164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 402
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Златка, кори за баница си купувам от турски магазин. Водят се кори за баклава, много са финни и става страхотна баница. Лютеница си носим от Бг или съм поръчвала от Малинчо.

Относно носталгията - аз май съм сбъркана нещо. От 10 дни сме в БГ и само броя дните до тръгването ни. След като се видя с баща ми, брат ми и някои близки приятели, друго тук не ме задържа.

# 361
Издирвам болница в БГ с много добро неврологично отделение и като специалисти и като техника. Препоръки?

# 362
Златка, кори за баница си купувам от турски магазин. Водят се кори за баклава, много са финни и става страхотна баница. Лютеница си носим от Бг или съм поръчвала от Малинчо.

Относно носталгията - аз май съм сбъркана нещо. От 10 дни сме в БГ и само броя дните до тръгването ни. След като се видя с баща ми, брат ми и някои близки приятели, друго тук не ме задържа.
Още не съм се ориентирала къде се подвизават турските магазини, но и това ще стане ...
Благодаря за Малинчо - току що го изрових сайта; сега ще се опознаем  Peace

Попрочетох ви! Имам много въпроси, но тях на свежа глава.

Сбъдващи мечти - стискам палци да се оправи майчето ти  по-скоро Praynig

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 00:51 от zlatka

# 363
Издирвам болница в БГ с много добро неврологично отделение и като специалисти и като техника. Препоръки?

ВМА. Вече бяхте ли там?
Ако ти трябват контакти кажи, ще ти напиша.

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 03:05 от Biskara

# 364
За едни от най-добрите неврологични се водят специалистите в Исул, но не знам техниката на какво ниво е.  Hug А условията за болничен престой не са от най-добрите Hug Ако решиш нещо за там, моля пиши на лични да ти дам координати. Hug Стискам палци за майчето ти Praynig

# 365
хух. аз спах цял ден и сега естествено се ококорих.

сбъдваща, бискара добре ти е казала, най-доброто е във ВМА. и аз имам там връзка, ако имаш нужда, пиши ми. дано майка ти скоро напълно оздравее. ужасно е да има близък болен човек.

за градината, аз имам за алекс едни кутии, които се слагат една върху друга. най-често получава сандвич от пълнозърнест хляб с лебервурст и нарязани краставици и домати. сладки неща-никога. най-много плод в отделна кутийка. като го удря на живот има сандвич с нискомаслено масло и шунка. вода си има винаги в раницата, но и там им дават. кутията ми е специална за тази цел от туперварето, отгоре сме я украсили с разни цветенца и името и, с глитцер, естествено Mr. Green

# 366
Дайте координати за ВМА, плс. А и някоя връзка няма да навреди. Случая е много заплетен и неясен, от няколко места вече ни отказаха.

За храна на дребосъците за училище и градина ползвам кутии с подвижни вътрешни разделения. Така мога да сложа 3 различни неща, които да не се смесят при пренасянето им. Слагам сандвич със сирене и месо, или сирене и маслини, или пастет и фета, или топено сирене и шунка.... разнообразни, полезни и хранителни сандвичи могат да се измислят много. сандвича задължително увивам във фолио, за да не изсъхва и да не се овлажнява. Ако не съм имала време за сандвич, купувам геврек от близката пекарна. Във второто отделение слагам задължително пресен сезонен плод (ябълка на парчета, кайсийки, горски плодове, череши...гледам да не е нещо много сочно, че става мазало) или зеленчук (малки доматчета, краставица/ чушка/ морков на пръчици) , в третото слагам актимел или натурален йогурт. Понякога малко солетки, но това е по-скоро изключение.

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 08:47 от Анонимен

# 367
  • München/Stara Zagora
Здравейте момичета, скоро не съм писала но от 16.06 съм в БГ с децата и много не ми остава време. Все сме или на море или на планина и много не се спираме в Стара Загора.На 7.09 се прибираме най после от дългата ни ваканция и ще си имаме ученик та имам една питанка, някой ползвал ли е това бюроhttp://www.scout-cockpit.de/index.php?id=38&w=1 . Всичко е така както се вижда на картинката но излиза над 1000 евро струва ми се малко скъпо но мъжът ми го е харесал, а на мен нещо не ми се дават толкова пари.Има ли някой който да е с такова и въобще какво бихте ме посъветвали и препоръчали.Благодаря за отговорите предварително!!
Сбъдваща стискам палци за майчето ти! Praynig

# 368
Kitty, на живо изглежда страхотен комплекта, виждали сме го, пробвали сме го. Стола обаче беше неудобен на Борис, така че това ме отказа веднага от по-нататъшни размисли по въпроса. Съвета ми е да пробвате стола заедно с детето и после да решавате покупката. Иначе бюрото е страхотно и много функционално. За качеството предполагам, че също е на ниво.
Лично ние се спряхме на това бюро. Много съм доволна, особено от наличието на чекмедже под плота: http://www.amazon.de/Kettler-06604-272-College-Kinderschreibtisc … 978979&sr=8-2
Стола е този: http://www.xxxlmoebelhaeuser.de/imagemagick/media/210109143009420043.jpg  Също стабилен, удобен, качествен. Расте заедно с детето.
Шаф с чекмеджета купих отделно по-късно, в началото не е необходим.

# 369
  • добрич
Здравейте!Имам нужда от малко помощ и съвети-съпругът ми се занимава със строителни и ремотни дейности и беше в Германия да ремонтира една къща,уж за месец- месец и половина,но се оказа че е за по-дълък период .Прибра да регистрира фирма,но няма как да вземе А1 без история на фирмата.
Та въпроса ми е какво може да се направи на място в Германия(някаква фирма ли,самонает) за да работи легално.

# 370
Кити, ние имаме същото бюро, като на Сбъдваща (само че бяло) и също го препоръчвам- хубаво, стабилно, височината се наглася според нуждите. Има няколко цветови разновидности. Според мен съотношението цена-качество е много  добро. На мен това ми беше пределът за харч по бюро- 1000 евро за такава мебел не давам посмъртно Twisted Evil Заедно със стола се вместихме долу-горе в рамките на 300 евро и съм доволна(и без това го ползва най-вече за да трупава буклуци отгоре Crazy)

# 371
  • München/Stara Zagora
Благодаря за отговорите сбъдващи и биба ще се възползвам от предложенията ви и за мен е лудост да се дадат толкова пари точно за такава мебел.Сега се започват преговори с херр Китанчев.

# 372
Аз още не съм се интересувала от бюра, но ви чета с интерес. Моя приятелка обаче ме съветва да вземем модел, при който не се наклонява целия плот, а само частично, за да може след време да се слага и монитор на бюрото. Ето като при този: http://www.amazon.de/Kettler-06603-270-Kids-Comfort-silber/dp/B0 … 047953&sr=1-2  Просто го споделям защото ми се струва ценен съвет, в 1ви клас и аз още не мисля за компютър, но е вярно че и този момент ще дойде и така не се налага да се купува ново бюро или допълнителна маса.

# 373
Татяна, това бюро изглежда много функционално, но на практика не е така - пробвали сме го и него на живо. Накланящата част е много малка като площ и на детето не му е удобно да се разположи спокойно, някак притеснено е, тясно е.  Аз мисля по-натам да купя едно хубаво комп. бюро. Не са чак толкова скъпи.
Миналата година гледах едно допилнително приспособление на Кетлер, което се закрепваше за ученическите им бюра, като малка допълнителна масичка острани -tочно за монитор, лаптоп, такива неща. Сега обаче не успявам да го открия.

# 374
Този наклон, ако изобщо се ползва, се ползва най-много през 1.-2. клас (моята даже и в 1. не пишеше под наклон), така че докато дойде време за компютър, плотът така или иначе ще се ползва само равен Peace
Аз поне смятам да го задържим, докато се връзва с останалите мебели- и за компютър става, когато е равен плотът.
В момента даже съм го повдигнала леко, но с друга цел- така не може да трупа планини от хартийки и книжки върху бюрото, защото се пързалят и падат Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт