МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 555
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Днес бяхме на консултация. За един месец сме наддали само 200г и 5 см. Само на кърма сме и си мислих, че наддава добре, защото е спокойна и е доста подвижна. Ще започна да дохранвам с фризолак. Не ни поставиха ваксините, защото има афта в устата и ни изписаха дактарин. Някой давал ли е на толкова малко бебе? Колебая се дали да го давам или да изчакам да й мине от самосебе си. Като се махне афтата, тогава ще отидем за ваксините.

# 181
За витамините: аз пия калций, магнезий и цинк /български вариант/ и отделно и бирена мая /за нея казват, че се препоръчва за повече кърма/.
За повече кърма: четох из нета и си направих сама чай и май съм доволна: листа от малина, семена от ким и анасон. Слагам в една тенджера вода, добавям няколко листа и от сместа от анасон и ким слагам 2чаени лъжички. Пише, че може да се пие до 2 литра на ден.

Днес ни сложиха и третата двойна ваксина. На първата инжекция малкия дори не разбра какво става, а на втората помрънка малко. Сега спи, да видим докога, че напоследък поспива по 20-тина минутки на 4-5 часа и после настава купон с непрекъснато носене на ръце.
На мен ми откриха ганглином на дясната ръка.  Сега при всеки удобен случай нося шина на ръката и мажа с Репарилгел... Доктора каза да не натоварвам ръката, за да не се наложи операция, но като съм сама през повечето време как да не я натоварвам... А и бебока доста тежи вече... Да ни е жив и здрав!

Пожелавам бързо и безпроблемно оздравяване на бебоците!!!  Praynig За педиатрите - не искам да коментирам - карат си по една схема от преди 100 години и това е... Нашата каза, че малкия можело да си остане такъв дебеличък като порасне и таткото само това чакаше и да чуе и пак започна да дава акъл как дза го храня и да не го "тъпча" с храна...  ooooh! Направо  #Cussing out

# 182
  • Пловдив
mama Barba, никога не съм писала, че повръщаме  Rolling Eyes. Може да си объркала мамите  Wink.

# 183
Momichetata, koito ste na AM, da vi pitam - VIE SLED VSQKO HRANENE LI STERILIZIRATE SHISHETO?
Az dnes spodelih che go pravq i v parka edni mami kato me pognaha i te, kato lekarkata - mn sterilno sam si pravela deteto i zatova hvashtal vsqka infekciq.
Vie kak mislite, prodalzavate li da sterilizirate kato men ili zamestvate nqkoi hraneneniq sterilizaciqta s izmivane s topla voda i vero?

# 184
Betta,Др.Стефанов в Горна баня работи по здравната каса, аз съм доволна, препоръчаха ми го.Има и още двама по здравната каса , не помня имената им, на рецепцията ще ти кажат. Peace

# 185
Bettaд-р Алексиев,ходихме в частния му кабинет,но иначе работи по ЗК в Горна Баня

Momichetata, koito ste na AM, da vi pitam - VIE SLED VSQKO HRANENE LI STERILIZIRATE SHISHETO?
Az dnes spodelih che go pravq i v parka edni mami kato me pognaha i te, kato lekarkata - mn sterilno sam si pravela deteto i zatova hvashtal vsqka infekciq.
Vie kak mislite, prodalzavate li da sterilizirate kato men ili zamestvate nqkoi hraneneniq sterilizaciqta s izmivane s topla voda i vero?
Аз също стерилизирам всичко, рядко са случайте когато използвам само измито шише- имаме 6броя шишета и ги стерилизирам всички,след което имаме за целия ден - вечер пак стерилизирам и така.

# 186
Доктор Алексиев и в Горна баня взима пари, с 10 лева по малко от в частният му кабинет. Hug

# 187
  • София
hellen_law3 и аз стерилизирам не мия с топла вода,но не го правя непосредствено преди хранене а примерно на един път 3 шишета и така (дано ме разбра  Grinning).
И ние ходихме при Стефанов и съм доволна.
Аз да питам мамите на АМ по колко лъжички давате-ние на 06.08 живот и здраве правим 5 месеца.Аз давам по 5 но имам чувството че тука от няколко дена много бързо огладнява.И много реве направо ужас,а не беше така икато се наяде се хили  Thinking
Иначе вчера бяхме на консултация и сме наддали 600гр. и 2см,на мен см ми се се струват повече но това няма значение.
Бишкота-нямам думи прсто,нека всичко остане зад гърба ви  и само хубави неща да ви се случват вече.
Бързо оправяне на всички с вируси.

# 188
  • София
Н
Доктор Алексиев и в Горна баня взима пари, с 10 лева по малко от в частният му кабинет. Hug
Ние като ходихме на Горна баня по случайност беше мисля 2 число и нищо не платихме, аз се учидих и питах как така и ни обясниха че самов началото на месеца не се плаща, но първите дни като се свърши лимита и се доплаща нещо си, няма значнение че си с направление.

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 17:45 от janica25

# 189
На нас с направление от педиатъра ни беше без пари,единствено ни попитаха дали веднага искаме на ехограф, което ще ни струва 18 лева или след един месец като получат направленията за ехографа да отидем без да се плаща,тъй като нямахме проблеми, се записахме за направление за след месец.

# 190
"само за оперативно лечение, без консултации"- ето това се изписва в сайта на Доктор Алексиев за работата му в Горна баня.Странно до скоро правеше и консултации.

# 191
hellen_law3 ,Ванеса лапа всичко до което се добере...играчките и немога да ги стерилизирам...шишетата ги стерилизирам вече рядко...до скоро веднъж на ден,а сега на седмица по 1-2 пъти...Мия шишето с веро,вряла вода и четка и си я храня....

Дано Ванеса я израсте тая ТИКВОмания,че само тиква неможе...ще опитам и така,да слагам в тиквата малко по малко друг зеленчук,та поне 50 на 50 да яде...

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 14:53 от veset0

# 192
Хелън, ние от самото раждане сме с добавка, та стрелизирам веднъж на ден всички шишета в електрически стерилизатор, а иначе при всяко измиване винаги попарвам шишетата (без стъкленото) и бибероните с вряла вода от ел-каната.. И аз отначало мислех, че трябва стерилизация след всяко хранене, но лекарката каза, че само веднъж е достатъчно. Ти просто си се престарала, но със сигурност не си навредила с това досега, защото бебето си е било още малко. Не се впрягай от подобни мнения. Имало да става с инфекциите. Но вече можеш да започнеш да стерилизираш веднъж на ден. Аз от около две седмици разредих още повече стерилизацията и я правя веднъж на три дни, но иначе продължавам да попарвам с врялата вода след всяко измиване.
Яница, то на различните марки са различни мерителните лъжички (дори, както писах, са различни мерилките на единицата и на двойката от една марка) - ние пием по 4 лъжици, като за всяка добавяме по 40мл вода, и става крайна течност около 190мл.
Днес за пръв път изядохме цяло голямо пюре на Sunval - от морков и картоф - повече ми/а май и му хареса Wink  (е, това е по-важното все пак)  от на ХИП същата комбинация.
А днес суринта - та-дааааамм - изненада: кърмихме се  #Crazy след 38 дни пауза. Не знам откъде тази кърма, ама една трета от млякото не си изпи после, значи е имало. Абе браво и на момченцето, че не забравило как да суче. Ама това е от Др. Браунс шишетата - казах ви аз, че са много добри. Оттогава го слагах няколко пъти днес на гърда. Ако не е било просто инцидентно, може би ще се пробам да върнем нещичко. 

# 193
Бетта, в Горна баня правят преглед с направление, но бързо им свършват. Ако са свършили, плащаш ехографа, към 20 лв. Телефон: 02/8181782. Работят само сутрин!!! Обади се, питай за направления дали има и кажи кога ти е издадено направлението. Ако трябва го върни на ЛЛ на Бобо, да го анулира и да ти издаде по-нататък ново, което да се вмести в новата бройка за ехограф. Ако ти се занимава толкова.

# 194
  • Бургас
Здравейте, консултацията мина, Преслав е 6кг., 65 см.
Наддал е 700 гр за 1 месец и е пораснал 2 см. Няма да дохранвам. newsm44 Малко ме дразни педиатърката, защото му е лепнала вече етикет тънък и дълъг бил...но ми хареса, че този път не каза, че не му стига кърмата  Laughing Така че няма да я оплюваме  Wink
Относно вдигането и взимането от всякакви хора - не давам, казвам, че му се спи и ще ревне или че е ял, че е крив от ваксините, че му е топло... Не ми е приятно всеки да ми мачка детето.

m82 , при нас беше същото положение миналия месец - само 150 гр. качи, но не започнах веднага да дохранвам и сега нещата са в норма. Дано и при вас така стане  Hug
Всъщност днес приятеля ми попадна на това, http://mladen.moetodete.bg/blogpost_731_0.html
н е знам дали по-старите педиатри ги четат тези таблички  newsm78

Относно нощното хранене - не е точно хранене, защото суче 5 мин, но го прави на 2-3ч., а сутрин на 1 ч. През деня като сме си вкъщи в най-голямата жега, дреме и суче, почти не ме оставя Thinking
Бишкота, заради такъв изпълнителни шофьор зълва ми преди години падна с племеника ми от автобуса, щото оня реши, че майка с дете на ръце може да слезе в движение  #2gunfire Пиши дали ще го санкционират този ненормалник?!!!
sirence , това че има кърма е хубав знак  Hug

Хелън, не се тормози за стерилизацията, ако не беше го правила, щяха да ти кажат, че затова се е получила инфекцията... Не го мисли, нали мина  Hug
Кати, снимай тортите  да ги видим Praynig

Мацки, не ни дадоха направление за ортопед, трябваше ли да искам  newsm78 До сега не сме ходили  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт