същия отвън - а отвътре бял и с лек аромат, дори бих казала, че се доближава до класическия си (който вече не се произвежда) течен Тео Бебе. И те нещо се лутат, горките - защо им трябваше да го сменят - сменен бил след "тестове с потребители" - дрън-дрън - не го вярвам това (като знам как стават социологическите проучвания ...).

# 167
  • Кукуландия
Добро утро!
Ето една набързо приготвена закуска:

Дааа, за съжаление така стоят нещата в нашата мила страна. И на мен са ми затваряли вратата качвайки се, при което се дръпнах бързо и паднах назад, а ватмана си потегли. Да не говорим за случаите, в които са влачени хора приклещени между вратите и краят понякога е бил летален.  #2gunfire

Набутах му на малчо една лъжичка - не я избутва, само се мръщи, защото празна явно не му харесва  Laughing

Вече се буди по 3 пъти на нощ (досега бяха по 2), но не мисля, че е защото е гладен. И на него му се спи, та дръпне 2 пъти и заспива  Tired

И той от поне месец в просъница започва да плаче, при което винаги му набутвам цица, той поцока и продължава да спи. Не знам на какво се дължи, аз си мисля, че сънува кошмари  Rolling Eyes

Много нежно ми говори понякога. Не е типичното гукане, а все едно говори с най-различни звуци съчетани в "думи". И от 2 седмици се смеем с глас  Mr. Green

# 168
Момичета, радвам се, че съм ви развеселила с моята история Laughing Hug

Бишкота, горкия ти мъж, тия ватмани са за разстрел, не си ли гледат страничните огледала #2gunfire

Аз искам да питам за Туята как я давате, който я дава при слагане на ваксините - в деня на ваксините - преди или след тях се дава от нея?

# 169
  • Пловдив
Добро утро, мами! Simple Smile
Вчера пловдивската среща беше много приятна Simple Smile. Трябва по-често да организираме подобни, а ако се включат и повече мами с бебоци ще е супер. Качила съм снимка във ФБ, ще кача и в общия албум.
мама Веси, трябва да призная, че дохранването на бебка и се отразява много добре.
Бетта, проблемът при нас е не само наддаването, а и акането. Преди да почна да дохранвам се случваше веднъж седмично, а още на първия ден след добавка от АМ - 3!!! Нещо, което не се е случвало от раждането и. Иначе е имало случаи в големите жеги да предлагам на час и половина - два. И моята заблуда, че и стига кърмата беше от там, че малката е много спокойна, гука, спи, играе си... Но откакто и давам АМ си го изпива.
мама Барба, успех със захранването. Ние другата седмица ставаме на 5 месеца.
Маринелс, Хелън, бъдете силни момичета!
Ние заминаваме на море! Simple Smile

# 170
Искрено ВИ благодаря за подкрепата,
мерим изаканото и изпитото и сме малко в +,което много ме радва,а детенцето ми вече не е "дробче"-отпуснато,лениво,забелващо очички,а пак си е живичка и игрива.Няма по-голямо щастие от това да видиш детето си отново весело след такъв кошмар.

Катилиас- вярвам безрезервно на завеждащата ДО на Ловешката болница,дори и в 23часа тя откликна,после когато казах че няма да остана в болница да се стресира допълнително детето ме подкрепи (въпреки че така злепоставяше колежката си,която сложи абоката) и ми направи схема по която да се лекуваме вкъщи с глюкоза,но за всеки случай направи кръвни изследвания за обезводняване. Резултата не беше добър,но аз казах че смятам,че когато детето е "във свой води" ще се преборя по-лесно.

Бишкота - и на вас ви се събра много,но ти пожелавам най-голямотот слънце след тази буря...

Маца83-хахахахахах,уникална случка...А таткото щеше да си зацока прилично си мисля  Joy

Сиренце -това в България ли се случва Shocked Shocked Имала съм случка с пъзел на Радебергер,на кутията пишеше,че ако има загубено парченце да им пратя мейл и ще го изпратят,аз наистина бях загубила и реших да пробвам.След два месеца получих писмо с парченце от пъзел (2часа се чудих това пък какво е,тъй като бях забравила че съм им писала).Но не съм очаквала,че българска компания ще реагира така адекватно.Брей явно има надежда за нашия пазар  newsm44

За сватбите - ние на 13.08 сме на сватба и мисля да я взема с нас,въпреки че не знам как ще се качим до крепостта,но просто няма на кого да я оставя,оказа се че в този ден всички имат ангажименти.

За захранването - понеже сега давам глюкозата с лъжичка ми направи впечатление,че малката само като поднеса лъжичката и отваря уста,та си мисля че вече сме готови за захранване,но все пак ще почакам още поне 2,3седмици

Хайде,отивам да се насладя на кафенцето и да будя малката,че от както е с тези проблеми ме е страх да спи повече от 2 часа

# 171
Бишкота, от какво тендовагинит? От носене ли? Браво за кърменето! А за мъжа ти и за теб ми стана много мъчно. Е, на това му викам Авропейска работа. Ще гоним разписание като причиняваме поне средна телесна повреда на пътниците. Ватманът е виновен, но и началниците му са за бой. Няма да направят по-добра организация на движението, а глоби ще налагат на водачите. Уф, ядосах се!

Илияна, ако ти е приятно да й правиш такава гимнастика и си уверена в себе си, можеш да я държиш много здраво, така че тежестта й да не пада върху крачетата, а тя само да усеща повърхността под тях.

Сиренце, направили са си сметка, че няма смисъл да променят нещо, което се продава. Другия път им кажи да махнат ензимите и фосфатите и да е малко по-биоразградим.

Сънфлауър, не казваш нищо за павръщането. Предполагам връща като се оригне и не е на фонтан.

Маринелка, браво! Мама е най-добрият лекар. Simple Smile

# 172
Бишкота, аз цял ден си мисля за теб. Поне тук, ако нещо подобно се случи, мога да осъдя компанията без никакъв проблем. Още повече, че тук супер много ги е страх, да не се докаже дискриминация - виждаш ли, мъжът ти бил с патерици, поради това трудно подвижен, поради това градския транспорт не е приспособен за такива хора, а това е дискриминация. Отдавна не живея в България, и със сигурност знам, че трамваите не са за инвалиди, но все пак и в България трябва да се прави нещо за инвалидите и хората със специални потребности. И не ми казвайте, че това не може да се случи в България. Все пак е страна от Европейския съюз и законите за защита на гражданина са сходни във всички държави на ЕС. И ако в Холандия, за подобно нещо можеш да осъдиш, то вярвай ми, че и в България ще можеш. Но понеже в България хората са свикнали на такова отношение, и никой никога не се оплаква, едва ли не самият пътник е виновен, то затова нещата са такива. Вярвай ми, че ако два или повече човека осъдят Софийски Градски Транспорт, то нещата коренно ще се променят. И затова в "белите" държави е така - просто защото хората знаят и си търсят правата.
Може би и затова разказа на Сиренце не ми направи впечатление, едва след като прочетох другите коментари се замислих. Тук си е в кръга на нещата, ако не си доволен - връщаш го, или в магазина, или се оплакваш на специален телефон, посочен от производителя. Аз съм получавала кутия с памперси (от 108 броя на два им се скъсаха ушичките), тоалетна хартия 24 рула (просто бяха сменили качеството, предишната си я харесвах много повече, а имаше същата опаковка като старата - един вид подвели са ме какво купувам) и много други неща, като най-голямото, което си спомням е, че след близо 2годишно ползване на спалнята ни звъннахме в магазина и те ни върнаха парите, защото подматрачната рамка пропадаше от време на време. И други, но това се сещам на първо четене.
Това няма нищо свързано с бебетата, но нали е тема и за споделяне.
Мама Барба, деверът и етърва ми (нали са такива - брата на мъжа ми и жена му) са австралийци, тук българите се броят на пръстите на едната ми ръка (поне в Тасмания де).
Редактирам, за да поправя множеството грешки, които допуснах. СИГОРНОСТ и ТРАНВАЙ, ужас...
Туко що ми се обадиха, че детенцето, на което утре щяхме да ходим на рожден ден и правих торта е много болно и събитието се премества за другата събота... Поне ще си отядем на торта  Laughing

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 11:16 от katilias

# 173
И затова в "белите" държави е така - просто защото хората знаят и си търсят правата.
Мисля че е показателен разказа със Тео Бебе, стига да ти се занимава, всичко може.

# 174
Здравейте и от мен!

Бишкота, много съжалявам за това, което се е случило с мъжа ти Sad Дано бързо да се оправи!  Peace

Да, в "белите държави" е така....но тук и да си търсиш правата се сблъскваш с какви ли не бюрократщини и сума ти пречки и просто хората не се занимават.......

Поздравления за мерките на всички бебоци, които днес са били на преглед Wink

Момичета, да ви питам как се справяте с това не всеки да во гушка бебето? Аз например има хора, на които не бих дала да я гушнат поради някакви обстоятелства, но честно казано не знам как да откажа Sad Дайте съвет ......

# 175
Здравейте мили мами! Надявам се да не сте ни забравили тотално, защото все не намирам време да седна и да пиша, а за четене и дума да не става...  Tired Денис ми е почти през цялото време на ръце, все нещо е недоволен и не иска да стои сам... Сега съм го оставила за малко в креватчето му и съм му пуснала въртележката да му пее и да го занимава. Днес бяхме на консултация. Резултата е следния: Ръст - 71см, тегло 9530гр. Докторката пак ме тормози да го оставям на диета. Как да не му дадеш на детето да суче, когато е гладно? Ние сме изцяло на кърма. Попитах я  за захранването, но тя ми каза да го отложим за след 6-тия месец, тъкмо да минат ваксините... Та ще се захранваме септември, живот и здраве!!!
Сега чета тук някакви страшни неща... Маринелс, да нацелуваш малкото слънчице от мен! Много се радвам, че сте по-добре вече!!!  Hug  /Поревах си докато четох поста ти.../
Бишкота, дано мъжа ти се оправи бързо!!!  Hug
Сега отивам да дочитам...
Приятен ден!   bouquet

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 13:11 от котенце 1

# 176
  • София
привет,

Бишкота, много гадна случка, наистина бихте могли да ги съдите, но вероятно няма да ви се занимава  Confused.
Бобо не говори, но много пее от вчера. И на мен ми се струва, че е малко превъзбуден, още се чудя дали да не спра витамините, които пия. Преди малко слушахме Рейнбоу, на органа се беше заслушал и като започнаха барабаните така подскочи, че щях да го изпусна  Laughing.

Моля още веднъж за отговор за ортопеда
, знам, че вече няколко пъти писахте, но нямам време да ровя назад  Praynig. При кой ортопед ходихте и знаете ли някой, който работи със здравна каса, защото имаме направление?

Пфу, какъв дъжд се изля, отидоха ми плановете за покупки днес  Confused.

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 12:49 от Betta

# 177
  • Ямбол
Да Ви почерпим, днес Изи става на 4 месеца

# 178
Здравейтее
Аз незнам какво да я правя тая моята кукла...Опитвам да и давам други пюрета,не само тиква,а резултатът е нулев...Вчера взех морков с картов да видя какво ще стане и и давам да хапне...няма да ви описвам физиономията и...толкоз отвратително и стана,че не е истина...дадох и тиква и картов(такова съм и давала веднъж,че нямах само тиква и си го беше изпапала) резултатът беше абсолютно същия..ужасно гадно и стана...Днес взех един микс в който има тиква,за да и дам няколко лъжички да видя к'во пе прави-абсолютно същия резултат...Взех тиквата...като отвори тая уста... Shocked ма как се сещат тез деца... Какво да я правя сега незнам....не може само тиква...Дайте някакви съвети мамите дето си имат по-големи дечица...имали ли са подобен проблем...и как са се справили...

# 179
  • София
весето, аз писах и преди, на всичко слагах тиква, защото иначе не искаше да яде. Можеш да опиташ към тиквено пюре да добавяш по много малко от друго пюре, например морков. Днес една лъжичка, утре две и така. Само не я насилвай.

Общи условия

Активация на акаунт