МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 498
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Затварям в бурканчета от детски пюрета.
Някой от тях си купих,някой даде свеки, капачки за тях си купих в кауфланд.

# 541
ГУ!

Добър вечер мами.
Хич не ми остава време да пиша, но поне чета.

Искам да честитя на всички минали рожденички  Hug Искам да им пожелая най-доброто , което една жена и майка може да получи! Да сте живи и здрави!

ena4 и на всички останали които плануват септемврийски плаж - един съвет , не идвайте в началото 1 - 10. Преди години работих (преди да родя) всяко лято бях по заведенията да работя и винаги е валяло в началото на септември!
Иначе после става топло и идва циганското лято.

За анкетата:
1. Имате ли обичай на приспиване вечер?
- Не абсолютно никакъв. Ние така или иначе по цял ден сме по разходки, къпем се в басейна, после в банята, играем си. Просто като го видя , че започва да търка очи и хайде по леглата.  Wink
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета?
- Отначало го обличах в бяло. Сега нямам предпочитания. Единствено избягвам ЗЕЛЕНО И ЖЪЛТО. Ужасни цветове (според мен(за дрехи)). 
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)?
- Само настрани , наляво.
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници?
- Всичко което издава някакъв звук и е шарено.  Flutter

Marinels  много се радвам за вас.  Hug Осещам , че голям камък ти е паднал от сърцето  Hug

Лъки дано да се оправяш бързо  Hug Много кофти  Tired

Нас все още ни мъчат тия пусни зъби  Tired Не искат да излизат и това е! Венеца е бял, прозира бялото , но не искат и те това си е.

Със захранването сме си ОКЕЙ. Изяждаме половината бурканче на обяд + 90 мл мляко. Останалите хранения са само мляко , мляко и мляко.

И последно да кажа за НИБЛЕР-ите. Който желае може да си закупи от Хиполенд струват 8,99 със силиконов накрайник са - тип мрежичка.
Видях го съвсем случайно. и го купих - малкият е супер доволен. Дадох му банан и много го хареса! Снимки ще покажа някой път!
Хем яде ,хем си чеше венците!

Хайде приятна вечер и останете си със здраве!

(и всичко това вместо запис  Crazy )

# 542
ena4 и на всички останали които плануват септемврийски плаж - един съвет , не идвайте в началото 1 - 10. Преди години работих (преди да родя) всяко лято бях по заведенията да работя и винаги е валяло в началото на септември!
Иначе после става топло и идва циганското лято.
Еееее, вече резервирахме в този период. Crossing Arms Каквото стане. Rolling Eyes
Migeio, за Гърция си е супер септември. Ние сме били в Турция през септември , май и юни и си е много добре. Но в БГ става хладничко май . Дано Penmar да се окаже лош пророк. Praynig

# 543
Бишкота, напълно те разбирам....  spoko На мен след раждането се оказа, че ми расте мъдрец и много ме боля, но вероятно не колкото теб. Оказа се, че си расте правилно и не се наложи да го махам....  Praynig Ето че вече е минало при теб, така че стискам палци бързо да се възстановиш!  Peace

Маринелс, много се радвам за теб и Анастасия! Наистина това е прекрасен подарък за рождения ти ден!  Hug

Joy Това винаги ми е било много смешно ... и друг път си го поствала  Peace

Нас все още ни мъчат тия пусни зъби  Tired Не искат да излизат и това е! Венеца е бял, прозира бялото , но не искат и те това си е.
И ние сме така....  тъкмо се чудех дали си въобразявам за това, че й е бял венеца, но явно не Wink Силно се надявам по-скоро да избият, че не се издържа. И тя е много нервна и е ад. Някоя мама беше постнала във фейсбук за един гердан от кехлибар, който успокоявал. От едно друго място чух, че имало ефект и го имало в ДМ, та мисля да се възползваме и ние...поне няма да нвреди  Peace

Хайде лека и спокойна вечер, момичета!  smile3524

# 544
  • София
Честити рождени дни, Лъвици Simple Smile! Да сте живи и здрави, много щастие и късмет!

И тук много сте се струпали. В другата отчетна вече пишем не повече от двайсет и няколко майки и от тях 5 са в първата половина на август, а от моите приятели във фейса 8 от 65 също са между 1-ви и 12-ти август, чудна работа  newsm78. Теорията ми е, че са правени в началото на ноември, когато са първите студени дни на есента. Забелязала съм, че на моя рожден ден (13.11) винаги е един гаден вятър, сиво небе, понякога и сняг пада, а в края на октомври (когато е рожденият ден на мъжа ми) е едно хубаво време, слънце, ярки есенни цветове и синьо небе. Според мъжа ми това обяснява и защо аз съм с гаден характер, а той бил добър  Laughing.

Аз забравих да се оплача за миналата седмица. Взех, че спрях витамините, които пия, за да видя дали Бобо няма да престане да рита и да се върти като шугав нонстоп. Е, не знам дали при него имаше някакъв ефект, но аз пипнах някакъв вирус. Ама всииичко ме болеше - кости, мускули, глава  newsm78. В резултат в петък не бях хич адекватна и Бобо регистрира първото си, а също и второто си падане от дивана  ooooh!. Е, той не е много висок, 30-ина см са, но се уплаши. На второто падане Яна му помогна, аз бях до банята и му бях сложила възглавница до него. Яна обаче му я взела и се опитва да му даде топка, уж с цел да се занимава. Тъкмо влизам в стаята и го виждам как се обърна и туууп долу. След малко ревяхме всички - Бобо, защото се уплаши, Яна, защото я наказах, а аз - от яд, че съм го изпуснала  Laughing. На него нищо му няма, де, само се стресна малко.

А не знам дали има връзка, но като спрях витамините, Бобчо спря да ака като новородено, а стана доста по-гъсто, може ли да има връзка, не знам. Или пък може би ми беше намаляла кърмата от вируса, имах и температура и хич не бях добре  newsm78.

А ние в крайна сметка се захранихме. Дадох морковено пюре. Първият ден му дадох една чаена лъжичка, но накрая взе да има вид, че ще повърне, май не му хареса консистенцията. Днес му сложих АМ и повече му хареса, но пък беше много течно. Утре май ще му бухна една лъжичка АМ направо в пюрето, май по-добре ще е. Мама Барба, мама Веси правилно ме е разбрала, АМ ползвам само за пюрето, иначе си се кърмим на поискване, което напоследък значи през час и половина-два. Според мен си беше време, затова започнахме.

По въпросите:

м82, аз давам дентокинд, когато стане много нервен без видима причина. Ако не помогне, значи не е било това Simple Smile.

мама Веси, дай още идеи за собственоръчно направени играчки, тези са много хубави. А ако покажеш, още по-добре Simple Smile.

сиренце, в бурканчета на Хип можеш да замразиш. Но ако искаш да ги затвориш топли, за да се херметизират, тези бурканчета не стават - капачките изпускат, а тези, които се продават, не са за тези бурканчета, а за едновремешните от детска храна с едър нарез.

илияна, подходяща за захранване е оризова безмлечна каша, има такива няколко вида, аз съм взела на Лактана.

Лъки, силно ти препоръчвам да пробваш Дормикинд, все пак е хомеопатично и ако не помогне за по-добър сън, поне няма да навреди.
Дано бързо се оправиш, че е ужасно това, аз само един ден бях схваната и направо ми дойде нанагорно.

мигейо, много ми харесват снимките от Гърция, би ли ми изпратила на лични някакви подробности за мястото, моля.

А ей тук много се смях, само си представих какво ще се случи с бедния заблуден човек  Joy:
luba_rizova  smile3501 за кърменето, искам да видя този дето ще се присмее на мен или детето.

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 02:35 от Betta

# 545
Хайде и аз да честитя на всички лъвици!Живи и здрави да сте момичета   bouquet Много харесвам тази зодия.Ако можех да планирам,щях да избера тази  за детето си.Сигурно за това ми се падна точно риби, понеже най-малко ги познавам  Laughing

За анкетата:
1. Имате ли обичай на приспиване вечер? -имаме,да.Напоследък времето позволява и я изкарвам на обиколка тук в комплекса.После има баня,за масаж няма търпение за това го правя сутрин.Докато слагам пижамата пеем песнички,които би трябвало да са приспивни,ама карай.Сега съм на вълна руски песнички.Пея супер фалшиво,ама се вживявам много с гримасите и тя се кефи  Party .Като се награча пускам музикалните играчки над леглото и.Казваме лека нощ на всички птички и пчелички  CrazyСледва кърмене и ако всичко е наред е заспала за 20тина минутки.Много често ми се случва да не иска да ме пусне или ако случайно успея да се измъкна ме вика пак след 5 мин.И така много пъти.Аз си знаех,че така ще стане понеже я научих да заспива само на гърда.Трябваше да яде в малко по друг ред,ама сърце не ми даде.Много често се оплаквам и мрънкотя,но истината е,че истински се наслаждавам на това как забелва очите докато суче  Grinning
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета?   нямам любим цвят.Луд на шаренко се радва  hahaha
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? По корем докато е будна,а по гръб докато спи.
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? повечето играчки си ги обича,но пък не съм я заринала с много.Днес и пусках едно мече което пее,клати си главата и си отваря устата.Щях да падна от смях като взе да му бърка с пръстчето в устата.Казва си детето,че е готово за захранване,ама майка му се офлянква.
katilias този жираф да не би да е така популярния жираф"Софи" ? Simple Smile
Commelina вие още ли се преспивате с друсане и разнасяне или това е само в кризисни моменти?
Бишкота дано всички болки са зад гърба ти.Като знам,че и мен ме очаква същото и бррр...настръхва ми козината.Имам два извадени вече мъдреци,но др два под венеца пробиват на криво+ чистене на зъбен камък с упойка,щото имам чувствителни шийки.Ох,мале какво ме чака  ooooh!
ena4 честит ти нов аватар  Simple Smile

Моята мома вече може да си седи на дупето.Подпира се с ръчички,видимо и харесва гледката от седнало положение.Време е да поръчвам мека постелка за пода.

# 546
  • Кукуландия
Моята мома вече може да си седи на дупето.Подпира се с ръчички,видимо и харесва гледката от седнало положение.Време е да поръчвам мека постелка за пода.
Браво на принцесата Grinning
Колкото до меката постелка - ние от Джъмбо купихме цифрите под формата на пъзел, които се редят на пода и вършат същата работа (ето така изглеждат). Имаше и с животни. Аз съм виждала азбуката, но за съжаление нямаха наличност, когато ние ходихме, иначе е перфектен вариант.  Peace

# 547
Дааа, точно същото имах предвид  Peace.Само,че ще взема да поръчам нещо не толкова шарено.Няма място в нейната стая,пък и е по-удобно за мен да се търкаля в хола пред очите ми.

# 548
Добро утро, момичета Simple Smile
На Бишкота, браво за героизма! Аз още нямам опит с мъдреци Sad По време на бременността така ме боля по едно време, че си помислих, че ми никне мъдрец, а се оказа само леко разместване на челюстта! Не знам как се понасят такива мъки!
Uinen, и аз ги гледах тези в Джъмбо, удобни ли са?

И последно да кажа за НИБЛЕР-ите. Който желае може да си закупи от Хиполенд струват 8,99 със силиконов накрайник са - тип мрежичка.
Видях го съвсем случайно. и го купих - малкият е супер доволен. Дадох му банан и много го хареса! Снимки ще покажа някой път!
Хем яде ,хем си чеше венците!

В нашия Хиполенд са по 15 кинта някъде  newsm78 Иначе и аз си мислех, че със силиконовия накрайник по-добре ще си чеша венеца!
Хубав и усмихнат ден!

# 549
ena4 честит ти нов аватар  Simple Smile

Мерси, Lilincho! Simple Smile Малко разнообразие според настроението. Wink

Мами, и тази нощ беше ужасна. Tired От 21.30 сме се заприспивали с Ева и уж заспи, а след 5 минути вече се дере в кошарата. Shocked Така до 23.30. После ме събуди пак в 02, после в 05, после в 06.30 и след това тя си поспа до 9 , аз трябваше да стана към 8 да приготвя батко за градинка. Crossing Arms Какво му е на това дете, не мога да разбера. Tired Лъки, успокоявам се , че сте по-зле от нас с мъжо. Май Ади още по-малко спи. Cry
И това гадно време...
Мами от чужбина, вие не си ли идвате в БГ? Къде изчезна Eya?

# 550
 wavey

И аз да се присъединя към групата на ревящите явно от зъби бебета  doh  Добре че ношем сме по кротки. Олеле като ви чета направо ми настръхва косата  #Crazy от мили спомени с каката  Whistling напълно ви разбирам, кошмар е  ooooh!   Дано по бързо да спрат да плачат толкова много.  Hug
Виктор вече добре си се придвижва напред забивайки главата в земята  Joy но не мога да разбера защо толкова много му харесва да ближе пода  #Crazy  Sick

Лъки  Бързо оздравяване  Hug

lilincho
Цитат
В стаята на каката е такава.  Peace За хола си мисля да си взема един по дебел килим, че сме само на ламинат.  ама нали по лесно се чисти.  Mr. Green Браво на куклата и нашия татко много иска да го сложи вече да седи  Laughing но още е нестабилен и се клатушка и аз не му давам, само за малко  Mr. Green
На мен хич не ми се щеше да е Рибка ама, така се получи  Sunglasses и аз исках лъвче  Mr. Green

Бета   bowuu  За съжаление беше преди 6г. и съм ги затрила  Mr. Green Друго което правих беше едно албумче със снимки в по близък план и и ги показвах, после тя си ги разглеждаше сама. Книжки от различни платове. Като в някои имаше пълнеж, ориз, шумяща хартия....  та като ги пипа да издават звук или пък различни малки дървени или плюшени предмети зашити върху тях   използваш въображението си   Peace Има такива и в магазините вече  Peace  Аз и правех и книжка от различни материи. Ако се сетя още нещо ще пиша  Peace 
А за Бобо Защо го оставяш на дивана.  newsm78 Аз не смея. той така се върти че  Shocked  слагай едно одеяло на земята и чаршаф и Бобо там  Peace

Маринелс Чудесни новини! Браво на Анастасия  Hug

# 551
Да ви кажа, за стимулиране на пълзенето и осигуряване на нужното пространство, на нас чудесна работа ни върши т.н. одеяло за пикник - от Вис Виталис е, струва 37 лв, и е с английската азбука и съответни картинки, започващи с дадените букви - много пъстро и полезно - и за на открито сред природата, и за вкъщи; и за сега; и за по-нататък ...  Simple Smile Иначе е с дебелината на пъзелите, които коментирахте, така че според мен доре е по-добро за целта.
Благодаря на всички за идеите за замразяването - утре ще я върша тази работа, та да видим дотогава какво ще реша.
Маринелс, много се радвам, че изследванията на малката са хубави  Hug
Лъки, да се възстановиш много скоро напълно Hug

# 552
Цитат
И ние сме така....  тъкмо се чудех дали си въобразявам за това, че й е бял венеца, но явно не Wink Силно се надявам по-скоро да избият, че не се издържа. И тя е много нервна и е ад. Някоя мама беше постнала във фейсбук за един гердан от кехлибар, който успокоявал. От едно друго място чух, че имало ефект и го имало в ДМ, та мисля да се възползваме и ние...поне няма да нвреди  Peace

Хайде лека и спокойна вечер, момичета!  smile3524

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ и аз нещо да не знам Sick

# 553
Не може да бъде!  smile3503

# 554
  • Кукуландия
hahaha Искрено се посмях!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт