МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 554
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
bub, отдавна се каня да ти кажа, че ти си една от малкото упорити мацки, които не се е отказала от кърменето, въпреки, че не е от лесните. Зная какво говоря, защото слушам приятелки, които се отказват защото им е жега и е лято и т. н. (а и мен уговарят да го отбивам  Shocked)
Лелее, като чета как вечер заспивате ви завиждам - при нас е цяла сага  Crazy
И така:

1 Имате ли обичай на приспиване вечер?

Да, започва се с малко игра, после му омръзва и започва да дава сигнали, че му се спи и не приема нищо друго, освен носене на ръце, което продължава може би 40 мин. или дори час  #Crazy Като го видя, че е заспал го слагам на леглото и той се буди   , още преди да ревне лягам до него и му давам да цока (от бибата реве) - така още 15 мин., докато се предаде на съня. Понякога се кърмим за приспиване, но става с ритане, въртене и каквото още се сетите. Абе борба си е  Whistling
2 Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета?
Има доста  жълти неща, но не мога да кажа ,че ми е любим цвят.
3. Любимата му поза е по гръб.
4. Май няма предпочитана играчка.

redreny2000
, Преслав уж се обръщаше по-рано по корем, а сега не го прави  Thinking Аз много много не го мисля това - както му е удобно, така да си се върти  Hug

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 16:59 от catwalk

# 376
Momicheta, da vi se oplacha - Dnes e parvi den na zahranvane i ne se spravihme nikak dobre.Az s kakvo zelanie kupih samo kupichka, lazichka, pureto ot kartof na HIPP i haide, na obqd startirah.Dori razredih pureto s malko AM, che e dosta gasto.Samo deto nashiq sladur izplu dvete lazichki, ako moze izobshto da se kaze, che gi e glatnal.Gleda lazicata kato izvanzemno, a na 20 dena sam go hranila s karma ot lazica, za da pochne da suche ot gardata  Crossing Arms I togava kak lakomo qdeshe s lazicata, a sega.....Chudq se kakvo da pravq - dali da probvam drug zelenchuk, nspr. tikva ili da slagam kartofenoto v shisheto s mlqko i taka dokato svikne.Abe....golqm zor s tova zahranvane  Laughing, ama shte se machim, nqma kak Simple Smile

# 377
Относно анкетата:

1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - В начолото успявах след като се изкъпе и нахрани да заспива веднага - вече не става  Crossing Arms ;след това пробвах, като я слагах на нашето легло и лягах до нея - и това отмина и вече не желае  Tired ;и сега след всичките процедури вечер я слагам на шезлонга при нас, гледайки телевизия  Confused и тя заспива до 15-30 мин.
Не знам как ще процедирам, когато стане по-голяма за шезлонга  Thinking

2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - лилав, но преобладава розовата гама

3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - по-скоро по гръб

4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - няма, само когато е в количката се занимава с една гъсеничка и само я тегли и иска да я лапа....

catwalk, благодаря ти за оценката! Hug

Момичета, нека тези, които са ползвали сребърната вода като капки в нослето, да кажат по колко са капвали на ден   bouquet

# 378
marys мерси за статията,за мен беше полезна.Значи ще варя на пара,като си купя пароварка.Днес сварих едно картофче(татко ми донесе от село,непръскани,неторени),смесих го с кърма и дадох на Бобчо няколко лъжички,след това си го накърмих.За следващата седмица имам моркови и след това тиквички,после като ми се изчерпат домашните зеленчуци,незнам какво ще правя.На село има и червено цвекло и грах,трябва да прочета кога мога да ги въведа.
1 Имате ли обичай на проспиване вечер?
Ами не точно,цока си в мен на спалнята,аз съм надула ТВ,защото с каката гледаме "Гласът на България" и цкайки си от 9.00 до към 10.00ч.вече е заспал.Прехвърлям го в кошчето му,полюшвам го малко и отнася плувката  Mr. Green
2 Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета?
Не по-скоро имам любими дрешки в различни цветове,но синьото най-откроява очите му  Heart Eyes
3 Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем...)?
От гръб по корем  Mr. Green и така по 100 пъти  Laughing
4 Има ли вече предпочитана играчка вашите мъници?Да,най обича да си играе с една пластмасова бутилка от Спрайт 0.5л,много се забавлява като си я подмята  Joy

# 379
1. Имате ли обичай на приспиване вечер?
Като се замисля, май не. Всяка вечер е различно. Една вечер заспива за 5 мин, друга вечер може и 2 часа да се приспиваме. Но със сигурност, ако не го приспивам аз, няма заспиване. Няколко пъти молих баща му да го приспива - е, нямаше такъв рев просто. Щом вляза в стаята, на секундата се успокоява
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? не
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? По корем, денонощно
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? Мисля, че все още не.

# 380
4 Има ли вече предпочитана играчка вашите мъници?Да,най обича да си играе с една пластмасова бутилка от Спрайт 0.5л,много се забавлява като си я подмята  Joy
  newsm62 Ехххх този Бобо бееее

# 381
Ена4, децата, които са на поискване и се отбиват естествено израстват гърдата на около 3 и нещо, 4 годинки без насилване. Наистина кърменето е еднакво трудно и за майката и за бебето да се прекрати. Толкова ни обогатява! Въпреки всичко си натежава с порасването на детето. Вярвам, че естествено ще си дойде подходящият за вас момент.
На мен ми се вижда прекалено едно дете на 3-4 годинки да се кърми. Shocked Познавам такава мама, която кърмеше до 3.6 год. дъщеричката си, наистина детето само се отказа, защото започнаха да му се подиграват всички-роднини, деца от квартала, децата от детската градина/ майката ходеше по обяд да я кърми и в градината/. Без да обиждам мамите, които са кърмили толкова дълго децата си, но на мен ми е неестествено ДЕТЕ на такава възраст да суче. Така, че аз няма да чакам естествено да се отбива малката, въпреки, че наистина ще ми е мъчно да и причинявам страдание. Confused

Bub, аз накапвах по 2 капки сребърна вода във всяка ноздра 3 пъти дневно.

# 382
Bub, аз накапвах по 2 капки сребърна вода във всяка ноздра 3 пъти дневно.
Ena4, благодаря ти за инфото!   bouquet

А дали мога едновременно да прочиствам и с физиологичен разтвор? newsm78

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 16:27 от Bub_

# 383
 Питах и преди, но само две майки ми отговориха. Може някой да не са прочели, но е важно за мен затова повтарям въпроса:някой купувал ли си е Пентаксим да сложат на бебка, вместо Инфанрикс и как са се чувствали след него бебчетата ви?
Имате ли обичай на приспиване вечер?
При нас заспиването е голяма мъка, както вечер, така и през деня. В началото се приспиваше сама в кошчето, докато яде. До скоро се приспиваше само на ръце с бибата, а сега най-новото е, че не иска на ръце, а я слагаме в кошарата и сама заспива търкайки си очите и разбира се с биба в уста.
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? розов, но и синьото й стой много добре
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? Настрани
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? Един жираф, който дъвчи и мята на всички страни

# 384
Здравейте момичета,

1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - имаше период,в който имахме и беше много добре,защото така тя заспиваше по-лесно,но сега е всяка вечер различно и пак почнахме да се приспиваме по 2 часа,освен ако не съм я изцедила до край,което значи луди игри поне 2-3 часа и да не е спала от 4-5часа и спим адски неспокойно

2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - предимно розово,но има всякакви цветове в гардероба си,дори сини дрехи има доста

3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - нямаме

4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - да,но определено трябва играчката да се сменя след 10мин,защотот омръзват и почва да хленчи

Покрай терзанията с вирусите забравих да ви кажа,че сме с отложени за 6месеца ваксини,процедурата е елементарна почти стига да си със сериозни аргументи...

# 385
  • Пловдив
Маринелка браво за ваксините  Hug Аз съм в стрес тук, тъй като от септември почват да ни ги слагат, щото уж за сега нямало някакви причини да не го правят, но мнооооого ме е страх. Добре, че ти поне се справи.
Хели Лоу все едно ми говориш за моето детенце  Heart Eyes Същата картинка със захранването, да не казвам и с желанието за купичка, лъжичка, пюренце /само дето моето е моркови/. Никакъв интерес, само плюене, и в един момент даже не иска да отваря устата  Sad Ама ще се мъчим, нямаме избор, иначе може и още по-трудно да стане. А иначе баща й като яде пържолки много любовно го гледа в устата как лапа  Grinning Grinning Grinning Ама как пусто да й дам пържола от сега  hahaha
Имате ли обичай на приспиване вечер? Ами тя първо заспива към 20 часа, ама понеже й се пада последно да яде към 22,30, я будим към 22 , къпим я, обличам я и я храня. Веднага след това я слагам в леглото, преди заспиваше без биба, сега я иска, защото май я сърбят венците, слагам бибата и заспива. Ако не я събудя в 22, може и да си спи сигурно цяла нощ и да се събуди рано-рано. Така се буди към 7 сутринта.  Ритуала й е общо взето къпането.
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? ами нямам, ама от немай къде й купувам розово, червено, синьо-зелено, има една синя рокличка, в която като е облечена и пак питат дали е момче, ако й сложа синьо костюмче, не знам  Grinning.
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? Настрани, и то на ляво
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници - ами то ние нямаме много бебешки играчки, но общо взето много харесва едно зелено куче, много готино, с едни шумящи уши и други екстри. То най-малко й омръзва. Но вече свикна на ръце и много-много не иска да се заиграва с играчки, а да й обръщаш внимание и да й говориш.  Hug
за дългото кърмене Без да плаша никой, ама да си кажа, че не бива човек да се настройва колко време ще го прави. Бебето само си показва. И аз мислех да кърмя максимум 9 месеца, ама на... Като се разболя тогава, и само кърмата го спаси от болницата, същото се повтори и на година и половина ... В интерес на истината, до колкото имам наблюдение, първият удобен момент децата сами да се отбиват и са готови за това - горе-долу когато са на 8-9 месеца, тогава сякаш им е по-интересно да си хапват като големи хора. Пропусне ли се този момент, следващия е към 1,2 г., като се пропусне и той, не знам  Laughing Аз на три годинки много трудно отбих. Изчезнах за три дена, после обясних, че вече е голям и ботата /така казва на циците, включително и до сега, де/ са избягали. Рева една седмица и му мина. Но никой не му се е подигравал, а на мен никой не смее да ми каже нещо, щото не слушам никой. /но не съм ходила нито в яслите, нито в детскат аградина да го кърмя  Grinning/
Та всеки си решава според желанието си, възможностите си и детенцето.

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 17:12 от luba_rizova

# 386
luba_rizova  smile3501 за кърменето, искам да видя този дето ще се присмее на мен или детето.
Засега не съм си поставяла срокове, държа само да е колкото може по естествено.
Ще бъда благодарна на мамите с опит, които мислят сами да приготвят храната на бебетата да ми помогнат със съвети.
Например, ако започна с картоф - варя на пара и пасирам - това ли е ?
Не знам защо, но имам мерак аз да приготвям храната като начало  Rolling Eyes
Това е, ако искаш можеш да добавяш кърма или АМ.

# 387
hellen_law3 , аз лично в шише не бих дала пюре...само с лъжичка...ако не иска ще опитам с друго...Тиквата е сладка и повечето деца я обичат...Съвета ми е само ако се хареса на бебчето,да не я даваш прекалено дълго време,за да не стане като при нас-във всяко пюре слагам тиква

# 388
А дали мога едновременно да прочиствам и с физиологичен разтвор? newsm78
Даже е препоръчително първо да почистиш нослето  и после да капиш капки. Peace

# 389
  • София
redreny2000 , Преслав уж се обръщаше по-рано по корем, а сега не го прави  Thinking Аз много много не го мисля това - както му е удобно, така да си се върти  Hug
А, изобщо не се притеснявам. За сметка на това обаче си умира да се подпира на крачетата си и да стои прав:)

Момичета, как почиствате плюшените играчки, на които пише да не се потапят във вода? На мен ми се струва малко недостатъчно да ги почиствам само с влажна кърпа. Досега ги позабърсвах с едно тампонче със спирт. Днес обаче сложих спирт в едно шешенце с помпичка и така доста по-добре понапръсках една играчка. Вначалото малко миришеше на спирт, но после си се отмириса.

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 23:15 от redreny2000

Общи условия

Активация на акаунт