МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 491
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
 LaughingЕ, не мога да не го споделя с вас http://gospodari.com/video/gafove/semejni-pikanterii#
Ето на какво попадна Сашко, до като сърфира в нета Laughing без надзор...

# 586
мами, днес съм много зле, към 4 бях с ниско кръжно и ускорен пулс, после започнах да повръщам, каквото хапна и пийна, после ме жтресе и повърнах още 2 пъти. сега кръвното ми е наред, но май пак ще ходя да повръщам

# 587
Sabrina1, яла ли си нещо, от което да се натровиш? Или е някое лятно вирусче! Бързо да се оправяш! Hug

# 588
Момичета, благодаря ви за подкрепата! Прегръщам ви всички Hug
Наистина е много трудно да преглътнеш такова предателство, но въпреки всичко му дадох втори шанс, пък дано си е взел поука и да му дойде акъла #2gunfire Най-много се тревожа за кърмата ми, че никак не е така, както беше. Заради него страда и детенцето ми #Cussing out Именно и заради това днес захраних Вики с морковено пюре, но такива физиономии на отвращение правеше и всичко изкара навън с бръмчене. Как ще свикне да яде незнам. С картоф го бях пробвала миналата седмица и същата история беше Rolling Eyes. Ако всичко си беше наред с кърмата ми нямаше още да бързам със захранването, но... като не може и от шише да пие нямам избор Rolling Eyes
migeio78 Hug
Commelina, на големия ми син педиатърката пробва да го забели също без да ме попита, явно такава им е практиката, но само пробва много леко и внимателно и каза, че няма да може и ни насрочи дата за уролог. Аз не бях тогава осведомена толкова и не знаех кое е правилно. Той беше на 5 месеца като го дръпна уролог и не сме имали никакви проблеми. Сега интересно с Виктор нито веднъж не е станало въпрос да го види как е положението. Изглежда си е променила вижданията.
Sabrina1, бързо оздравяване ти желая и още утре да се похвалиш с добри новини Hug

# 589
matza83 дано всичко при теб занапред е ок, относно захранването  пробвай с тиква на ХИП , сладка е и бебетата я харесват. Теодор също не хареса моркова и се бях притеснила , че захранването ще върви зле, но щом опита тиквата почна да си хапва, сега му слагам и по малко тиква и в другите видове пюрета. Имам и въпрос към ЛЛЛ ако може и други мами с опит да се включат, колко вода трябва да изпива бебе, което вече яде пюрета. Теди много много не ще да пие, давам му с лъжичка, опитахи с шише с мек накрайник пие но по малко повече си чеше венците, искам да уточня , че се кърмим на поискване

# 590
  • Пловдив
Лъки, дано по-бързо й минава кривия период на Ади, измъчихте се  Hug

До колкото съм разбрала,Commelina ,това е втората лекарка,която сменяш-другата го сцепи по същия начин,нали?То човек да го е страх вече да си заведе детето на консултация  #Crazy
Оф, да. Първата е личната по ЗК, а тая уж препоръчана от приятели, неонатоложка и не знам си каква ходехме успоредно при нея в частния й кабинет. Бях я питала изрично и се бяхме разбрали да не пипаме. Не знам, аз ли не съм се изказала правилно, тя ли не е разбрала.
А и с това изказване за интернета направо ме заби отвсякъде  ooooh! То е ясно, че няма да стъпим повече там.
Лошото е само, че мъчим детето така. Като сме шматки с баща му и не можем да намерим свестен лекар.  ooooh!

Мама Веси, казваш, вашата изобщо не пипа? А поглежда ли пениса и тестисите, или не? Как всъщност е правилно да протича прегледът?

# 591
  • София
Лъки, дормикинд давам едно хапче вечер половин час преди къпане и кърмене. Иначе по упътване е 4 пъти дневно, като трябва да се спазва половин час преди и след това да няма хранене. Колко има ефект, не знам, но при нас преди да го дам предишната вечер беше събудил пет пъти между 21 и 1 часа, сега се ограничава да се буди през два часа за цокане, но си заспива още докато си цока.

Matza83Hug Hug Hug

Комелина, нашата докторка само го гледа засега, каза, че ще видим по-нататък как ще процедираме, казва да подръпвам леко при баня, това и правя, ама съвсееем леко.

# 592
Лъки, дормикинд давам едно хапче вечер половин час преди къпане и кърмене. Иначе по упътване е 4 пъти дневно, като трябва да се спазва половин час преди и след това да няма хранене. Колко има ефект, не знам, но при нас преди да го дам предишната вечер беше събудил пет пъти между 21 и 1 часа, сега се ограничава да се буди през два часа за цокане, но си заспива още докато си цока.

И аз така давам Дормикинд и мога да ви кажа никакъв ефект Sad Вече съм на ръба на нервна криза. От месец почна да се събужда нощем да яде, ама маймуната си и играе и ..... Реших че ще почвам при това положения пюренца ( не сме много напреднали в тая сфера). Та може и заради тях да е така, ама е голяма бесотия. Докато спи постоянно се обръща от гръб по корем и почва да хленчи, защото не и е удобно. На нощ ми се налага да ставам по 100 пъти да я обръщам, А като я обърна пак мрънка. Не иска по гръб и това е , все едно на игли я слаагам. За това реших да давам и Дормикинд , но смело мога да заявя, че от цяла седмица даване не виждам да са се подобрили нещата , да не кажа, че стават все по - зле ( не от хапчетата разбира се, а от бесотията която си отглеждам Simple Smile )   

Някой ако има предложения как да се правя с това, съм отворена  Rolling Eyes

# 593
Мама Барба, мама Веси правилно ме е разбрала, АМ ползвам само за пюрето, иначе си се кърмим на поискване, което напоследък значи през час и половина-два.

И аз така те разбрах  Grinning, но се чудех защо не му даваш пюренцето натюр или с бульон или водичка, ако ти идва гъстичко. С баткото не съм давала АМ. Изяждаше си кашата или пюрето с бульон или вода и после на гърдата си пиеше мляко.

Маца 83, потресена съм от това, което си преживяла. Нямам право да ти влияя, затова няма да споделям личното си мнение по въпроса. Искам само да те предупредя, че нещо, което толкова силно те е развълнувало не бива да се потиска. Ако имаш нужда да говориш с някого, ако искаш отиди на психолог, за да го обсъдиш с "външен" човек, но говори с някого. В дългосрочен план нещо такова, ако се потисне, може да стане голяма беля.

Майчето28, ми то като си пийва кърмица на корем детенцето да не е лудо да си промива стомахчето с водичка. Wink Това на шега. Иначе предлагай водичка, постепенно като му дойде моментът да си пийва повечко, само ще си покаже детето. Нека има кърма, пък водата ще я пропие.

Комелинка, за водичка с баткото ползвахме чашка с мек накрайник, но успоредно с това си го учех да си пие от обикновена чаша. Чашката с накрайник беше удобна за навън и за чесане на венците, но исках да си може и с другата да пие.

Баткото не ми е правил сериозно задавяне. Ако не може сам да го изкашля, ще го обръщам с главата надолу и ще тупам гръбчето, но дано не се случва на никоя от нас!!!  Praynig

Женичка, а как ака детето. Ако има на изхода, значи е достатъчно и на входа. Wink Също, ако се върти като пумпалче е възможно да изразходва много енергия и затова да не наддава. И накрая, всяко бебе е различно. Моят е като 9-месечен. 9 кг, пълзи, но не много умело, набира се да става, като го сложа седи, но аз го бутам бързо обратно. Чак се плаша какъв гигант си отглеждам. Все пак сме само на 4 месеца и половина. Твоята госпожица пък е по-фина. В Америка изобщо не сравняват бебетата със средни стойности. Правят им едни криви на растежа и следят горе-долу да е равномерен. Вярвам, че щом сте на поискване, всичко ще е наред.

Тошиба2, внимавай с динята и пъпеша, че разхлабват все пак. Иначе е идея да са от хладилника, че да успокояват и венците. Може да слагаш всичко и сурово и варено. Не знам вие какво сте яли досега от твърдата храна.

Относно падането от спалнята, ние падаме вече два пъти. Спим на пода. Като го преобувам, го оставям на горното ниво на кошарата да си поиграе по голо дупе. Вчера бях на гости обаче. Оставих го на средата на спалнята, а го намерих облян в сълзи на пода. Миличкият, не стига, че тупнал долу и се уплашил, ами и аз не съм го чула да го вдигна и да го успокоя на време. Така че, мами, има и по-зле от вас.  Blush

Я и друг гаф да споделя. С баткото все рисуваме нещо. Вчера влизам при малкия, той докопал един лист и почнал да го яде. Добре, че му беше залепнала за небцето хартията, та я изкарах преди да се задави. Преди три дни пък един молив докопа. Слава Богу, бях до него и го взех на секундата. Абе, отвикнала съм, ще трябва да обезопасявам пак апартамента.

# 594
Маца,направо нямам думи...ма каква е тая нагла к...а (съжалявам за последната дума,ама...) Между другото определено си много уравновесена и търпелива...аз ако бях...(неискам и да бъда и не искам да си представям какво щеше да става) щеше да има  #2gunfire ...веднага взимам малката и изчезвам,та да осъзнае моя мъж какво е да е без нас....че чак тогава бих му простила....Дано не се стигне до там,но пък винаги съм казвала,че случи ли се нещо подобно по-добре е да не разбирам....Колкото съм "търпелива" с тази "ДАМА" незнам какво би се случило,не защото е спала с мъжа ми,а защото се е осмелила да ми пише...малко или много се подиграваа това просто би ме вбесило...
Гуш имаш много и от мен  Hug Hug Hug Всичко ще се оправи...едва ли твоя мъж би допуснал да ви загуби!

# 595
Маца 83, потресена съм от това, което си преживяла. Нямам право да ти влияя, затова няма да споделям личното си мнение по въпроса. Искам само да те предупредя, че нещо, което толкова силно те е развълнувало не бива да се потиска. Ако имаш нужда да говориш с някого, ако искаш отиди на психолог, за да го обсъдиш с "външен" човек, но говори с някого. В дългосрочен план нещо такова, ако се потисне, може да стане голяма беля.
Мама Барба,не е ли достатъчно,че Маца 83 го сподели с нас  Wink,за което  Hug ,не всеки ще има смелоста да го направи

Вашите бебчета обръщат ли се от корем по гръб,Бобо от днес започна да го прави.Вдига дупето нагоре,опъва крачетата и се преобръща  Heart Eyes
Сутринта Бобо падна,за секунди се извъртя и туп от спалнята,аз дремех до него и изведнъж чух как изпищя,баща му влезна,вдигна го на секундата,аз не можах да реагирам толкова бързо,гушнахме го и млъкна,все едно нищо не е станало.Това му е вече второ падане  Embarassed

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 21:57 от migeio_

# 596
Момичетааа,да ви се оплача...... имам херпес Зостер   newsm45 от няколко дни имам нещо като мехурчест обрив и днес баба ме наплаши да не било именно Зостер(тя е мед.сестра..т.е. беше преди да се пенсионира) та отидох при една позната лекарка,че нали е събота и ЖП-то не работи....та това се оказа...ще се мажа с едно мазило и ще пия Изопринозин

# 597
Ехооооо,
как сте?

Весето - много неприятно,кумата ми имаше и знам че е много болезнено,но нейното беше с вътрешен обрив...Дано бързо се оправяш  Hug

Мигео - за кой път да кажем,че Бобо е опасен - не само с чар,ами и с номера  Joy Как е надигнал дупенце само  hahaha

И ние даваме Дормикинд,но по 1 вечер и мисля,че няма ефект,явно трябва наистина по 4 да се дават,но не ми се тъпче с химии,било то и хомеопатия. Забравих дали съм ви писала,но уропрофилактиката,която трябваше да си правим с химиотерапевтичния продукт не я правим и урината ни е стерилнаPraynig Стискайте палци да си остане така без да го тъпча детето с тия гадости.

За спането
- не знаете какъв купон е - то че спим спим,ама как hahaha Заспа снощи към 9:30 в нашето легло,баща й беше много уморен и легна с нея,отивам аз към 11 да си лягам и я намирам перпендикулярно на баща й  Joy Обърнах я и точно след 1 час тя пак ме подритваше и застана перпендикулярно на нас (Тримата направихме буквата Н  Joy)

За захранването - ама хич не бързам - 5-6 лжички ХИПП пащърнак сме цяла седмица вече... Педиатърката каза след 10дни от първия зеленчук да вкарам втори,но аз като гледам как го раздавам.. Thinking

Маца- надявам се да си по-добре (поне доколкото може). Аз все още не мога да реша коя теория подкрепям - дали по-добре разделени или заедно заради децата.До скоро бях твърдо против това да живеем заедно,ако не се обичаме вече,но като гледам няколко примера пред мен на хора,които живеят заедно (държа да подчертая че не се карат постоянно) просто са се разбрали,че не се обичат вече и всеки си има някой "навън",но като ги видиш с децата все едно са най-щастливото семейство  newsm78 Надявам се никога да не ми се налага да правя такъв избор и все пак те подкрепям за това което си избрала.

Лъки - звучиш крещяща за почивка,дано Албена е решението на нещата. А за Ади - дано по-скоро отмине периода... Hug Praynig

Комелина - ние на лекарската комисия за отлагане на ваксините го слушахме това - как БГ-мама ни промивал мозъците и така сме вредяли на децата си и т.н. и т.н. Така че тегли им една на ум,търси друг лекар с който предварително се разберете как искаш да се процедира с детето и Напълно съм съгласна с Бедствието,че колкото си по-информиран,толкова по-трудно е на лекаря да се "справи с теб".
Нашата педиатърка по ЗК директно си казва:Анастасия е проблемно дете и не мога да кажа нищо,отиди при еди кой си.Което мен ме устройва де,защотото не се старае да поставя диагнози и евентуално да сбърка.

Обсъждахме въпроса за столчетата за хранене и ако ви е досадно не отговаряйте пак,но забравих кой какво беше избрал и понеже много се чудя реших да питам отново?

Ей отплеснах се,хайде лека и доходна  Joy

# 598

За захранването - ама хич не бързам - 5-6 лжички ХИПП пащърнак сме цяла седмица вече... Педиатърката каза след 10дни от първия зеленчук да вкарам втори,но аз като гледам как го раздавам.. Thinking

newsm09 леле така ли трябва да е ? Аз като приключих захранването с морков, пробвах други неща. Общо взета 2 - 3 дни сме на 1, после на друго. Като имайте предвид, под друго имам предвид плод, зеленчук, зависи какво ми се ще да и дам да опита.

# 599
  • София
Здравейте, момичета!

Много отдавна не съм писала, но ето ме! Бях в провинцията за 1 месец, преди това пак за 3 седмици и то времето си минава... Там нямам нет и сега пробвах да попрочета за какво си говорим.

Днес моят Теди става на  месеца и имате почерпка от мен!

Ето и отговор на анкетката:

1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - Прибираме се от разходка към 20ч. къпем го, хапва и се приспиваме. Заспива към 21-21:30ч. Приспиването е цял ритуал, галим се, шепнем тихичко, но си е в леглото. за мен е малко неудобно, че стоя права, но няма как.
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - Всички са ни любими, но все на зелено ни върви Simple Smile Имаме повече разноцветни дрешки и светло червен анцунг за студените дни. Не се ограничавам в цветовете, само розово не сме слагали Simple Smile
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - Върти се, но когато заспи е или настрани или по гръб. По корем се обръща само буден. Четох, че позата за сън е най-добре да бъде по гръб. По корем ме е страх да спи.
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - Любим му е един много шарен палячо, но е плюшен и косата му се скубе и само давам да го гледа. Иначе има едно слонче на бертони, което като го дръпнеш се връща нагоре, на него се смее с глас Simple Smile

Благодаря на мамата, дала линк към шампоан за косопад. Цялата къща е в коса от мен. Мислех да пробвам с Ревалид но ще опитам и този препоръчания от нея. От интернет ли си го потъчла или може и в аптеката да се намери?

Връщам се да прочета назад, на вас спокойна вечер а на Маца83 много  Hug Може на тази дама така да и се иска, но да не е вярно ...

Общи условия

Активация на акаунт