МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 494
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Matza83 Hug тъкмо се чудех къде се загуби  Sick имаш много  Hug  Hug  Hug,имам толкова големи симпатии към теб от малкото което мога да прочета въпреки,че не те познавам лично.Дано всичко се нареди така,че да се чувстваш добре ти и децата  Heart Eyes незнам какво друго да кажа  Sad.Страшно е,ужасно е,брутално е,но никой не е застрахован  Sick толкова често се случва това.. Sad

# 571
Маца, много съжалявам за огромното сътресение, което се налага да преживееш. Разбира се, че в такъв момент се хващаш за най-ценното - ти си си го казала сама най-добре: Най-щастливата мама на две слънчица!!!     Hug

Този т.н. "твой мъж" изобщо не те заслужава  #2gunfire.
Всъщност той не заслужава никоя жена - виж, че дори и онази грешница излиза, че е срещу него с този съсипващ sms.

За момченцата обаче е друго - те са още много малки, а той си им е баща, и винаги такъв ще си остане, добър или лош. 

Не бързай с крайните решения. Кой знае, може и да намериш сили да простиш, макар че никога няма да е същото.

# 572
  • Пловдив
Мами, добро утро  Hug

Сетих се да ви питам нещо.
Със захранването вероятно ще почне и задавяне. Какво трябва да правим, ако се задави бебето?

И още нещо, към майките, които кърмят изключително и не дават вода, съответно бебето не умее да ползва биберон. С какво ще давате вода, като почнете захранването - биберон, от тези специалните чаши с накрайник, с обикновена чаша или нещо друго?

# 573
Добро утро и от мен!Поредна безсънна нощ! smile3507
Коммелина,ако се задави сериозно знам, че се обръща с главата надолу. Ама едва ли се случва често. Иначе леко по гръбчето може да се потупа, чувала съм че помага вдигане на ръката високо с леко раздрусване. newsm78 С баткото не ми се е случвало. Само веднъж си напъха една бисквита и не можеше да си поеме въздух. Докато реагирам той вече я беше повърнал.

Моята госпожица напоследък се опитва да ми изтръгне носа, докато суче.  smile3515 Даже вчера така силно си заби ноктите , че ми направи раничка. Rolling Eyes И продължава да мисли, че гърдите ми са от ластик. Като и е интересно нещо и започва да се върти , без да пуска зърното. CrazyТакова издевателстване не ми се беше случвало над гърдите. no

# 574
Привет   bouquet

Маца Много прегръдки и от мен  Hug Със сигурност ти е адски тежко и каквото и да кажем не можем да изтрием случката. Надявам се да ти дадем сили да се справиш с това. Но не разбирам Тази особа от къде ти има тел. и какво е целяла  Shocked  newsm78 А ти пита ли мъжа си, какво трябва да означава това? Аз не бих оставила така нещата и щях да искам обяснение. То така и така страдаш поне да знаеш защо. Пожелавам ти много сила и дано да има някой на когото да можеш да разчиташ.  hug

Commelina А бе не знам дали Биберона е вреден, ама съм виждала пораженията от смученето на палеца.  ooooh!
 За задавянето Ето аз днес му дадох диня да опита  Mr. Green Много ми мрънкаше и в ръцете а си бях нарязала и посягаше към нея и реших да му запуша устата  Blush и той взе че засмука и му хареса  Laughing хвана си вилицата и сам си смука. Обаче виждам че е отчупил едно парченце и се почудих как да му го извадя от устата докато не се е задавил и той се закашля и го глътна.  Peace Но иначе както ти е писала и Ена4 те много добре се справят с него.  Peace Леко потупване по гръбчето, или с главата на долу при положение че не може само да се справи и виждаш че не може да си поеме въздух.

ena4 и Виктор е много Любознателен  hahaha и ако има някой в стаята все го следи и не суче, но поне не ме опъва  Whistling

А вчера да ви се оплача  ooooh! толкова рев изрева това диване и не се успокоява и не се успокоява.  ooooh! То не беше люшкане, гушкане...... чак съседката дойде да ме пита какво става и да ми помогне ако трябва  Tired Накрая не издържах и го сложих в кенгуруто и отидохме да вземем таткото от работа. Както и предположих му беше много интересно и се беше ококорил и зяпаше и не се сещаше да реве  hahaha обаче бях скапана после hahaha  Tired

Хайде да излизам на вън че пак започна с този рев.  Hug

# 575
  • Стара Загора
Привет  Hug
Жени,Маринелс,благодаря,че се отзовахте на призива ми за помощ.Консултирахме се с консултант на ЛЛЛ в нашия град,изпълни всички заръки,но безуспешно.Малката спи непробудно на гърда до момента в който и подаде шишето с кърма ThinkingУбедих сестра ми  да си вземе ел,помпа,защото механичната е кошмар,поне малко да се облекчи режима й. Praynig
Matza83 ,изпращам ти огромна прегръдка,миличка!Изобщо не знам какво да кажа в такъв случай,само че наистина никой не е застрахован.Надявам се съпругът ти да се вразуми и да успеете да си изясните положението и да обсъдите причините довели до тази негова изключително глупава постъпка  Sick  Hug Hug Hug
Ние преди 2часа се прибрахме от консултация-много съм озадачена.На 4м -5950гр и 63см.Малката е качила само 230гр,и никакви см  Tired Храним си се на поискване,не давам залъгалка(защото не я иска),не пие вода,изобщо всичко както и преди,а толкова малко този месец.Мисля,че кърмата ми намаля от както изкарах онзи отвратителен еднодневен вирус с повръщане и разстройство-от тогава блузите ми изобщо не се мокрят докато кърмя  newsm78 Но това беше преди 2 седмици-надявах се,че за толкова време количеството ще се възстанови newsm78 Доки ме успокои,че е добре,че не е на същите кг и не е свалила,но все пак било малко.Каза да започвам сокчета-да бе да-та тя до миналия месец ми се гърчеше от колики,аз сега сокове да давам.Само се съгласих,и това е,не ми се влизаше в дискусии.Казах,че се храним на поискване и тя ми каза да спра,и да я храня на 3 часа,защото трябвало да има поне 6 хранения на ден.Е,съобщих й,че има доста повече,и храненето на час отпадна WhistlingНе че щях да го правя и да беше настояла Crossing Arms
Тези дни малката е непрекъснато будна-спи 3 пъти по 15-20 мин и това е за целия ден,а като е будна трябва да съм само около нея,а още по-добре да я държа на ръце и да я вдигам наго-надолу все едно скача-голям смях пада.За сметка на това през нощта спи от 22 до 4.3-5.Дори снощи,като я оставих в кошарата да се радва на въртележката докато измия чиниите,тя си заспинкала-сама  Shocked Такова нещо до сега не беше ни се случвало. Днес пак очаквам промяна в режима,защото от както сме се прибрали от консултация спи.Та довечера ще е екшън. Thinking
Хубав ден на всички.Аз лягам да си гушкам малката манекенка Heart Eyes

# 576
Здравейте момичета!!! Честито на рожденичките на патерици  ,здраве щастие и прекрасен живот!!!

Маца многооо кофти,само мога да ти кажа че ако ми се случи и на мен бих си мислила за раздяла за развод,но реално ако ми се случи ще простя и няма да си дам мъжа на някаква уличница , а за изневярата  тряя да си късметлия да не ти се случи в днешно време.

Взех си и аз нимблер  от Вис Виталис за  9лв ,а в Хипото бяха по 16 за Пловдив става въпрос.Със силиконов накрайник е и е много як  .Може ли да слагам диня и пъпеш и по колко пъти на ден и дайте предложения за други плодове разрешени.

На мойто дете едното ребро му ръмби (изпъква му)  повече от другото ,и на сестра ми някога било така ,но се е оправило,ама аз се притесних доста .

лек ден момичета

# 577
  • Пловдив
Здравейте, момичета.
Минавам да ви се оплача, преди малко бяхме на консултация при педиатърката, при която ходим на частно. Уж бяхме говорили, че не пипаме пишката и след случката при личната стоях плътно да видя какво ще прави. Е, да, ама не. И тая тръгна да дърпа, аз й казвам да пипа по-нежно и че не го забелваме. А тя като изтрещя - как тя само била преглеждала детето, как тя била специалист и нямало да направи нещо да му навреди. То било физиологично, ама видиш ли, дай да му помогнем. Естествено и аз полудях, казах й какво пише в статиите, а тя: "Абе, момиче, аз ти се радвах, че четеш, ама ти си пристрастена към интернет. От мен ако зависеше, щях да го забраня тоя бг-мама  #Crazy
Навикваше ме, откъде накъде аз ще й държа сметка и ще й казвам как да работи. И как тя имала не знам си колко години стаж и досега никой не се бил оплакал. Чак си помислих, че аз нещо не съм в ред и сигурно е права. Тръгнах да й се извинявам. Ама викам, дай да погледна пишлето. Ами пак имаше цепнато  ooooh! И то не онова старото, защото то беше преди повече от месец, бях го гледала детето предните дни и нищо му нямаше. Това беше прясна рана, розова. Почнах я, че не може при нормален преглед  да се цепи кожичката, ама не, не признава. Как тя била специалиста и нямало да ми обяснява на мен в подробности какво точно гледа. Нямало да се извинява, затова, че го преглежда. Мъжът й бил уролог и тя много ги разбирала. Полудях  Sick
А мъжът ми тръгна да й се извинява на нея, че аз съм й повдигнала тон. Била съм изморена, ненаспана и изнервена.  ooooh!
След това тръгнаха да си говорят за зъби, сядане на детето и не знам още какво. Все едно нищо не е било. Чак ме пита, имам ли някви въпроси.
От както се прибрахме в 12 и нещо до преди малко луд скандал, как съм можела да се държа така и сега кво ще правим и къде ще ходим на лекар.  ooooh! И как аз съм ненормална и изпадам в крайности и трябва да слушаме 100 % лекарите, щото те знаят.

То вярно, че съм изморена и изнервена, ама и най-отпочиналата и спокойната на света да бях, не мога да си представя, че някой ще ми нарани детето, а аз ще мълча, само щото е лекар  #Crazy

Кажете честно, аз ли не съм в ред, че прекалявам и изпадам в крайности  Sad

Как преглеждат вашите педиатри момченцата? То ясно, че трябва да погледне, ама къде е границата м-у преглед и насилствено заголване?

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 15:32 от Commelina

# 578
Мами, добро утро  Hug

Сетих се да ви питам нещо.
Със захранването вероятно ще почне и задавяне. Какво трябва да правим, ако се задави бебето?

И още нещо, към майките, които кърмят изключително и не дават вода, съответно бебето не умее да ползва биберон. С какво ще давате вода, като почнете захранването - биберон, от тези специалните чаши с накрайник, с обикновена чаша или нещо друго?
Аз започнах да давам вода от вчера, в една маааааааааааааалка чашка от ръкия. Тя му се събира в ръката чашката, той я държи аз му помагам, много малко отива в устата ама това не е проблем с времето ще се научи.

За задавянето ще ви посъветвам нещо, ако детето не се е задавило силно чак да не може да диша, не го пипайте, може да кашляте заедно с него за да знае какво да прави и да не се страхува, щом се справи със ситуацията усмихнете се и му кажете браво. По този начин детето се научава сам да се справя със задавянето, а и не се плаши от това че някой го тряска по гърба в момент в който му е трудно.

Commelina те много лекари биха забранили нета и не само лекари, нали по лесно се манипулират тъпи говеда, с просветен пациент трябва да се държиш различно, трябва да слушаш, да обясняваш, уважението трябва да си го заслужиш, а това е хич не е лесно, особено ако си учил преди 15 години и от тогава не си прочел ни то една съвременна статия и то на семинар си ходил.

# 579
Как тя била специалиста и нямало да ми обяснява на мен в подробности какво точно гледа. Нямало да се извинява, затова, че го преглежда. Мъжът й бил уролог и тя много ги разбирала.
#Crazy #Crazy #CrazyКак така няма да обяснява??? И как ще си позволи да прави каквото и да било на детето ти , без да знаеш??? #2gunfireИ аз се ядосах. Ей това е България. Close

# 580
Commelina, явно имаме късмет с нашата педиатърка. Тя сама започна да ми обяснява още на първите консултации, че в България така се практикува (насилствено заголване), но нещата трябвало да стават постепенно според нея. Аз останах доволна, защото в нет-а бях чела различни мнения, а в педиатрията нищо не пишеше по темата.
Случи се една събота, когато видяхме  малка капчица гной по памперса на малкия и веднага отидохме на лекар в Лора (те са ни дежурните за неотложна помощ) и там някаква докторка(не разбрах дали беше педиатър или не) преди да погледна, направи същото! Мъжа ми вика- защо отидохме там, а не на детски уролог!? Аз бях шашната. Изобщо не го очаквах, въпреки че я гледах в ръцете! Може би в този случай беше по-различно, защото все пак имаше инфекция и трябваше да се почисти, после да вземем стерилна урина... Абеееее...

# 581
Здравейте, мами!
Въпроса за задавянето и съвета да обърнем детето надолу с главата ме провокира да погледна съветите и на някой по- компетентни медицински лица. Информация има много.
От личен опит ще кажа, че колкото и страшно да ни се струва, може да бъде и по- зле! За това без паника! Peace
 Елица беше само на 2-3 дни, когато се задави, задуши, почна да посинява, и т.н., и благодарение на помощта на една акушерка сега е в ръцете ми. Но ясно си спомням, че предупреди да не я обръщам с главата на долу!
 Ето и някой статии за първа помощ
http://lechitel.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B4% … 0%B2%D0%B8%D0%BC/
http://kenguru.bg/%D0%9E%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0% … 9SbIpWzYhePgNe3Id
Как тя била специалиста и нямало да ми обяснява на мен в подробности какво точно гледа. Нямало да се извинява, затова, че го преглежда. Мъжът й бил уролог и тя много ги разбирала.
#Crazy #Crazy #CrazyКак така няма да обяснява??? И как ще си позволи да прави каквото и да било на детето ти , без да знаеш??? #2gunfireИ аз се ядосах. Ей това е България. Close
Ами просто сменете лекарката! Peace

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 16:09 от Жени

# 582
Commelina  #Crazy как така ще пипа без да пита  Shocked боже това само тук го има. Нашата педи не пипа, до сега само ме е питала какво правя без да пипа въобще.  newsm78 Естествено че така ще ти каже, нали иначе ще излезе тя некомпетентна. А бе нямам думи  #2gunfire

Женичка Не се тормози че е само толкова, имай предвид че те все по малко ще качват а е и лято, жега и те по малко искат ядене. На мен от много отдавна не ми тече мляко, докато се храним  Peace Пий повече течности и си вземи лактогонен чай  Peace А за да ти кажа че няма от какво да се тормозих,  Peace  нали знаеш Майски3  нейната кукла е на 5м. и половина и тежи 5000гр. или  5кг както казва тя живо тегло и е качила само 100гр. за 1м. но въпреки всичко доки и е казала, че няма от какво да се притеснява. Малката е живичка и здравичка и това е по важно.  Peace Така че продължавай да си я храниш както ти си знаеш  Peace

Жени може би защото са малки  newsm78 но иначе баща ми така успя да се справи с една заседнала царевица в гърлото на сестра ми. Но тя беше по голяма 7-8г.  Peace

# 583
Ами просто сменете лекарката! Peace

До колкото съм разбрала,Commelina ,това е втората лекарка,която сменяш-другата го сцепи по същия начин,нали?То човек да го е страх вече да си заведе детето на консултация  #Crazy

# 584
Здравейте, момичета. Благодаря ви на всички за подкрепата  Hug Оправям се, само че от недоспиване започнах да забравям много и днес щях да си пропусна едната процедура, обадиха ми се да ме търсят  Whistling Майка ми просто не можа да повярва, хем ме пита имам ли още нещо и как може да не съм се сетила...
Колкото до меката постелка - ние от Джъмбо купихме цифрите под формата на пъзел, които се редят на пода и вършат същата работа (ето така изглеждат). Имаше и с животни. Аз съм виждала азбуката, но за съжаление нямаха наличност, когато ние ходихме, иначе е перфектен вариант.  Peace
Азбуката я има във Вис Виталис, ако някой се интересува, но е за сумата от 45 лв  Shocked Сестра ми като си я купуваха мъжа й питал на касата за опечалени клиенти има ли някакви намаления, че били стресирани от цената, но продавачката нещо нямала чувство за хумор и ги гледала като големи камъни  Laughing

Лъки, успокоявам се , че сте по-зле от нас с мъжо. Май Ади още по-малко спи. Cry
ena4, от снощи си имаме вече и падане от спалнята. В 2 часа като вече се бяхме изредили да дежурим с мъжа ми решихме да лягаме както обикновено - ние в двата края на спалнята, Ади в средата между нас, а в краката й долу - възглавница. Тя си рита, върти се и по някое време заспива. Снощи и двамата сме заспали, тя как е успяла да прескочи или заобиколи възглавницата в краката й и ни събуди с трясък и вик  Sick Нямам представа с главата надолу ли се е изсипала от спалнята, но се чу доста силно "туп"  ooooh! Та вече и така няма да можем да спим...
matza83, голям гуш и от мен. Но все пак ти говори ли с мъжа ти, да ти обясни какво значи този смс. Може пък нещата да не са точно такива, каквито ги описва въпросната лейди, все пак току що детенце ви се е родило...
И още нещо, към майките, които кърмят изключително и не дават вода, съответно бебето не умее да ползва биберон. С какво ще давате вода, като почнете захранването - биберон, от тези специалните чаши с накрайник, с обикновена чаша или нещо друго? Ох, сега прочетох и за педиатърката ви...без думи съм, а и тактичните ни мъже ми иде да ги гръмна, все ние сме преуморени и изнервени, пък другите са прекрасни...
Commelina, Ади не иска биба, не иска и да пие вода с биба. Като й давам с лъжичка не мога да й смогна, сърди се всеки път като пълня лъжичката - иска да й тече явно като от гърдата  Laughing Така че както иска така ще й давам, принцесата ще покаже начина
ena4 и на всички останали които плануват септемврийски плаж - един съвет , не идвайте в началото 1 - 10.
Еееее, вече резервирахме в този период. Crossing Arms
И ние сме по това време на Албена  Crossing Arms
Лъки, силно ти препоръчвам да пробваш Дормикинд, все пак е хомеопатично и ако не помогне за по-добър сън, поне няма да навреди.
Бета, снощи дадох едно, но никакъв ефект, по колко даваш ти  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт